Oscam a jeho nastavenie (s popisom - testovane v E2)

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: ještě se uvidí

Re: Oscam a jeho nastavenie (s popisom - testovane v E2)

Příspěvek od rsevcik »

Tak nevím, vypadá že zápisy mi chodí, ale pro primu HD mi nedošli. Mám CSlink v routru tam oscam a neprodloužilo se. Teď nevím jestli chyba configurace nebo to opravdu nedošlo. Zápis mi skončil 31.3 a teď tma.
Tak to to vypadá ve web v readers.
Lock Reader Protocol

EMM errorUK / G / S / UQ
0 / 729 / 729 / 0
EMM writtenUK / G / S / UQ
0 / 5531 / 0 / 0
EMM skippedUK / G / S / UQ
0 / 92 / 0 / 0
EMM blockedUK / G / S / UQ Action
0 / 0 / 0 / 0
Nevím jestli je to opravdu jak má být,ještě neví co to vše znamená, tak budu rád za každou radu nechce se mi vytahovat stále kartu. Jestli vám přišli normálně zápisy na tu primu HD dejte vědět, zatím nechci dávat kartu do přijmače. Chtěl bych aby to zvládl oscam. Dík
Tak moje hloupost já málo čet musí se doplatit u CSlinku 200kč a vše by mělo fungovat.
DREAM 5OOS... DM800HD klon... ASUS RT-N16...
jardak

Příspěvek od jardak »

Mě taky Prima HD zhasla k 31.3., ale nechápu proč bych měl platit 200,- Kč, to snad platí pro CT1 HD a
NOVA HD a ty mě jdou (karta registrovaná 12/2010).
IPBox 9000HD
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: ještě se uvidí

Příspěvek od rsevcik »

No taky chtějí něco vydělat, ale pokud zaplatíš hned to pojede :D navíc to naštěstí není zas tak moc. :smoke: Pravda je že já se k tomu ještě nedostal. :roll: Jinak já ji registroval letos a taky nic.
DREAM 5OOS... DM800HD klon... ASUS RT-N16...
jardak

Příspěvek od jardak »

Studoval jsem jejich stránky a "doplatek" 200,- Kč se týká 2 programů HD (CT a NOVA) o Prima HD ani zmínka, ta je vedena ve "volných". V pondělí tam budu volat a jsem zvědav co hezkého mě sdělí. Jasné, ty dvě stovky jim dám, i když se nejedná o žádné HD ( dle datového toku kolem 5 MHz)
IPBox 9000HD
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

CS Link: Prima HD s EPG

vydáno: 03.03.2011, 12:03 | autor: redakce

Elektronický programový průvodce (EPG) byl dnes zapojen u programu Prima HD. Tato stanice vstoupila do nabídky satelitní platformy CS Link na satelitu Astra 3B (23,5°E) v první březnový den.

Prima HD je k dispozici všem klientům CS Link, kteří mají aktivní program Nova HD.

Prima HD přináší stejný obsah jako TV Prima v klasickém SD rozlišení. Program je zatím zcela upscalovaný ze standardního rozlišení.

technické parametry:

* Astra 3B (23,5°E), freq. 12,168 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA CryptoWOrks (CAID 0D0F)

@Jardak : " ( dle datového toku kolem 5 MHz) "
To se mi nejak nezda ? radeji to oprav :D
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

ahoj chlapi. po precitani tohoto vlakna uz mam hlavu ako melon a pomaly ani neviem ci som :) s linuxom len zacinam a snazim sa rozbehnut oscam ale nejak som z toho mimo.
chcel by som nasledovne: na mojom stb nebude ziadna karta a budem pripojeny na vzdialeny cccam server kde je na 1 porte 2xcaid a toto by som pomocou oscamu resharnut dalej. nenasla by sa dobra dusa co by mi poslala setting ako by to malo vyzerat. ja uz som v tom fakt zamotany :( diky
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

@ Surtep & all
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

@alfsvk

Tak to nejak nechapu :-D
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Ani ja, ale pozri tuto prilohu.. :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

@alfsvk

Full HD a proc ten obrazek , porad to nechapu :D
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Lebo ked tam dam text, tak to moze byt prepisane..hodnoty bitrate
Skoda mlcat, co tam pustaju..
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

AHA :D

bitrate neni ted dulezite ,ale musis si porovnat i kompresi MPEG4 / MPEG2

MPEG2 bitrate 12000 pri 1920x1080
MPEG4 bitrate 8000 pri 1920x1080

ciselne hodnoty berte jen orientacne pro porovnani :D
PeterKt
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeterKt »

drto píše:ahoj chlapi. po precitani tohoto vlakna uz mam hlavu ako melon a pomaly ani neviem ci som :) s linuxom len zacinam a snazim sa rozbehnut oscam ale nejak som z toho mimo.
chcel by som nasledovne: na mojom stb nebude ziadna karta a budem pripojeny na vzdialeny cccam server kde je na 1 porte 2xcaid a toto by som pomocou oscamu resharnut dalej. nenasla by sa dobra dusa co by mi poslala setting ako by to malo vyzerat. ja uz som v tom fakt zamotany :( diky
Na reshare toho co mas na vzdialenom cccam serveri predsa nepotrebujes oscam. Na svojom stb nainstaluj cccam, dopln c-line na ten vzdialeny server a zadefinuj svojich klientov (friends). Ak klientom (friends) nenastavis restrikcie, tak budu zdielat vsetko co ma nazdielane tvoj stb. Samozrejme aj tvoji klienti musia mat nainstalovany ten cccam, alebo ineho klienta, ktory cccam protokol podporuje.
Otazkou je, ci to, co mas nazdielane nema restrikcie (zakazany reshare) uz na vzdialenom cccam serveri. Ak ano tak si skoncil. Pretoze ak by si aj tie restrikcie obisiel, dotycny to zisti a odstrihne ta uplne :D

Ak chces silou-mocou ten oscam, tak ho v svojom stb nainstaluj. Ako nakonfigurovat konfiguracne subory mas popisane v prvom prispevku tejto temy. V skratke:

1. v oscam.conf je potrebne nastavit okrem ineho typ servera a jeho atributy. Znamena to akym protokolom sa budu tvoji klienti pripajat na tvoj server. je tam moznost newcamd, alebo cccam a ine. Mozu byt aj viacere moznosti naraz. Cize napr. newcamd a cccam naraz.

2. v oscam.server nastavis pripojenie na ten vzdialeny server. definuje sa to ako reader, cize z pohladu oscamu sa bude javit pripojenie na vzdialeny server ako citacka, len nebude interna ale vzdialena.

3. v oscam.user zadefinujes svojich klientov, ktori sa budu pripajat na tvoj server.

Ak ma klient box, kde je mozne pouzit len newcamd klienta, tak sa bude na tvoj oscam pripajat za pouzitia newcamd protokolu a ak ma box, kde je mozny cccam klient, bude sa pripajat protokolom cccam.
VU+DUO/OpenPLI/oscam/interny 1TB WD
iNETBOX 400S PVR/Gemini 4.70/cccam 2.1.4
WL500gPV1/x-wrt kamikaze/2xUSB2Ph-ZDK/oscam
SS2/DVBViewer/acamd
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

to PeterKt:

diky moc za objasnenie uz som z toho trocha jasnejsi tak sa o nieco pokusim. ja viem ze cez cccam by to bolo najlepsie ale moj stb (amiko alien) zvlada server iba cez uz zpominany oscam cize preto to riesim cez oscam. reshare mam povolene. este raz diky za objasnenie
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
PeterKt
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeterKt »

do oscam.conf:
[cccam]
port = 12000
reshare = 2
version = 2.1.4
do oscam.server:
[reader]
label = vzdialeny_cccam
protocol = cccam
device = pokus.no-ip.com,12000 (IP adresa a port toho tvojho vzdial. servera)
user = meno (meno na tvoj vzd. server)
password = heslo (heslo na tvoj vzdialeny server)
group = 2
caid = 0D0F
cccversion = 2.0.9
#cccbuild = 5678
do oscam.user:
[account] (account pre tvojho dalsieho klienta, len pre CAID 0D0F)
user = tvoj_user1
pwd = heslo_tvojho_usera1
group = 2
caid = 0D0F&FFFF
ident = 0D0F:000004,000008
Tvoj klient sa bude na tvoj server pripajat asi takto:
C: IP_tvojho_servera 12000 tvoj_user1 heslo_tvojho_usera1

Je to len priklad, ked na tvojom vzdialenom serveri bude len karta 0D0F. Ak je tam viac kariet, tak je myslim potreba pre kazdu z nich zadefinovat [reader] v oscam.server zvlast. No mozno sa da v konkretnom [reader]zadefinovat aj viac CAID, neviem neskusal som.
SS2/DVBViewer/acamd
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

PeterKt:

vdaka ti moc. toto mi pomohlo ani nevies ako. konecne zacinam troska chapat danej problematike oscam-u. este raz moc dakujem za ochotu a mas to u mna :wink:
Oscam 6241
Billy-sk
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 920 UHD, VU+ Solo 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Billy-sk »

Viac kariet na jedneho usera sa robi napr. takto:
caid = 0D0F,0D03
ident = 0D0F:000004,000008;0D03:000004,000008

u oscam.serveru to ide tiez takto, ale da sa to urobit aj tak, ze sa odmazu riadky caid a ident a potom ten server ma povolenie prijat akukolvek kartu, ktora tam je (aj viac naraz ak ide o vzdialeny server). Samozrejme to odmazanie ide urobit aj u usera a tiez potom bude moc pouzvat vsetko, co ma nastavene rovnake group ako ma nastavene dany uzivatel.
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI
Dreambox 920 UHD OE2.5 Meriln 4
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

Billy-sk píše:Viac kariet na jedneho usera sa robi napr. takto:
caid = 0D0F,0D03
ident = 0D0F:000004,000008;0D03:000004,000008

u oscam.serveru to ide tiez takto, ale da sa to urobit aj tak, ze sa odmazu riadky caid a ident a potom ten server ma povolenie prijat akukolvek kartu, ktora tam je (aj viac naraz ak ide o vzdialeny server). Samozrejme to odmazanie ide urobit aj u usera a tiez potom bude moc pouzvat vsetko, co ma nastavene rovnake group ako ma nastavene dany uzivatel.
presne takto som si aj myslel ze to bude fungovat. diky za pomoc :wink:
Oscam 6241
PeterKt
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PeterKt »

Billy-sk:
A nebude to robit problemy ak je na vzdialenom serveri 0D0F a 0D03? Myslim problemy s tym z ktorej karty bude oscam vyberat konkretne programy ak su niektore na oboch kartach a niektore len na konkretnej jednej. Pomoze aj v tomto pripade pouzitie pridelenia ignore services na citacku a services na usera?

Myslim, ze v tomto pripade je potrebne mat ten vzdialeny server zadefinovany v oscam.server dvakrat pre kazdy CAID zvlast, ci nie?
SS2/DVBViewer/acamd
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

pokud mas na servru Oscam karty

0D03
0D70
0D96
0D0F

tak ti staci napsat do oscam.user v radku CAID jaky si ma cucat a nebo si bere podle loadbalance kdo je rychlejsi tak vyhrava.

priklad oscam.user :
caid = 0D03,0D96

Pokud prepnes na NOVU tak si prvni saha na kartu 0D03 ale pokud ma v loadbalance rychlejsi odezvu tak si vezme 0D96 .( To plati pouze a jen ze pouzivas loadbalance)

lb_mode
loadbalance mode

If there are 2 or more of the same SC, the load can be distributed evenly on the cards. For more see Loadbalancing

Example:
lb_mode = 0 loadbalance disabled, ECMs go to all readers
lb_mode = 1 fastest reader first, after 5 ECMs the reader with the fastest response time will be selected
lb_mode = 2 oldest reader first, reader with the longest no answer
lb_mode = 3 lowest usage level, the usage level will be calculated by the sum of 5 ECMS response times, the higher a reader is busy, the higher is usage level
lb_mode = 10 podle logu vybere tu nejrychlejsi kartu

takze kdyz to budes stridat

user 1
caid = 0D0F,0D96

user 2
caid = 0D96,0D0F

user 3
caid = 0D0F,0D96

user 4
caid = 0D96,0D0F

tak se ti to pak necpe vse na jednu kartu :D
Odpovědět