Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
losik1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od losik1 »

To steve2911: Ano urcite tam budes mat autoupdate karty vypnute,tak ako pise liquere. A prave tato funkcia na tomto prijimaci je najzaujimavejsia.( Aspon pre mna).
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ak niekto rad skusa,prikladam ftp(server) pre alligatora.Navod aj anglicky.Ja som to neskusal,momentalne nepotrebujem,ale vraj funguje.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
sivko44
satelitni prijimac: Ab 650 hd

Příspěvek od sivko44 »

Mám Alligátora-- soft 20.04 a HDD Teac HD-35CRU-2x 500G(Fat32)...prijímač ho jednoducho nenájde...skúšal som všetko možné, v pc funguje normálne., nahrávanie na USB klúč ide normálne ](*,) :book:
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Tak zkus naformátovat disk v PC .(ne 2x500)Pouze jako jeden disk.Můžeš ho zrovna naformátovat na Linux Ext3, tak jak formátuje Alligator.Potom ho box určitě najde.
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

Tu sú s Aligatora chassi celkom zaujímavo riešený je tam aj konektor zda sa byť na DDR-ka
sivko44

Příspěvek od sivko44 »

Takže funguje to len po tvrdom restarte ( vyp. -zap) prijímača.,HDD je s ext. napájaním .Po vypnutí HDD už nenabehne..požičal som si Samsunga 1T...tak ten ide OK.Takže s tým Teac-om si nerozumie!!! :book:
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Vidim,ze to zopar ludi stiahlo,ako sa darilo spojazdnit to ftp?Vraj sa uz chysta novsia verzia.Dík.
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
lovec47
satelitni prijimac: et9000, Optibox Allligator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lovec47 »

dydaj1 píše:Tu sú s Aligatora chassi celkom zaujímavo riešený je tam aj konektor zda sa byť na DDR-ka
ten konektor je na miniPCI karty (napr. wifi)
Xtrend et9000, Optibox Alligator, Opticum 9500HD,Motor-SG2100, Gibertini 125 , TeVii S650, linux,osx,win,
sivko44

Příspěvek od sivko44 »

Vraciam sa k HDD,zohnal som ADATA Superior SH93 500GB,všetko ide ,akurát keď ho dám naformátovať v prijímači tak ho rozdelí na 2 časti.Ako to mám nastaviť pri formátovaní.aby ostala 500GB velkosť..dik
Po prepnutí do Standy sa hdd po 5 min vypne!
SSD

Příspěvek od SSD »

Da sa na Aligatora pripojit cez web interface a pozerat cez pocitac napr. cez VLC ako na DM800HD ?
koparkok

Příspěvek od koparkok »

SSD píše:Da sa na Aligatora pripojit cez web interface a pozerat cez pocitac napr. cez VLC ako na DM800HD ?
ano, můžete vidět na ftp
SSD

Příspěvek od SSD »

koparkok píše:
SSD píše:Da sa na Aligatora pripojit cez web interface a pozerat cez pocitac napr. cez VLC ako na DM800HD ?
ano, můžete vidět na ftp
Ak tomu spravne rozumiem, cez FTP si stiahnem z aligatora nieco so som nahral na disk a potom si to v PC pozriem.

Ale zive vysielanie sa neda pozerat a prepinat priamo cez PC. Musim to najprv nahrat nie?
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Ktosi tu písal, že mu funguje wifi /etho1/ aj s USB TP-Link, no neviem to už nájsť. Kupil som model TL-WN322G a nefunguje to. Poradí niekto aky adapter je potrebne kúpiť?
:thankyou:
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ja mam TP-link WN321G a slape v pohode.Ten tvoj asi pouziva iny cip a preto mas problem.Skus pohladat na nete,niekde sa potuloval taky zoznam kde boli pouzitelne wifi usb.Tam som nasiel aj ja tento.Tusim by to mal byt ralink cip,ale uz si to presne nepamatam,pohladaj.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

FTP+oscam auto install.Ak niekto chce nech prelozi readme.txt
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

sivko44 píše:Vraciam sa k HDD,zohnal som ADATA Superior SH93 500GB,všetko ide ,akurát keď ho dám naformátovať v prijímači tak ho rozdelí na 2 časti.Ako to mám nastaviť pri formátovaní.aby ostala 500GB velkosť..dik
Po prepnutí do Standy sa hdd po 5 min vypne!
V jakém fw ti to hdd po 5 min vypne?
Já mám fw 20,04 a disk to ve Standby nevypne.V jiných fw jsem to nezkoušel,protože jsem si myslel, že by to mělo vypnout hdd po přepnutí do Standby ihned.V druhém sat. boxu mám možnost nastavit režim uspání hdd i když je sat. box zapnutý a nenahrává se .Pokud zmáčku tlačítko nahrávání tak se disk rozjede a vypne hdd ihned po přepnutí do Standy.
Pokud naformátuješ disk v PC na 500GB na Linux Ext3,tak už nemusíš už formátovat v Alligatorovi a budeš mít 500GB. S jedním hdd jsem měl v Alligatorovi taky problém.Až po zformátování v PC v programu Paragon Partition Manager 9.0 si z hdd Alligator začal rozumět a další formátování v Alligatorovi bylo už bezproblémové.
sivko44

Příspěvek od sivko44 »

Soft mám 20.04..nemám Linux na formátovanie v pc, a s Paragon Hard Disk Manager to formátovanie trvá nenormálne dlho.By ma zaujímalo keď formátujem v prijímači ,ako to mám nastaviť? Formát dám medium(celkovú velkosť mi vypisuje stále 465Gb)...po sformátovaní to rozdeli na dve časti : 305Gb -oddiel sda1 (a vlastne len na tú sa dá nahrávať ) a zvyšok sda2 160Gb.... ](*,)
poker

Příspěvek od poker »

sivko44 píše:Soft mám 20.04..nemám Linux na formátovanie v pc, a s Paragon Hard Disk Manager to formátovanie trvá nenormálne dlho.By ma zaujímalo keď formátujem v prijímači ,ako to mám nastaviť? Formát dám medium(celkovú velkosť mi vypisuje stále 465Gb)...po sformátovaní to rozdeli na dve časti : 305Gb -oddiel sda1 (a vlastne len na tú sa dá nahrávať ) a zvyšok sda2 160Gb.... ](*,)
nespekuluj pouzi BOOT cd acronis http://www.acronis.com/download/,
alebo BOOT cd UBUNTU, alebo BOOT cd hiren,s atd hlavne ten HDD vy clearuj na "zelezo" a potom format aky potrebujes a mas to
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

Pokiaľ ma niekto záujem prikladám 9 serverov....
Každý jeden treba zapnúť alebo vypnúť podľa potreby.....
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Dobrý večer pánové,má prosím už někdo odskoušen nový sw 20.36,po některých negativ.skušenostech bych nerad přecházel z slušné 20.04,děkuji . :)
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“