ASUS WL 500 gp

Diskusia k oscamu platformy mips-wrt54g
Odpovědět
cica26
satelitni prijimac: IP box 400,250,200, VU+SOLO2

Re: ASUS WL 500 gp

Příspěvek od cica26 »

rsevcik píše:no tady jsem úplně amatér učím se jsem schopen spustit newcs a tak.
Nevím přesně co po mě chceš za výpis z putty cesta je jak jsem napsal. čtečku mám ftdi na čipu je typ FT232RL. dělal jsem to podle koppel
o.k.

potrebujeme informáciu, ak si robil podľa návodu na koppel.cz, tak dostal si sa až po spustenie newcs (cez putty) ./start alebo sa nevieš stále dostať príkazmi do zložky ftp_pub

alebo ti to už všetko ide a systém ti nedetekuje readre
VU+solo2, ipbox400s (zhorel zdroj), ipbox 200 , ipbox250(zhorel zdroj)= SG 2100(odlozeny v garazi) + multif. + invacom 0,3, 2x100 giber.multif. + 3x lnb invacom 0,3 = asus wl 500gpV1+V2 - oleg +newcs, CDMA+newcs
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: ještě se uvidí

Příspěvek od rsevcik »

Tak jsem se k tomu dostal až teď a toto se mi podařilo výpis je v příloze. Myslím že je to na dobré cestě jo a byla tam karta cslink a zatím mám jen singl čtečku ale budu mít stejný typ dvojčtečky. když mi to okomentuješ kdyby tam bylo třeba něco doladit tak budu rád. Jinak jsem ještě nezvládl tento router připojit k mému adsl routru taky asus ale starší. Mám tam wep klíč a teď bych to zatím potřeboval přes wifi pak po kabelu tak bych se chtěl zeptat jestli to půjde. ??? příloha je ve wordu tak stačí změnit příponu na doc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DREAM 5OOS... DM800HD klon... ASUS RT-N16...
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

Tak nevím nemůžu se pohnout dál :o podle toho výpisu si myslím že čtečka nejde korektně asi by to chtělo změnit ty ovladače. Kdyby jste někdo věděli co s tým byl bych rád. Jo a nevíte prosím kde bych našel ke stahnutí toto ("usbserial.o" + "insmod ftdi_sio.o" pre SMARGO ) že bych to zkusil. D9K
Tak ještě oprava v putty pokud se podívám přes prot 3001 na newcs a udělám vípis pomocí sub tak mi vypíše nabídku programů na kartě. což je určitě dobře.
Tak by to mělo být asi jako čtečka funkční. ALE problém bude že tento router je za druhým adsl a na tomto mám boxy připojené a nevím jak to udělat aby to prošlo k routru se čtečkou.
piso1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piso1 »

Chlapi da sa rozbehat na Asus 500 gp + USB 4 x Phoenix ,newcs na troch citackach a na jednej Oscam?
Vu+Duo HD + Black Hole 2.1.3 Universal Meoboot
Parabola Toroidal 90
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

@rsevcik
Mas aspon jeden dovod ze Asus je v mode router a nie AP? /5 portovy swich + WIFI a chova sa to ako hocico ine na sieti/
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Tak som neodolal a dal ASUSu WL500g.Deluxe este jednu sancu.

Do routeru na vnutorny USB port som zapojil a umiestnil MINI USB 20GB HDD.
/Vendor: TOSHIBA Model: MK2004GAL Rev: JA02/
predtym som to na necisto skusal aj s 16GB USB klucom
Kingston Data Travelera islo to aj s tym

nahral som FW odtialto http://code.google.com/p/wl500g/ na stranke vpravo hore
prepol ho do modu AP
a postupoval podla tohoto http://wl500g.info/showthread.php?t=10307
vcitane FULL Samby.
Potom som nainstaloval OSCAM balicky podla postupu tu:
http://oscam.ump2002.net/board/thread.php?threadid=236

http://oscam.ump2002.net/board/attachme ... b6a24c3abc
http://oscam.ump2002.net/board/attachme ... entid=4295

Nasledne som nakopiroval konfiguracne subory oscam-u do /opt/etc/oscam
Dalej treba doplnit instalaciu usbserial a bud ftdi_sio, alebo pl2303 a start oscamu do /opt/etc/init.d

Vysledkom je FULL Linux system na lubovolne pouzitie /NET HDD priestor, FTP, Home WEB atd/
a hlavne funkcny, otestovany - beziaci oscam bez vypadkov /zatial s 0D03 kartou
version: 1.00-unstable_svn Rev. 3919
maxpid: UNLIMITED

KLASICKY RS 232 PHOENIX cez prevodnik USB/RS232 s PL2303 ide ako pila

Nov 26 16:05:43 kernel: usbserial.c: USB Serial support registered for Generic
Nov 26 16:05:43 kernel: usbserial.c: USB Serial Driver core v1.4
Nov 26 16:05:44 kernel: usbserial.c: USB Serial support registered for PL-2303
Nov 26 16:05:44 kernel: usbserial.c: PL-2303 converter detected
Nov 26 16:05:44 kernel: usbserial.c: PL-2303 converter now attached to ttyUSB0 (or usb/tts/0 for devfs)
Nov 26 16:05:44 kernel: pl2303.c: Prolific PL2303 USB to serial adaptor driver

Jediny problem je, ze som zatial NEROZBEHAL USB dvojcitacku ZDK s FTDI 2232
aj ked zariadenie je definovane v systeme korektne a to som skusal aj ftdi_sio na ktorom mi bezi na inom ASUSe newcs uz nejaky rok
/podla prejavov pri testoch by smart go citacka mohla ist/

Nov 26 16:32:55 kernel: usbserial.c: USB Serial support registered for FTDI SIO
Nov 26 16:32:55 kernel: usbserial.c: USB Serial support registered for FTDI 8U232AM Compatible
Nov 26 16:32:55 kernel: usbserial.c: USB Serial support registered for FTDI FT232BM Compatible
Nov 26 16:32:55 kernel: usbserial.c: USB Serial support registered for FTDI FT2232C Compatible
Nov 26 16:32:55 kernel: usbserial.c: USB Serial support registered for FTDI FT232R Compatible
Nov 26 16:32:55 kernel: usbserial.c: USB Serial support registered for USB-UIRT Infrared Tranceiver
Nov 26 16:32:55 kernel: usbserial.c: USB Serial support registered for Home-Electronics TIRA-1 IR Transceiver
Nov 26 16:32:55 kernel: ftdi_sio.c: v1.3.5r1:USB FTDI Serial Converters Driver
Nov 26 16:33:29 kernel: hub.c: new USB device 01:02.0-1, assigned address 3
Nov 26 16:33:29 kernel: usbserial.c: FTDI FT2232C Compatible converter detected
Nov 26 16:33:29 kernel: usbserial.c: FTDI FT2232C Compatible converter now attached to ttyUSB1 (or usb/tts/1 for devfs)
Nov 26 16:33:29 kernel: usbserial.c: FTDI FT2232C Compatible converter detected
Nov 26 16:33:29 kernel: usbserial.c: FTDI FT2232C Compatible converter now attached to ttyUSB2 (or usb/tts/2 for devfs)

Samozrejmostou pri konfiguracii je praca z konzoly /trebars putty/
a SSH spojenie /trebars Win SCP/ na kontrolu, editaciu suborov a pod.

Doplnenie: 4.12.2010
Kedze nastal mrcha cas, tak som sa k tomu vratil. Nakoniec som to spojazdnil s USB ZDK, ale len na jednej citacke - je jedno ktora, ak sa spustia obe tak druha v poradi sa neustale restartuje. Pri inicializacii je vidiet, ze cita obe citacky zaroven a nie postupne, ako napr. vo vu DUO co som skusal. Je treba pouzit ftdi_sio z prilohy. Upgradol som aj verziu oscam na 4028 z horeuvedenych linkov.
Reader je zadefinovany takto: /citacka v mode phoenix - reset normal

[reader]
label = reader2
enable = 1
protocol = mouse
device = /dev/usb/tts/1
device_out_endpoint = 0x81
services =
caid =
detect = none
mhz = 357
cardmhz = 357
ident =
group = 1
emmcache = 1,3,2
lb_weight = 100
deprecated = 1

Aspon mala naplast na doterajsi priebeh.
Zaver: v 2.4 jadre je zrejme nieco blbe na USB a upravit ftdi je nad ramec mojich znalosti.. Na 2.6 neprechadzam, nakolko na rovnakom routeri mi bezi Home NEWCS a tento je ako zaloha.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

alfsvk píše:@rsevcik
Mas aspon jeden dovod ze Asus je v mode router a nie AP? /5 portovy swich + WIFI a chova sa to ako hocico ine na sieti/
Budu upřímný až tak se v tom nevyznám myslel jsem si že to jako AP funguje pouze přes WIFI a to jsem nechtěl chci to s druhým routrem po kabelu aspoň se mi to zdálo lepší. Jinak uvítám každou radu. Teď na to nebyl čas a opět se k tomu dostávám tak budu zas testovat.
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Takze: router daj do modu podla obrazku a po restarte z neho budes mat GERET s 5 portovym switchom+WIFI/AP mod a WEBom. Zapojujes ho len jednym kablom /je jedno do ktorej zasuvky 1-4,WAN, s vyhodou vyuzijes jeho SWITCH na rozmnozenie portov domacej LAN/, nastavis mu IP zo siete aku mas doma a ak Ti na nom newcs funguje v domacej sieti tak FW portov z DSL/pripadne ine pripojenie/ robis rovnako ako na SAT, len IP das tu co ma ASUS. Tot vsjo. :)
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

tak to zkusím dík jdu to testovat ještě bych měl dotaz je v newcs nějaký rozdíl při konfiguraci pro cslink a skylink dal jsem tam dvojčtečku a skylink a nějak to nejede.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

Tak asi nevím jak na newcs a dvojčteku ftdi nechce mi tam chodit skylink. Po prvé jsem zkoušel jen jednoduchou čtečku a cs link a karta se mi hlásila teď nic je pravda že s newcs jsem nikdy nedělal tak si myslím že to nemám dobře kdyby vás něco napadlo nebo jste měli nějaký příklad tak bych to ocenil. Dík
Jo jinak AP mod funguje dík :thankyou:
piso1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piso1 »

Aky firmware tam davas?
Parabola Toroidal 90
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Doporucujem Olega odtialto, podla typu stroja/ prava strana, zelene pole/
http://code.google.com/p/wl500g/
piso1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piso1 »

Nainstaloval som tam ten soft a cez ftp som sa don pozrel a nemam tam priecinky ftp_pub a ftp_pvt ako na tom poslednom softe.
Parabola Toroidal 90
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

No a? ved si vytvor vlastne a daj si ich do suladu cez WEB v USB Application / FTP Server. Je to suma fuk, ako sa volaju. Pre beh newcs su potrebne len adr. bin a lib. Tie dva su na uplne iny ucel.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

moc díky alfsvk jede to jak jsi psal v pohodě zkoušel jsem to na domácí síti s kartou CSlink :thankyou:
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

alfsvk píše:Takze: router daj do modu podla obrazku a po restarte z neho budes mat GERET s 5 portovym switchom+WIFI/AP mod a WEBom. Zapojujes ho len jednym kablom /je jedno do ktorej zasuvky 1-4,WAN, s vyhodou vyuzijes jeho SWITCH na rozmnozenie portov domacej LAN/, nastavis mu IP zo siete aku mas doma a ak Ti na nom newcs funguje v domacej sieti tak FW portov z DSL/pripadne ine pripojenie/ robis rovnako ako na SAT, len IP das tu co ma ASUS. Tot vsjo. :)
Tak jsem to udělal jak píšeš port FW jsem udělal v adsl routru na ip asusu ale klient z venku se nehlásí doma klienti v síti ok venku je přitom Dream a ten by se mě chtít přihlásit i kdyby byl vyplí ne? Nemohl jsem to pořádně zkusit ale doma se pokouší boxi připojit i tam kde není ve čtečce karta aspoň v putty je to po startu vidět. Tak nevím kde je chyba? jo jinak ten dream venku před tím fungoval s mím jen se čtečkou ne je pravda že nemohu ted zkontrolovat N řádek ale snad je ok. Tak kdyby byla nějká rada předem dík?
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Dufam, ze v ASUSe mas komplet nastavene IP parametre: IP adresu, MASKA a hlavne GTW-musi byt IP ADSL routra, aby sa nan dalo dostat zvonka, pre funkcionalitu na vnutornej sieti GTW nie je treba. Skusku urobis jednoducho, urobis FW portu zvonka na port WEB ASUSu, alebo NEWCS a kamos to skusi. Nemusis mu davat heslo, ak sa mu objavi prihlasovaci dialog staci.. Co sa tyka prace newcs a citaciek, je to na tebe co a ako.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

No neměl :o ](*,) už to mám a je to OK nikdy jsem nic takového nedělal a toto mě nenapadlo tak ještě jednou velké :thankyou:
espat1

Příspěvek od espat1 »

piso1 píše:Chlapi da sa rozbehat na Asus 500 gp + USB 4 x Phoenix ,newcs na troch citackach a na jednej Oscam?

Dá sa. Asus WL500gp V2 s 4 ks USB Smargo (na HUB-e) a 1 ks 1 GB USB key (pre log súbory), nainštalovaný Openwrt s X-Wrt nadstavbou, ďalej Newcs 1.67 a Oscam 1.00 bulid 3917 (momentálne). 3 karty obsluhuje Newcs, štvrtú Oscam...

Asus sa chová ako obyčajný Linux počítač, vypnuté všetky routovacie funkcie.
piso1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piso1 »

Niesom linuxak ale z podrobnym navodom by som to testnul.Ak mas nejaky navod :thankyou:

espat1 píše:
piso1 píše:Chlapi da sa rozbehat na Asus 500 gp + USB 4 x Phoenix ,newcs na troch citackach a na jednej Oscam?

Dá sa. Asus WL500gp V2 s 4 ks USB Smargo (na HUB-e) a 1 ks 1 GB USB key (pre log súbory), nainštalovaný Openwrt s X-Wrt nadstavbou, ďalej Newcs 1.67 a Oscam 1.00 bulid 3917 (momentálne). 3 karty obsluhuje Newcs, štvrtú Oscam...

Asus sa chová ako obyčajný Linux počítač, vypnuté všetky routovacie funkcie.
Parabola Toroidal 90
Odpovědět

Zpět na „mips-wrt54g - diskusia“