Přijímač Amiko SHD-8000

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
mqwick
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AB CB350HD,Strong SRT7504

Re: Přijímač Amiko SHD-8000

Příspěvek od mqwick »

Takéto problémy som nikdy nemal,akurát pri starších verziách fw sa mi prijímač občas reštartoval sám od seba. Už mi to nerobieva. Mám tento prijímač 4 mesiace,je v ňom cslink karta. A všetko v pohode. Skús ho prepojiť cez scart či sa bude správať rovnako,alebo vyskúšaj iný HDMI kábel. Vyskúšaj na inom televízore ak máš možnosť. Nech máš čo najviac informácii k reklamácii. Nedávno som u kamaráta ladil Opticum 4060,a stále mu blbol obraz pri pripojení cez scart. Výstup na scart tam mal pokazený,pomohlo až pripojenie cez Audio/Video kábel.
mimisiku

Příspěvek od mimisiku »

jmx píše:
pert1 píše:
mimisiku píše:Zdarvím vás,
mám prijmač Amico SHD-7900 so sw ALI3602_06020A00_AMIKO_7900_8000_ps_lemontree_1.3.49 a mám problém s tým že sa mi často rozhadzujú programy. Je to spôsobené tým že mi naskočí tabuľka, kde sa v preklade píse "vyhľadávanie nových programov" tá tabulka sa dá jedine potvrdit "OK" a tým sa ulozené programy s urcitého TP vymažú a nanovo sa vyhladajú akurát sa uložia na koniec playlistu.
Neviete cím to je? neda sa to niekde vypnút?
Podívej se na této stránce vedle jména Pert1 najdeš odpověd.

Mne to rozhadzuje tiež stale to chce skenovat a uklada to na koniec zoznamu,nenašiel som tam nič ako uvadzaš "Podívej se na této stránce vedle jména Pert1 najdeš odpověd."
tak ako je to vlastne,tato zvlaštnost je len v tejto verzii softweru na predošlej neviem teraz presne verzii sa to dalo zrušit nakolko tam bola moznost skenovat ano nie, a pri staršich verziach to neskenovalo vôbec.
Ta moznost "auto channel detection" tam je ale problém to odstranilo len čiastočne a to tak že to neprehadzuje tie programy ale vyhladava to aj tak. To znamena ze v najlepsom okamihu filmu mate 1 min výpadok :-). Takze asi len zmena sw.
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

To vypnutie ACD je úplne k ničomu a novších verziách už ani nie je. Jediné rozumné riešenie je (ak chceš používať lemontree) vymazať všetky kanály a naskenovať ich odznova, vyrobiť si nový FAV, svoje preferencie (tie sa nahrávalu do channel-listu) a uložiť zálohu na USB. Takto máš vyrobený channel-list, ktorý je kompatibilný so všetkými verziami 1.3.XX a pod žiadnou verziou lemontree ti nebude robiť "Autochannel Detection". Ale ak si chceš uchovať pôvodný channel-list tak ti doporučujem nahrať najnovšiu verziu synaps, má dokonca slovenské menu a jediná podstatná zmena oproti lemontree je že nezobrazuje v stavovom riadku, ktorý kryptovací systém používa.
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

Ahojte ludkovia, troska som zas nestihal sa tomuto venovat, ale uz som tu, ako soraaac, som Vam pripravil nejake tie nove FW, nech sa paci, skusajte: :wink:

FW pre AMIKO 8800:

grafika (GUI) PROTON - ( LEMONTREE ) ver. 1.3.84
grafika (GUI) YAMATU - ( AMSTAR ) ver. 1.3.84, pre SD (prepoj cez SCART)
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=327446#p327446

FW pre AMIKO 7900/8000 (aj pre AB cryptobox 300/350)

grafika (GUI) PROTON - ( LEMONTREE ) ver. 1.3.84
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=327448#p327448
Naposledy upravil(a) robo dne 26.květen 2011 - 4:06, celkem upraveno 4 x.
ferino12
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ferino12 »

Robo111 píše:to pert1: najdi v menu polozku auto channel detection a daj na off, potom by ti to uz nemalo robit.
funguje toto 100% ? uz je nejaky novy FW, alebo riesenie na problem mazania programov ???
f.
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

No ono sa to ma tak: V Lemone aj v Amstare to ponali ako vychytavku, ktora Ti, ak mas "ON", ma preskenovat TP a najst nove prog., zmeny a ulozit do settingu. V Synapse a Xwindowse je zas namiesto toho "Standby ON-OFF" Moje skusenosti s channel detection su taketo: Ak nahras novy FW, co najrychlejsie sa treba k tomu preklikat a dat OFF, aby to narobilo co najmenej skody, ak uz pouzivas Lemon alebo Amstar a len upgradujes a volbu mas na OFF, malo by to ostat OFF, (" malo "). Pokusim sa sem do buducna davat FW uz nastaveny na OFF. (ak nezabudnem) :)

PS: pri nadmernom blbnuti pomaha tovarko, t.j.: pred upgrade zalohovat FW s volbou OFF, pustit tovarko, nahrat novy FW a zase tovarko a potom nahrat setting. :wink:

PS,PS: dik za dump :good:
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

robo píše:No ono sa to ma tak: V Lemone aj v Amstare to ponali ako vychytavku, ktora Ti, ak mas "ON", ma preskenovat TP a najst nove prog., zmeny a ulozit do settingu. V Synapse a Xwindowse je zas namiesto toho "Standby ON-OFF" Moje skusenosti s channel detection su taketo: Ak nahras novy FW, co najrychlejsie sa treba k tomu preklikat a dat OFF, aby to narobilo co najmenej skody, ak uz pouzivas Lemon alebo Amstar a len upgradujes a volbu mas na OFF, malo by to ostat OFF, (" malo "). Pokusim sa sem do buducna davat FW uz nastaveny na OFF. (ak nezabudnem) :)

PS: pri nadmernom blbnuti pomaha tovarko, t.j.: pred upgrade zalohovat FW s volbou OFF, pustit tovarko, nahrat novy FW a zase tovarko a potom nahrat setting. :wink:

PS,PS: dik za dump :good:
Ešte by ma zaujímalo kde v menu lemontree 1.3.84 je vypnutie Autochannel detection? Ako si sa vytratilo.
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

Dik za postreh afl1, nooo, ze by to znamenalo ze potichucky konecne upustia od tej vychytavky??? :D A mozno sa dockame nejakej novej funkcie, celkom by som si tam vedel predstavit "Standby", len co na to stabilita FW. :unknown: Este musime testnut ci tam ten "Autochannel" je, a len nie je vidiet a ci je ON, alebo OFF. Ak to niekto stihnete skor ako ja, hodte to sem, diiik. :wink:

Tak nic: z kaluze do blata! :unknown:
Naposledy upravil(a) robo dne 26.květen 2011 - 18:18, celkem upraveno 1 x.
pert1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pert1 »

robo píše:Dik za postreh alf1, nooo, ze by to znamenalo ze potichucky konecne upustia od tej vychytavky??? :D A mozno sa dockame nejakej novej funkcie, celkom by som si tam vedel predstavit "Standby", len co na to stabilita FW. :unknown: Este musime testnut ci tam ten "Autochannel" je, a len nie je vidiet a ci je ON, alebo OFF. Ak to niekto stihnete skor ako ja, hodte to sem, diiik. :wink:
Ahoj Robo u 8800 po nahraní 1.3.83 sab přestal fung. dálkový ovladač a u ymatu 1.3.84 je to v pořádku!
Naposledy upravil(a) pert1 dne 25.květen 2011 - 23:16, celkem upraveno 1 x.
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: GigaBlue HD Quad Plus

Příspěvek od Luk »

Zdravim,
na najmsat.com su kody na UPC, ako ich nahodim do stb. Dikes
GigaBlue HD Quad Plus, Ariva 202E, AMIKO SHD 8000, Ariva 200HD -Kaput, neprežila pad skrine :)
UPC karta, SkyLink karta, RTVS karta, E85 1w-13e-19,2e-23,5e - 4xLNB QUAD,
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

to Luk: zapises ich do BISS, ale s key16 budes mat asi problem, aj ked sa da navolit, po zapisani sa zmeni na key8. :unknown:
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

Dik za info pert1, sab stahujem z obehu, ma problem s DO. :poklona:
ferino12
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ferino12 »

robo píše:Dik za info pert1, sab stahujem z obehu, ma problem s DO. :poklona:
nie len na 8800 ale aj na 8000 mi so SAB neslo dialkove... skusane vcera.
f.
pna

Příspěvek od pna »

Prosím o radu - jak zamezit neustálým restartům?
Mám Amiko SHD-8000. Pokud běží s kartou a je odpojen od sítě, je vše v pořádku. Pokud ale připojím síť a sdílím kartu jako klient (server je AZ Box Premium), dochází k neustálým restartům - někdy 1x za hodinu, někdy i co 5 minut. Zkoušel jsem všechny dostupné firmvery, ale pořád je to stejné. Zkoušel jsem i reklamovat u prodejce, ale přijímač mi byl po několika týdnech vrácen s tím, že se závada neprojevila.?? Může mi někdo poradit nebo to mám hodit z okna?
Octagon SF4008, AZ BOX HD PREMIUM, AB IPBox 9900HD Plus, SKYLINK, 6*LNB 28.5E, 23.5E, 19.5E, 13E, 5E, 1W
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

to pna: nehadz z okna, na to sme tu, aby sme to poriesili :) Pouzivas externy USB HDD? Ak ano, tak ho na skusku odpoj. Nahraj tento FW, zatial mi stale vychadza ako najstabilnejsi:
GM_Amiko7900_8000_sp_1.3.61_FixByRob.rar
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=315918#p315918

Pri upgrade pouzivaj tovarne nastavenia, to znamena, ze ides do Menu - System - predvolene nastavenia - "prdnastavene", prijimac sa resetne do tovarenskeho nastavenia, restartuj, potom nahras novy FW a das zase tovarenske nastavenie, restartuj, potom vypni emu:
menu-podmineny prisup-nastavenie CA-Mcas Config:
emu ecm -> off
emu emm -> off
alebo:
9339-Mcas Config:
emu ecm -> off
emu emm -> off
ponastavuj, vyskusaj a daj vediet. :wink:
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

afl1 píše:Ešte by ma zaujímalo kde v menu lemontree 1.3.84 je vypnutie Autochannel detection? Ako si sa vytratilo.
Tak som sa na ten lemon 1.3.84 pozrel a vysledok je:
Autochannel detection je na tvrdo nastaveny na ON a vypnut cez menu sa uz neda! :unknown: ](*,)
mafianista

Příspěvek od mafianista »

Čaute mám amiko 7900 a idem ho dať reklamovať....neviete aký tam mám dať pôvodný soft?
Dík
bbedo2
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: AMIKO SHD-8000, Openbox X-810

Příspěvek od bbedo2 »

na strankach http://www.amikostb.com/ najdes original softy
a co ches reklamovat?
lebo v tychto softoch ti pojde len karta conax alebo musis pouzit modul
mqwick
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AB CB350HD,Strong SRT7504

Příspěvek od mqwick »

Žiadny normálny predajca nedá zákazníkovi na slovensku Amiko z originál Conax fw. Tak by som to neriešil,Proste to tam zanes.
mafianista

Příspěvek od mafianista »

s určitou pravidelnosťou mi občas zmizne obraz.....ostane len tmavá obrazovka po dobu cca. 2 sekund....ale aj ked som v menu prístroja....a už ma to poriadne s...e...tak to chcem dať rekl....robí to už od začiatku mám cca 2 mesiace....
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“