Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
karchi

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od karchi »

Mne to robilo akurát na 54, vrátil som sa na 45 a je všetko OK. Neviem ale mne 45 chodí korektne. Používam STB na zdieľanie kde server mam vonku za routrom a mám aj skylink.

Ak sa povypína všetky položky v "Mcas Config" tak EMU ti nepôjde určite a tavári sa to že ani zápis nakartu neprešiel, lebo doteraz mám aktývny balik multy a už by nemal fungovať cca mesiac.
Otibox CX PVR, opticoum x403, ariva 200, dream500s motor SG240
BossX

Příspěvek od BossX »

este by som rad k zdielaniu nieco dodal:

ako som spominal vyssie sharing mi fungoval po zakupeni switcha, radost vsak trvala velmi kratko, po niekolkych minutach to uz neslo, nebolo mozne navzajom obe zariadenia pingnut, zacal som premyslat ze preco po dlhsom case nefunkcnosti to chvilu ide a po chvili zase nie, logicky ma napadla moznost zahrievania, tak som zacal hladat a zistil som ze niesom jediny s podobnym problemom, skutocne bol problem v zahrievani, akonahle som zvrchu na usb napojil dve 12V vrtulky z pc ktore som polozil na vrch zariadenia a zabezpecil sice len lahke virenie vzduchu v prijimaci kedze usb je len 5V problemy uz teraz niesu ziadne a druhy den mi funguje sharing bez problemov, podla mna pani z opticumu by mali skor otestovat svoje vyrobky kym ich daju na trh a jedna malicka vrtulka by skutocne nebola na skodu a pre nich myslim velmi jednoduche vyriesit to
1fox
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od 1fox »

na tureckych forach som nasiel novy soft na 403 , 1.1.56
je aj tu v downloade

po turecky nerozumiem ani slovo.má tento soft niekto otestovaný. ak áno hodte sem svoje poztrehy

dakujem
alonzo
satelitni prijimac: Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alonzo »

BossX píše:este by som rad k zdielaniu nieco dodal:

ako som spominal vyssie sharing mi fungoval po zakupeni switcha, radost vsak trvala velmi kratko, po niekolkych minutach to uz neslo, nebolo mozne navzajom obe zariadenia pingnut, zacal som premyslat ze preco po dlhsom case nefunkcnosti to chvilu ide a po chvili zase nie, logicky ma napadla moznost zahrievania, tak som zacal hladat a zistil som ze niesom jediny s podobnym problemom, skutocne bol problem v zahrievani, akonahle som zvrchu na usb napojil dve 12V vrtulky z pc ktore som polozil na vrch zariadenia a zabezpecil sice len lahke virenie vzduchu v prijimaci kedze usb je len 5V problemy uz teraz niesu ziadne a druhy den mi funguje sharing bez problemov, podla mna pani z opticumu by mali skor otestovat svoje vyrobky kym ich daju na trh a jedna malicka vrtulka by skutocne nebola na skodu a pre nich myslim velmi jednoduche vyriesit to
Mne to tiež prebehlo hlavou, keď som "cítil" ak o sa hreje - a div sa svete je riešenie - chce to len troška zručnosti a ide to - viď prílohu.
"Vetrák" je napájaný priamo zo zdroja (12V) ale premostený cez 8 pin SCART aby štartoval (bol v chode len pri pozeraní - záťaži) - takže zapneš STB nabehne aj ventilátor - vypneš do STANBY vypne ventilátor - bolo problematické nájsť miesto pre tohto pomocníka chladenia (keď bol pripevnený priamo na chladiči viď.prílohu bolo počuť mierne "bzučanie" - čo ma sra...) tak som ho umiestnil za procesor a je kľud a funkciu vírenia vzduchu plní rovnako :smoke:

Obrázek
dodop

Příspěvek od dodop »

Ahojte, mam dotaz zdali umí přehrávat MKV a podobné formáty.
VU+ULTIMO, 2x-DVB-S2, motor HH-stab90, LNB TWIN
[*]IPbox 99, 2x-DVB-S2, HDD-500GB , motor HH-stab90, LNB TWIN
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

ano k rušeniu jemneho zvuku ventilatora može dojsť preto sa na napajanie ventilatoru maju použivať osobytne vystupi
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
yald
satelitni prijimac: DM500, OPTICUM 403, DM800SE

Příspěvek od yald »

Caute
Chcem sa opytat..? funguje AU..? ja som sa snazil davat kluce manualne..ale nejak to nafachci..
Inak moje skusenosti s tymto primacom su..take..ako by som to len povedal...za tie prachy sa neda asi nic dobre cakat..Linux je linux a k nemu sa urcite aj vratim. Uvidime aka bude este do buducnosti podpora na toto..ale co sa tyka sharingu je to dost nestabilne..
lg.graca

Příspěvek od lg.graca »

Ahojte,

mam jednu otazku:
neviete o nejakom alternativnom dialkovom ovldadaci, ktrory by fungovalo s X403p? Mozno z nejakeho klonu alebo vyssie rady Opticum ...

Samotny prehravac je celkom fajn (porovnavam so Showboxom) az na to nepohodlne DO a design menu.

Inak kvalita obrazu nie je zla aspon co sa tyka SD, HD som este netestoval.
Ma zopar mensich vychytavok (prepinanie medzi dvoma poslednymi kanalmi, lepsie fungujuci timeshift, still picture, ...), ktore potesia.

Ak HD obraz bude OK (neverim vo velke rozdiely medzi prijimacmi - z digitalnym signalom odoslanym na HDMI snad velke upravy setup box nerobi, vsetko je na kvalite image procesora TV) a zdielanie bude stabilne, tak za 80 Eciek sa nemoze nikto stazovat.
bondro

Příspěvek od bondro »

Este keby to chodilo s Cccamd stabilne, tak neni o čom. Ale snad to vyrieši nejaky novy firmware.
lxb

Příspěvek od lxb »

lg.graca píše:Ahojte,

mam jednu otazku:
neviete o nejakom alternativnom dialkovom ovldadaci, ktrory by fungovalo s X403p? Mozno z nejakeho klonu alebo vyssie rady Opticum ...

Samotny prehravac je celkom fajn (porovnavam so Showboxom) az na to nepohodlne DO a design menu.

Inak kvalita obrazu nie je zla aspon co sa tyka SD, HD som este netestoval.
Ma zopar mensich vychytavok (prepinanie medzi dvoma poslednymi kanalmi, lepsie fungujuci timeshift, still picture, ...), ktore potesia.

Ak HD obraz bude OK (neverim vo velke rozdiely medzi prijimacmi - z digitalnym signalom odoslanym na HDMI snad velke upravy setup box nerobi, vsetko je na kvalite image procesora TV) a zdielanie bude stabilne, tak za 80 Eciek sa nemoze nikto stazovat.
len jedna otazoka kde si ho kupil za 80 eciek ,kludne mi to posli aj cez ss...
Lukas21

Příspěvek od Lukas21 »

ja som nikde nevidel Lacnejsi ako 93€ to som aj ja zvedavy
AB dsr310 skCI , Optibox cx pvr ready, LNB SNH-031 , Parabola fe85
Aktualne opticum x403p
bondro

Příspěvek od bondro »

Tiez ho mam za 80,- €......dovazaju ich z Polska....mam kontakt na jedneho manika z Nitry ak ma niekto zaujem. Fungel novy so zaručnym listom.
koscak
satelitni prijimac: 365
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koscak »

Po pripojeni do siete opticum prestane komunikovat cca po 5 minutach s routrom. Skusal som vymenit fw, prijimac aj pouzil som rozne routre. Nic nepomohlo. Problem bude urcite v poskytovatelovi, nakolko u dalsich dvoch inych to bezi bez problemov. Je to pripojenie Cccam z vonka. Routre sa zablokuju uplne, a LAN led blika nepretrzite velmi rychlo. Ma niekto neaky napad, co to moze sposobovat?
Vdaka za postrhy.
lxb

Příspěvek od lxb »

koscak píše:Po pripojeni do siete opticum prestane komunikovat cca po 5 minutach s routrom. Skusal som vymenit fw, prijimac aj pouzil som rozne routre. Nic nepomohlo. Problem bude urcite v poskytovatelovi, nakolko u dalsich dvoch inych to bezi bez problemov. Je to pripojenie Cccam z vonka. Routre sa zablokuju uplne, a LAN led blika nepretrzite velmi rychlo. Ma niekto neaky napad, co to moze sposobovat?
Vdaka za postrhy.
no neviem cital si to tu trochu alebo si to len rychlo capol nech ti druhy radia??? skus to zachladit ventilatorom ,skoro vzdy to pomohlo .....
koscak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koscak »

Urcite to nie je vec ventilatora, ale siete. Sedime nad tym uz aj s poskytovatelom niekolko dni. Jednoducho router zblne a neide ani lokalna siet, zamrzne internet aj na ostanych pripojenych zariadeniach. Vypadne siet a ak je to wifi router tak aj wifi.
koscak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koscak »

Zatial som dospel k zaveru, ze tento box v nasej lokalite nekomunikuje v sieti internet ak primarnym dodavatelom internetu je ZSR. Vyskusal som to aj priamo na tejto sieti a vysledok ten isty. Ma moznost to niekto odskusat ci to naozaj plati? D.
lucifer75

Příspěvek od lucifer75 »

jeden stomikronový kondík a hraješ .
:book:

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 9&start=20
koscak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koscak »

Ok, beriem na vedomie. Problem je v zaruke, to sa musim dohodnut najprv s predajcom, aby som mohol experimentovat. Ale ako je to mozne, ze v inej sieti lan nevypadava?
Milan_Sk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Opticum HD X403p

Příspěvek od Milan_Sk »

bigj66 píše:Opticum HD X403p v provedení KLON :D
Aké má označenie to AMIKO ?
Opticum HD X403p, Motor, SkyLink
Golden Media UNI-Box 9060 2CR2CI HD PVR, Motor
Plazma SAMSUNG PS-42Q96HD
Plazma LG 42PJ550