Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
joyi13

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od joyi13 »

wifi som uz rozbehal podla navodu od I3oris

Info ako rozbehat WiFi na Koale:

*Vypnut pristroj zadnym vypinacom natvrdo OFF
*Zasunut WiFi Dongle TP-LINK TL-WN727N
*Nastartovat Koalu a nechat plne nabehnut
*Menu->Sietove nastavenie->Typ Pripojenia->sipka vlavo-> WiFi
*zlte tlacitko, nastavenie WiFi
*Vyhladat svoju siet, nastavit pristupove opravnenia a parametre a uz to chodi

ja som to rozbehol s Edimax-7711UMn.. no disk stale nejde..:(
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

joyi13 píše:wifi som uz rozbehal podla navodu od I3oris

Info ako rozbehat WiFi na Koale:

*Vypnut pristroj zadnym vypinacom natvrdo OFF
*Zasunut WiFi Dongle TP-LINK TL-WN727N
*Nastartovat Koalu a nechat plne nabehnut
*Menu->Sietove nastavenie->Typ Pripojenia->sipka vlavo-> WiFi
*zlte tlacitko, nastavenie WiFi
*Vyhladat svoju siet, nastavit pristupove opravnenia a parametre a uz to chodi

ja som to rozbehol s Edimax-7711UMn.. no disk stale nejde..:(
tak ho sformatuj na FAT32
NeoV

Příspěvek od NeoV »

dydaj1 píše:
tak ho sformatuj na FAT32
To urcite nerob.. usetris cas... ako som uz vyssie pisal, pri sietovom zdielani (SAMBA/CIFS) je irelevantne, aky suborovy system je priamo na disku, nakolko klient (ci uz PC, alebo Anaconda) sa pripaja na zdielany/sietovy suborovy system (SMBFS) a nema ziadnu potuchu co sa za tym skryva a ani nebude mat.

Pravdepodobne len zle zadavas cestu (ktora by podla toho co som tu cital mala byt v tvare XXX.XXX.XXX.XXX/zdielany_adresar), alebo nejaka chyba vo FW. V pondelok-utorok budem mat Anacondu doma, tak napisem realne skusenosti i ja :-)
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

tak tak. ak nemas disk pripojeny rovno k USB na Anaconde, tak je jedno aky filesystem tam je. filesystem toho disku ti musi podporovat akurat to zariadenie ku ktoremu je fyzicky pripojeny, v tomto pripade k routeru. a tam podpora je, ked sa na disk z PC dostanes, ak si dobre pamatam. Samotne data z disku uz bude Anaconde posielat router, laicky povedane.
Moj tip je uz len pristupove prava a zabezpecenie v nastaveniach toho routeru, vzhladom na pripojeny disk.
Aky to mas router?
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
joyi13

Příspěvek od joyi13 »

uz to ide.. cez wifi edimax EX-7711UMn so sietovym diskom 1TB ntfs staticka ip .. problem bol so zadefinovanim adresara..
XXX.XXX.XXX.XXX/zdielany adresar..
uzivatel
heslo
:Yahoo!:
koenzim
satelitni prijimac: HDBox 7119

Příspěvek od koenzim »

Zdravim. Snazim sa ozivit tuto masinku. Mam skusenosti s HDBox-om a toto by malo byt dost podobne. Nahral som tam oscam ale neviem, ako vypnut citacku v menu CAS. Na HDBox 9100 bol na to kod 9100, ale tu mi ho neberie. Viete mi niekto poradit, ako rozbehnut oscam na tejto masinke?
HDBox 7119(E2)
valso33
satelitni prijimac: Optibox Koala HD, HD BOX 9100

Příspěvek od valso33 »

koenzim píše:Zdravim. Snazim sa ozivit tuto masinku. Mam skusenosti s HDBox-om a toto by malo byt dost podobne. Nahral som tam oscam ale neviem, ako vypnut citacku v menu CAS. Na HDBox 9100 bol na to kod 9100, ale tu mi ho neberie. Viete mi niekto poradit, ako rozbehnut oscam na tejto masinke?
Nazdar, na Koale je 1407, možno je to iste.
koenzim
satelitni prijimac: HDBox 7119

Příspěvek od koenzim »

Vdaka, 1407 funguje ;)
HDBox 7119(E2)
pedroo

Příspěvek od pedroo »

Zdravím, chcem ak mi vie niekto poradiť, ako nainštalujem WebZeal do Anacondy. Ďakujem
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Ved to je všetko popísané -a v downloade je aj v PDF návod- fakt neviete čítať - odpovedať na viac tých istých dotazov je skutočne na "BEDNU".
Veľa krát sú to jednoduché a zrozumiteľné návody - tak ku..a aj čítajte!!!
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
joyi13

Příspěvek od joyi13 »

ako nastavit domacu siet na zdielanie karty CS-link na anaconde...
popropism cely postup.. nemam skusenosti s linuxovymi priimacmi.. mam 3 priimace spojen e wifi cez wifi router.. neviem nastavit uz len to zdielanie.. :book:
czbusher

Příspěvek od czbusher »

Všiml jsem si, že mě několikrát denně problikne obrazovka (nachvílí prostě jak kdyby vypne(je černá) a zase pak naskočí .. tento proces trvá cca 1sec), někdy i dvakrát do hodiny .. nemám tam nahraný žádný plugin, software 1.08.94, vložen irdeto modul SMIT karta Skylink ICE.. nějaká rada, někdo se stejným problémem?
jaronovak
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda HD,FORMULER F

Příspěvek od jaronovak »

Ahojte.Je nejaky program na upravu keys pre BISS alebo ostatných klučov aby vysledny formát bol Keydata temp.Ručne zadávať nové kody je zložité lebo nevidno poriadne pismena ani čísla.Prípadne nejaký postup.Dakujem
Formuler F1 open ATV 5.3,FTE 105 Dural Motor SG-2100,LNB-Inverto Black Ultra Twin60E-27,5W,Optibox Anaconda HD,Parabola 120 -Silver Sky LNB monoblock SINGLE +42"LCD LG 42LK530-ZC,Octagon SF 8008 4K ATV 6.4,
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

jaronovak píše:Ahojte.Je nejaky program na upravu keys pre BISS alebo ostatných klučov aby vysledny formát bol Keydata temp.Ručne zadávať nové kody je zložité lebo nevidno poriadne pismena ani čísla.Prípadne nejaký postup.Dakujem
je napr: KeyEditor
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

Prosim vas jde nastavit Anaconda tak, aby mela funkcni blocker a sharovala skylink kartu pro Pantheru, ktera by byla jako klient?
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
otep

Příspěvek od otep »

Ospravedlnujem sa dopredu za moj prispevok.
Chcem si kupit svoj prvy satelitny prijimac, velmi vela som uz toho precital (par dni venujem studiu) a mam z toho akurat velky gulas.

Tento pristroj sa mi zapacil asi zatial najviac, no chcem od vas, skusenejsich par rad. Pristroj chcem pouzivat tak, ze ho len zapojim a vlozim kartu a bez akychkolvek zasahov aby fungoval. Casom by som chcel vyskusat aj dake tie keys a pod.

K tomu moje otazky:
Aku kartu kupit od Skylink?
Ak to bude irdeto, bude to fungovat po zapojeni, alebo treba daku upravu?
Da sa kupit aj nova karta skylink s kombinaciou CryptoWorks a irdeto, resp. je to nutne?

Dakujem za info a vazim si odpovede.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Nerobim dlho so satelitmi, ale podla mojich skusenosti, pri takychto prijmacoch ti to nepojde sposobom, ze zapojis do elektriky, das kartu a pozeras. Prijimace maju UNI citacku, ku ktorej musis minimalne doinstalovat plugin pre podporu citania kariet toho ktoreho formatu. Ale zase ak uz vies aky plugin potrebujes, tak jeho stiahnutie a nainstalovanie je otazka 2 minut (aj s konfiguraciou a restartom prijimaca).
S tymy keys nemam skusenosti vobec, ale doinstalovanim nejakho pluginu ti to pojde.

Vyhodou oproti firmwerovym prijimacom je teda v moznosti doinstalovania lubovolneho pluginu na to co potrebujes. Nevyhoda je nutnost trochu viac studovania, ze co a ako urobit.
Asi tak, howgh...
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
otep

Příspěvek od otep »

Diky za info.
Ak som to spravne pochopil, je jedno aku kartu budem mat, ci irdeto ci cryptoworks, dolezity je plugin pre citacku Conax?
Este ma zaujima, kde najdem postupy k tomuto prehravacu tykajuce sa nahratia pluginu pre tu ktoru konkretnu kartu?
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

No urcite ti viem len poradit len to, s cim mam osobne skusenosti. A to bud karta TT Skylink alebo CSLink, co je asi ICE. Tieto karty cita dobre plugin MCAS. Toto mam odskusane, sice na Optibox Koala, ale pre Anacondu to bude platit tiez (na 99%).
Pre kartu Irdeto budes asi potrebovat CAM modul (do CI slotu), ktory podporuje Irdeto. A ci aj tam je potrebny potom nejaky plugin, to uz neviem.

Pripadne prehladaj fora pre klucove slova "Irdeto", "ICE" resp. "cryptoworks" v suvislosti s prijimacmi Anaconda, pripadne Koala a ich klonmi (je ich vela).
jaronovak
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda HD,FORMULER F

Příspěvek od jaronovak »

Zdravím .Mne prišla Anakonda pred tyždnom ,tiež som asi mesiac vyberal ktory príjmač mam kupiť.Tiež som rozmyšlal či pojde karta CS LINK ked to ma modul CONAX .Kupil som ročnu kartu CS LINK .Po nahratí správneho pluginu MCAS do príjmača nabehla karta v pohode.S tymto prijmačom som zatial celkovo spokojný.
Formuler F1 open ATV 5.3,FTE 105 Dural Motor SG-2100,LNB-Inverto Black Ultra Twin60E-27,5W,Optibox Anaconda HD,Parabola 120 -Silver Sky LNB monoblock SINGLE +42"LCD LG 42LK530-ZC,Octagon SF 8008 4K ATV 6.4,
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“