Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
sano25

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od sano25 »

milanos píše:Zdravim.

V utorok som kupil x403p v ag..e a samozrejme problem zo sietovkou. No po dnesnom dni badania a alchimie som nakoniec box otvoril a na napajane sietovky som naletoval elekroliticky kondenzator 100uF/35V podla navodu ktory je aj tu na fore. Box funguje uz 2 hodiny ako hodinky a bez chladenia. Necham tam do zajtra pustene FilmboxHD a uvidim ako sa to bude spravat...

Je to dobry prijimac za malo penazi..

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... d&start=20
tiez som spravil tu upravu s kondenzatorom na sietovke a x403 isla bez problemov...ale zavrel som skrinku pol hodiny vydrzala a to iste vypadla siet...ked som vypol a nechal schladit tak isla a po polhodine znovu bez siete...tak to vyzera ze to treba dobre chladit alebo dat bez krytu...
tak teraz neviem ci to robi aj niekomu druhemu po tej uprave?
mat

Příspěvek od mat »

vlado,však 54,je upravená od citiglam1 - city03 EMU....už si ju tam mal,ako som bol u teba... 8)
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

To Mat-tak to som nevedel, že ten upravený FW.od Cityglam 1-je to, čo sa tu spomína.ďakujem za upozornenie.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
leonekx

Příspěvek od leonekx »

milanos píše:Zdravim.

V utorok som kupil x403p v ag..e a samozrejme problem zo sietovkou. No po dnesnom dni badania a alchimie som nakoniec box otvoril a na napajane sietovky som naletoval elekroliticky kondenzator 100uF/35V podla navodu ktory je aj tu na fore. Box funguje uz 2 hodiny ako hodinky a bez chladenia. Necham tam do zajtra pustene FilmboxHD a uvidim ako sa to bude spravat...

Je to dobry prijimac za malo penazi..

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... d&start=20
Ahoj samozrejme jsem ho koupil a o problemu si precetl az ted takze budu taky pajet kondik..jak si na tom s testovanim jede to s tim kondikem opravdu spolehlive ?...chlazeni se mi tam davat nechce..dik za odpoved
lxb

Příspěvek od lxb »

takze pani s isteho nemenovaneho velkoskladu ,skade berem sat.prijmace ,som tuto vadu (vadna sietovka) preberal s servisnymy technikmy ,a potvrdili ze pokiall je STB kupene u nich v ramci zaruky to napajkuju oni ,a zaruka bezi dalej ... pokial ide o spolahlivost ,podla mna to nie je spatna kupa ...
alonzo
satelitni prijimac: Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alonzo »

lxb píše:takze pani s isteho nemenovaneho velkoskladu ,skade berem sat.prijmace ,som tuto vadu (vadna sietovka) preberal s servisnymy technikmy ,a potvrdili ze pokiall je STB kupene u nich v ramci zaruky to napajkuju oni ,a zaruka bezi dalej ... pokial ide o spolahlivost ,podla mna to nie je spatna kupa ...
Dala by sa ti zohnať náhradná - ak áno budem ti vďačný (ale za rozumný peniaz )

Obrázek
Obrázek
sano25

Příspěvek od sano25 »

a sktorym firmware vam ide tato sietovka aj s upravou najlepsie...
s tymto fw X403p+emu+sharing 1.1.39.rar od furicka mi to ide bez problemov..
na ostatnych fw city03 a v1.1.70 to zamrzalo...
len je tam problem ze necita skylink kartu alebo poradte aky fw pouzit na share.. :thankyou:
leonekx

Příspěvek od leonekx »

Tak jsem dnes rovnez dopajel kondik na sitovku, testuju a zatim jede 3 hodiny bez vytuhnuti pred tim po 5 minutach K.O. tak to vypada ze na tom asi neco bude...sice jsem prisel o zaruku ale risknu to.. :wink:
lubo28

Příspěvek od lubo28 »

Aký externy disk používate s týmto prístrojom?
Ja mám doma 2 disky Western digital My Book Essential 500GB a 1000GB a ani jeden nenačíta.
Mám doma 2 flashky 4GB a 8GB a tie načíta bezproblémov.
Mohli by ste mi dať nejaký konkretny typ externého disku,ktorý mate s týmto
stb vyskúšaný.
Resp. neviete nejaký link,kde by boli uvedené kompatibilne HDD s týmto stb.
Nerád by som si znova kúpil(objednal) externy disk,ktorý s týmto stb nespolupracuje.
Naposledy upravil(a) lubo28 dne 24.srpen 2010 - 18:00, celkem upraveno 1 x.
Xtrend ET9200
HD Box FS-9105
Opticum HD X402p
Parabola - 85E Multifokus 23,5°E + 19,2°E + 13,0°E + 01,0°W
lxb

Příspěvek od lxb »

sietovka upravena ,este som sa pohral trochu s chladenim : 1 articoling napojeny na cinch 12V ,je to uplne nehlucne ,a box je pomaly ladovy,len nejde softverovo vypnut tych 12v,takze bezi nehlucne stale uvidime do kedy to vydrzi ....
vador
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vador »

lubo28 píše:Aký externy disk používate s týmto prístrojom?
Dodávam k týmto STB tento: TOSHIBA PX1396E-3T01 HDD externý 1TB 3,5´´ Aluminium edition za 82€, funguje bez problémov / aj s inými STB, kde je s WD problém/ .
VU+ SOLO2 /Openpli 8.3-release/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

ohladne tej upravy sietovky by nebolo možne kontaktovať priamo vyrobcu skušal to uš niekto????
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
lxb

Příspěvek od lxb »

jopo33 píše:ohladne tej upravy sietovky by nebolo možne kontaktovať priamo vyrobcu skušal to uš niekto????
vyrobca to uz vie ,a dovozca ked je zodpovedny tak ti to napajkuje v ramci zaruky ,ale ci vyrobca s novymy kusmy vyriesi tieto problemy to vie len ......
mico_palo

Příspěvek od mico_palo »

ľudia, poradťe mi prosím.ja som si kúpil hneď dve tieto mašiny, pridal som im kondík, pridal som i pasívne chladenie(kus medenného pliešku), soft som skúsil i city i ten 1.1.39 a po zapnutí po cca. 2 hodinách to začne blbnúť.trápim sa s tým už dva týždne, už som zúfalý.Beží mi to cez cccam a connect je určite dobrý(mám ešte dm800 a na tom to šlape jak hodinky).
Vedeli by ste mi niečo prosím poradiť?
vopred Vám ďakujem za každú radu
piki75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piki75 »

Vymeň CCCamd za NewCamd a uvidíš, Opticumi nemajú doriešené CCCamd, alebo keď tie prijímače máš v uzavretom priestore, myslím tým stolík na TV plus sklenené dvierká, tak to chladenie je nanič a prehrievajú sa.
Vu+Solo4K - OpenATV 6.3 + DM500HD - OpenPli + DM8000HD - OpenATV 6.3
+ 28,5E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 0,8W
kenny69
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ ...

Příspěvek od kenny69 »

mico_palo píše:ľudia, poradťe mi prosím.ja som si kúpil hneď dve tieto mašiny, pridal som im kondík, pridal som i pasívne chladenie(kus medenného pliešku), soft som skúsil i city i ten 1.1.39 a po zapnutí po cca. 2 hodinách to začne blbnúť.trápim sa s tým už dva týždne, už som zúfalý.Beží mi to cez cccam a connect je určite dobrý(mám ešte dm800 a na tom to šlape jak hodinky).
Vedeli by ste mi niečo prosím poradiť?
vopred Vám ďakujem za každú radu
sevas,...

tak ako to bolo spomenute ...
ja to mam upravne len s kondikom a slape .. a aj Cccam slape
pokial mas share priamo na kartu tak to musi ist ked mas reshare
cize zdrojova karta nieje tam kde mas ty konekt v tedy to moze blbnut
aspon v tom pripade to mne blblo

treba brat ze vela druhov STB nema dobre vyrieseny Cccam
ako keby nan nejak zabudli ked sa jedna o NewCS tak ten ide uplne v pohode

ja mam iba ten kondik a mam STB ulozene viacmenej vo volnom priestore
a 100% viem povedat ze teraz v tejto chvili co vysli 403p uz by som ich nekupil ani sebe a nieto este pre niekoho

lebo treba pochopit zasadnu vec ... ked si nieco kupis a musis to upravit aby to slo tak je to .... vies co

ked mozem sam za seba povedat .. isteho casu sa mi dostal do ruku jeden prijimac .. Deep 2010 .. mozno niekto povie ze je to humus

ale mam s nim dobre skusenost .. stoji cca 99eur a da sa kupit aj lacnejsie
a vie byt klientom NewCS ale vie byt aj serverom NewCS
je prevda ze ked ho nastavis ako server NewCS tak nan vies pripojit len jedneho klienta Newcamd a vie aj Ccam a tento klient je rovnako dobry ako aj v inych STB .. cize je a nieje dobry
ale klientov vies dat samozrejme viac
a hlavne je to ze nemusi riesit kondik ci nejake chladenie ..
akurat si mozes popripade zmenit soft a mas vystarane ...

podla mna by si ludia mali najst nahradu na miesto 403p

ja osobne by som terajsiu 403P nekupil ...ale toje moj nazor...
VU+ duo - CCcam 2.3.0
Opticum 9500HD
AMIKO MINI HD
1W, 13E, 19.2E, 23.5E, 28E
mat

Příspěvek od mat »

maš vela ked,je to nezmysel..... [-X
PS:mam ho mesiac a žiadny tvoj problem nezdielam,ani chladenie... #-o je to ako sa tu spomína - medzi SAT-DO-TV....
kenny69
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kenny69 »

mat píše:maš vela ked,je to nezmysel..... [-X
PS:mam ho mesiac a žiadny tvoj problem nezdielam,ani chladenie... #-o je to ako sa tu spomína - medzi SAT-DO-TV....
sorry .. na koho prispevok si reagoval ....

a kde si ho kupil ?

lebo viem uz o dovozcoch co to opravuju na vlastne triko :)

a je to jednoducho tak ... ze bud chladis alebo das kondik...
a ked si to kupil pred mesiacom ... mozes hovorit co chces ...
tie STBcka teraz ten problem maju .. ci veris a ci nie ...

bud mas tu starsiu seriu ako ja co isla lepsie alebo si kupil uz upravenu masinu :)
VU+ duo - CCcam 2.3.0
Opticum 9500HD
AMIKO MINI HD
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Nechcel som to uvádzať ale vidím ,že nie som sám ,čo sa týka zdieľania Newcamd prehrievania a výpadkov na 403 nemám. Dokonca som ho zakryl zvrchu A4 papierom aby "kúril" no on sa na mňa vykúril a šlapal deň a noc bez výpadku - takže rozborka a kondík u mňa nie je treba. Zdieľam zo vzdial.servra skylink. Uvádzam to ako FAKT . Za tie peniaze to je celkom dobrá mašinka . Kupoval som v koncom júna.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
kenny69
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kenny69 »

kaon píše:
Nechcel som to uvádzať ale vidím ,že nie som sám ,čo sa týka zdieľania Newcamd prehrievania a výpadkov na 403 nemám. Dokonca som ho zakryl zvrchu A4 papierom aby "kúril" no on sa na mňa vykúril a šlapal deň a noc bez výpadku - takže rozborka a kondík u mňa nie je treba. Zdieľam zo vzdial.servra skylink. Uvádzam to ako FAKT . Za tie peniaze to je celkom dobrá mašinka . Kupoval som v koncom júna.
teraz je august ... a napr. agem koncom Jula a zaciatkom augusta mal novu dodavku ... dokonca som tyzden cakal na ne .... a aj v ABcome

hmm .. a maju problem vsetky .. mozes davat faktou kolko chces .. a uz bol ohlas aj od dovozcou co si budu tento problem riesit vramci svojej rezie

ja som to kupil niekedy maj jun ... a mam to tiez v pohode aj ked som daval kondik ... skusal som a testoval som Cccam na reshare trochu mi to blblo ale je to uz pohoda a ty mozes byt rad ... toto STB je dobre a za tie prachy je to super :)))) ale s touto chybou straca na hodnote

ale musis uznat ludia co tu opisuju ten problem ... niesu sprosty :))
ten problem naozaj je
skus si kupit teraz ten prijimac a uvidis ako budes p... :)) a mozes zobrat jed na to :D :ROFL:
VU+ duo - CCcam 2.3.0
Opticum 9500HD
AMIKO MINI HD
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“