Octagon 918 se sám zapíná

Odpovědět
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Octagon 918 se sám zapíná

Příspěvek od knawi »

Tak docela to není, ale po zapnutí síťovým vypínačem do stand by polohy po bootingu se přepne do aktivního stavu s naladěním posledního sledovaného kanálu. Přitom není ovladatelný. Po chvíli přejde opět do stavu pohotovostního a všechno se opakuje. Večer bylo všechno ok.
Děkuju za případnou radu.
DM920uHD Triple Tuner, BA; DM800Se A8p, BA; Gib.1245/1335mm Motorized SG2100A
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Re: Octagon 918 se sám zapíná

Příspěvek od ulmus »

aky fw pouzivas?

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Letos v dubnu jsem Octagon přeflešoval na SABa a mám v něm poslední fw RYEC 108_23_080610.
Nic jsem s ním (v poslední době) nevyváděl, fungoval dobře. Včera jsem po delší době opravoval nastavení paraboly na motoru, byl jsem rád, že je relativně dobře nastavená Astra 2D, do pozdních večerních hodin byly některé TP sledovatelné. Mám Gib. 120, místo příjmu Praha. Proto jsem po ránu nedočkavě zapnul STB a TV, všechno proběhlo normálně, procházel jsem na rozšířeném ladění transpondéry A2D a najednou se objevil nápis "neběží nebo zakódováno" a box byl neovladatelný, na nic nereagoval, zamrznul. Vypnul jsem zadním vypínačem, po 5ti min.zapnul, ve stavu stand by se na displeji přijímače na krátký okamžik objevil nápis "boot", pak s jedním přerušením "SAB HD" a poté se resívr sám zapnul. Naladil se kostičkující kanál na A2D, box nebyl jakkoli ovladatelný, po asi 90ti vt. se box přepnu samovolně na stand by. Za chvíli se sám znovu zapne atd.
Po dvou hodinách, kdy byl přijímač vypnutý, jsem si ověřil, že se nic nezměnilo a závada trvá.
Jdu pátrat ve vláknech s podobnými potížemi a děkuju ulmusi, že se mým problémem zabýváš.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

No osobne by som to videl na preflešovanie. Mne sa naposledy stalo pri fw od SAB to ,ze ked som ho navypol najprv DO ale vzadu sietakom tak mi kompletne odisiel setting. Jednoducho sa vymazal. neviem ci to je bezne aj pri inych FW no to chovanie je dost divne ak uvazis ,ze obcas Octagon "vytuhne" tak by uz o takom dacom bola zmienka od viacerych uzivatelov. Osobne to vydim na FW.
Preto aj ta otazka na to aky FW a klon pouzivas.
:)

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Už je to v pořádku. Děkuju ulmusi.
Přestože se těžko najde blb mého typu, chci oznámit, že přístroj chybu nemá, popsané potíže jsem si způsobil sám. Neúmyslně jsem stisknul tlačítko TV na pravé straně horní druhé řádky DO. Napravilo se to stiskem STB na levé straně stejné řádky. Napadla mě sice hned taková možnost, ale zřejmě jsem příslušná tl. tisknul opakovaně a tak se nic neměnilo.
Všichni prosím promiňte, že jsem tu vopruzoval a mějte se fajn.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“