nastavenie siete a zdielanie octagon

orim69
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: xtrend 9200,

nastavenie siete a zdielanie octagon

Příspěvek od orim69 »

poradi mi niekto ako nastavit siet u octagona.stale vypisuje,ze nepripojeny lan kabel a pri tom je vsetko prepojene.je treba nieco nastavit aj v routri?
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Re: nastavenie siete a zdielanie octagon

Příspěvek od kaon »

orim69 píše:poradi mi niekto ako nastavit siet u octagona.stale vypisuje,ze nepripojeny lan kabel a pri tom je vsetko prepojene.je treba nieco nastavit aj v routri?
Siet a nic konkretne - nemôžeš čakať ani konkrétnu pomoc.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

v nastaveniach siete octagonu si povol DHCP . ak nepojde- mas zly kabel alebo zle nastaveny router alebo este asi 10 moznych pricin .
fuzak
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM800 HD

Příspěvek od fuzak »

Router tiež na DHCP server nastaviť...
DM800 HD - Fritzbox server CCcam 2.1.1 - SG 2100 A - Mascom 90 AL - GI-201 PLATINUM X 0,2dB - LCD SONY KDL40W4000K
Liska j
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Liska j »

Propojím router-příjmač a zadám DHCP,stisknu červené tl.PING.Příjmač si načte mojí IP adresu.Pak bych měl zadat adresu serveru?Prosim,dělám to správně?Po načtení mé adresy se mě zhorší příjem internetu.Má to souvislost?Děkuji za odpovědi. :smoke:
Octagon SF 8008 E2 UHD 4K combo +1Tb HDD,100cm porabola na motoru,Sony 55XF 8596
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Všechny přístroje (PC i STB) zapojíš do sítě.
V routeru povolíš DHCP server. Router si načte mac adresy všech přístroů. V routeru každému přístroji přidělíš v DHCP serveru pevnou IP adresu
(já mám dlink router a zadal jsem 192.168.0.101 ....107). Poté jdeš do octagonu, zadáš DHCP server, ten si automaticky načte IP adresu, kterou jsi zadal v routeru. Toť vše. Ping dáš jen na zkoušku, jestli vše funguje.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Liska j
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Liska j »

Mám připojený příjmač přímo v routeru(doufám,že je to ta krabička na které je wifi a rozvod po domě).Připojeno to bylo asi dobře,protože to něco načítalo.Jen mě zarazilo,že mě pomalu nešel inter.na notaboku.Nemám ho tu zrovna nejlepší.Je to běžná věc? :smoke:
Octagon SF 8008 E2 UHD 4K combo +1Tb HDD,100cm porabola na motoru,Sony 55XF 8596
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Pripojeni cehokoliv do site bez prenosu dat a za predpokladu ze nekoliduje nastaveni s jinym pristrojem nemuze ovlivnit rychlost pristupu na internet z pocitace, takze pokud se ti zda, ze to ma vliv, zkus to se zapojenym i vypojenym Octagonem a pak dej vedet.
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

EmbreOnyx píše:Pripojeni cehokoliv do site bez prenosu dat a za predpokladu ze nekoliduje nastaveni s jinym pristrojem nemuze ovlivnit rychlost pristupu na internet z pocitace, takze pokud se ti zda, ze to ma vliv, zkus to se zapojenym i vypojenym Octagonem a pak dej vedet.
Pripojenie akéhokoľvek zariadenia na Net,pri minimálnej rýchlosti 3MGb/s sa spomalí práca tak PC,ako aj daného zriadenia,Ja mám Net od UPC-Cello a po pripojení na Share, cez Net na vzdialený server, sa mi mi radikálne spomalí,práca na PC a Share zamrzne,ale len ak pripojím DM, s Octagonom to nie je až také podstatné,riešením je len odpojiť LAN kábel od DM,alebo Octagonu.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
JohnCena

Příspěvek od JohnCena »

já osobně si ničeho takového nevšim
SkyLink,Par. 90al,Inv.Black Ultra 0.2dB,Big Sat 2100

DM 500s Orig
DM 500s Klon
DM 600 PVR-Klon
DM 800 HD-Klon
DM 8000 Org
Ferguson Ariva 200 HD
plachta
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od plachta »

Pokud je vše jak má být nemůže se stát to,jak píšeš.
Jedině že máš zapnuté v routeru něco co filtruje(brzdí)příchozí a odchozí pakety.Takže zkus vypnout firewall v routeru.
-prostě formou pokusů zkus tento problém najít.
#SkyStar HD&Octagon SF8008&Dreambox 500HD___Motor H-H#
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

plachta píše:Pokud je vše jak má být nemůže se stát to,jak píšeš.
Jedině že máš zapnuté v routeru něco co filtruje(brzdí)příchozí a odchozí pakety.Takže zkus vypnout firewall v routeru.
-prostě formou pokusů zkus tento problém najít.
No neviem,ale asi bude ako hovoriš,niečo s routerom,lebo jeden čas sa mi zablokoval a museli ho resetovať v servise a od tej doby sa mi spomalili všetky činnosti,tak na PC,ako i na DM a Share,buď ide jedno,alebo druhé.Nemôže isť súšasne oboje.Firewar bránou to nebude,lebo tá je permamnentne zapnutá od samého začiatku, ako používam tento router.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
JohnCena

Příspěvek od JohnCena »

vlado takhle se chová switch-rozdělí původní subnet-takže běžíš stále jen na jednu ip adresu-proto nemůžou být obě dvě věci zapojené-kolidují ip adresy
protože ti provider asi nepovolí více připojených zařízení

router ti tvé připojení poskytne dále-tím že vytvoříš svůj subnet
příkladem třeba rozsah ip adres 192.168.1.100 až 192.168.1.254

DM 500s Orig
DM 500s Klon
DM 600 PVR-Klon
DM 800 HD-Klon
DM 8000 Org
Ferguson Ariva 200 HD
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To John Cena,takto to mám v routery nakonfigurované,PC má svoju pevnú IP,Octagon má svoju pevnú IP a MAC adresu a DM má tiež svoju pevnú IP a MAC adresu pridelenú a nastavenú v routery.Kedykoľvek ich odpojím,alebo znovu pripojím,dostanú vždy pridelenú IP adresu.Nemôžu sa kolidovať s ničím, čokoľvek pripojím k routeru cez DHCP,lebo dostane inú IP.Problém bude najskôr v routery,lebo po resete sa jeho rýchlosť spomalila pri rozdelení na jednotlivé porty.
JohnCena

Příspěvek od JohnCena »

nemáš tam nastavený nějaký traffic?

DM 500s Orig
DM 500s Klon
DM 600 PVR-Klon
DM 800 HD-Klon
DM 8000 Org
Ferguson Ariva 200 HD
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

vlado.ucho píše:Pripojenie akéhokoľvek zariadenia na Net,pri minimálnej rýchlosti 3MGb/s sa spomalí práca tak PC,ako aj daného zriadenia,Ja mám Net od UPC-Cello a po pripojení na Share, cez Net na vzdialený server, sa mi mi radikálne spomalí,práca na PC a Share zamrzne,ale len ak pripojím DM, s Octagonom to nie je až také podstatné,riešením je len odpojiť LAN kábel od DM,alebo Octagonu.
Nez na neco reagujes tak si to alespon precti, psal jsem o tom, ze "bez prenosu dat a za predpokladu ze nekoliduje nastaveni s jinym pristrojem" a ver ze vim o cem mluvim, nebot sitarina me zivi, pokud mas neco nestandardne nastavene je to vec jina a pokud na zarizenich proudi nejaka data tak je to take neco jineho, napsal jsem to pouze jako odpoved pro Liska j jestli je to normalni vec.
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

TO Embre Onyx,prepáč ja sa stebov nesporím o danej problematike,ja som len poukázal na fakt, že to takto niekedy Share robí problém,ale neviem pochopiť prečo sa to deje a keďže sa živíš sieťarinou,tak poraď ako rozbehať zdielanie ako server cez DYNDNS,Octagon nemá problém sa pripojiť do vonkajšej siete ako klient na zdielanie zo vzdialeného serveru,tak cez CCcam ako aj NeWCamd.
zdec

Příspěvek od zdec »

JohnCena píše:...protože ti provider asi nepovolí více připojených zařízení..
Vlado.ucho má kabelový modem, pak ETH kabel zapojen do WAN jeho routeru, veřejnou adresu. Do LAN routeru má připojeny zařízení s pevnýma privátníma adresama, samozřejme rozdílnýma.
Moc se v tom nevyznám, ale je možné, že pokročilé funkce jako UPnP po připojení těch všech zařízení přidělí každému zeregistrovanému TCP/UDP portu jakousi šířku pásma a tím se na některé aplikace nedostane tolik,kolik potřebují.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To Zdec,v tomto všetkom máš samozrejme prevdu,ale nemôžem súhlasiť s tým rozdelením portov na prácu s Netom,pretože pred resetom routera to nerobilo,aj keď bol trvale pripojený cez LAN na Net a zdielanie.Robí to len niekoľko mesiacov spätne.Preto aj nastavenie routeru na zdielanie z DM-500,ako server, cez DynDns je problém a tým aj pripojenie do siete.Ešte doplním, že predtý(pred resetom) keď som testoval zdielanie u DM na Octagon v domácej sieti išlo aj nakonfigurovať router,ale teraz nejde ani PING a ani zdielanie.
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

vlado.ucho píše:... poraď ako rozbehať zdielanie ako server cez DYNDNS,Octagon nemá problém sa pripojiť do vonkajšej siete ako klient na zdielanie zo vzdialeného serveru,tak cez CCcam ako aj NeWCamd.
Poradil bych opravdu rad, ale co me zivi je sprava pocitacovych siti, nikoliv jak rozbehat share pres net, v tomto smeru jsi daleko predemnou. S Octagonem jsem zustal jen na klientovi, nicmene stejne jako ty uvazuju o zakoupeni "neceho-nejspise HD BOX 9200" s linuxem takze casem se k tomu take dostanu...
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“