Čím nahradit Octagon HD SF-918

Liska j
Pokročilý
Pokročilý

Čím nahradit Octagon HD SF-918

Příspěvek od Liska j »

Sice nevlastním Octagon,ale Saba Ultimate,ale je to téměř stejný příjmač.Doby kdy jsem čekal na každý SW jsou pryč.Musím uznad,že je to stále dobrý stroj,zvládá co potřebuji včetně sharingu(kliend).Jelikož ho mám už 2,5 roku rád bych šel do něčeho nového(lunix ?).Čim jste nahradili Octagony Vy a z jakým výsledkem.Jsou příjmače které by nabýdli vic?A ještě jeden dotaz,u nových příjmačů levnější třídy schází e-Sata.Je tam jen USB,stačí to pro HDD na nahrávání HD pořadů?Děkuji za odpovědi. :smoke:
Octagon SF 8008 E2 UHD 4K combo +1Tb HDD,100cm porabola na motoru,Sony 55XF 8596
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Čím nahradit Octagon HD SF-918

Příspěvek od pucmeloun »

přídám se taky,mám octagon 918 hd jsem s ním maximálně spokojen,ale už to není ono,špatně reaguje na signál,podpora žádná atd. chtěl bych něco jako octagon,dobrý obraz,ten bloker taky není k zahození,zkrátka octagon v jiném kabátě,děkuji za radu
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Odpoveď pre oboch,keď vás zunovali vaša STB,tak potom DM-800-HD klon za cca.210 €+ poštovné.Ja som s mojím Octagonom spokojný,tak ako je.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

ale to ne,mě jde o podobný tip s linux aspon co se dm týče nemam zkušenosti
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

Liska j píše:Sice nevlastním Octagon,ale Saba Ultimate,ale je to téměř stejný příjmač.Doby kdy jsem čekal na každý SW jsou pryč.Musím uznad,že je to stále dobrý stroj,zvládá co potřebuji včetně sharingu(kliend).Jelikož ho mám už 2,5 roku rád bych šel do něčeho nového(lunix ?).Čim jste nahradili Octagony Vy a z jakým výsledkem.Jsou příjmače které by nabýdli vic?A ještě jeden dotaz,u nových příjmačů levnější třídy schází e-Sata.Je tam jen USB,stačí to pro HDD na nahrávání HD pořadů?Děkuji za odpovědi. :smoke:
USB stačí v pohodě, nahrávání a přehrávání v HD kvalitě. Přijímač s Linuxem=žádné zamrzání ale startuje pomalu.
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

takže se zase nic nedozvím,info zatím o ničem
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

pucmeloun píše:takže se zase nic nedozvím,info zatím o ničem
když položíš všeobecnou otázku, tak nečekej konkrétní odpověd. [-X
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Výhledově,jen Dream,zatím nevím jaký,jinak,zatím u mne vše maká a co bude dále,budu řešit příští rok.I přes to že nemá už podporu,což je pro jeho vlastnosti škoda,jsem s ním spokojený.Tak že jen dream s podobnými vlastnostmi. :good:
Liska j
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Liska j »

Uvažoval jsem i o DM 500 HD,ale mám z toho strach.Přeci jenom je to složitější zařízení.Je mě jasné,že linux pro mě bude i tak oříšek,ale rovnou DM?Navíc,některé věci v Sabu doháním Diablem2,což u DM nejde.Sab samozdřejmě slouží a dobře,nemám sním problém. :smoke:
Octagon SF 8008 E2 UHD 4K combo +1Tb HDD,100cm porabola na motoru,Sony 55XF 8596
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Octagon,pokud pojede,budu používat.Souhlasím s tebou,ale dreama bych měl v závěsu a učil se na něm.Pokud se nezkusí,nejde naučit.Zatím mám v závěsu Vision(+,na experimenty.Tak že,Octagon bude na koukání,Dream na učení.Ať se daří.Někdy se ozvu,teď tu máme nejstaršího vnuka. :poklona:
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

podle mě dream,není žadna nahrada,jenom ta cena u hd verze,nahrada je takova kterou mužu hned používat a ne se něco učit,co třeba argusy,nebo optiboxy poradte
zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zdent »

Pokud chceš hned používat, tak bych asi šel do Ferguson Ariva 200 HD. Na http://www.eltasat.cz/satelitni-prijem/ ... riple-pack je i videoprezentace. Na http://www.digizone.cz/clanky/ferguson- ... elitni-hd/ a http://www.parabola.cz/clanky/3862/ferg ... prijimace/ jsou recenze. Pro sdílení karet s Octagonem HD SF-918 umí fungovat jako server.
AB Cryptobox 700 HD, HD-BOX 9105, Monoblok INVERTO Twin 0,2dB, parabola 80 Fe, Philips 7603, Philips 8404
crawfish
satelitni prijimac: octagon sf918 ariva200

Příspěvek od crawfish »

môžem potvrdiť octagon hd SF-918 ako client ariva 200 HD ako server
ide u mňa pol roka v kuse bez problémov (skylink) :good:
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

:D Ferguson Ariva je takový chudobný příbuzný starého Octagonu(a jeho klonů), pro ty co nechtějí moc experimentovat a přesto mít kvalitního nástupce bych doporučil nástupce octagonu 918 a to 1008 (1018 dvoutunerový), případně některý z klonů techto octagonů např. Optibox Koala - uzavřený linux, ale hračičkové ho umí otevřít a dále experimentovat. Optibox Panthera(aligátor s DVB-T) taktéž přístroj co hodně umí na bázi uzavřeného linuxu - takže netřeba se vlka bát.
:( V neprospěch Optiboxe Panthera či Aligátora mluví jeho piksla, která je úplně stejná jako u předchúdce octagon 918 či Optibox 7750/8750, takže neznalý ani nepozná , že jste investovali přes 5.000,- do nového STB, a nevalí oči co zas máte v obývačce nového :P
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Pánové,máte jistě pravdu,ale já se na Dreama těším,jako malé dítě na dudlík.U mne už nejde ani tak o to koukat,ale ještě pokud mně to trochu myslí,si s ní pohrát.Na koukání mám 2 přijmače+ Humax,Digi.O koukání se mně tak nejedná. :Yahoo!: :ROFL:
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:D Já už taky nekoukám, jen přepínám a nyní s motorem je toho na přepínání opravdu hodně. A taky se těším , brzy nakopnu Ježíška a dojde VU+Duo - to bude teprve hračka pro Havanu :lol: :Yahoo!: :Yahoo!:
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Tak si tu mašinku užij a porefeřuj.Já se těším,že dream bude inovovat i v levnější verzi.Pokud se toho dožiji,tak příští rok mám výročí,tak že k výročí.Zaučuji na saty nejstaršího vnuka,aby to měl někdo po mne použít,pokud by mně uložili do futrálu.Člověk by si měl vychovat nástupce i na koníčky. :Yahoo!:
__Pavel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od __Pavel »

to Havana:
Já na Jéžíška nečekal a už 3 týdny si na VU+ Duo hraji. Asi největší zklamání je EMU, bez Fausto nebo vplug_serveru spuštěném na PC můžeš na Bulhary(39E) nebo NDS Viasat(5E) zapomenout.
VU+Solo4k (parabola 105Al, motor DM3800, OpenATV7.3, FHDglass17)
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

__Pavel píše:to Havana:
Já na Jéžíška nečekal a už 3 týdny si na VU+ Duo hraji. Asi největší zklamání je EMU, bez Fausto nebo vplug_serveru spuštěném na PC můžeš na Bulhary(39E) nebo NDS Viasat(5E) zapomenout.
To jsi mne zaskočil :oops: Předpokládal jsem, že taková mašina zvládne vše. Já zatím čeKÁM, cena za poslední měsíc klesla na 9,500,-kč.
Právě ted se snažím ty bulhary rozjet na optiboxovi- zatím nic, a ted nahrávám tak se v tom vrtat nemůžu.
To stím EMU... Nemůže být obvyklá chyba mezi gaučem a DO :?:
Furt mi to hlava nebere :cry:
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

jde i o obraz,u octagonu je na lcd lg opravdu supr,to o arivě 200 kterou jsem měl se říct nedá,rozdíl je patrný hned,a dále bloker který se dá dobře využít třeba při ochutnávce s..link,zatím žádna dobrá rada :) :)
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“