Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vador
Pokročilý
Pokročilý

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od vador »

risohr píše:Nestretol sa niekto s problemom programu CT HD, kde po par sekundach sledovania zacne trhat obraz a aj zvuk. Odskusane FW 1.2.84 , FW 1.2.87 robi mi to na obivoch. Ostatne programy Skylink idu v poriadku. NOVA HD tiez v poriadku. Len ta CT HD mi robi problemy. Dik za pripadne odpovede.
CT HD ide z V polariz, odsleduj keď blbne - aj iné programy z V pol. CT1,2,Ocko ... či sú tie v poriadku alebo to robí aj na nich. /i keď píšeš že ostatnú sú ok ale predsa, sleduj V polariz./ Pri pozerané stlač napr. OK a sleduj indikátory sily a quality.
VU+ SOLO2 /Openpli 8.3-release/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E
DJJaro18

Příspěvek od DJJaro18 »

dr.eam píše:...mám fw 1.3.8 ,ale nezobrazuje číslo kanála , len stále hodiny , hladal som to niekde prepnúť , ale nič... dá sa to opraviť v tomto fw?

ale len v tom to fw , lebo v inom fw mi dobre nejde komunikácia cez rs232 do 4060

Ď.
menu - nastavenia - nastavenia casu - zobrazeni casu (vyp) :roll:
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

Mohol by mi vysvetlit niekto aky je rozdiel medzi bootloaderom 1.1.3 a 1.1.5? Tiez ci sa oplati prejst na FW 1.3.xx? dakujem.
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

port3r píše:Mohol by mi vysvetlit niekto aky je rozdiel medzi bootloaderom 1.1.3 a 1.1.5? Tiez ci sa oplati prejst na FW 1.3.xx? dakujem.
Bootloader 1.1.5 má kontrolu verzie a nie je ochotný urobiť downgrade na nižšiu vezie. Dá sa to obicyklovať tak, že pomocou WinHex editora prepíše sa vezia z 1.1.5 na verziu 1.1.3. Je to 43 bajt hlavičky, netreba ani prerátať CRC.
To sa dá samozrejme použíť aj naopak tak, že staršia verzia sa prepatchuje na novšiu.
Najnovšia verzia 1.3.15(AMIKO) má opravu pre Irdeto karty, HD menu, nastavenie jas, kontrast a farebnú sýtosť (doporučujem jas=12, kontrast=9, sytosť=9)
Funguje EMU, testované na RAI, pre NL+ neviem ako sa vkladajú klúče.
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Tak, dekuji vsem za napovedu. Programy uz slapou vsechny.

Pro ostatni, potvrzuji funkcnost tohoto HDD: SAMSUNG S2 Portable Black 500GB Externí disk 2,5" USB (HXMU050DA/G22). Napajeni jen pres USB.
Zkousel jsem nahravat HD program a na druhy se dival. Nahravka OK.

P.S. Pri zkousce nahravani jsem objevil chybu v prekladu FW.1.2.87. Pri sprave nahravek a naslednem mazani, zobrazuje misto slova "Mazani" slovo "Ukladani". Prvne me to spletlo.

Tak, ted budu jeste pracovat na tom, aby se po zapnuti pristroje-klienta se take zapnul pristroj-master. A take vypnul.
holidcom

Příspěvek od holidcom »

Zdravim.
Potrebujem pomoc, chcem zdielat Skylink HD v opticume 403p s opticumom 4000c, cez RS232.
Ci je to mozne, ak ano ktore verzie treba nahrat do jednotlivych prijimacoch, a co treba nastavit v obydvoch prijimacoch. Ak niekto ma presny postup poprosim aby mne poslal.
Dopredu dakujem
albert

Příspěvek od albert »

Pro ostatni, potvrzuji funkcnost tohoto HDD: SAMSUNG S2 Portable Black 500GB Externí disk 2,5" USB (HXMU050DA/G22). Napajeni jen pres USB.
Zkousel jsem nahravat HD program a na druhy se dival. Nahravka OK.
Caute ludia.
Kupil som si tento typ HDD, funguje, ale v nahravke je posun obrazu voci zvuku dost velky. Skusal som vsetky nastavenia v STB ale nepomohlo. mam tam soft 1.2.87. mal niekto podobny problem ako ja ? diki za vsetky pripomienky k tejto tematike.
albert

Příspěvek od albert »

Dal som tam soft 1.3.14 a posun zvuku voci obrazu pominul, ale teraz ked pri nahravani mam zapnuty timeshift, tak sa nahravanie po cca 1minute zasekne.
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Disk pri koupi ma format FAT32, prepni-naformatuj ho na NTFS. Stoupne ti tim rychlost. Co ti ukazal test rychlosti USB? Zkus ho pri FAT32 a potom pri NTFS. Pamatuji si, ze to nebylo na max ale hlasilo to, ze rec i tms pojede OK (nepamatuji si presne tu hlasku).
albert

Příspěvek od albert »

test pise pri NTFS 134 Mb/sec, nahravka 1HD+Timeshift, ale ked je timeshift zapnuty tak sa to zasekne
lako65

Příspěvek od lako65 »

risohr píše:Nestretol sa niekto s problemom programu CT HD, kde po par sekundach sledovania zacne trhat obraz a aj zvuk. Odskusane FW 1.2.84 , FW 1.2.87 robi mi to na obivoch. Ostatne programy Skylink idu v poriadku. NOVA HD tiez v poriadku. Len ta CT HD mi robi problemy. Dik za pripadne odpovede.
Zdravim .
To iste robi aj mne. Na troch setoboxoch ten isty problem. Skusane rozne softy. Kontaktoval som technika z abcom rhubinsky@abcom.sk. O tejto poruche nevie. Dobre by bolo, keby si mu aj Ty napisal, aby to nemal , len od jedneho uzivatela , a aby to riesili.
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Co ti vypsal ten test? Mel jsem urcite vetsi rychlost a text neco ve smyslu, ze rec+TS je podporovan dobre. Ale nahravani HD programu a soucasne TS jsem nezkousel. Vyzkousim a dam info ale az o vikendu.
lako65

Příspěvek od lako65 »

vlado.ucho píše:
Viacmenej stretol, pri testovaní tohoto STB.Nie je to chyba STB,ani FW.ale obsluhy tohoto zariadenia.Niektorý si nedajú ani len tú námahu,aby po preflashovaní dali tov.nastavenie.Nemal by sa používať setting a nastavenia zo starších verzií FW.Treba po nahratí nového FW.nanovo všetko nastaviť a znovu zoskenovať a potom nebude STB stvárať psie kúsky.Je to poznaní a ovládaní daného STB a je to len medzi ovládačom a STB.
Zdravim.
Tovarenske nastavenia nepomahaju !!! . To bude iny problem.
softy 1.3.05 aj 1.2.87 - sekanie CT HD stale. Postreh ked dam kartu do EUROCAM Crypt. vsetko OK neseka. Kartu prehodim do un.citacky - seka.
Odskusane 3 setoboxi s poslednej varky. Navlas rovnako sa chovaju.
lako65

Příspěvek od lako65 »

Vypadky CT HD.
Setoboxom to nebude. Skusal som AB Cryptobox HD. Tie iste vypadky.
Bud mam blbo nastavenu antenu, aj ked ostatne HD programi su 100%.
Mozno,ale chyba bude u nich u prevazkovatela CT HD, niečo s kodovanim.
cibava

Příspěvek od cibava »

Potvrdzujem:
-403p fw 1.3.08 EMU, CT HD cez bielu kartu Skylink výpadky zvuku a obrazu každých 5-8 sekund. /Signál - kvalita 80%. Cez Sharing ide OK!!! Karta Gital /CS link/ všetko OK !!!!!
-9500 HD karty Skylink, Gital - žiadny problem ide pekne ako "pila".
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

chcel by som vediet ci tieto zazracne stroje :D dokazu pod nejakym softom aj 12V vypnut,moja skusenost je taka ze 12V je tam vzdy
"vyp zap nereaguje"a pri stadby OFF je tam 13,5V,mam doma 402 aj 403 skusal som aj AMICO soft to same.
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

vensan píše:chcel by som vediet ci tieto zazracne stroje :D dokazu pod nejakym softom aj 12V vypnut,moja skusenost je taka ze 12V je tam vzdy
"vyp zap nereaguje"a pri stadby OFF je tam 13,5V,mam doma 402 aj 403 skusal som aj AMICO soft to same.
Soft s tým nemá nič spoločné.Dá sa v menu vypnúť 12 V,ak myslíš výstupný Cinch konektor.Môžem to dokázať,lebo som odtiaľ napájal externý ventilátorček.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

no ono ide o to ze vypnutie v menu nereaguje a ten konektor je trvalo napajany aj v standby off co som uz pisal.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

vensan píše:no ono ide o to ze vypnutie v menu nereaguje a ten konektor je trvalo napajany aj v standby off co som uz pisal.
Ale reaguje,len skús na to niečo napojiť a potom ho zapnúť a vypnúť.Overené,odskúšané.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

takto ja na to pripajam 12V prepinac pre dva vstupy.Doteraz som mal takto pripojeny Dreamsky 7500 je to kvoli motoru tie 12 volty jednoducho uchmatnu parabolu z motorom Ipboxu ak je potreba tu x403 som chcel ako HD alternativu preto ze ma ten 12V vystup inac by som pouzil Arivu no po pripojeni prepinaca ide len vetva ovladana voltami nezavisle na tom co je v Menu prijimaca VYP-ZAP.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“