Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
jetpilot
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od jetpilot »

Chalani, co ma zaujima je, ci Aligator vie zdielat dve karty (1. cryptoworks, 2. conax) ako server cez lan v standby. A ci je to stabilne zdielanie. Za info dakujem.
IPBox 9900HD, HDbox 9100, Ariva 100HD, Cryptobox Mini, Multifokus 4x, Skylink, freeSAT, Openbox SF-55, ROVER Master STC
losik1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od losik1 »

Zdravim vsetkych. Otazka pre Zapu, alebo mzahalku.Vcera som si kupil ten externy disk samsung s2 a nejako mi nenahrava v HD,ale obraz iba kostickuje.Mohol by mi niekto z tychto panov napisat podrobny postup,co mam spravit,aby mi ten externy disk fungoval tak,alo ma?Mam alligator.Dakujem.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

losik1 píše:Zdravim vsetkych. Otazka pre Zapu, alebo mzahalku.Vcera som si kupil ten externy disk samsung s2 a nejako mi nenahrava v HD,ale obraz iba kostickuje.Mohol by mi niekto z tychto panov napisat podrobny postup,co mam spravit,aby mi ten externy disk fungoval tak,alo ma?Mam alligator.Dakujem.
Disk naformátuj v STB na ext2/3 a zkus to znovu
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
losik1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od losik1 »

Dakujem Ti mzahalka,ale keby si bol taky dobry a napisal mi podrobny postup,ako to mam spravit,lebo zatial som z toho jelen.Asi robim nieco zle.Dakujem.
kokoanada
satelitni prijimac: Optibox 550s, Amiko SHD-8900

Příspěvek od kokoanada »

Zdravim,

nastavil som zdielanie medzi dvomi Aligatormi cez Home Share. Funguje to, ale sustavne to zamrza, na 1-2 sekundy, niekedy vypadne celkom a zachvilu nabehne. Firmware mam 19.63. Prepojene su krizovym sietovym kablom.

Neviete co s tym ?
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To lisik1: Anglický návod je tady na foru: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=13&t=22339
To kokoanada: Já to mám propojené přes router a nastavení DHCP, který ti přidělí adresu, port je 12000. Přímé propojení jsem neskoušel. Dopor. tedy si vymyslet IP adresu např 192.168.0.101 u jednoho a 192.168.0.102 u druhého. Jeden je master a druhý klient. Musíš tedy u klienta zadat adresu mastera a naopak. Pokud tohle všechno máš, tak ještě zkus propojení přímým kabelem.
Naposledy upravil(a) mzahalka dne 05.červen 2010 - 17:15, celkem upraveno 1 x.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Hypnos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hypnos »

kokoanada píše:Zdravim,

nastavil som zdielanie medzi dvomi Aligatormi cez Home Share. Funguje to, ale sustavne to zamrza, na 1-2 sekundy, niekedy vypadne celkom a zachvilu nabehne. Firmware mam 19.63. Prepojene su krizovym sietovym kablom.

Neviete co s tym ?
Zkus vymazat klice na cw v emu.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Má už někdo nový 19.76 v aligátoru,nevidím tam nic smysluplného !/pro mně/ 8)
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

kokoanada píše:Zdravim,

Neviete co s tym ?
Nastav podľa tohto:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

Už niekto vyskušal na Aligatopa postaviť server a ako?
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

dydaj1 píše:Už niekto vyskušal na Aligatopa postaviť server a ako?
Nejde /zatiaľ/
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Zdravim majitelov,ide na alligatore(panthere) spojazdnit aby fungoval txt cez prepojenie scart na tv.Myslim cez DO k TV. Je to asi otazka Fw,mam tam posledny.Islo to vôbec niekedy na starsom Fw?Dik za odpovede..
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Zaujima ma, ci je mozne pouzivat FW allinone_Optibox_PANTHERA_VVPL019.76 aj ked sa na offic. stranke neponuka. Google o nom toho vela nepovie. Mam pocit, ako keby ho niekto upravil niekde v Rusku ci Rumunsku. Tiez ho mam naladovany, no mam obavy aby to prijimac neposkodilo. Zatial to ide OK, no zda sa mi akysi pomalsi. Manzelka ma upozornila na to, ze to pomalsie prepina. Ako je to u vas? Mozeme vobec takyto neofico. soft pouzivat? Je to odskusane skor ako to sem niekto da?
:thankyou:
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

TXT-samostatně nejde,žadný ze sw.ho nepouští,ale txt na aligátoru funguje u cs programů,dokonce i na dvb-t z TVP,ale na sl.prog.jde špatně a na markíze se mi zaseknul tak,že pomohl jen restart,na digi to ani nezkoušej,nový sw. 19.76 nezkouším,zatím nic nového.
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

kontakt.spy píše:TXT-samostatně nejde,žadný ze sw.ho nepouští,ale txt na aligátoru funguje u cs programů,dokonce i na dvb-t z TVP,ale na sl.prog.jde špatně a na markíze se mi zaseknul tak,že pomohl jen restart,na digi to ani nezkoušej,nový sw. 19.76 nezkouším,zatím nic nového.
Dik za odpoved myslel som si nieco podobne,snad to vyriesia v novsom softe.Markiza sa zasekla aj mne ale nemci, rakusania a ine stanice idu v pohode.Este sa opytam ohladne menu prijimaca,mam ho 4 dni a neviem presne k comu je volba :Nastavenie systemu-Dalsie nastavenia- (uplne na spodku)-Booster a Auto Diseqc.Su v poloha vypnute,ale nic som nezaregistroval ani ked boli on.Tieto dve polozky v prilozenom navode nie su popisane.Dakujem.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Dnes rano som mal problemy so zapnutim Panthery. 2x mi pristroj zamrzol. Musel som ho vypnut v zadu. Mal problem s bootovanim. Zda sami, ze s FW VVPL019.76 straca akosi stabilitu. Mozno to s tym nesuvisi, ale downgradujem na 19.63 a uvidim, ci to prinesie zmenu.
:unknown:
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Tak som downgradoval na 19.63 a dafaultol som ho. Zda sa mi rychlejsi, no akosi sa mi seka sharing. Predtym to nerobilo. Ako je to u vas?
:book: :thankyou:

BTW: Momentalne mam doma aj Arivu a musim povedat, ze vedie. Asi predsa len ostanem pri Arive.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

SW19.76 na Aligatorovi se mi jeví stabilní.žádné zamrznutí.Přepínání kanálů se mi taky zdá o něco pomalejší oproti SW19.63. Sharing se mi neseká SW19.63 ani SW19.76.Při přetáčení motoru při nastavení USALS je zobrazeno že motor přetáčí , při nastavení DiSEqC1.2 se nezobrazuje že motor přetáčí ,ale přetáčení horizont stanic je výrazně rychlejší než při USALS.( SW19.76 i SW19.63) .U FTP s SW19.76 je vylepšeno že zůstane uloženo heslo. Nahrávání je také bezproblémové u obou SW. Takže mezi SW19.63 a SW19.76 nevidím skoro žádný rozdíl kromě pomalejšího přepínání kanálů.
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

Mám několik postřehů. Na Nova Sport mě několikrát na pár vteřin vypadne zvuk každou hodinu tak jednou dvakrát na jiných stanicích jsem si toho nevšiml tak často například jednou na ČT HD ,ale to asi nebylo přijímačem. Na Markíze se sekne teletext a přístroj zamrzne. Nahrávání na USB se zdá dobré. Přepínání programů se mě zdá stejně rychlé. Nikdy to nebyla žádná sláva. A jak se Vám na posledním FW 19.76 jeví kvalita obrazu SD i HD? Jako by to u SD kanálů bylo na skylinku i jinde kapku horší. A chválím rotaci dlouhých názvu stanic na displeji přijímače. Zmizí číslo kanálu a vleze se tam více z názvu stanice. A na posledních dvou FW SW19.63 ani SW19.76 nemohu rozkódovat TV Globo i když zadám aktuální klíče.
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
raf3

Příspěvek od raf3 »

Zdravím Vás, Pantheru mám asi 4 mesiace, zakaždým ak je nový FW tak ho tak nasúkam podľa návodu + firemné nastavenie + spustenie zálohy settingu a zvuk vypadáva stále. A zdá sa mi že pri najčerstvejšom FW to vypadáva častejšie a prístroj sa dlhšie zotavuje pokiaľ nabehne zvuk.Kanály neprepínam kvôli nabehnutiu zvuku.(pravdou môže byť, že pri EMU DI** bola zvuková pauza kratšia, lebo aj prepínanie kanálov bolo rýchlejšie ako na SKYLINKu) Prístroj sa mi zatiaľ pozdáva, až na ten zvuk, kde je problém??? HW ???

:thankyou:
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“