Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
1romeo1
satelitni prijimac: Amiko mini HD combo

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od 1romeo1 »

mat píše:na Diablo2 to šlape... 8),
ja nemam modul!Mam namysli emu.Co vlastne v emu na 403-kach chodi?
Opticum 7100cxelan,opticum 4100c,opticum 4060cx.
mat

Příspěvek od mat »

napr. čo som hore napísal,na 19,2°E - skus aj sam :book: ,poprípade nam daj vedieť na čo si prišiel ... :)
1romeo1

Příspěvek od 1romeo1 »

mat píše:napr. čo som hore napísal,na 19,2°E - skus aj sam :book: ,poprípade nam daj vedieť na čo si prišiel ... :)
Jedine MTV HD mi ide ale ten druhy TP nejde.
A co sa tyka ITV HD ako sa da nascanovat s cim sa zapina menu pre pidy???
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

1romeo1 píše:povie mi tu uz konecne niekto ako rozchodim bulsat na tomto stroji?
Keď sa pýtaš takým pre Teba "svojským štýlom" na odpoveď by si mal čakať veľmi dlho.
Vidím , že si sa vôbec nezmenil.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
1romeo1

Příspěvek od 1romeo1 »

podla odpovedi resp,neodpovedi.Tento stroj je riadna sracka a podla hodnotenia na parabola.cz je to len nekala reklama a absolutne sa nechyta na arivu a je este aj drahsi.
1.slaba soft podpora
2.obraz sa neda nadstavit(farba,tmavost)len na TV
3.pre potreby nahravky cez USB je potrebne omnoho viac pammati ako na arive
4.drahsia cena
kaon si taky frajer ktory tu dokaze len pindat a nic vecne neprida,laskavo si precitaj vsetky moje komentare od zaciatku problemu!!!
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

TO 1Romeo1

píšeš: povie mi tu uz konecne niekto ako rozchodim bulsat na tomto stroji?

Reagujem na Tvoj sôsob žíadania informácíí alebo pomoci !!!
Nekomentoval som Opticum - nakoniec ak Ťa ten stroj tak serie tak ho švihni do koša a máš pokoj.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

1romeo1 píše:...Tento stroj je riadna sracka a podla hodnotenia na parabola.cz je to len nekala reklama a absolutne sa nechyta na arivu a je este aj drahsi...
nezen to zbytocne do extremu: keby si zuril nad pigi AU, tak by si opluval arivu? na v403-jke ide aj teraz, v arive nie; ariva mala tiez zozaciatku velke medzery, napr. rovnaka MAC, canal+ s krizkom po funuse... a kukajme, kde sa dopracovala...
s tou cenou je to naopak - ariva200 drahsia v priemere o 20€, neporovnavaj s arivou100 - ta nema CI slot
chce to klud a nohy v teple :D
Naposledy upravil(a) joe6pack dne 03.červenec 2010 - 15:33, celkem upraveno 1 x.
1romeo1

Příspěvek od 1romeo1 »

Mne je naprd CI slot.A co sa tyka nadstavenia TV tak to by som tu nepisal ako problem a nadstavil si farby,problem je vsak ten ze potom na druhom prijimaci,analogu,ci DVBT je potom ten obraz bez farieb.To je ako so zvukom,prepnes a ide ta vystret od nalakania.
A co sa tyka AU na arive tak to si musis predsa zapnut autoroll.
Ja som sa asi 3 kart slusne pytal a kazdy vidi len tu stvrtu reakciu.To je taky problem napisat"nie bulsat na 403 sa neda spojazdnit"???
A tak isto nadstavenie kanala podla pidov,v navode som sa nic take nedocital.
markvar
satelitni prijimac: openbox X810

Příspěvek od markvar »

to furicka,
vidím z podpisu že máš Arivu 200 i Opticum x403p, můžeš oba stroje porovnat a doporučit mi jeden z nich ke koupi? Zajímá mě především kvalita obrazu, ale i stabilita stb a sdílení po lan, PVR, rychlost přepínání ap. Dík
1romeo1

Příspěvek od 1romeo1 »

mam arivu 100E a opticum 403.Pokial nemas opticum s lan kde chces zdielat cez rs 232 tak vsetky prednosti ma ariva.Ja keby som nemal sd prijimace opticum tak o 403 ani len nezakopnem.keby bol aspon lacnejsi ale anito.Tak ako bol kedisik opticum neprekonatelny s cenou a vlastnostami co dokazal tak teraz ho konkurencia preskakuje,zameriavaju sa vacsinou na kvantitu a nie na kvalitu,co sa tyka podpory tak na 4060cx sa zdaleka nechytaju a to mi je velmi zahadne.
1romeo1

Příspěvek od 1romeo1 »

a este som zabudol napisat teraz testujem zdielanie cez rs232 server 4000TSCXE soft 66,klient 403 soft 45.To rsko sa sprava dost divne niekedy to ide v pohode aj prepinanie a niekedy ked prepnem cakam aj 20sec a ked pozeram tak niekedy aj zamrzne obraz.Ked som na servery nemal zapnute AU na digitv tak mi to nerobilo skusim vypnut a dam vediet.co sa tyka napriamo zdielanie cez net tak nemam momentalne krizeny lan kabel tak jedine ze to skusim cez router co mam na net.
karchi

Příspěvek od karchi »

TO 1romeo1,
Čo sa týka zdieľania cez lan je opticom 403 omnoho lepší než ariva.
Mal som možnosť skúšať oba a myslím tým dlhodoba cca 1 mesiac a ariva 200 mi robila neuveritelné problémi rychlosť prepínania extremne dlhá občasné rozpadavanie obrazu. opticom je na tom ďaleko lepšie. A ariva ma svojím spracovaním menu a funkčnosťou EPG nenormalne srala tak som ju poslal do P-čka. Kvalitu obrazu som testoval na 37" LCD a som spokojný. Viem že časom za cca 3-4 mesiace ho vimení za niečo poriadné ale za tu cenu a oproti arive je super.
Otibox CX PVR, opticoum x403, ariva 200, dream500s motor SG240
indigocz

Příspěvek od indigocz »

Mohl by mi někdo poradit, k čemu se dá využít volba v menu "Mcas Config", v default nastavení je vše povoleno (emu ecm, emu emm, card1 ecm, card1 emm). Děkuji.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

malo by to byť asi na blokovanie zapisiu na kartu ale aby to fungovalo aj firmware by musel byť prisposobeny
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
marekdestone

Příspěvek od marekdestone »

ocujte, mam tento prijimac uz asi tak mesiac alebo dva... ale uz druhy krat som musel nahrat firmware cez RS232 lebo mi proste prestal zapinat a ukazoval len ASH... robi to aj s najnovsim fw 1.1.54 ... mam to zapojene na DiSEqC prepinaci na 2 paraboly (23,4E a 0,8W) cize mam tam aj Skylink kartu... vsetky programy idu, aj HD v poho, len to ASH ma sere, nema niekto riesenie?
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

dal si hned po nahrati firmware tovarne nastavenie ak nie skus to zalohu setingu si však urob
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
BossX

Příspěvek od BossX »

chcem len k tomuto prijimacu nezavisle na predosle prispevky len take mensie info dodat, mal som problem so zdielanim, vsetko dobre nastavene, prepojil som ich krizenym kablom ale zdielanie neslo, takisto RS232 bez sance, ten krizeny kabel neviem ci moze jeho dlzka ovplyvnit funkcnost ale nedokazali sa pingnut navzajom na 20m, kupil som teda najlacnejsi switch, skusil ich pripojit na neho a vsetko funguje bez problemov, tak snad to niekomu pomoze, hf
1romeo1

Příspěvek od 1romeo1 »

jopo33 píše:malo by to byť asi na blokovanie zapisiu na kartu ale aby to fungovalo aj firmware by musel byť prisposobeny
Ako si si isty ze to nefunguje?Skusil si dat kartu a prisli ajtak zapisy?Mam dojem ze ked som to tam vsetko povypinal tak mi uz neslo AU na emu.
Ak tu ma niekto novu skylink tak skuste vyskusat ci chodia zapisy
1romeo1

Příspěvek od 1romeo1 »

kodym píše:Chcem sa páni opýtať,je normálne,že zrazu prijímač zatuhne,všetko čo bolo prístupné na skylink kartu zrzu vypíše- zakódované a nejde ani vypnúť?Pomôže len vytiahnuť zo zástrčky a
znovu zasunúť a funguje ďalej.Stáva sa to bežne?Prijímač má dva týždne a teraz to spravilo prvýkrát.Dodnes fachčil bez problémov.
Pri Opticumoch je vsetko mozne ak sa to bude opakovat zmen firmware
lxb

Příspěvek od lxb »

kodym píše:Chcem sa páni opýtať,je normálne,že zrazu prijímač zatuhne,všetko čo bolo prístupné na skylink kartu zrzu vypíše- zakódované a nejde ani vypnúť?Pomôže len vytiahnuť zo zástrčky a
znovu zasunúť a funguje ďalej.Stáva sa to bežne?Prijímač má dva týždne a teraz to spravilo prvýkrát.Dodnes fachčil bez problémov.
mne to robilo tiez ,najprv som menil diseq prepinqc nepomohlo ,skontroloval kabel,koncovky, signal ,stale to blblo ,potom som urobil tovarenske nastavenie ,dal soft 1.1.39 EMU ,a uz ten problem nie je ,skusal som aj ine softy (nie 45),a robilo to iste....takze mne problem vyriesilo soft 39 (ale hlavne treba dat tovarenske nastavenia...) skus ci nepomoze...
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“