Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od afl1 »

Nahral si už niekto novú verzie 1.3.05? Údajne je tam nový bootloader, ktorý neumožňuje downgrade na nižšiu verziu. A dokonca som sa dočítal na jednom fóre, že je problém s nastavením LAN. Tak by ma zaujímali skúsenosti s touto verziou.

Kód: Vybrat vše

Modification history:

1.3.05
- loader has changed, after update change to older version impossible.
- fixed OSD bug  which appears in EPG mode
- fixed bugs in Organizing Services menu
- fixed audio Via HDMi bug  (on low-bitrate channels)
MaTToS88

Příspěvek od MaTToS88 »

Firmware Opticum_HD-X40xP_mcs_1.1.39 - pocas sledovania TV niekedy po hodine, niekedy po troch hodinach sa v pravidelnych intervaloch prejavuje rozpad "do kociek" obrazu, sekne sa na chvilu zvuk a ide to dalej(tento zasek trva tak sekundu), niekedy je interval zhruba 10 minut, niekedy 5 minut, signal ukazuje 76-82 percent a aj napriek tomu sa toto deje .
FW som znova prepiekol tentokrat cez RS232 vratane boot loadera, naladil som iba skylink TP manualne a dnes naobed chalan volal ze znova sa mu to stalo .
V case ked prebieha tento problem staci dialkovym vypnut a zapnut set top box a zase to na nejaku dlhsiu dobu hraje bezproblemov opät ale len 1-3 hod.
Pri kazdom zapnuti STB zobrazi hlasku ZAKODOVANE niekedy na par sekund, niekedy vyse 10 sekund treba cakat, prepinanie nepomaha tomu - ale toto mi robili aj 4160tky ked bola karta v 20 dnovej global free lehote takze snad po registracii karty to zmizne ale to sekanie telky popisane vyssie s tym som sa nestretol ani pri 4160tkach ,, je v tom ICE HD karta a TV cez scart zatim .
Amiko SHD-8900 Alien (Spark + Enigma2)
Cryptobox 400HD
Ariva 102E HD
glajdo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od glajdo »

chcel by som sa opytat ci sa daco stane ked budem prijmac pouzivat bez ventilatora? a ako pripojit ten ventilator aby ho chladilo pomohol by navod pre zaciatocnika
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

glajdo píše:chcel by som sa opytat ci sa daco stane ked budem prijmac pouzivat bez ventilatora? a ako pripojit ten ventilator aby ho chladilo pomohol by navod pre zaciatocnika
Prijímače sú stavané na to, aby fungovali bez prídavného aktívneho chladenia konštruktérom.Že sa to niekedy podcení, je tragédia pre ten daný STB a jeho majiteľa,ak sa mu po záruke upečie.Ja riešim u každého STB kde je predpoklad veškého nárastu teploty elektronických obvodov,najprv pridaním pasívneho chladenia na procesori,IO a pod.Ak nechcem stratiť záruku,tak pridávam aktívne chladenie ventilátorčekom na 12V s reguláciu otáčok a položený na vrchní kryt STB.Buď je napájaný z vlastného zdroja(adaptéra)alebo zdroja v STB.Ventilátorček stačí o rozmeroch 80x80 mm.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
JozoM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JozoM »

MaTToS88 píše:Firmware Opticum_HD-X40xP_mcs_1.1.39 - pocas sledovania TV niekedy po hodine, niekedy po troch hodinach sa v pravidelnych intervaloch prejavuje rozpad "do kociek" obrazu, sekne sa na chvilu zvuk a ide to dalej(tento zasek trva tak sekundu), niekedy je interval zhruba 10 minut, niekedy 5 minut, signal ukazuje 76-82 percent a aj napriek tomu sa toto deje .
FW som znova prepiekol tentokrat cez RS232 vratane boot loadera, naladil som iba skylink TP manualne a dnes naobed chalan volal ze znova sa mu to stalo .
V case ked prebieha tento problem staci dialkovym vypnut a zapnut set top box a zase to na nejaku dlhsiu dobu hraje bezproblemov opät ale len 1-3 hod.
Pri kazdom zapnuti STB zobrazi hlasku ZAKODOVANE niekedy na par sekund, niekedy vyse 10 sekund treba cakat, prepinanie nepomaha tomu - ale toto mi robili aj 4160tky ked bola karta v 20 dnovej global free lehote takze snad po registracii karty to zmizne ale to sekanie telky popisane vyssie s tym som sa nestretol ani pri 4160tkach ,, je v tom ICE HD karta a TV cez scart zatim .
Presne toto robí aj mne. Tento štrot už nikdy nechcem vidieť. žiadny soft mu nie je dobrý. V pondelok ich hádžem do kontajnera. Ak niekto na niečo príde, čo pomôže, budem mu dlžný fľašu. Zatiaľ ďakujem ľuďom ako vlado.ucho atď. S pozdravom
MaTToS88

Příspěvek od MaTToS88 »

Najhorsie na tom je to ze ten srot stal 95€ pricom Ariva 100E stoji 80€ a je lepsia vo vsetkom, neprehrieva sa, ziadne kockovanie a sekanie obrazu a to ze je 2x vecsia vôbec nevadi .A hlavne na Arive si mozem manualne pridavat a scanovat transpondery ake chcem a nie ala Opticum ze poprepisuje TP na programoch davno ulozenych v zozname ale to uz som riesil aj pri 4160 a je to chyba mcas FW .
No uvidim toho opticuma si vybral sam chlapik ktoremu som to montoval ajked ja som mu povedal ze s tym ziadnu skusenost nemam len teraz mna otravuje stym ako vyriesit problemy co stym ma ...
HLAVNE ze na opticume bola brutalna vyhoda ze USBcko ma vzadu a Ariva vpredu len teraz si moze akurat tak ](*,) .
Aky FW by ste odporucili do tej hruzy nahrat ?
Ja uz aspon viem ze z opticumov max. 4160tku a nic viac ... nepriehrieva sa to, nemrzne to a vyborna cena .
Cryptobox 400HD
Ariva 102E HD
zmatus

Příspěvek od zmatus »

Zdar, mne to tiez sekalo a mrzlo, moze byt ze to bolo aj prehrievanim, vybral som prijimac vonku zo skrinky, nahral som tam soft lemontree_1.2.87 a musim povedat ze nemam od vtedy problem. Super tam funguje aj zdielanie cez Homecam a aj Newcam. Zatial spokojnost.
JozoM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JozoM »

zmatus píše:Zdar, mne to tiez sekalo a mrzlo, moze byt ze to bolo aj prehrievanim, vybral som prijimac vonku zo skrinky, nahral som tam soft lemontree_1.2.87 a musim povedat ze nemam od vtedy problem. Super tam funguje aj zdielanie cez Homecam a aj Newcam. Zatial spokojnost.
Nechápem, vybral zo skrinky? to ako ho máš bez obalu pri TV? Ja skúsim spraviť ešte to chladenie, len mi poradte ako...inak s týmto prijímačom končím...
JozoM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JozoM »

JozoM píše:
zmatus píše:Zdar, mne to tiez sekalo a mrzlo, moze byt ze to bolo aj prehrievanim, vybral som prijimac vonku zo skrinky, nahral som tam soft lemontree_1.2.87 a musim povedat ze nemam od vtedy problem. Super tam funguje aj zdielanie cez Homecam a aj Newcam. Zatial spokojnost.
Nechápem, vybral zo skrinky? to ako ho máš bez obalu pri TV? Ja skúsim spraviť ešte to chladenie, len mi poradte ako...inak s týmto prijímačom končím...
ak myslíš skrinku z obývačkovej skrine, tak ja ho mám v 10 krát väčšej skrinke ako je prijímač. a nič. a to mám 2ks, takže to skúšam na obidvoch a stále to isté. sú to prosto búdy...
vlada48

Re: Opticum HD X403p PROČ...

Příspěvek od vlada48 »

dobrý den,jsem uplný laik ale proč když mám parabolu nastavenou podle měřáku na 23,5 tak programy v satelitu musím ladit na nějakém Badr 26
acsr

Příspěvek od acsr »

Prosim o radu. Mam prijimac opticum X403p a chcem nastavit zdielanie cez internet na cccam. Ako sa do cccam tieto udaje zadavaju? Dá sa to cez menu, alebo musim prijimac pripojit k PC. V pripade ak prijimac musim pripojit k PC treba na to nejaky specialny program?
Dakujem
mat

Příspěvek od mat »

nabehni do menu ~Internet~ a potom ~net client config~ a žlte tlač. -a vyplnuj.....-server name
" port
user name
pasword
active server
emulator....tak nejako,ale je to aj na fore... :book:
mat

Příspěvek od mat »

no ked ladiš BADR,tak tam musiš mať aj tie programy,maš zle nastavenú parabolu.... ](*,) natoč parabolu trochu doprava....
MaTToS88

Příspěvek od MaTToS88 »

vlada48 píše:dobrý den,jsem uplný laik ale proč když mám parabolu nastavenou podle měřáku na 23,5 tak programy v satelitu musím ladit na nějakém Badr 26
Podla akeho meraku mas astru 23,5 ? Najlepsi merak je nastavit TP 11 797 H a ked ti tam nepojde TA3 zadara tak to hold Astra 23,5 nieje .
Co sa oznacovani satelitov v menu STB tyka tak to je iba cisto SW zalezitost "pomenovania skupin programov" to ze na STB nastavis BADR neznamena nic, tiez si mozem nastavit BADR alebo aj THOR ale ked parabola fyzicky smeruje na 23,5 tak stale tam naladim skylink, cslink atd. v pripade ze manualne si zadam TP ak ho pocas automatickeho scanovania nenajde .
Problem by bol ak je parabola s motorom tam uz by to takto nefungovalo logicky ba sa natacala na druzicu ktoru zvolis -
Cryptobox 400HD
Ariva 102E HD
vlada48

Příspěvek od vlada48 »

jj už to jde chtělo to jenom cca 2mm do prava dík

ještě bych ale poprosil o radu...
mám tři tato satelity na jednom jsem nastavil server
IP 10.0.0.138
masku 255.255.255.0
bránu 10.0.0.138
DNS 10.0.0.138

client I IP 10.0.0.1
client II IP 10.0.0.2

jde to přes Switch DHCP je vypnuté ale nejde mi to na clientech
všude je nahrano lemontree_1.2.87
prosííííím o radu ale prosím o sice stručnou ale výstižnou co udělat

Děkuji všem co poradí :thankyou:
vlada48

Příspěvek od vlada48 »

MaTToS88 píše:
vlada48 píše:dobrý den,jsem uplný laik ale proč když mám parabolu nastavenou podle měřáku na 23,5 tak programy v satelitu musím ladit na nějakém Badr 26
Podla akeho meraku mas astru 23,5 ? Najlepsi merak je nastavit TP 11 797 H a ked ti tam nepojde TA3 zadara tak to hold Astra 23,5 nieje .
Co sa oznacovani satelitov v menu STB tyka tak to je iba cisto SW zalezitost "pomenovania skupin programov" to ze na STB nastavis BADR neznamena nic, tiez si mozem nastavit BADR alebo aj THOR ale ked parabola fyzicky smeruje na 23,5 tak stale tam naladim skylink, cslink atd. v pripade ze manualne si zadam TP ak ho pocas automatickeho scanovania nenajde .
Problem by bol ak je parabola s motorom tam uz by to takto nefungovalo logicky ba sa natacala na druzicu ktoru zvolis -
měřák mám SF9000 takové diody jsou na tom .....
když tam je ale starý satelit tak je to 23,5 ale an novém to bylo Barg 26
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Prosim o radu jakou kartu je lepsi pouzit pro tento pristroj - Skylink ci Czechlink? A ktery typ (ICE, ICE HD, ICE Multi)? Ma cenu kartu koupit pres Aukro?
Jde nejak zakazat ta prudici LEDka na celnim panelu?
Dekuji za odpovedi. Toto je muj prvni satelit a dost v tom tapu.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Petr-II píše:Prosim o radu jakou kartu je lepsi pouzit pro tento pristroj - Skylink ci Czechlink? A ktery typ (ICE, ICE HD, ICE Multi)? Ma cenu kartu koupit pres Aukro?
Jde nejak zakazat ta prudici LEDka na celnim panelu?
Dekuji za odpovedi. Toto je muj prvni satelit a dost v tom tapu.
Idú všetky karty,nahraj si do STB FW.1.2.87 a nebudeš mať problémy zo žiadnou.Ja kupujem karty v kamennom obchode a mám dobré ceny,cez Aukro nechodím,neverím im.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

A ktera karta je lepsi, Skylink ci CSlink? A ta dioda na celnim panelu nejde vyrusit? Dik.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Petr-II píše:A ktera karta je lepsi, Skylink ci CSlink? A ta dioda na celnim panelu nejde vyrusit? Dik.
Je to jednoduché,klinki si na ponuku Skylinku, alebo CS-linku a podľa toho sa rozhodni,ja v poslednom čase preferujem CS-link.Tá dioda je otravná,ale s tým v rámci záruky, nič nenarobíš.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“