ASUS WL 500 gp

Diskusia k oscamu platformy mips-wrt54g
Odpovědět
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: ještě se uvidí

Re: ASUS WL 500 gp

Příspěvek od rsevcik »

dkdkkd píše:Včera jsem zjistil, že nepoužívám poslední verzi ddwrt firmwaru, takže jsem ji dnes flashnul a oscam se dle mého návodu nerozběhl. Proto doporučuji bezproblémový build 13064 z 10.10.2009 . V tom mi funguje i poslední verze oscamu.
Nějak se mi nedaří najít tu tvoji verzi FW co jsem stahl nepodporovalo usb. Tak kdyby jsi to někde měl ale ještě pohledám tak jsem to asi našel jdu zkoušet
DREAM 5OOS... DM800HD klon... ASUS RT-N16...
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

Vypadá to že jsem dozkoušel už nemůžu ani resetovat routr ani uvest do servisního režimu abych jej přehrál tak jsem ho asi umrtvil :o
PeterKt
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeterKt »

rsevcik píše:Vypadá to že jsem dozkoušel už nemůžu ani resetovat routr ani uvest do servisního režimu abych jej přehrál tak jsem ho asi umrtvil :o
Mne sa to vcera stalo 2x. Opakovane som skusal 30/30/30 a nakoniec sa mi podarilo don dostat ddwrt mini cez restore utilitu.
VU+DUO/OpenPLI/oscam/interny 1TB WD
iNETBOX 400S PVR/Gemini 4.70/cccam 2.1.4
WL500gPV1/x-wrt kamikaze/2xUSB2Ph-ZDK/oscam
SS2/DVBViewer/acamd
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

PeterKt píše:
rsevcik píše:Vypadá to že jsem dozkoušel už nemůžu ani resetovat routr ani uvest do servisního režimu abych jej přehrál tak jsem ho asi umrtvil :o
Mne sa to vcera stalo 2x. Opakovane som skusal 30/30/30 a nakoniec sa mi podarilo don dostat ddwrt mini cez restore utilitu.
Taky to zkouším a ne a ne to napájení rozblikat musí to blikat pokud vím. Tak tobě asi štěstí přálo
dkdkkd
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dkdkkd »

Tady jsou ddwrt_13064 pro obě verze routeru
wl500gp_V1_13064.rar
wl500gp_V2_13064.rar
+ originální od Asusu
FW_WL500gP_1977.zip
FW_WL500gpv2_3044_TW.zip
Originál od Asus pomohl při záseku routeru vždy, tak vyzkoušej:
-klasický 30/30/30 i když nebude ledka svítit nebo
- v Rescue utilitě dát "Odeslat" a pak teprve zapnout router do elekt. Možná se chytne updatování hned při jeho bootu nebo
- zase dát "Odeslat" ale držet reset vzadu na routeru, zapnout ho do elekt. 2,3 vteřinky vyčkat a pustit reset.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

Tak mám takové poznatky : Nepodařilo se mi nijak ani pomocí 303030 uvést do servisního režimu. Tak jsem zašel dál metoda pin 9 a poté to šlo tak konečně je tam ten soft. Ta k snad bude líp a podaří se zbytek. Tak zatím všem dík budu pokračovat. :book: Zatím se mi nějak spustil oscam do kterého se nemohu dostat přes web a newcs zase nic snad je to verzí dávám tam newcs.mips. Kdyby jste věděli co a jak byl bych rád za každou radu. :thankyou:
PeterKt
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeterKt »

Tak s USB2PH od ZDK sa mi to na ddwrt podla navodu od dkdkkd http://ab-forum.info/viewtopic.php?p=299502#p299502 nerozbehlo. Oscam nespolupracuje s citackou.

Vyskusal som X-WRT kamikaze809 s jadrom 2.6 a po doplneni balickov podla Zako http://ab-forum.info/viewtopic.php?p=296664#p296664 a naslednom doinstalovani oscam aj s konfigmi oscam dvojcitacku vidi ako /dev/ttyUSB0 a /dev/ttyUSB1. Vznikol ale dalsi problem, ze nedekoduje kartu(y) Skusal som 0d0f a 0d03. Remote reader na cccam v dreame funguje aj klient sa na oscam pripoji.

Predtym som pouzival olega s newcs podla navodu http://koppel.cz/cdmawifi/projekty/NewCS/ ale v newcs.xml som musel nasatavit reset na invers, inak nedekodovalo karty. Pri tejto konfiguracii bude asi problem tiez v tom aky rezim ma citacka. Ako zistim v akom rezime (SM/Ph) je USB2Phoenix a ako sa ten rezim da zmenit? Vdaka.

Neskor prilozim logy. Musim frcat do prace.
SS2/DVBViewer/acamd
PeterKt
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeterKt »

rsevcik:
Ak mas oscam spusteny, je potrebne v oscam.conf mat korektne nadefinovane httpallowed, ktore nastavuje, z akych IP prip sieti sa mozes do webif dostat. Mne to tiez chvilu neslo a potom som zistil, ze tam mam nespravne zadefinovanu siet.

Kód: Vybrat vše

spustenie oscam:
/opt/cs/oscam/bin/oscam -b -c /opt/cs/oscam/conf

overenie, ci bezi:
ps
SS2/DVBViewer/acamd
dkdkkd
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dkdkkd »

Přidal jsem do návodu balíček pro newcs + úprava start scriptu.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

PeterKt: pokud jsi psal v Oleg invers tak je to smouse a to lze změnit buď tak že máš to štěstí a je to vyvedené na nějaké sviče nebo mrkni sem tady je návod:http://www.cssf.cz/showthread.php?18918 ... Phoenix#18
v prispevku c.18, viz obrazek.
Je potreba jiste opatrnosti pri praci s SMD soucastkami - hlavne neprehrat DPS ! Nemám to sice vyzkoušené ale už mě to zajímalo.
Naposledy upravil(a) rsevcik dne 02.březen 2011 - 18:09, celkem upraveno 1 x.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

dkdkkd píše:Přidal jsem do návodu balíček pro newcs + úprava start scriptu.
Dík já se právě dostal po ty knihovny ale neuměl jsem to dát do scriptu.
Jak to půjde odzkouším. :thankyou:
Tak pokrok tu je newcs se rozběhlo !! Jen mi prozměnu nejede čtečka mám tam momentálně jednočtečku v oleg jela a tady ne tak nevím asi zkusím jiné ovladače a uvidíme jestli se chytne.
Další poznatek je takový že jsem taam dal i jinou verzi newcs a nějaké ovladče ale čtečka nic. Co by se mělo zobrazit v putty po zadaní top nikde tam nevidím tu čtečku.
Ještě jeden dotaz jde vidět čtečka tam jak je montlá fleška?
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

Tak mi běží newcs i oscam zároveň, chtěl jsem to zkusit,nic méně čtečka v USB nic ani oscam ani newcs nevím co jestli ještě nějaké nastavení v routru či co???? :unknown:
dkdkkd
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dkdkkd »

Jednočtečku mám tuto Obrázeks jumpery nastevenými přesně podle obrázku, tedy frekvenci 3,54MHz a mod Phoenix. Jede mi na config co jsem přiložil do návodu (newcs.rar)

v ddwrt webadminu není vidět, jen usb disk. Vidět je v putty příkazem "lsusb". Mě to vypisuje Standard microsystems pro flashku a FT232 USB-Serial pro převodník ke čtečce.
Umístění čtečky jde vyčíst příkazem "dmesg" . Skoro úplně dole ve výpisu by mělo být několik řádků "usbserial.c", kde vidím právě zmiňovaný FT232 připojený k ttyusb0. Proto musím mít v configu newcs.xml cestu k čtečce "/dev/usb/tts/0"

Dřív jsem dělal i tu chybu, že nebyla ve čtečce karta :D . Čtečka sice blikala, ale neměla co načítat, takže jsem se nedostal ani do webadmina newcs. U oscamu to jde, jen vypisuje nepřítomnost karty.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

čtečku mám podobnou jen je s USB jinak je to stejné a config jsem zatím použil tvůj. Ty příkazy mi nefungují nevím proč přitom třeba top funguje.
Ještě v tom upraveném scriptu pro newcs je jiná cesta k ovladačům není to v opt/cs ale je tam mnt/sfft tam to nejde nakopírovat tak to zkusím zmenit na opt/cs
Naposledy upravil(a) rsevcik dne 02.březen 2011 - 17:09, celkem upraveno 1 x.
dkdkkd
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dkdkkd »

Ty příkazy samozřejmě bez uvozovek. Dávám je tam kvůli zvýraznění v textu. Jestli nejdou i tak, netuším proč :unknown:
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

dkdkkd píše:Ty příkazy samozřejmě bez uvozovek. Dávám je tam kvůli zvýraznění v textu. Jestli nejdou i tak, netuším proč :unknown:
dal jsem bez jště jsem něco napsal nad tvým příspěvkem o scriptu mrkni
Tak bylo to už jen tím scriptem MOOOC ti dík za pomoc oscam čte a newcs vypadá že taky ještě jsem to neprověřil do detailů :thankyou: :smoke:
dkdkkd
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dkdkkd »

Jasně :o . Script jsem kopíroval ze staršího texťáku s návodem na newcs a tam mám ještě jinou cestu. Místo /opt/cs/ - /mnt/jffs ](*,)

Díky za info. Opraveno
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

Tak s jednočtečkou to jede jak v newcs tak i oscam vidí čtečku i kartu. Tak jsem chtěl zkusit dvojčtečku od ZDK ale ta se nehlásí asi ovladače nebo tak něco. Zkoušel jsem i jiné ovladače ale nic. Jestli někdo máte nápad nebo funkční 2čtečku ZDK v ddwrt poraďte prosím!!! Nějak se mi nechce měnit soft v routru ale jestli budu muset tak to zkusím tak mi dejte vědět v čem to chodí v pohodě. Někde jsem tu četli že někomu chodí i 3 čtečky tak dejte vědět. Dík předem.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

Tak jsem provedl další pokusy ale 2čtečka od ZDK v ddwrt nejede a asus mám verzi 1 :unknown:
Tak prosím poraďte kde jede bez problémů nebo jestli někonu jede dejte vědět. Dík.
PeterKt
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeterKt »

rsevcik píše:Tak jsem provedl další pokusy ale 2čtečka od ZDK v ddwrt nejede a asus mám verzi 1 :unknown:
Tak prosím poraďte kde jede bez problémů nebo jestli někonu jede dejte vědět. Dík.
Nahodil som olega fw nightlys http://wpte.kicks-ass.net/downloads/Ole ... -r2710.trx doinstaloval USB flashku a ipkg balicky podla tohto navodu http://wl500g.info/showthread.php?t=10307
nakopiroval newcs do opt podla dkdkkd http://ab-forum.info/viewtopic.php?p=299502#p299502
a dvojcitacka od ZDK sa rozbehla. karty 0d03 a 0d0f funguju, samozrejme kedze mam citacku v mode SM, tak reset na inverse. Oscam ale nic. Citacku vidi, ale v mode SM nedekoduje karty. A oscam potrebujem na kartu ICE. :(

PS: Oleg nightlys fw http://wpte.kicks-ass.net/downloads/Ole ... 1.9.2.7-d/ maju byt s jadrom 2.6, ale po overeni verzie (uname -a) mi asus vypise ze je to jadro 2.4.
SS2/DVBViewer/acamd
Odpovědět

Zpět na „mips-wrt54g - diskusia“