DVB-T/T2 Maďarsko

Diskuse kolem DVB-T/T2, DVB-C/C2 (pozemní a kabelové digitální vysílání)

Moderátor: EnoSat

Odpovědět
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Re: MADARSKE DVB-T-VYSIELACE KANALI

Příspěvek od jopo33 »

Nešpekuluj kludne daj zo sita len nech to trafko je funkčne a nech dava 12v niekttore trafka sa časom pokazia a davaju len 3v šak maš 3 ta všetky nebudu pokazene.Sak chapeš na akom principe ta antena funguje ne vybereš trafko zo zasuvky predzosilovač sa odpoji daš trafko do zasuvky predzosilovač sa zapoji naspeť sam nič zložite
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
BrnkySK

Příspěvek od BrnkySK »

Ale tu antenu co som tu uvadzal na predoslej strane teda mozem kupit, a mala by byt teda vhodna? Vzdialenost od nas k vysielacu gerecse je cca 55-60 km vzdušnou ciarou.
Merané cez Google Maps.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

neviem či ti bude vhodna nemam veštecku gulu obe kanaly su vysoko nad 60 kanal možno by si to dostal aj po skrateny prvkou na polskom site upravu som tu daval a beho pol hodinky ho maš upravene neviem ake zosilovače maš v poskych sitach a čo všetko si skušal napr skušal si preložiť zosilovač ktory je v site do colorky asi nie že prečo to neskusiš??? Niš vlastne neuvadzaš ani len kolko percent ti ukazuje ti prijimač na madarskom vysielači??KYM KUPIš NOVU ANTENU HLAVNE POSKUšAJ čO TI PIšEM Aš TAK PRISTUPUJ KU KUPE ANTENY .. Ak po uprave sita a skuške zosilovača zo sita v colorkre dospeješ ktomu že si nič nechytil aš vtedy pristupuj k kupe novej anteny .O sobne ak novu antenu tak ja by som LPA nepoužil skor by som šiel po vykonnejšich antenach napr.STYCH ZAHRANIčNYCH NAPR PO ANTENE EMME ESSE alebo tej FLASH čo tu bola vela krat spomernuta hlavne koli tomu že chceš prijem riešiť nad 60k. Pisal si tu o uprave colorky ta uprava čo tu bola popisovana je len do 60k nie nad 60.Ak maš v site zosilovač swa3 tak ten vymen nad 60k nema žiadny zisk A DUFAM žE TIE ZOSILOVAčE SI SKUšAL AJ S TRAFKOM LEBO BEZ TRAFKA JE LOGICKE žE SI NIč NECHYTIL AK SI NEMAL ASPON 5V NAPAJANIE Z BOXU ZAPNUTE
Naposledy upravil(a) jopo33 dne 04.červen 2011 - 16:11, celkem upraveno 2 x.
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
vyspe
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vyspe »

U teba robíš niekde chybu.V súkromnej správe si uvádzal,že po úprave dlhej kolorky osadenej zosilovačom okrem Sk muxov nezachytíš nič.

Ak signál nejde na dlhú alebo aj kratšiu kolorku v H polarizácii,tak na
logperiodickú ti duplom nepôjde!Skús anténu natočiť na Bratislavský vysielač
a naladiť kanál 66-ak ti tento kanál pôjde a madarské nie,tak je otázné,či tvoj settopbox dokáže vôbec spracovať madarské vysielanie.
Ešte raz,kolorka je výkonná a osvedčená anténa,preto asi nemá význam
kupovať inú.
Najprv kolorku odskúšaj bez zosilnovača a následne so zosilnovačom a
na základe rozdielu porovnanej kvality signálu bez a so zosilnovačom sa určí daľší postup.

Kolorku odskúšaj bez zosilnovača aj na príjem bratislavskeho kanálu 66 !

Slovenské muxy skúšaj vo V polarizácii

Hungary muxy skúšaj v H polarizácii.
Naposledy upravil(a) vyspe dne 04.červen 2011 - 16:26, celkem upraveno 1 x.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

sory nie vertikalne ale horizontalne ide ten vysielač
BrnkySK

Příspěvek od BrnkySK »

Už je to v pohode, spojazdnili sme dneska s bratom tu kolorku...
Chcelo to posunut ju este o par metrov vysie a uz chytam aj HUN MUX A aj C
čiže 63k aj 64k a idu kompletne všetky SK muxi. Na jednej antene 15 stanic.
Samozrejme ze som na kolorku skusal napojit adapter a po napojeni bol aj zasunuty do zastrcky. Vyspe mi poradil tento tah zaco mu naozaj DAKUJEM!
Chcelo to iba dat tu antenu kus vyssie. Este tu antenu na stoziari poriadne zafixovat pre pripad sileho vetra a malo by to byt celkom fajn.
Je to nasmerovane na GERECSE a intenzita sa pohybuje najviac do 90% ale dost to kolise, kedze este nieje poriedne upevneny ten stoziar s antenou.
To este doladime.
Cize pre skompletizovanie antena kolorka upravena:
Madarsky MUX A, MUX C 63k, 64k Kvalita okolo 90% sila 70%
Slovensky MUX A, MUX B 21k Kvalita 99% sila 90%

DVB-T Tuner STRONG SRT 8110 SET-TOP-BOX, MPEG-2, MPEG-4 and H.264

:thankyou:
Naposledy upravil(a) BrnkySK dne 04.červen 2011 - 18:04, celkem upraveno 1 x.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

waaaaaaaaaaaaaaw a že mne sa to tak ešte niky nepodarylo aby som dal antenu vyšie a zničho mal 90 percent signalu asi tam mate lepšie prijmove podmienky noooooooooo :o a sila je kolko? toto čo si uviedol bola asi kvalita
BrnkySK

Příspěvek od BrnkySK »

Hej hej to som uvadzal kvalitu, doplnil som to aj hore uz.
Kvalita okolo 90% a Sila 70%
Ale na HUN mi to zatial kolise. Myslim, ze dovod bude isto v tom slabom ukotveni stoziara a vonku sa nam schyluje k burke prave cize trocha ju mixuje.
Ale to sa uz spravi.
vyspe
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vyspe »

Pre záujemcov,ktorí by si chceli upraviť starší typ antény COLOR X 91-BL/COLOR X-47 na príjem napr.Hungary k 61 až 64 prikladám osvedčený návod
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
foker

Příspěvek od foker »

Ahoj.Došiel už niekto z vás na to prečo miznú večer maďarské programy z vysielača Gerecse?Cez deň mám programy 80,90% ale neskoro večer 0%
peter 7
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter 7 »

Aj mna to trápí, vlastne syna. Kanál 64 Gerecse, STB Telefunken, večer sa nedá pozeraľ. Je zaujímavé že na mojom LCD LG s tunerom to ide.
foker

Příspěvek od foker »

Aj ja som mal Telefunken,vymenil som ho za Orchid X1 HD a nepomohlo.Co ma ine ten televizor ako tieto STB?Aky je to model TV?
jzaprel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: každý mesiac iný

Příspěvek od jzaprel »

Tento typ Telefunkena je síce velmi citlivý,čo však v tomto prípade nie je výhoda,ale nevýhoda, nakolko zrejme chytá z boku aj 64 k z Kabhegy , a vzhladom na vzdialenosť vysielačov nevie spracovať signál. Skúste potočiť anténu viacej na východ,prípadne odtieniť od smeru Kabhegy.Až je moja teoria správna ,tak to pomôže.Ja mám tiež jeden Telefunken u dochôdcov,nakolko má velké a vhodné DO pre starších ludí.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

alebo použiť antenu yagi smerovu pripadne ukriť antenu za prekažku aby bola otienena od kabhegy pripadne zmerať uhli oboch vysielačou pripadne použiť antenu ktora ma potlačeny uplne vyžarovaci diagram v tomto smere na kabhegy ak naozaj sposobuje rušenie on
jzaprel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: každý mesiac iný

Příspěvek od jzaprel »

...samozrejme aj smerovosť antény je velmi dôležitá. V niektorých prípadoch som použil UNIKOM anténu na k 60-69 bud 19 prvkovú alebo 10 prvkovú
vyspe
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vyspe »

Dva krát som meral úroven Hungary mux-ov 12 a 13.06.2011 po polnoci.,
výsledok bol taký,že ich úroven bola nulová -akoby vypnutý vysielač

Ak má niekto predplatený balík MINDIG TV bohužial má smolu,pretože podľa vyjadrenia Antena Hungary je ich SFN pokrytie signálom nasmerované tak
že ak sa ich signál prijíma v tzv.trojuholníku / Prvá SFN-anténa zákazníka-Druhá SFN / tak vplyvom zmeny intenzity signálu nevie settopbox spracovať
signál z jedno frekvenčnej sieti.V takom prípade Hungary doporučuje precízne nasmerovať anténu iba na jeden z vysielačov SFN.

Po konzultácii s firmou na južnom slovensku mi bolo oznámené,že madari
sa vyjadrili v tom zmysle,že ich signál je určený pre ich územie a za tento zodpovedajú len na svojom území pričom ich SFN vysielače nie sú na ich území problémové a pri príjme spôsobom tzv.priamka /nie trojuholník / nemajú žiadne problémy.

Antény sitové,kolorky či všetky širokopásmové sú preto pre príjem Hungary muxov nevhodné.
V niektorých prípadoch je možno vylepšiť situáciu tak,že sa anténe mierne natočí vľavo alebo vpravo od vysielača a to aj za cenu,že poklesne signál.

Pre lepšie pochopenie to vysvetlím na tomto príklade:

Divák bude sledovať dva televízory položené tesne vedľa seba zo vzdialenosti 3 metrov.,je samozrejme,že ho budú rušiť
avšak ked sa dajú televízory 10 metrov od seba tak ho druhý na ktorý už nemá očný záber nebude rušiť.

A to je práve prípad príjmu zo slovenského územia kedy zákazníkova anténa
je nasmerovaná na oba vysielače,ktoré vzhľadom na vzdialenosť príjmu
vyzerajú ako keby boly vedľa seba.

V prípade Hungary muxov už pomôže iba vysoko kvalitná kanálová anténa,prípadne dvojica kanálových antén napr. typ TA DIGITAL-T. 1664 za cca 13€
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Peter Tesar

Příspěvek od Peter Tesar »

jzaprel píše:...samozrejme aj smerovosť antény je velmi dôležitá. V niektorých prípadoch som použil UNIKOM anténu na k 60-69 bud 19 prvkovú alebo 10 prvkovú
Netyka sa to priamo tohoto, ale spominanu antenu Unikom YAGI 10 prvkovu typ 1069 som kupil na Gerecse aj ja. Predpokladal som, ze bude o cosi vhodnejsia ako sirokopasmova Iskra logper P-2845. Ako som ale zistil, tato yagina dava o par jednotiek slabsi signal ako logper.

Ked je tu uz diskusia o Gerecse, ja som si vsimol koncom aprila vyrazny pokles signalu, mozno som to tu uz popisoval. Od nabehu Gerecse az dovtedy som mal signal vzdy 51-54 jednotiek na oboch MUXoch, 100% kvalita bez akehokolvek vypadku. Od konca aprila signal klesol tak na 42-48 jednotiek s tym, ze je ovela premenlivejsi a aj kvalita casto klesa na 95-98% najma na 64 kanali s tym, ze signal stvorcekuje, resp. na okamihy aj vypadava.
Pisal som si opakovane s niekym od prevadzkovatela madarskej DVBT, oni akykolvek zasah na vysielaci z ich strany popreli.

Tak mi dapadlo, ale je to cista spekulacia, ci tie svoje problemy v SFN Gerecse-Kabhegy sa nesnazia riesit nahodou aj znizovanim vykonu vysielacov.
PT.
LaaLaa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od LaaLaa »

nevím co tu řešíte pořád, jednoznačně důsledek nedodržení vzdálenosti podle ochranného intervalu v SFN. Se změnou ročního období a také se změnou denní doby se líp šíří signál z Kábhegy a ten prostě rozbije Gerecse.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

pri 42 až 48 percent už može byť uroven signalu na hrane spracovatelnosti boxom a začina padať aj kvalita signalu ja vtom nijaku vedu nevidim percenta ukazuju jak sa im chce
Peter Tesar

Příspěvek od Peter Tesar »

LaaLaa píše:nevím co tu řešíte pořád, jednoznačně důsledek nedodržení vzdálenosti podle ochranného intervalu v SFN. Se změnou ročního období a také se změnou denní doby se líp šíří signál z Kábhegy a ten prostě rozbije Gerecse.
Ono to mozne je, ale u mna je vyhlad na Gerecse aj Kabhegy zhruba rovnaky (oba tienene 1 kusom panelaku) a azimut medzi nimi je 96 stupnov. Signal z Kabhegyu teda dopada na antenu smerovanu na Gerecse takmer presne zboku, kde maju tieto anteny zvycajne hlboke minimum v charakteristike.
Tak sa mi nezda, ze by to musel byt tento efekt, aj ked to samozrejme nemozno vylucit.
PT.
Odpovědět

Zpět na „DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-C2“