Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od vlado.ucho »

Lukas21 píše:Sori som zabudol dopysat. je to soft 1.2.87.rar

quote="vlado.ucho"]
Lukas21 píše:Funguje na tomto softe EMU lebo ked som dal kluce na c+nl tak nic neslo .

0622 KEY 02:[154A1A865DF48DED7115CDFF51977785]; C+ Nederland (19°E)
Na akom FW?Mi nemáme čarovnú guľu, z ktorej by sme vyčítali.
[/quote]Zvyčajne keys bývajú súčasťou nového FW.ale nemajú dlhú trvácnosť a preto by som sa na nespoliehal.Do menu EMU sa dostaneš cez Menu-9339 a tam sa zobrazia rôzne emulačné formáty.Kryptoworks,Irdeto,Viaces,a pod.Ty si zisti pod akým kryptovacím szytémom uvedený provider funguje a skús tam dopísať tieto keys čo si napísal,ale neručím za to, či budú aktívne,lebo ich provider často mení.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Lukas21

Příspěvek od Lukas21 »

vlado.ucho píše:
Lukas21 píše:Sori som zabudol dopysat. je to soft 1.2.87.rar

quote="vlado.ucho"]
Lukas21 píše:Funguje na tomto softe EMU lebo ked som dal kluce na c+nl tak nic neslo .

0622 KEY 02:[154A1A865DF48DED7115CDFF51977785]; C+ Nederland (19°E)
Na akom FW?Mi nemáme čarovnú guľu, z ktorej by sme vyčítali.
Zvyčajne keys bývajú súčasťou nového FW.ale nemajú dlhú trvácnosť a preto by som sa na nespoliehal.Do menu EMU sa dostaneš cez Menu-9339 a tam sa zobrazia rôzne emulačné formáty.Kryptoworks,Irdeto,Viaces,a pod.Ty si zisti pod akým kryptovacím szytémom uvedený provider funguje a skús tam dopísať tieto keys čo si napísal,ale neručím za to, či budú aktívne,lebo ich provider často mení.[/quote]

Diki za radu ale ja viem ako sa to vsetko roby len bulsat v momontalnej situaci nemam ak skusit cez emu.tak som chcel skusit c+nl co viem ze obas ide a ked boli aktualne kluce tak som ich nahodil a nic tak preto ma zaujimalo ci tam funguje emu.
AB dsr310 skCI , Optibox cx pvr ready, LNB SNH-031 , Parabola fe85
Aktualne opticum x403p
emo53
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od emo53 »

Furbi píše:Určite je lepší HDD. Dá sa počas nahrávania sledovať aj iný program, ale musí byť na rovnakom tp.
Využijem toto vlákno a spýtam sa takto:
známy (vlastne môj séf) ma oslovil s problémom: že ak nahrá na HDD disk program FTA, tak ho aj prehrá. Kódovaný vraj neprehrá. Prijímač je 402, verziu softu nevedel. Sám som nemal možnosť to odskúšať. Ak niekto vie, poraďte prosím.
xaxar1

Příspěvek od xaxar1 »

Petr-II píše:A ktera karta je lepsi, Skylink ci CSlink? A ta dioda na celnim panelu nejde vyrusit? Dik.
Tu diodu si prelep nejakou tmavšou lepiacou páskou.
AB Cryptobox 550HD, Optibox PVR Extra HDMI, Opticum 7300 PVR CI2CX (1.0.90), Opticum 7500, Opticum 4160, AB DSR-310SKCI, 80 cm, SG 2100
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

port3r píše:este by ma zaujimala jedna vec, ked som nechal USB kluc v prijmaci vsimol som si, ze stale do neho nieco zapisuje, ked som ho vytiahol zistil som, ze su tam nejake ts a dvr subory a adresare, co to tam uklada? nahravat som nedal nic. Plan nahravania mam prazdny...
odpoviem si teda sam, ale bolo to tu aj napisane, je to funkcia timeshift, ale dokaze mi niekto povedat preco tam zapisuje ked timeshift v danom momente nevyuzivam? dakujem.
lxb

Příspěvek od lxb »

port3r píše:
port3r píše:este by ma zaujimala jedna vec, ked som nechal USB kluc v prijmaci vsimol som si, ze stale do neho nieco zapisuje, ked som ho vytiahol zistil som, ze su tam nejake ts a dvr subory a adresare, co to tam uklada? nahravat som nedal nic. Plan nahravania mam prazdny...
odpoviem si teda sam, ale bolo to tu aj napisane, je to funkcia timeshift, ale dokaze mi niekto povedat preco tam zapisuje ked timeshift v danom momente nevyuzivam? dakujem.
to preto ze STB si hned po vlozeni vytvori dopredu tieto adresare aby mal do coho potom zapisovat...
xaxar1

Příspěvek od xaxar1 »

Prosím Vás, ktorým nástrojom (sw do PC) natiahnem do tohto prístroja sw cez RS?
AB Cryptobox 550HD, Optibox PVR Extra HDMI, Opticum 7300 PVR CI2CX (1.0.90), Opticum 7500, Opticum 4160, AB DSR-310SKCI, 80 cm, SG 2100
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

xaxar1 píše:Prosím Vás, ktorým nástrojom (sw do PC) natiahnem do tohto prístroja sw cez RS?
Cez Nulmodem káblom RS 232(krížený)a program upgrade je tu v sekcii Download.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
xaxar1

Příspěvek od xaxar1 »

vlado.ucho píše:
xaxar1 píše:Prosím Vás, ktorým nástrojom (sw do PC) natiahnem do tohto prístroja sw cez RS?
Cez Nulmodem káblom RS 232(krížený)a program upgrade je tu v sekcii Download.
Vďaka, potreboval som vedieť iba názov toho programu, už som si ho našiel.
CSCicus

Příspěvek od CSCicus »

Kto vie poradit ktory soft je nastabilnejsi na zdielanie cez lan a homecamd. Kto ma ake skusenosti. co je lepsie pouzit na server a co na klient momentalne testujem 1.3.11 a ide vcelku dobre ale obcas zacne sekat po restarte vsetko ide ako ma. Je lepsie pouzit ps alebo mcs soft. A kolko zvladne 403ka zariadeni pokial je ako server. Mam este jednu 9500 tu chcem tiez vyskusat ako server. Ale tiez by som ocenil niake skusenosti co potom pouzt na 403ke ako klient. Dakujem.
th0mps0n

Příspěvek od th0mps0n »

Lukas21 píše:
Diki za radu ale ja viem ako sa to vsetko roby len bulsat v momontalnej situaci nemam ak skusit cez emu.tak som chcel skusit c+nl co viem ze obas ide a ked boli aktualne kluce tak som ich nahodil a nic tak preto ma zaujimalo ci tam funguje emu.
na .87 HD menu FW Emu nejde, teda mne sa ho nepodarilo rozbehat... na starsich FW ide, tie vsak nie su s HD menu :(
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

je stabilna 1.3.11? ake su tam vylepsienia oproti 1.2.xxx? vdaka.
xaxar1

Příspěvek od xaxar1 »

Prosím Vás, ak vie niekto poradiť, akým spôsobom sa dá pomocou USB kľúča stiahnuť setting z tohto prístroja, aby som ho mohol upravovať v PC pomocou channel editoru? Pomocou kábelu z RS 232 mi to ide, ale neviem dostať z prístroja na USB kľúč súbor s príponou *.udf.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

xaxar1 píše:Prosím Vás, ak vie niekto poradiť, akým spôsobom sa dá pomocou USB kľúča stiahnuť setting z tohto prístroja, aby som ho mohol upravovať v PC pomocou channel editoru? Pomocou kábelu z RS 232 mi to ide, ale neviem dostať z prístroja na USB kľúč súbor s príponou *.udf.
Na USB si sprav najprv zálohu s názvom BAK .
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Prosim o radu, jak rucne doladit chybejici programy. Ani po tak dlouhe dobe se vsechny programy nenaladily-neaktivovaly. Mam Skylink, signal a link kolem 80%, kartu jsem nechal nekolikrat reaktivovat a pote i aktivovat v jinem prijimace (kde se po chvilce vsechny programy rozbehly).

Co jsem udelal:
- zmena FW na FW.1.2.87
- reset do tovarniho nastaveni
- automaticke naladeni Astra 19,2+23,5

Chybi napr HBO, Kino CS, Prima Cool, ... Prosim o navod pro jeden z techto programu. Hledal jsem v dodanem manualu i na netu ale jak naladit jednotlivou stanici jsem nenasel. Dekuji!

Dale prosim o info, jaky konkretni typ HDD pouzivate mimo zde jiz zmineneho "Toshiba 1TB 3,5 PX1396E-3T01". Dekuji.
vador
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vador »

Petr-II píše: Chybi napr HBO, Kino CS, Prima Cool, ... Prosim o navod pro jeden z techto programu. Hledal jsem v dodanem manualu i na netu ale jak naladit jednotlivou stanici jsem nenasel. Dekuji!
naladit len jednu stanicu asi nie ale len jeden TP:
napr. HBO/11876:
menu-instalace-satelitni instalace-upravit TP/žltý/-index TP OK-vybrať 11876H 27500 OK-hledání TP/červený/ a OK-exit - doladí tak stanice z uvedeného TP.
VU+ SOLO2 /Openpli 8.3-release/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E
roony1

Příspěvek od roony1 »

Může mi někdo poradit jak se dá změnit FEC u kanálu na X403p ? Díky
risohr

Příspěvek od risohr »

Nestretol sa niekto s problemom programu CT HD, kde po par sekundach sledovania zacne trhat obraz a aj zvuk. Odskusane FW 1.2.84 , FW 1.2.87 robi mi to na obivoch. Ostatne programy Skylink idu v poriadku. NOVA HD tiez v poriadku. Len ta CT HD mi robi problemy. Dik za pripadne odpovede.
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

...mám fw 1.3.8 ,ale nezobrazuje číslo kanála , len stále hodiny , hladal som to niekde prepnúť , ale nič... dá sa to opraviť v tomto fw?

ale len v tom to fw , lebo v inom fw mi dobre nejde komunikácia cez rs232 do 4060

Ď.
Visiosat Big-Bisat 6x Lnb quad , VU+ Ultimo 4K 640GB ; DM 920UHD, 1TB HDD
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

risohr píše:Nestretol sa niekto s problemom programu CT HD, kde po par sekundach sledovania zacne trhat obraz a aj zvuk. Odskusane FW 1.2.84 , FW 1.2.87 robi mi to na obivoch. Ostatne programy Skylink idu v poriadku. NOVA HD tiez v poriadku. Len ta CT HD mi robi problemy. Dik za pripadne odpovede.
Viacmenej stretol, pri testovaní tohoto STB.Nie je to chyba STB,ani FW.ale obsluhy tohoto zariadenia.Niektorý si nedajú ani len tú námahu,aby po preflashovaní dali tov.nastavenie.Nemal by sa používať setting a nastavenia zo starších verzií FW.Treba po nahratí nového FW.nanovo všetko nastaviť a znovu zoskenovať a potom nebude STB stvárať psie kúsky.Je to poznaní a ovládaní daného STB a je to len medzi ovládačom a STB.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“