Nedokončené přeflešnutí

Odpovědět
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Nedokončené přeflešnutí

Příspěvek od knawi »

V závěru probíhajícího přeflešování Octagonu 918 na SABa, kdy se na displeji objevil blikající nápis "DNLD-END", jsem přijímač vypnul. Po jeho opětovném zapnutí zadním vypínačem se nerestartoval, zůstala svítit červená dioda a po čekání daleko delším než jindy, se ukázal přístroj jako neovladatelný. Na předním panelu i pomocí DO. Samozřejmě, můžu ho zapnout a vypnout. Kabelem RS232 se nemůžu spojit prostřednictvím SABnext, GisOCT, OST Tool ani STBLink. Tím méně přes USB.
Je možné, že po operaci, která mě už připadala banální, mohl resívr nenávratně odejít, podobně osudově jako během roku několik přátel a pejsek? Zřejmě to byl zásadní omyl myslet si, že flash je maličkost.
Díky za pozornost mému problému.
DM920uHD Triple Tuner, BA; DM800Se A8p, BA; Gib.1245/1335mm Motorized SG2100A
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Re: Nedokončené přeflešnutí

Příspěvek od vlado.ucho »

knawi píše:V závěru probíhajícího přeflešování Octagonu 918 na SABa, kdy se na displeji objevil blikající nápis "DNLD-END", jsem přijímač vypnul. Po jeho opětovném zapnutí zadním vypínačem se nerestartoval, zůstala svítit červená dioda a po čekání daleko delším než jindy, se ukázal přístroj jako neovladatelný. Na předním panelu i pomocí DO. Samozřejmě, můžu ho zapnout a vypnout. Kabelem RS232 se nemůžu spojit prostřednictvím SABnext, GisOCT, OST Tool ani STBLink. Tím méně přes USB.
Je možné, že po operaci, která mě už připadala banální, mohl resívr nenávratně odejít, podobně osudově jako během roku několik přátel a pejsek? Zřejmě to byl zásadní omyl myslet si, že flash je maličkost.
Díky za pozornost mému problému.
Skôr sa domnievam, že ti odišiel zdroj napájania,to sa stáva.Ak ti to stojí, za poštovné a balné,tak mi ho pošli a ja ti ho opravím.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Ano, místním podobným diagnózám na poruchu zdroje to odpovídá, ale je mě divné, že to nebylo v souvislosti s provozem modulu, karty nebo něčeho náročnějšího na proudové zatížení. Na inkriminované kondíky se podívám. Děkuju za radu, vlado ucho.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Je i mně jasné, že selhání napěťového zdroje může mít mnoho jiných příčin než ty kondenzátory. Taky jsem četl oprávněně rozhořčenou reakci Zorbase na opravy zdrojů prováděné bez dalšího pouhou jejich výměnou. Prostě jsem opticky zkontroloval ty 3 koďany, jsou "nenafouknuté". Bohužel, protože to by bylo jednodušší. Hůůů, bééé!
Naposledy upravil(a) knawi dne 12.říjen 2010 - 13:08, celkem upraveno 1 x.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Už je to OK!
Ale zase moje zbytečná chyba! Proč se tu chytří hoší snaží radit, když potom toho nedbám! EmbreOnyx píše v návodu k flashingu, že GisOct "nebere" novější FW než je 107.30, a toho jsem právě nedbal a všechno bylo tak, jak jsem popsal. Děkuju za pomoc a omluvte mě, prosím.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“