Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Lukas21

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od Lukas21 »

vlado.ucho píše:
Lukas21 píše:Ako mozem nastavit zdielanie cez lan (v cccam) aby som to mohol primat na druhom a inom sat primaci. na inom mieste napr na chate.z domu budem odosielat a tam primat.

A neradit ze kupit druhu kartu.
Nie kartu, ale Linux-DM-500s a ten môže byť v Standby režime, za podmienky, že máš NET aj na chate.
jj internet tam mam. Teda asi cez x403p to nepojde vytvorit,teda to odosielanie z x403 cez net v cccam.

Ako som tak porozumel.
AB dsr310 skCI , Optibox cx pvr ready, LNB SNH-031 , Parabola fe85
Aktualne opticum x403p
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Lukas21 píše:
vlado.ucho píše:
Lukas21 píše:Ako mozem nastavit zdielanie cez lan (v cccam) aby som to mohol primat na druhom a inom sat primaci. na inom mieste napr na chate.z domu budem odosielat a tam primat.

A neradit ze kupit druhu kartu.
Nie kartu, ale Linux-DM-500s a ten môže byť v Standby režime, za podmienky, že máš NET aj na chate.
jj internet tam mam. Teda asi cez x403p to nepojde vytvorit,teda to odosielanie z x403 cez net v cccam.

Ako som tak porozumel.
Išlo by to aj cez Opticum x403p,ale nie v Standby a nebolo by to také spoľahlivé,ako Linux,na ten môžeš zavesiť aj 20 klientov.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Lukas21

Příspěvek od Lukas21 »

To je OK len teda ako to spojazdnit teda viem ze to musi byt neustale zapnute ale to mi nevadi.
Cital som tu toho hodne ale nic take som tu nenasiel ako to spravne nastavit aby som mohol zadat adresu v druhom primaci a ist cez cccam.

potrebujem to zatial aspom takto kym zakupim vu+duo.

Teraz mi ide cccam a newcamd na 100%.
AB dsr310 skCI , Optibox cx pvr ready, LNB SNH-031 , Parabola fe85
Aktualne opticum x403p
albert

Příspěvek od albert »

zdravim.

Uz si neviem rady s primacom Opticum HD X403p. nahral som tam snad vsetky softy ktore pasuju, ale z softamy ktore sa nezasekavaju, tak sa po case samo resetuje.Softy ktore neresetuju STB sa zasekava.Mam 3 kusy, a vsetky robia to iste. Uz som dal aj ventilator na chladenie ako sa tu pisalo ale nic. Mam to zapojene v zdielani: 1x server, 2x client. Problemy robi server kde je karta. je este nejaka ina alternativa ? Diki za pomoc
helou

Příspěvek od helou »

Je tento optibox to iste ako orton? Ide spolahlivo CCcam ako klient? Dik.
fenno

Format obrazu

Příspěvek od fenno »

Ahojte, mam otazocku. Svokrovci maju rovnaku plazmu, ako ja. Ked prepinam kanaly na ich Showboxe, TV sa krasne prisposobuje zo 16:9 na 4:3 a naopak. Cize nikdy nemaju zdeformovany obraz. Ja mam Opticum X403p a tam je stale len 16:9 a musim si na TV prepinat format manualne a dost ma to serie, lebo som pomerne alergicky na zdeformovane obrazy. :-( Co s tym? Da sa to nejako nastavit? Pripadne riesi tento problem nejaky novsi soft? Ja mam soft asi mesiac stary...
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

po flashnuti posledneho FW od lemontree 1.3.21 mi prestalo fungovat dialkove ovladanie, takze je tam naspat FW od amstar 1.3.23, ma niekto podobne skusenosti? chcel by som ten FW ako to rozchodit?
igas
satelitni prijimac: Globo Opticum 4100TSCR

Příspěvek od igas »

fenno:
Menu - Preference - AVcontrol - Režim vzhledu - nastav na 16:9 (máš tam Auto)
port3r:
Pred flashovaním treba v Menu nastaviť Východzie (továrenské) nastavenie
Ja mám posledný FW Lemotree od včera a bez problémov!
Všetko to už tu bolo napísané, takže len hľadať, ale keď už máme toho Silvestra... :P
emil01

Příspěvek od emil01 »

zdravím kúpil som si ten stroj ale narazil som na problém z aktualizaciov sw stiahol som si poslednú verziu a pri spustení aktualizácie ni vypíše nesprávni loker vie mi niekto poradiť ako na to :o
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

emil01 píše:zdravím kúpil som si ten stroj ale narazil som na problém z aktualizaciov sw stiahol som si poslednú verziu a pri spustení aktualizácie ni vypíše nesprávni loker vie mi niekto poradiť ako na to :o
Ak máš niečo nové(STB) a nikdy si nič podobné nerobil,tak si niečo najprv niečo o tom naštuduj,aby sa ti náhodou nestalo,že ten STB umrtvíš skôr,ako ho rozbeháš.Ak potrebuješ s ním poradiť a pomôcť,tak mi na SS nechaj odkaz na kontakt cez Skype o môžeme rozobrať. :book:
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
fenno

Příspěvek od fenno »

igas píše:fenno:
Menu - Preference - AVcontrol - Režim vzhledu - nastav na 16:9 (máš tam Auto)
Dakujem za radu!!!

Este jednu infosku by som ocenil. Da sa tento receiver spojit cez RS232 s Showbox 700 pre zdielanie Skylinku?
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

igas píše: port3r:
Pred flashovaním treba v Menu nastaviť Východzie (továrenské) nastavenie
Ja mám posledný FW Lemotree od včera a bez problémov!
Všetko to už tu bolo napísané, takže len hľadať, ale keď už máme toho Silvestra... :P
bohužial, nepomohlo ani tovarenske nastavenie, ani nahratie len software a channel list zvlast, ide o ten FW 1.3.21 kde je nove HD menu ine ako vo verzii lemontree 1.2.87, a v tejto verzii su uz prednahrate programy (channel list) pre skylink. Ten druhy FW co som tam dal ja, tak ten je cisty bez channel listu a nastaveni, ten mi ide. Len by som chcel to nove HD menu co je v tom kde su tie programy pre skylink a upc, nepomoze niekto?
emil01

Příspěvek od emil01 »

mam X403p cca 2 týždne je potrebne upraviť eternitový port alebo je to uš vyriešené u výrobcu
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

emil01 píše:mam X403p cca 2 týždne je potrebne upraviť eternitový port alebo je to uš vyriešené u výrobcu
TO si sa mal spýtať predajcu,takto to zistíš jedine, že sa pozrieš dovnútra cez mriežku na LAN port a uvidíš či je tam doletovaný Elyt.kondík.Myslím si však, že už najnovšie várky týchto STB, mali úpravu urobenú.
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

ja som kupoval mesiac dozadu a je to tam uz fixnute, ak si chces byt isty zober si baterku a pozri sa z vrchu STB je to tam pekne vidiet ci je tam ten kondik naletovany.
dunker

Příspěvek od dunker »

port3r píše:Info k FW ps_amstar_1.3.23

- pocasie funguje super
- RSS ide len ked potrebujem dat = v URL som v koncoch :) a problem s diakritikou.

presiel som z 1.2.87, nemal som ziadne problemy s tymto softom len mi vadilo, ze EPG sa neakualizovalo, uz to tu niekto pisal, co v tomto FW je vyriesene ide to pekne.

Jedine co mi vadi je SD rozlisenie, je to teraz vsetko take kockate :) no co uz bol som zvyknuty na HD menu :) ale musime ist vpred.

Tak nakonec jsem firmware ps_amstar_1.3.23 vyzkousel, ale ze by EPG fungovalo nejak skvele, to se rict neda. Nazvy jednotlivych poradu sice uz nemizi, ale i tak se podle casu aktualizuji pouze u stanic na transponderu, kde je zrovna prepnuto. Pro aktualizace ji potreba prepnout na jakykoliv program z jineho TP. Zkousel jsem i posledni FW lemontree a ten se chova uplne stejne.
Idealni by bylo, kdyby byl pri zmacknuti tlacitka EPG zobrazen rezim "Vice", do ktereho se standartne da dostat v EPG pres zelene tl. Ten je mnohem prehlednejsi o odpovida aktualnimu casu.

S X403p resim jeste jeden problem a to s motorem Opticum DM2400. Za zadnou cenu nemuzu prinutit prijimac, aby fungoval v modu USALS. S IPboxem to bylo bez problemu, tady se to chova zvlastne. Druzici najde (je signal), ale po ulozeni se motor pootoci a signal se ztrati.
Druzice mam tedka naladeny rucne, ale je to otravne a zdlouhave.

Diky za radu a vsem preji uspesne vykroceni do Noveho roku.
IPbox200, AB Enigma
Globo Opticum 4100TSCXE
Opticum HD X403p
IPBOX 55HD
Skystar2
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Motor je zblbnutý a treba ho resetnúť priamo na ňom,ale v nulovej polohe.Každý iný STB má iné Diseqc povely, pre motor aj v režime Usals.
dunker

Příspěvek od dunker »

Dik za radu, ale nepomohl ani softwarovy ani hardwarovy reset, v USALS to proste nechce fungovat. Jediny ceho jsem docilil bylo, ze jsem mel pres USALS signal na 23.5E, ale ve skutecnosti to byla 19.2E.
Tedka uz jsem to vzdal, pozice jsem nastavil rucne a budu se modlit, abych to zase dlouhou dobu nemusel nastavovat.
IPbox200, AB Enigma
Globo Opticum 4100TSCXE
Opticum HD X403p
IPBOX 55HD
Skystar2
jones25

Příspěvek od jones25 »

Ahojte. Mám tento STB od decembra s tým novým DO, ale v krabici som našiel iba nemecký návod. Má niekto slovenský alebo český?
Opticum HD x403p, Multifeed Astra 4,8E Hotbird 13E Astra 23,5E EUTELSAT 28,5°E
DRAKULA

Příspěvek od DRAKULA »

Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“