Čím nahradit Octagon HD SF-918

__Pavel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Čím nahradit Octagon HD SF-918

Příspěvek od __Pavel »

to Havana:
Co já bych dal za to, kdyby chyba byla mezi gaučem a DO, bohužel tomu tak nejspíš nebude. Co mám VU+ Duo doma, tak mu věnuji prakticky veškerý volný čas, je to hračička na dlouhé podzimní večery a s tím jsem si ji taky kupoval. Testuji, studuji, googlím, pokládám dotazy na fórech ... zatím však I2 lokálně = tma.

to pucmeloun:
Kvality obrazu jsem se hodně bál, protože vím co se psalo na německých fórech. Vypínám "Scaler Sharpness" a podle mého názoru je potom SD obraz lepší než na Octagonu918, HD obraz stejný. Mám LCD Panasonic Full HD 82cm.
Bloker si samozřejmě zapínáš a vypínáš v configu CAMu, který používáš.
VU+Solo4k (parabola 105Al, motor DM3800, OpenATV7.3, FHDglass17)
jab
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: vu+ultimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jab »

no já nevím pánové,protože žádnou dámu jsem tady nezaregistroval,ale věřte mi,že Vás to experimentování a hraní si se satelitem přejde a možná budete ještě vzpomínat na Octagon,já si koupil přet X lety už to ani nepamatuji DM700 ,přivezli mi ho z D,no a můžu Vám říct,že těch bezesných nocí bylo hodně a stovky hodin experimentování,to nestálo za to,v té době nebyla ještě žádná podpora u nás,internet pomalý,no hrůza,teď mám 918,zapnu a jede bez problémů,obraz jak dobré víno,to co chci to hraje a pro dlouhé podzimní podvečery bych Vám doporučil nějakou příjemnou přítelkyni,věřte mi,je to o hodně příjemnější než se dloubat v satelitu :D
Liska j
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Liska j »

Jsem rád,že se mě podařilo rozjed takové,alespoň pro mě zajímavé vlákno.Pak už zbývá jenom jedna otázky.V čem je teda výhoda linuxového příjmače.Sat. používám na sledování TV. :smoke:
Octagon SF 8008 E2 UHD 4K combo +1Tb HDD,100cm porabola na motoru,Sony 55XF 8596
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Liška,zapoměl jsi dodat"také" :Yahoo!:
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

je to o ničem,založí se vlákno reakcí hodně ale rada žádná,hodně lidí má octagona aví jaký je,podpora ustala ale pořád je to dobrý přijímač,jenže bez podpory je to těžký,chtěl bych podobný přijímač s funkcema a kvalitou jako je octagon,dreamboxy jsou někde jinde,má nějakej majitel octagona zkušenost s něčím podobným,děkuji
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Octagon byl ve své době nadstandartní,přijmač,který i v dnešní době stále není až tak moc překonaný.Snad jedině až ten Dream,ale mám obavu,že i ten né ve všem.Proto tvrdím"Dream jako doplněk ". :unknown:
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

zzaner píše:Octagon byl ve své době nadstandartní,přijmač,který i v dnešní době stále není až tak moc překonaný.Snad jedině až ten Dream,ale mám obavu,že i ten né ve všem.Proto tvrdím"Dream jako doplněk ". :unknown:
Octagon ako taký, je super STB a je veľká a poľutovania hodná škoda že sa tvorcovia tohoto STB na podporu vykašlali.keby ho boli dotiahli do úrovne otvoreného Linuxu,tak nemá na trhu konkurenciu.Čo sa týka jeho schopností a vlastností,tak aj tak je ťažko prekonateľný s inými STB kategórie HD STB,čo do kvality zobrazovania,čo do rýchlosti prepínania,a iných daností,napr.na Share v domácej a aj vonkajšej sieti.Tam kde zlyhávajú Opticumi,Fergusony(Arivy) a pod.typy STB, tam je *Octagon na špici.Nedovolil by som si to tvrdiť,nebyť testov s inými STB,ale všetko hovorí v prospech Octagona.Linux je len taká hračička s dlhej chvíle,dokáže hodne,ale má svoje obmedzenia,lebo je to predovšetkým počítač,na ten si každý starší netrúfa.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

a co ty octagony vyšší řady,ma cenu investovat
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

pucmeloun píše:a co ty octagony vyšší řady,ma cenu investovat
Ak myslíš na tie uzatvorené Linuxy-1008-1018,ktoré menili niektorý za Octagon SF-918,tak ani zadarmo.To si radšej zaobstarám DM-800-HD klona a budem na tom lepšie, než tí chudáci čo to vymenili, alebo kúpili.Aj Optibox Pantera je vzhľadovo podobná Octagonu,ale je to otravný šmejd,ktorý má sám zo sebou problémy a obraz-otrasný,mal som tú nečesť sa s ným oboznámiť a preflashovanie na novšiu verziu,horor a kým sa človek k niečomu dopracuje.Tak na týchto STB budú musieť tvorcovia FW.ešte zapracovať.TO čo sa im vydarilo, tak na to sa vy..li a to čo je nepodarkom a napodobeninou niečoho, hodia na trh.Tí čo majú tieto, akože Linuxové STB,sa nepriznajú aké sú s nimi trable,ale stačí sledovať príspevky.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
plachta
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od plachta »

Můj názor je takový,pokud se člověk chce pouze dívat stačí mu jednoduchý uzavřený přístroj třeba 918HD.Pokud chce s přístrojem pracovat,tak ten Linux má svou logiku.Já osobně si nemohu na vyšší verzi Octagonu stěžovat.Používám české karty s cryptoworks systémem a pohoda.
Pro laika to určitě není,myslím ten(Linux).
#SkyStar HD&Octagon SF8008&Dreambox 500HD___Motor H-H#
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

vlado.ucho píše:
Ak myslíš na tie uzatvorené Linuxy-1008-1018,ktoré menili niektorý za Octagon SF-918,tak ani zadarmo.....
Octagon 1008 a dvoutuneroví 1018, jsou sice uzavřené linuxi od výrobce, ale s alternativním FW se stávají otevřeným. To samé se dá říci o jejich klonech např. OPtibox Koala a další:

Hardwerově identické klony - vycházející z příjímače Atevio AT700:
Fortis HS-9510 HD PVR
Rebox RE.4000 HD PVR
Octagon SF-1008
HD Boix FS 9100 HD
Ultra Plus 980 HD
Openbox S5 HD PVR
Tiviar S1 eco HD PVR
Optibox Kaoala HD
Atevio AV 700
Skyway Classic

Takisto existují i klony dvoutunerové obdobných značek. Zdoj- časopis Sat a DVB-T magazín.

Rozhodně byh raději bral některý z těchto "dospělejších" stb než fergusona arivu :poklona:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

plachta píše:Můj názor je takový,pokud se člověk chce pouze dívat stačí mu jednoduchý uzavřený přístroj třeba 918HD.Pokud chce s přístrojem pracovat,tak ten Linux má svou logiku.Já osobně si nemohu na vyšší verzi Octagonu stěžovat.Používám české karty s cryptoworks systémem a pohoda.
Pro laika to určitě není,myslím ten(Linux).
No,nevím na co máš Linux.Na toto ti stačí nějaký krám za tisíc korun,který má čtečku CW.Potřebuji vysvětlit,co dokážeš na 1008 a nedokáže 918.Co umí lépe.(citivost-USALS-ladění transpondérů atd.Co bude mít na víc a pujde lépe.Přece nebudu mjej měnit s doplatkem,když nový stojí do 6 tisíc.U toho přijmače je toto třeba propagovat.Sofwer jako softwer.Linux je jen vějička,poněvadž Linux je pro výrobce levnější.Pokud by byl u 918 uvolněn od výrobce soft,tak si mohou "Linuxáky "naložit do octa.Tak že,není to tak nějak takto?? :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!: [-X :poklona:
plachta
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od plachta »

Tak co nedokáže 918-ka:
- více jak jeden Cccam link
- dostat se na HDD přes LAN
- server
- nahrání linuxu(enigmy2),či (neutrina)
- pluginy např.webkamery
- nahrání firmware přes LAN z internetu
- no už mě nic nenapadá,ale určitě by se něco ještě našlo 8)

jediná malá nevýhoda je SH40,což je příznak linuxů s proprocesory STi
a tím pádem je trochu jinak napsaný firmware než u Dreamboxů,kde jsou procesory Mipsy.
plachta
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od plachta »

Když chceš psa bíti,hůl si vždycky najdeš.
Ale jinak,samozřejmě to jsou hračičky,které jsou nepotřebné,ale o tom to přeci je?!
Kdyby všechno bylo dokonalé tak jsme všichni bez práce. 8)
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubo32 »

Ja sa môžem k tejto téme zodpovedne vyjadriť, mam 1018 aj 918.Mal som z tej 1018 tky ťažku hlavu, ale postupne som ju doladil, sekala sa, mrzla atd, ale už je to OK. Rozdiel v kvalite obrazu je takmer nerozpoznateľny. Samozrejme si užívam 2 tunery a osadeny 500GB WD.
Takže mám zatvoreny linux a mohol by som mať aj otvoreny. Ale na čo? V Enigme 2, je podla uživateľov " normálne" že pri prepnutí pískne zvuk.... Tak to teda namusím. A tak používam zatvorený a nič nepíska. Všetci Linuxáci sa asi zhrozia nad tým, ale ja viem čo píšem. A nakoniec: že vraj návrat z Enigmy nie je až taký istý.
VU+,DM900, DM 920 HD, Gibertiny 105cm
__Pavel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od __Pavel »

to lubo32:
Nevím u jakých uživatelů E2 je normální, že "pískne" zvuk při přepnutí, ale VU+ Duo má Enigmu2 a nic takového nepozoruji.
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubo32 »

Ak si si všimol, tak si v sekcii Octagon, prípadne jeho klony, tak sem VU+duo neťahaj.
VU+,DM900, DM 920 HD, Gibertiny 105cm
__Pavel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od __Pavel »

Ach tak, omlouvám se Lubo32, teď jsem teprve pochopil tvůj příspěvek, chtěl jsi říct, že jsi rád za uzavřený linux na svém Octagonu 1018, protože ve skutečnosti jinou možnost ani nemáš, tou je totiž jen Octagoňácká "pískající" parodie na Enigmu2.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Jak sleduji názory(různé),tak není kvalitní(žádný)přijmač,ve vlasti Česko-Slovenské.Snad jen ta osmitisícovka,ale kdoví,při její ceně(kolik lidí ji používá).Tak že nejsou informace.Dle názorů(vaších),jsou to všechno konstrukční a sotwerově nedodělané zmetky.Tak a teď,co koupit?? :poklona:
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

cervenak píše:
jasne ten tvoj vuo trulo prijimac dokaze vsetko ..
BTW: aka je adresy vyrobcu ?? Ťan Ťon Tin, Ryžove pole 80, Tína ..
No a take suciastky mas aj vo vnutri - plosak z impregnovaneho kartonu s naparenymi medennymi cestickami atd atd
:P Ty trulo jeden... Já rok šetřím a týden už čekám až na mne v objednávkách příjde řada, aty mi ho takto pohaníš :?: Čert tě vem. Ještě , že se alespoň zzaner zastal DM8000, kterému se VU+ alespoň přibližuje. :D 8)

:twisted: Sprostá závist mi radost z nového stroje nesebere...Snad už zítra :roll: :clapping: :roll: :P :P :P :poklona: :smoke:

PS: Adresa53-8, Cheongdam-dong, Gangnam-gu, Seoul, 135 do 100, KOREA
PrezidentPARK, Yong-gyu
TEL82-2-3445-3999
FAX82-2-3445-4599
Domovská stránkaWWW.MARUSYS.COM
Prodej -
Datum založení19980109
a žádné rýžové pole :pottytrain2: :pottytrain2: :pottytrain2: :pottytrain2:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“