Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Zapa
Odborník
Odborník

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od Zapa »

PC1 píše:
kontakt.spy píše:Hlava mi to nebere,mi to sice malinko zakostkuje,ale jen na slov.prog.,občas vypadne zvuk tamtéž,ale minule 4h manželka sledovala markízu a jojku a nic, na druhý den během půl hodiny 2x,dohrával jsem seting na astě19,2+HB,na německých ani na pols. volných jsem si ničeho takového nevšim,na KD v emu zatím taky nic.!!!

Včera jsem sledoval zprávy na TV NOVA HD a obraz se dvakrát rozpadl (kostičky). Na ČT HD jsem si toho nevšiml. Na jiném programu jsem zatím nic nepostřehli. Tak tedy nevím čím to muže býti. 20.04 ta to nikdy neudělala. Ale zatím se na ni nechci vracet.
Obraz se mi zatím na kostičky nerozpadl, ale že auto někdy nedokáže plynule přejet z leva do prava ( auto poskakuje) je fatální chyby tohoto softu.( naštěstí jenom někdy a ne na všech programech) Nejen s kartou Skylink,,ale opravdu i některých volných programů na Astra 19.E (což je opravdu divné ,že jen u některých) obraz opravdu není plynulý, ale poskakuje,což je velice divné.( viditelné na třech volných programech SD) Při sdílení tento problém u programů Skylink není obraz je Ok. Zvuk je však při sdílení i s kartou naprosto OK.Žádný výpadek zvuku jsem během testování FW 20.72 neměl. Bohužel FW 20.72 přebral úplně ty stejné chyby za softu 20.67.Dá se říct.že soft 20.67 a 20.72 jsou úplně stejné a kromě čísla FW není mezi nimi skoro žádný rozdíl. Jediný rozdíl mezi 20.72 a 20.67 je že EMU na 20. 72 umí asi po půl roce opět Viaccess 1 což soft 20.67 neumí.Před více jak půl rokem na FW 20.04 Viaccess 1 až do dnes není problém.Jediné zlepšení mezi FW 20.04 a 20.72 je sdílení s CCcamd. Sdílení NEWCAMD je stále stejně bezproblémové, na FW 20.72 o něco rychlejší přepínání kanálů. Zkoušel jsem záznam souběžně tří HD programů při sdílení na FW 20.72 a sledování dalšího( čtvrtého) HD programu ze stejného TP,(E- Sata disk) tak na i na tomto FW je záznam naprosto bez chyb a dá se říct , že nemá konkurenci že co se týče kvality záznamu i s podstatně dražšími sat. boxy a dokonce ho sám po sobě umí přehrát.(některé boxy po sobě nepřehrají ani druhý souběžná záznam v SD) FW 20.04 v C.W ECM Information vypisuje přesné informace o sdílení ,zato každá vyšší verze až do FW 20.72 vypisuje úplné nesmysly.(sdílení je přitom OK)
zburo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zburo »

Neviem ako na Alligatore ale na Arive 200 HD ked je nastavený obraz na 60Hz tak vtedy je niekedy viditelné sekanie obrazu. Pri 50Hz nie. Hlavne info napr. na TA3 dole ten pásik seká. Mna by skor zaujímalo či Alligátor dokáže robiť Newcamd server. A ako sa nastavuje. Našiel som tam iba Homeshare.
VU+ UNO4K - VTI 13, VU+ Zero - VTI image 11.0-2x, AB Cryptobox 652HD, AB IPbox Prismcube Ruby-official FW 2.0.6, Golden Media Multibox, Pinnacle PCTV Sat Pro PCI, Digi CAM modul, Skylink ICE
dragon123

Příspěvek od dragon123 »

Newcamd protokol ovládá dost obstojne akurát cccam zasekáva::::
nastavenie- siet-cervene tl.2320 a potom nastsvenei siete
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Servisaci vas nazor na toto:Po zapnuti ziadny obraz cez hdmi len cez scart.Nepozna usb porty,ziadne zariadenie v nich dokonca po zapojeni hdd jemne bzucanie a stiahne jas obrazovky o nieco.Idem to reklamovat v prevadzke 8 mes. takze to nebudem otvarat.Cez mriezku vyzeraju kondiky v poriadku bez naznakov vydutia alebo vytecenia.Ide o alligatora.Ak mate takuto skusenost napiste, alebo vas typ?Dik.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
zburo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zburo »

dragon123 píše:Newcamd protokol ovládá dost obstojne akurát cccam zasekáva::::
nastavenie- siet-cervene tl.2320 a potom nastsvenei siete
Ok ale tam sa dá nastaviť len Newcamd klient, nie server. Server je tam len nejaké Homeshare. Ten sa dá nastaviť na master, zadať počet klientov, IP klientov a Port. Ale nie je tam meno a heslo ako pri newcamd. A pri newcamd nie je potrebné nastavovať IP klienta. Tak neviem či to vlastne zvláda robiť server. Čo je na Linux divné nie?
VU+ UNO4K - VTI 13, VU+ Zero - VTI image 11.0-2x, AB Cryptobox 652HD, AB IPbox Prismcube Ruby-official FW 2.0.6, Golden Media Multibox, Pinnacle PCTV Sat Pro PCI, Digi CAM modul, Skylink ICE
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

liquere píše:Servisaci vas nazor na toto:Po zapnuti ziadny obraz cez hdmi len cez scart.Nepozna usb porty,ziadne zariadenie v nich dokonca po zapojeni hdd jemne bzucanie a stiahne jas obrazovky o nieco.Idem to reklamovat v prevadzke 8 mes. takze to nebudem otvarat.Cez mriezku vyzeraju kondiky v poriadku bez naznakov vydutia alebo vytecenia.Ide o alligatora.Ak mate takuto skusenost napiste, alebo vas typ?Dik.
Ani soft tam nedáš cez EXIT. Kľudne môžeš rozobrať pokiaľ nemáš plombu a na USB máš mať 5V aj pri záťaži (vložení wifi, HDD..) a skontroluj si napätia na výstupnom konektore zo zdroja....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Nemam tu merak,ale ma stve ze neviem z coho to vzniklo.Nic som neskratol napr, pri manipulacii s kablami alebo pri strkani do usb v zapnutom stave.Proste zapnem a nic.Display v pohode,prepinanie v pohode len ziadny obraz cez hdmi,neaktivne usb a tak to vyzera za aj citacky kariet su mrtve.
Scart ide ale radsej reklamujem v zaruke,kupoval som cez net volal som tam, mam to priniest ze mozno vymenia kus za kus tak uvidim.Zatial ozivim staru masinku,este ze to neodfajcilo aj hdd a nahravky.Dufam ze to dobre dopadne. [-o<
Soft sa neda nahrat lebo vypise error 0006 ako pisem je tam asi malo stavy lebo wifi neblika ako normalne a hdd stiahne jas na tv a pocut slabe bzucanie.
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Pokiaľ ti ho vymenia kus za kus buď rad, to už bude z novým zdrojom a s troma chladičmi v zdroji...
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Uvidim ako dopadnem,dam vediet ked uz bude vsetko jasne...
kanagon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kanagon »

vie mi niekto poradiť ako nastavím zdieľanie medzi HD box 9200 a Optibox Panthera (neviem nastaviť port) a neviem či treba niečo nastaviť nejaké konfig. v HD boxe 9200 (Newcs) Ďakujem. kanagon
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

kanagon píše:vie mi niekto poradiť ako nastavím zdieľanie medzi HD box 9200 a Optibox Panthera (neviem nastaviť port) a neviem či treba niečo nastaviť nejaké konfig. v HD boxe 9200 (Newcs) Ďakujem. kanagon

V menu siť maš Home Share a tam si navol master alebo client a port sa ti musi zhodovať
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Zdravim vás borci. Tak mi došiel ten môj zreklamovaný Optibox Panthera. Vymenili matičnú dosku. Budem musieť absolvovať všetko nanovo. Chcem sa len poradiť, ktorý soft doň naliať a či je rozdiel keď to urobím cez USB, alebo cez RS232.
THNX. :thankyou:
mlanik

Příspěvek od mlanik »

ja som robil vsetko cez usbecko,je to pohodlnejsie.s tymi softami je take kadejake,skusal som ich vsetky na niektorom sekalo viac na niektorom menej,ako kedy.ta 20.04 je asi nastabilnejsia.posledny je uz 20.72......testuje kolega a zatial je ticho.....
mlanik

Příspěvek od mlanik »

http://dl7000hd.blogspot.com/ Tu su tiez softy a ine utility Panthera/Aligator a klony.......
vlasta

Příspěvek od vlasta »

Mam prosbu prestal mi jit TNT Sat na Pantere na pocitaci mi jde.Jde o nakou zmenu.
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Vie mi niekto povedať, čo za soft VVPL020.51 BOOT04.30 je nahratý v prijímači. Skúšam to naschvál googliť a google nič. Došiel mi po reklamácii a nerad by som niečo pobabral.
Naladovať doň poslednú verziu? /VVPL020.72/??? Tento čo je vňom teraz, nereaguje na 2320, zrejme je ofico. Ale odkiaľ ho zobrali?! :thankyou:
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To je oficiální soft, který neumožňuje vstup do CAS, share a EMU. Pokud tyto funkce chceš, musíš nahrát neoficiální soft (označen většinou "X").
Ty oficiální softy máš tady:
http://www.optibox.cc/?a=product&q=42
Neoficiální např tady:
http://www.sat-universe.com/showthread. ... 207&page=8 nebo tady:
http://www.sat-support.org/?a=downloads&dir=20
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Hej, ibaže tam nikde nevidím 20.51. Ale ďakujem, skúsim naladovať posledný s X.
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

joe75 píše:Hej, ibaže tam nikde nevidím 20.51. Ale ďakujem, skúsim naladovať posledný s X.
odkial si to stiahol a kde...... :shock: ....... si v pohode.
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Tu je par fotiek z nového zdroja a po menšej úprave necvrliká, problém je v trafku, pulzák ho natoľko rozkmitá že nám cvrliká, po zaliati je to v pohode... Nedoporučujem zasahovať amatérom. :!:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“