dreamsky nxp 256 hd

Odpovědět
Zako
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: dreamsky nxp 256 hd

Příspěvek od Zako »

DREAMSKY-NXP256HD-v1.17-2011-3-7

Pridany oscam - nic viac.
Start oscam F1 345 konfiguracne subory tam dostanete cez USB

Download
buko1

Příspěvek od buko1 »

Honzičář píše:
Zako Díky za pomoc, sdílení přes sambu funguje perfektně...ale můžu akorát ten film z PC přehrát,nejde mě přes tu síť zkopírovat (Ztáhnout) do Dreamsky?
Nebo je to jiný protokol? Díky za odpověď,.
Skús si znova prečítať charakteristiku prístroja a potom svoju otázku.

Kam to v tom prijímači chceš uložiť? To nie je PC s vlastným HDD, jediná pamäť je tam pre systém.
OpenBox X-810, Arriva 210 HD Combo, ADB 5720SX, KAON CO1300
0,8°/1°W, 5°E, 23,5°E, 28,2°/28,5°E + motor
MagioSat, Skylink (CZ)
80 cm/60 cm[/i]
Denji

Příspěvek od Denji »

Zdravím pánové.Včera jsem přehrával fw z 1.16 na 1.21,stroj poté mrzl,tak jsem s dost velkými problémy vrátil zpět fw 1.16 a od té doby mě nejede G-Share.Předtím to fungovalo,teď jen píše odpojeno a žádný server se nechytá.Internetové připojení je v pohodě,stav sítě připojeno,stav serveru ale ať dělám co dělám furt odpojeno.Zkoušel jsem stroj vypnout vzadu vypínačem a pořád nic.Jinak vše jede,youtube,web prohlížeč,Extra Movie atd.Najde se nějaká dobrá dušinka,která mi pomůže můj problém vyřešit?
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Mne pomohlo v nastavení IP zatlačenie "auto IP",po reboote a pridelení novej voľnej IP už v poriadku.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
Denji

Příspěvek od Denji »

tras píše:Mne pomohlo v nastavení IP zatlačenie "auto IP",po reboote a pridelení novej voľnej IP už v poriadku.
To jsem udělal,dokonce se vratil ve fw. na 1.14,vyzkoušel a nic.Poté zpět 1.16,opět nic.Vypnuti a opětovné zapnutí patch menu,to taky nevyřešilo.Továrko nepomohlo,přehrání settingu taky nic.Furt stroj vypisuje na G-share odpojeno.Když zapnu zelené tlač. zapnout server,vse jde do žluta.Zmačknu F1,píše mi to jestli chci vypnout G-Share server,tudíž se chová jako zapnutý,ale výsledek je že nefunguje.Prosím o pomoc,kde dělám chybu,je ve stroji či ve mně?Mám něco zlé nastavené?Jinak vše jede,internet facha.
urza
satelitni prijimac: Dreamsky 7500

Příspěvek od urza »

ahojte,,,plánujem kupit dreamsky nxp 256,,,,,len to chcem opytat ze ,,,,G-SHARE ako funguje,,,,,,???????lepsie ako u dreamsky 7500 ?????? ide hlavne ... programi... NOVA--packet greece..... dakujem......
DREAMSKY--7500,,NewCamd 5.25,,Forza--Inter Milan LINBOX AVIRA 300 HD
blacker91
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Dreambox 920

Příspěvek od blacker91 »

urza píše:ahojte,,,plánujem kupit dreamsky nxp 256,,,,,len to chcem opytat ze ,,,,G-SHARE ako funguje,,,,,,???????lepsie ako u dreamsky 7500 ?????? ide hlavne ... programi... NOVA--packet greece..... dakujem......
To by me taky zajimalo jestli g-share bezi stabilneji jako na 7000 a 7500 prosim nejakeho majitele o odpoved diky .
Dreamsky DSR-7500 a Dreamsky DSR-7000
Dreamsky NXP 256
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: SilverCrest SL 65 E1 SF

Příspěvek od rnechvatal »

Udělal jsem screenshoty nabídek satelitního receiveru Dreamsky NXP256HD.
ZIP archiv obsahuje přes 400 různých obrázků, velikost něco málo přes 37 MB.
Všechny nabídky jsou v češtině, případně v angličtině (minimum - pokud není v českém jazyce přeloženo).

Stáhnou si ho můžete zde : http://www.ulozto.cz/8634484/dreamsky-n ... nshots-zip
Aktualizováno 12.4.2011.

Třeba vám to pomůže při zadávání dotazů, kde dotaz můžete podložit konkrétním obrázkem, aspoň já mám obrázky na fóru rád, protože jasně ilustrují situaci, pokud někdo neumí přesně vyjádřit co chce.
Případně se můžou podívat další zájemci o koupi tohoto receiveru, aby věděli co je tak asi čeká.
Určitě tam nejsou totálně všechny obrazovky a nastavení, které je možné třeba zobrazit, ale troufám si tvrdit, že je jich drtivá většina, které jsem svými možnostmi mohl realizovat.Screenshoty v ZIP archivu jsou samozřejmě ve větším rozlišení, než jsou prezentovány zde na fóru...

Všechny screenshoty jsou samozřejmě libovolně k dispozici komukoliv k čemukoliv. \:D/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) rnechvatal dne 12.duben 2011 - 19:31, celkem upraveno 2 x.
ABCryptobox 500HD Mini, Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR Combo PLATINUM(CSLink,Skylink), HomeCast S3000 CR (Gital), (1W,4.8E,13E,19.2E,23.5E,39E), parabola 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Golden Interstar Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar GI-411 4/1
tino2

Příspěvek od tino2 »

neviete ci by slo zdielanie s Optibox cx http://www.optibox.cc/?a=product&q=4
myslym 256 ako server a optibox ako klient.
?
tino2

Příspěvek od tino2 »

inak nikde som cital o probleme ak prepnem z SD programu na HD, ze neprepina rozlisenie a potom aj mrzne. Mate s tym nejake skusenosti ?
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

NXP256HD zatím nepracuje jako server, pracuje se na OSCAMu a s přepínáním nemám problém.To bude nějakej blud.

"To by me taky zajimalo jestli g-share bezi stabilneji jako na 7000 a 7500 prosim nejakeho majitele o odpoved diky ."

Mě se jeví stabilní, nemám ale se sdílením zatím žádné zkušenosti.Nevím co to je "stabilněji".Při sledování programů nevidím žádné anomálie ani sekání obrazu.
Naposledy upravil(a) rnechvatal dne 14.duben 2011 - 8:25, celkem upraveno 1 x.
ABCryptobox 500HD Mini, Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR Combo PLATINUM(CSLink,Skylink), HomeCast S3000 CR (Gital), (1W,4.8E,13E,19.2E,23.5E,39E), parabola 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Golden Interstar Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar GI-411 4/1
SlavoF

Příspěvek od SlavoF »

pri Gshare je "stabilně" už to že vôbec beží :D
blacker91
Odborník
Odborník

Příspěvek od blacker91 »

rnechvatal píše:NXP256HD zatím nepracuje jako server, pracuje se na OSCAMu a s přepínáním nemám problém.To bude nějakej blud.
Přes Gshare, které je přednastaveno, chytám všechno jako na Skylinku s rozšířenou nabídkou, samozřejmě bez karty (tu jsem koupil taky, ale není potřeba), jen je nutné připojení k Internetu.Tím se zapne sdílení 24 přednastavených serverů.
Přes Gshare chytám i 17 dobrých kódovaných P-ček na Hotbirdu (13E).Některé v HD.

"To by me taky zajimalo jestli g-share bezi stabilneji jako na 7000 a 7500 prosim nejakeho majitele o odpoved diky ."

Mě se jeví stabilní, nemám ale se sdílením zatím žádné zkušenosti.Nevím co to je "stabilněji".Při sledování programů nevidím žádné anomálie ani sekání obrazu.

Ok diky za info :) u 7500 napr. nejede u skylinku snad nikdy cela nabidka pohromade vzdycky je neco kodovano nebo to zamrza u UPC je to jeste horsi proto jsem se ptal jesi je na tom lepe:) kazdopadne diky za odpoved ;-)
Dreamsky NXP 256
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Aha, asi jsem tě pochopil.Občas se stane, že nějaký program hlásí Kódované nebo bez obrazu.Většinou se po hlášce za pár sekund rozběhnou.Pokaždé se na něj hnedky nedostanu, hlavně na ty premiové, ale jak už běží, tak mi běží stabilně.Vyjímečně vidím slabý záškub jakoby zamrznutí, na necelou sekundu, kdy se pak zase rozběhne.Před rozběhem se trochu "rozkostičkuje" pohybující se objekt v obraze. Ale to vidím opravdu málokdy, předpokládám, že je to při horším spojení.Přece jen přes WiFi mám doma připojeno 5 počítačů a děcka na YouTube a Facebooku dělají psí kusy, nemluvě o klukovi, co hraje OnLine hry.Z toho pohledu, když vím, co všechno mi na tom relativně pomalém 3MB připojení jede, beru sdílení jako stabilní.Navíc jedu přes WiFi, ne přes kabel.
Ale o podobných problémech jsem jinde četl, takže možná záleží na připojení a stabilitě sítě, možná i na kusu receiveru.Někde jsem četl, že některé linuxové receivery jsou kus od kusu trochu jiné, ale s tím bohužel nemám zkušenost, jen předávám, co jsem někde četl.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
blacker91
Odborník
Odborník

Příspěvek od blacker91 »

rnechvatal píše:Aha, asi jsem tě pochopil.Občas se stane, že nějaký program hlásí Kódované nebo bez obrazu.Většinou se po hlášce za pár sekund rozběhnou.Pokaždé se na něj hnedky nedostanu, hlavně na ty premiové, ale jak už běží, tak mi běží stabilně.Vyjímečně vidím slabý záškub jakoby zamrznutí, na necelou sekundu, kdy se pak zase rozběhne.Před rozběhem se trochu "rozkostičkuje" pohybující se objekt v obraze. Ale to vidím opravdu málokdy, předpokládám, že je to při horším spojení.Přece jen přes WiFi mám doma připojeno 5 počítačů a děcka na YouTube a Facebooku dělají psí kusy, nemluvě o klukovi, co hraje OnLine hry.Z toho pohledu, když vím, co všechno mi na tom relativně pomalém 3MB připojení jede, beru sdílení jako stabilní.Navíc jedu přes WiFi, ne přes kabel.
Ale o podobných problémech jsem jinde četl, takže možná záleží na připojení a stabilitě sítě, možná i na kusu receiveru.Někde jsem četl, že některé linuxové receivery jsou kus od kusu trochu jiné, ale s tím bohužel nemám zkušenost, jen předávám, co jsem někde četl.
Ok moc diky za vycerpavajici info :)
Dreamsky NXP 256
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Při hledání informací o tomto přijímači jsem na Internetu našel návod na zprovoznění domácího sdílení přes G-Share.
Protože nemůžu přidat odkaz, kopíruji část textu :

How to setup Home G Share? Patch menu must be enabled in Master and Slave.

1) Insert the smartcard in the Master LAN box, make a static IP address in the IP settings for example IP 192.168.1.20.
DHCP must be off
Port 12850

2) Take an other receiver this we be the slave, go to Server Settings menu and choose a not used server example nr 10, choose the G-Share protocoll and fill the following:
enter the IP/URL location of the Master LAN Box IP, for example 192.168.1.20
Port example: 12850
Server Type: G-Share
Now the slave box can watch the channels from the inserted card on the Master box.

3) You can also use it in the WAN, you need set the router Port, make the 2459 port (UDP) to the Master receiver IP, and the slave box should set the WAN IP (the Router IP).

4) The internal default port 2459 can be changed in case in the Internal LAN you can setup several receivers as master. Go to IP Settings to change the port if needed.
Limitation:If share the cards from WAN, need manually setup the Router Port, not automatically, will do it later if the Router open the UpNP.

Bohužel to nemůžu vyzkoušet.Našel by se někdo s potřebnými příjímači, kdo by mohl tento postup ověřit???
Zajímalo by mě, zda by šlo takto nějak zprovoznit dva NXP256HD propojené napřímo kabelem RJ45.

Nebo má někdo nějaký jiný postup na domácí sdílení ???
blacker91
Odborník
Odborník

Příspěvek od blacker91 »

rnechvatal píše:Při hledání informací o tomto přijímači jsem na Internetu našel návod na zprovoznění domácího sdílení přes G-Share.
Protože nemůžu přidat odkaz, kopíruji část textu :

How to setup Home G Share? Patch menu must be enabled in Master and Slave.

1) Insert the smartcard in the Master LAN box, make a static IP address in the IP settings for example IP 192.168.1.20.
DHCP must be off
Port 12850

2) Take an other receiver this we be the slave, go to Server Settings menu and choose a not used server example nr 10, choose the G-Share protocoll and fill the following:
enter the IP/URL location of the Master LAN Box IP, for example 192.168.1.20
Port example: 12850
Server Type: G-Share
Now the slave box can watch the channels from the inserted card on the Master box.

3) You can also use it in the WAN, you need set the router Port, make the 2459 port (UDP) to the Master receiver IP, and the slave box should set the WAN IP (the Router IP).

4) The internal default port 2459 can be changed in case in the Internal LAN you can setup several receivers as master. Go to IP Settings to change the port if needed.
Limitation:If share the cards from WAN, need manually setup the Router Port, not automatically, will do it later if the Router open the UpNP.

Bohužel to nemůžu vyzkoušet.Našel by se někdo s potřebnými příjímači, kdo by mohl tento postup ověřit???
Zajímalo by mě, zda by šlo takto nějak zprovoznit dva NXP256HD propojené napřímo kabelem RJ45.

Nebo má někdo nějaký jiný postup na domácí sdílení ???
NXP 256 zatim bohuzel nemam ale myslim ze by to fungovat melo jen nevim jak by to bylo s IP adresami myslim ze by bylo dobre to pripojit do DHCP routeru ktery ip prideli a bude po problemu :) u starsich modelu 7000 a 7500 byla stabilita pripojeni g-share dle fw protoze to bylo kazdy pes jina ves ale treba se nekdo ozve kdo to ma u 256 vyzkousene.
Dreamsky NXP 256
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

No jo ale v bodě 1 se píše : DHCP must be off
To znamená, že by měl být na routru vypnutý DHCP.Jenže jak ti pak bude fungovat zbytek WiFi sítě ??? Všude statickou IP nemá asi cenu.Je otázka, prož musí být OFF, tipnul bych, aby pokaždé nepřiděloval jinou adresu, ikdyž se to snaží pro jednotlivá zařízení držet.Třeba na mém routeru jsem mapoval IP na MAC adresu, takže mi vždy přidělí stejnou IP, tím by teoreticky mělo být vše v pořádku.
Jde o to, že samotný Dreamsky 2x propojený mezi sebou přes RJ45 nepřidělí žádnou IP a musí být nastavena staticky v obou receiverech.Je toto spojení možné ??? Teoreticky ano, ale nemusí na to být křížený kabel ???
Jeden známý z fóra to zkoušel a nesvítí mu kontrolka připojení do sítě, tipnul bych, že by to mohlo být tím kabelem.
Naštěstí kupuji druhý NXP256HD a budu asi trochu experimentovat.Moc by mě to domácí sdílení pomocí WiFi sítě zajímalo.Vidím v tom dobrej potenciál, vzhledem k tomu že mám doma 5 TV, prostě bez drátu by to bylo super !!!

P.S. Nejsem velkej síťař, kdo tomu víc rozumí, ať mě opraví ... :P
blacker91
Odborník
Odborník

Příspěvek od blacker91 »

rnechvatal píše:No jo ale v bodě 1 se píše : DHCP must be off
To znamená, že by měl být na routru vypnutý DHCP.Jenže jak ti pak bude fungovat zbytek WiFi sítě ??? Všude statickou IP nemá asi cenu.Je otázka, prož musí být OFF, tipnul bych, aby pokaždé nepřiděloval jinou adresu, ikdyž se to snaží pro jednotlivá zařízení držet.Třeba na mém routeru jsem mapoval IP na MAC adresu, takže mi vždy přidělí stejnou IP, tím by teoreticky mělo být vše v pořádku.
Jde o to, že samotný Dreamsky 2x propojený mezi sebou přes RJ45 nepřidělí žádnou IP a musí být nastavena staticky v obou receiverech.Je toto spojení možné ??? Teoreticky ano, ale nemusí na to být křížený kabel ???
Jeden známý z fóra to zkoušel a nesvítí mu kontrolka připojení do sítě, tipnul bych, že by to mohlo být tím kabelem.
Naštěstí kupuji druhý NXP256HD a budu asi trochu experimentovat.Moc by mě to domácí sdílení pomocí WiFi sítě zajímalo.Vidím v tom dobrej potenciál, vzhledem k tomu že mám doma 5 TV, prostě bez drátu by to bylo super !!!

P.S. Nejsem velkej síťař, kdo tomu víc rozumí, ať mě opraví ... :P

To ti schvaluju to experimentovani:) case taky planuju poridit NXP256 za dotovanou senu ale zatim jednoduse nemam penize :) No a k tomu problemu s tim kabelem je to moznost ale tezko rict kdysi se neco podobneho tady resilo u 7000 a 7500 propojit je jenom kabelem ale vim ze to nekomu slo a nekomu ani naznak i kdyby se z toho zblaznil:) Ja mam momentalne g-share v porovozu u tech starsich modelu a to tak ze do urciteho fw byla moznost home sharing pri sdileni takze si to vsechno k g-share naslo v siti samo. Jde to i rucne u novejsich fw ale neni to proste ono. Pak dej vedet jak jsi dopadl :)
Dreamsky NXP 256
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Mne pomohlo dat pre prijmace rucne na vyssie ip xxx.x.x.200 - 2xx a na routri som nechal zapnute DHCP
Odpovědět

Zpět na „Dreamsky“