Oscam a jeho nastavenie (s popisom - testovane v E2)

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
drto
Pokročilý
Pokročilý

Re: Oscam a jeho nastavenie (s popisom - testovane v E2)

Příspěvek od drto »

houska píše:praveze jen s jednim boxem, to floodovani pozadavky jde z jedineho klienta. kdyz pripojim i druheho, chova se to stejne. podle tvoji teorie by to teda s jednim klientem melo byt ok, ale neni. jinak sdilim si karty jen po baraku, pro 4 televize a zacal jsem s tim jen proto, ze jsou neschopni davat za jednorazovy poplatek klony a vlastne nemam jinou moznost.. karta Next by u me nic neresila a prici se mi z principu i ty mesicni poplatky za ni. ale to by bylo jine tema..
nechapeme sa. skus nechat pusteny len jeden box kde bude ICE karta ci ti pojde vsetko ok alebo nie (spusti to cez oscam). cize nechaj pusteny len box ktory mas ako server a zvysne 3 boxy nepripajaj na server a daj vediet ci ti to bude sekat aj tak. ale ja si stale myslim ze chyba bude uz v spominanom SurfLocku :( s tym zatial asi nic nespravis. alebo ak mas moznost prejdi len na staru crw kartu a vyprdni sa na novo prodane programy. myslim ze nestoja za to :)
pripadne sem daj este konfigy ako to mas nastavene :wink:
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

Nejsou zajimava ?

az poznate ten surflock tak mi dejte vedet ,ale porad sem jeste neperisel kde ho mate :-D

MAM skylink ICE a zatim sem ho jeste nepostrehnul
- jak vypada radek Surflock ?
- kolik znaku ma emm pro Surflock ?
- jaky to bude typ?
A, unknown
B, unique
C, shared
D, global
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

Surtep píše:Nejsou zajimava ?
no pre mna je jedine z tych novych programov zaujimave NGC wildHD a mozno pre manzelku Paprika. inak ostatne programy su pre mna osobne nezaujimave :) sport 2 mam, spektrumHD nemam ale mam spektrum SD a myslim ze velky rozdiel v obrazovej kvalite asi nebude :) a hudobne kanaly su pre mna pase.
osobne som ICE kartu este neskusal a ani sa zatial nechystam. ale podla popisu problemu uzivatela "houska" by som tro videl na surflock. najlepsie by bolo keby sem dal konfigy a hotovo :)
Ak tebe ide ICE tak potom je to super. po precitani vela for na temu surflock a skylink ten popisovany problem vyzera zrovna nan. aj ked na inych forach pisu ze je vypnuty inde zasa ze nieje vypnuty tak si teraz vyber :) neviem ja mam crw a ta slape ako hodinky a pokial nebude nutnost vymeny karty tak sa na to nechystam.
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
Billy-sk
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 920 UHD, VU+ Solo 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Billy-sk »

No surflock nema nic spolocne z shared, global a podobne. Dokonca nema nic spolocne s emm, ale s ecm! Cize vela poziadavkov na ecm zablokuje kartu. faktom je ze nejako ho musia zapnut a vypnut - ako to neviem. Tiez som pocul ze by mal byt teraz vypnuty, ale kludne ho mohli uz zase zapnut. Dalsia vec je ze existuju karty (niektore z prvych), ktore su ICE a surflock aj tak neobsahuju, takze preto je tolko roznych informacii. Skylink si neuvedomuje ze sposobuje problemy aj ludom co si to platia, ale pouzivaju dva tunery, alebo pip! Cize keby mali trochu rozumu, prisli by na to ze aj ked sa to zdiela, vzdy musi byt niekto kto to plati. Takymto sposobom sa im moze stat ze nebude nik zdielat, ale ani platit, lebo budu u konkurencie a vysledok bude este nensi zisk ako bol predtym! No uvidime ako to cele napokon dopadne.
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI
Dreambox 920 UHD OE2.5 Meriln 4
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W
houska
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od houska »

pro mne ty nove programy zajimave jsou, hlavne Deluxe Lounge HD a HBO Comedy. A dokaze poradne nastvat kdyz ma clovek rozkoukano a najednou zasek.. ale to by byla jina diskuse..

drto: pochopili jsme se spravne, testoval jsem jestli problem neni zpusoben vlivem vice pozadavku na ICE kartu tim, ze by vice klientu najednou sledovalo nove kanaly - jak jsem napsal vyse, mam i 0D03 starou CW kartu a dle zminenych priorit dekoduju pomoci ni vse co jen jde. co ale nechapu je proc se Dreambox pta nekolikrat behem jedne vteriny linux serveru - zda se takhle chova i kdyz je ICE karta v sachte Dreamu se mohu jen dohadovat, protoze v logu Dreamu nevidim tohle floodovani pozadavky ani v pripade pripojeni na Linux (floodovani vidim pouze v logu Linux Oscamu..).
kazdopadne se problem deje jak kdyz je karta v Linux serveru, tak kdyz je v sachte Dreamu a Dream dela server sam sobe a nikomu jinemu..
Otazka tedy mozna je, proc se vubec zacne "znicehonic" - neznam pricinu - ptat nekolikrat behem vteriny karty coz vede k timeoutu.. Taky nevim, jak ten Surflock funguje, ale jak jsem psal vyse, tak v pripade zaseku staci prepnout na kanal ktery se nedekoduje pomoci ICE a zase hned zpatky na "ICE kanal" a zas to nejakou dobu bezi. Na jak dlouho ten SurfLock zamyka? a pokud na malou chvili, proc se mi po te chvili zase kanal nerozjede?
Jen se divim, ze jsem zda se prvni, kdo ma podobny problem..
Naposledy upravil(a) houska dne 30.květen 2011 - 14:16, celkem upraveno 1 x.
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

to houska:
daj sem konfigy oscamu
Oscam 6241
houska
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od houska »

conf:

[global]
serverip = 10.0.1.9
logfile = /tmp/oscam.log
fallbacktimeout = 2100
nice = -1
serialreadertimeout = 2000
maxlogsize = 1024
preferlocalcards = 1
saveinithistory = 1

[monitor]
port = 10000
nocrypt = 127.0.0.1,10.0.1.0-10.0.1.255
hideclient_to = 15
appendchaninfo = 0

[cccam]
port = 12345
reshare = 0
ignorereshare = 0
version = 2.1.4

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
boxtype = dreambox
user = userapi

[webif]
httpport = 10001
httpuser = dream
httppwd = dream
httprefresh = 30
httpallowed = 127.0.0.1,10.0.1.1-10.0.1.255
-------------------------------------------------------------------------------
dvbapi:

P: 0D03
P: 0D0F
P: 0D96
-------------------------------------------------------------------------------
server:

[reader]
label = remote1
protocol = cccam
device = xxxxxxxxxx
user = xxxxx
password = xxxxx
services = !localskylink,!localcslink,!primahdcslink,!skylink0d96
group = 1
cccversion = 2.1.4
ccckeepalive = 1
audisabled = 1

[reader]
label = myinternalreader
protocol = internal
device = /dev/sci0
services = localskylink
caid = 0D03
detect = cd
mhz = 500
cardmhz = 357
group = 1

[reader]
label = myinternalreader2
protocol = internal
device = /dev/sci1
services = localcslink,primahdcslink
caid = 0D0F
detect = cd
mhz = 500
cardmhz = 357
group = 1

[reader]
label = remote2
protocol = cccam
device = xxxxxx
user = xxxxxxx
password = xxxxxxx
services = !skylink0d96gratis
reconnecttimeout = 2
caid = 0D96
group = 1
lb_weight = 100
cccversion = 2.1.4
ccckeepalive = 1
audisabled = 1
----------------------------------------------------------------
user:

[account]
user = xxxxx
pwd = xxxxx
group = 1,2,3,4
cccreshare = 1

[account]
user = userapi
pwd = userapi
description = dvbapi
group = 1,2,3,4
au = 1
cccmaxhops = 0

a jeste male slovni vysvetleni: v Dreamu jsou defaultne karty 0D03 a 0D0F. remote 1 a 2 jsou na serveru v byte kde jsem pres tyden, kdy jeden remote je pro kanaly ktere nelze dekodovat jinak nez pomoci 0D96 a druhy remote je to vyse popisovane UPC a CW Sky a CSL..
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

Vsude mas group = 1 to je blbost pak ti to nemuze chodit.
mydlic

Příspěvek od mydlic »

drto píše:uzivatela "houska" by som tro videl na surflock. najlepsie by bolo keby sem dal konfigy a hotovo :)
Ty jsi v nějakém konfigu viděl "surflock"?

Krom toho v současnosti ten problém není.
Surtep píše:Vsude mas group = 1 to je blbost pak ti to nemuze chodit.
Více čteček nemůže být ve stejné grupě?
houska píše:reconnecttimeout = 2
K čemu to slouží?
DM 500 HD, DM 500 S, a další skylinkready
houska
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od houska »

mel jsem to kdysi davno rozhazene ve vice grupach, viz ten stary config co tam zustal u user accountu - 1,2,3,4 ..
pozdeji jsem zjistil, ze groupy jsou dobre pokud uzivateli chci omezit pristup pouze na nektere readery, takze jsem to predelal na jednu spolecnou grupu, protoze zadne restrikce zavadet nepotrebuji. s tou 1nickou to bez problemu jede a vzdy jelo. nemyslim, ze by v tomhle byl problem co se tyce ICE karty..

jestli je na me ICE aktivni Surflock nebo neni nevim jak zjistit, pokud to nejak lze zjistit, uvitam napovedu kde, jinak se o tom muzeme jen dohadovat. ale ikdybych ho tam nejakym zpusobem aktivni mel, spis je myslim stezejni ten poznatek, ze se Oscam zniceho nic v ruznych intervalech "zblazni", zacne ICE kartu floodovat pozadavkama a ta sec ji sily staci se snazi vyhovet, ale drive ci pozdeji to nestihne a je timeout..
popravde neznam parametry toho SurfLock, ale troufam si odhadnout, ze kdyz vidim na Linuxu v logu ze behem jedne vteriny ICE uspesne obslouzila 18 pozadavku z mehho jedineho klienta a 19ty je timeout, ze SurfLock mozna mohu vyloucit.. (a beztak bych s nim asi nic neudelal).

reconnect timeout udava pouze cas, po jakem se Oscam znovu pokusi pripojit k serveru, pokud spojeni vytuhne (mam vsude zapnute keepalive a tedy vse je nonstop ve stavu Connected). je to tedy jen takova kosmetika, abych mel zaruceno, ze mi Oscam nezacne floodovat SYN paketama VPN firewall a ten ho nevykopne a nezablokuje.. u remote1 mam koukam nastavenou defaultni hodnotu - asi proto se v souboru nevyskytuje..
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

Tak to je jasne ne :D
Pripada to nekomu ze je to stejna skupina CAIDu ?
Pak se nemuze clovek divit ze mu to 2 sekundy hleda spravny klic.

0D03
0D0F
0D96

@houska

Linuxu v logu ze behem jedne vteriny ICE uspesne obslouzila 18 pozadavku z mehho jedineho klienta
Asi si mel na mysli EMM zapis.
houska
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od houska »

co ja vim tak do grupy si muzes dat CAIDy jaky chces a je to jen kvuli tomu abys treba pro user1 povolil napr. jen grupu 1 a 3, userovi2 treba jen grupu 2 apod.. urcite to nebude podle CAIDs, vzdyt to bych pak musel ten remote1 kde mam crw Skyl,CSL a UPC cpat dle tve teorie do 3 grup s tim, ze bych mu musel rikat, ze 0D03 je grupa 1, 0D0F grupa 2 atd.. to je blbost ne?
a pokud ne, tak proc mi vsechny ostatni karty krome ICE fungujou pri soucasnym pouziti pouze jedne grupy pro vsechno? :)

ano, mel jsem na mysli emm zapis
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

Uz nema cenu te nejak presvecovat , porad si sam a neplas lidi surflockem .

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 42#p326242
mydlic

Příspěvek od mydlic »

Surtep píše:neplas lidi surflockem .
Tak jest, tady problém není.
Ale ten reconect mi příjde divný, není možné, že se conectuje víckrát, až z toho začne blbnout?
Zdá se mi, že to používáš jen u té jedné čtečky, zkusil bych to vyhodit.
DM 500 HD, DM 500 S, a další skylinkready
houska
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od houska »

Surtep:
ja lidi nicim neplasim, ostatne o Surflocku jsem tu nezacal mluvit ja..

s tema grupama jsem to i tak zkusil, ac jsem tomu moc sanci nedaval, zadna zmena, grupy zda se delaji to pro co byly navrzeny a oficialne to zni tak, jak jsem tu popsal svymi slovy:

group:
Reader assingment to group. Each reader must be listed in one or more groups. This will determine, which client has access on what reader. Valid values 1-32

Tedy o pristupu useru k readerum. Ja restrikce nepotrebuji, takze jedina grupa, nac zatezovat Oscam vic nez je treba, na jinem foru v cizine jsem se docetl, ze zbytecne moc grup neni dobry a v nekterejch verzich to vytuhavalo, pravda leccos se mohlo zmenit. U me tehdy tohle zjisteni vedlo k zjednoduseni a s jedinou grupou funguju uz hodne dlouho. kdyby ne, pozoroval bych myslim problemy uz davno s ostatnimi kartami.
Samozrejme diky za snahu.

mydlic:
ten reconnect jsem zavedl az pote, co mi jednou vypadl Oscam na serveru a jinak konektivita k serveru fungovala a klient se mi snazil pripojit moc casto.. zkusim to vyhodit na defaultni hodnotu jako u druheho readeru..
dik.

nekdo nejake dalsi napady? :)
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

to houska:
s tymi group ma "Surtep" pravdu. tiez som to najskor pchal do jednej a oscam robil blbosti. ved ked mas v jednej group dva caidy ktore maju rovnake programy a kazdy moze este mat rozny srvid a na jednej mozes mat zapisy na dany srvid a na druhej nie tak sa nani co cudovat ze oscam zblbne ked ma chudak zmätok odkial to ma kodovat.
najlepsie je mat kazdy caid zvlast v group a este je dobre si vytvorit aj oscam.services. mam to tak a slape to ako hodinky a to este robim aj reshare.
a "Surtepovi" by som veril a dal by som na jeho rady. mne osobne moc s oscamom pomohol :good:
Oscam 6241
houska
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od houska »

ja mam take services, ostatne jsi videl z konfigu, ze je pouzivam - mam v nich presne nastavene srvidy, services skupiny mam dale prirazene readerum jak je v konfigu videt, takze Oscam vzdy presne vi, kam sahnout. Opravdu mi to s tou jedinou skupinou fungovalo hodne dlouho, ted tam zatim mam ponechane 4 skupiny z toho testu, kdy Surtep doporucil dat to zvlast. akorat teda ten remote1 mam sice v grupe jine nez ostatni readery, ale z remote 1 jedou 3 karty, kazda s jinym ID. jak jsou rozhazene na serveru do grup myslim klient nema moznost videt, resp na klientovi nemam moznost nastavit, aby prijimane CAIDy v ramci jedineho readeru hazel do grup.

reshare delam taky, abych nemusel mit Dreamy hnany tunelem, tak ty remote readery prijimam pouze na jednom Dreamu a ten zaroven dela server pro ostatni zarizeni v baraku, vse bezi naprosto normalne, az na ten problem s ICE..
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

services prirad aj userom. daj im tie services ktore chces aby user mal povolene. a readerom daj len ignore services cize len to co chces danej citacke zakazat. ostatne ti vsetko pojde okrem tych ignore :wink:
Naposledy upravil(a) drto dne 31.květen 2011 - 8:19, celkem upraveno 1 x.
Oscam 6241
jkk

Příspěvek od jkk »

Sprava sa uz klient na servery po uprave oscam.dvbapi rozumnejsie?
Skusal si na tie vzdialene pristupovat cez iny protokol (camd3 t.j. cs357x, newcamd)?
houska
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od houska »

po uprave dvbapi mi prijde, ze prepina kanaly o neco malo rychleji, ale mozna je to jen subjektivni dojem. problem pretrvava.
co se remote protokolu tyce, driv jsem mival newcamd a to mi blblo obecne dost, pak jsem presel na CCCam a problemy prestaly. v ramci reseni problemu s ICE kartou jsem zkousel i menit verze CCCamu, zadny vliv. Newcamd jsem zpatky nezkousel. Rad bych zustal u CCCamu pokud mozno. asi mi nezbyde nez zkouset nove verze Oscamu a doufat. asponze je zatim postizeno jen 9 kanalu z nejakych 100 co ty moje karty na sobe maji.

diky vsem za diskusi a kdyby nekoho napadlo neco nebo mel stejny problem, dejte vedet.
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“