Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Piller
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Koala

Opticum HD X402p problém

Příspěvek od Piller »

Ahoj,já mám s tím taky obrovský problém,ale jiný.Nahrál jsem tam ten neštastný setting 05 ,a vcera jsem ho chtěl přehrát tím 87...a výsledek je že je přijímač naprosto mrtvý...pokud do něj cpu nový fw přes rs 232 svítí všechna čtyři čísílka na LCD,po vypnutí se parkrát rozbliká ON a pak zhasne.Jsem z toho na prášky,je to uplně nový přístroj.Uměl bys poradit cos tím??Díky
DJJaro18

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od DJJaro18 »

pokusit se pristroj vyreklamovat nebo JTAG coz znamena straceni zaruky uplne lebo pristroj je potreba otevrit a napojit se na prislusny programovaci piny
roony1

Re: Opticum HD X403p - nejdou naladit CT programy

Příspěvek od roony1 »

Může mi někdo prosím poradit co dělám špatně? Na SD Technisatu mi v pohodě najde všechny programy z CS linku. Když chci ručně hledat na X403p třeba CT 1 a zadam astra 1D 23.5E, LNB universalni, TP 12525 V 27500 atd, tak mi to najde nějaký cizý programy, ale CT 1 tam není. Ví někdo kde se stala chyba ? Při automatickém ladění taky CT 1 nenajde, ani Ocko.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Re: Opticum HD X403p - nejdou naladit CT programy

Příspěvek od vlado.ucho »

roony1 píše:Může mi někdo prosím poradit co dělám špatně? Na SD Technisatu mi v pohodě najde všechny programy z CS linku. Když chci ručně hledat na X403p třeba CT 1 a zadam astra 1D 23.5E, LNB universalni, TP 12525 V 27500 atd, tak mi to najde nějaký cizý programy, ale CT 1 tam není. Ví někdo kde se stala chyba ? Při automatickém ladění taky CT 1 nenajde, ani Ocko.
Pri skenovaní sateltu Astra 3-23,5 E si daj automatické vyhľadávanie a tam je aj položka NIT,tá musí byť zapnutá a potom daj skenovať.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
roony1

Příspěvek od roony1 »

Udělal jsem vše podle rady, našlo to spoustu kanálů, ale CT ne. Je ještě nějaká rada ?
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

roony1 píše:Udělal jsem vše podle rady, našlo to spoustu kanálů, ale CT ne. Je ještě nějaká rada ?
Daj si Lyngsat do vyhľadávača a tam si zadaj Astru 3 na 23,5 E a skontroluj ši máš v STB všetky transpordéry aj v zozname STB,ak nie, tak doplníš a znovu zoskenuješ,ale len doplnený transpordér.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Tak teda nevim. Od vcerejsiho podvecera do ted, se karta neaktivovala. Volal jsem dnes kolem 15.00 na Skylink, tam me potvrdili, ze je karta spravne zaregistrovana a aktivovana a ze poslou reaktivacni data a ze mam 1-2 hodky pockat. Dve hodky fuc a stale se nic nedeje. Da se nekde v menu pristroje poznat, ze se neco deje?
JozoM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JozoM »

daj to do iného stroja...dobre ti radím
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

A do jakeho kdyz mam jen jeden?
JozoM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JozoM »

jezis, to nemáš nejakého známeho čo má skylink a modul cryptoworks, alebo iný typ prijímača?
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

No prudit nekoho se me moc nechce ale asi teda budu muset.
JozoM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JozoM »

ja viem, ale inak si nepomôžeš. bol som pred dvoma dňami u známeho. predal mu 403-ku, zaregistroval sa tiež až keď mu to vypadlo. zobral som ju domov, strčil do openboxa, po trištvrte hodinke začali ísť CT1, CT2 , po ďalšej polhodine postupne nabehli všetky programy.
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Tak nakonec zabrala rada od "vlado.ucho". Dal jsem tam FW.1.2.87. a ihned se rozbehly vsechny programy CT, STV, Markyza, JOJ a par jinych. Jeste cekam na Nova, Prima Cool, HBO, tak doufam ze i ty se rozbehnou.
Ale to menu se me moc nelibi, mozna si to chce asi zvyknout. Mam po nahrati noveho FW dat prijimac do tovarniho nastaveni? Je mozne dat jine menu?
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Petr-II píše:Tak nakonec zabrala rada od "vlado.ucho". Dal jsem tam FW.1.2.87. a ihned se rozbehly vsechny programy CT, STV, Markyza, JOJ a par jinych. Jeste cekam na Nova, Prima Cool, HBO, tak doufam ze i ty se rozbehnou.
Ale to menu se me moc nelibi, mozna si to chce asi zvyknout. Mam po nahrati noveho FW dat prijimac do tovarniho nastaveni? Je mozne dat jine menu?
Prijímač sa po nahratí nového FW.má dať do továrenského nastavenia,pre serióznu činnosť STB, treba prečistiť Flash pamäť.Treba si však urobiť na USB zálohu nastavení,ešte pred preflashovaním,alebo nanovo naskenovať všetky záujmové satelity.Či sa dá zmeniť vzhľad loga a menu?To som neskúšal,ale mne osobne sa ľúbilo.
roony1

Příspěvek od roony1 »

Tak už jsem to nějak rozchodil, ale dalo to zabrat, bud je něco rozbitý nebo je to divný. Na technisatu který je na stejné parabole a LNB jde vše O.K., ale zjistil jsem, že mi jdou na X403p bud programy na astre 19.2 nebo 23.5 nějak si to neumí přepnot LNB. Nevíš jestli se to někde nastavuje ? Mám jednu parabolu a twin LNB. Děkuju za radu
roony1

Příspěvek od roony1 »

roony1 píše:Tak už jsem to nějak rozchodil, ale dalo to zabrat, bud je něco rozbitý nebo je to divný. Na technisatu který je na stejné parabole a LNB jde vše O.K., ale zjistil jsem, že mi jdou na X403p bud programy na astre 19.2 nebo 23.5 nějak si to neumí přepnot LNB. Nevíš jestli se to někde nastavuje ? Mám jednu parabolu a twin LNB. Děkuju za radu
A je to, musel jsem dát automatické vyhledávání a pak se tím prohrabat. Růčo mi to nešlo. Děkuju všem co poradili.
riso1122

Příspěvek od riso1122 »

sorry som tu novy a mam jeden dotaz - urobil som update na soft 1.3.05 a stroj mi zhasol -blika stale on a nic dalej. Viete mi prosim niekdo poradit?
Dakujem
riso1122

Příspěvek od riso1122 »

..a este mozno jedna otazka - viem mi niekto poradit nejaky soft aby mi komunikovalo PC s Opticum HD 430p. Mam RS232-USB a stale mi pise ze port nenajden...Dakujem
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Petr-II píše:Tak nakonec zabrala rada od "vlado.ucho". Dal jsem tam FW.1.2.87. a ihned se rozbehly vsechny programy CT, STV, Markyza, JOJ a par jinych. Jeste cekam na Nova, Prima Cool, HBO, tak doufam ze i ty se rozbehnou.
Tak jsem trochu rozcarovan. Doted se dalsi programy neaktivovaly. Divnej pristroj.
JozoM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JozoM »

dnes som opäť aktivoval novo zaregistrovanú kartu v openboxe môjmu šéfovi. ten ju mal v bigsate odvčera do 15:00 tohoto dňa a nič. pichol som ju do openboxa a do pol hodiny všetko bežalo. zlaté stroje. škoda, že im končí podpora. tie 403-ky čo mám doma ma len rozčuľujú. inak by to bol fajn prijímač za tie peniaze. závidím vladovi.uchovi, že mu sľapú bez problémov. ja už som vyskúšal všetky jeho rady a obidve mrznú a mrznú a mrznú...či ráno, či večer, niekedy pol dňa nič a potom celý večer.... ](*,)
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“