Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od pistok153 »

Chlapci :!: ,ak uverejňujete Alternatívne FW ,tak píšte pre aké DO ,alebo všetke DO ,lebo my tu musíme potom riešiť za vás problémy ,keď si to nejaký nováčik prečíta.
Dakujem. :poklona:
Pišťok
jozvlk

Příspěvek od jozvlk »

Prosim o radu mam tento prijmac a stala sa mi taka zvlastna vec ,ako by prestal fungovat HDMI vystup prijmac absolutne nezobrazuje startovaci obrazok .prijmac inak bezne nabehne vsetko sa zobrazuje ako pri normalnom starte teda na dispeji.Skusal som vymenit aj HDMI kabel ktory bez problemu bezi na Golden Interstare 9080.Potom som skusil prijmac cez Scart kabel ale mi vypisal tu hlasku aby som prijmac prepojil cez HDMI kabel.ASH prijmac nevypisuje.Soft je tam 1.3.42.Dakujem za akukolvek pomoc.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

TO: jozvlk
žiadna zvláštna vec ,máš HD REDY TV ,že :?: ak áno treba zmeniť Formát v STB na 720p. ,alebo Prehrať STB na Amstar FW ,alebo kúpiť FUll HD TV.

Už neviem ako je to na Ovládači presne ,Máš na nom Tlačitko V-Format. :?: alebo niečo podobné. :?:
Pišťok
Peter.f

Příspěvek od Peter.f »

Ahoj, poradí mi niekto ako nahrať soft přes kabel RS 232 ? je potřeba nejakej soft na natlačení do přijímače ?
Peter.f

Příspěvek od Peter.f »

prosím poradí někdo ako natlačit FW do přijímače přes kabel RS 232 ? přijímač mi píše ASH a nic víc nefunguje.
plesi
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: nic staleho...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od plesi »

Nahore se nachazi tlacitko "hledat".
http://www.ab-forum.info/search.php?st= ... m+HD+X403p

sekce:DOWNLOAD - Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX

Vse mas zde [Opticum HD X403p]:
http://www.ijachouf.com/sat/globo/Ali3602_220mm/

Upgrade_RS232_Opticum_X4_X7
out of order...
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Peter.f píše:prosím poradí někdo ako natlačit FW do přijímače přes kabel RS 232 ? přijímač mi píše ASH a nic víc nefunguje.
No skúsim ti poslať nejaký opravný?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
kejmlv

Příspěvek od kejmlv »

Čaute chlapi, tak jsem ladil až jsem doladil. Zmizli mi na astře 23 všechny české kanály a nemůžu je dostat zpět. Nahrál jsem soft 81, vše fachčí, ale žádný český. Mám satelit s natáčením a nyní nevím- signál mám asi 87, ale když přepnu na jiné TP - frekvenci, tak mi klesne na 5 a na další frekvenci třeba opět 80 - musí být signál všude? aby to našlo
D9Ky ](*,)
wasrman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wasrman »

Pokud Ti nejde ČT24,TA3,ÓČKO....tak máš parabolu natočenou na jiné dřužici a nejsi natočen na Astru 23,5 .
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

To kejmlv,píšem ti SS.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
kejmlv

Příspěvek od kejmlv »

Díky, už to jde! Již nikdy více bez řádné konzultace [-o<
sneer

Příspěvek od sneer »

Zdravim, som zaciatocnik a dnes mi privezu tuto 403p. Precital som tu par tem o tomto prijimaci a prosim o radu, aky FW zvolit.

Uplne jasno mam len v tom, ci lemontree alebo amstar, co zvolim podla toho, aky tv pripojim. Na jednu 403p s CRT pouzijem amstar verziu a na druhu 403p s fullhd lcd fw lemontree. Dalsia volba fw bude zavisiet asi aj od typu DO.

Ale dalej to uz tak jasno nevidim, tak dufam, ze poradite:)

Kedze mam kartu skylink ice a nechcem dekodovat dalsie programy, tak predpokladam spravne, ze emu nepotrebujem a volim mcs verzie?

Je potrebne prihliadat pri vobe fw aj na to, ci chcem vyuzivat nahravanie programov (na STB s CRT nutne ano) a zdielanie 1 karty v tychto dvoch prijimacoch cez ethernet priamo?

A asi posledna vec, uz skor ohladom karty, cital som, ze skylink karta ma problem s nahravanim programov. Je to pravda, mam radsej kupit CS link?

Dakujem.
wasrman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wasrman »

sneer --- jako začátečníkovi,který se s tím přijímačem ještě neseznámil,bych doporučil,aby jsi si jej vyzkoušel s původním SW,takových co v tom měli úplné jasno a pak museli přijímač reklamovat se zde již několik objevilo.
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

No vodník ti teda poradil! Originálny FW je Conax a to teda v naších končinách znamená FTA prijímač.
Ak sa niečo zbabre pri USB upgrade, tak sa to dá preflešovať cez seriový port. A keď to nejde ani cez seriál, tak je to skutočne HW závada vhodná na servis. Pred upgrade je dobré si urobiť zálohu pôvodnej verzie, potom dať z menu "factory reset", vypnúť/zapnúť prijímač, nahrať "Allcode+bootloader" a potom sa pokúsiť nahrať zo zálohy "Channel list", to však zo staršej verzie nie vždy ide.
Pre zdielanie potrebuješ ps alebo sp verziu,obsahujú multicam, sharing a emu, mcs má len multicam.
Ohľadom nahrávania ti neporadím, lebo ja mám starú kartu a tá nemá problém.
sneer

Příspěvek od sneer »

Dakujem alf1, mozes aj odporucit overenu stabilnu verziu? Lebo vcera pri instalovani optiboxu extra som zistil, ze najnovsia verzia aj ked uz raz fixovana, nemusi byt najlepsia volba :D Pri editacii channel listu priamo v pristoji sa obcas restartoval a s nizsou slape restarty zmizli.
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

Momentálne používam lemontree 1.3.87, funguje spoľahlivo, akurát file menu je trochu pomalšie oproti ostatným verziám. Ale dobrá verzia je aj synaps 1.3.88. Pre SD menu amstrad 1.3.81. Do starších verzií by som ani nešiel, bolo tam plno drobných bugov. Mnohé sú už odstránené, stále pretrváva A/V sync pre DD audio. Vo verzii 1.4.00 xwindow je to vraj poriešené, avšak pre zmenu tam zatiahli nové dosť závažné bugy.
stoca

Příspěvek od stoca »

Zravím všechny ve spolek.
Mám dotaz, dá se u těchto softů nějak změnit boot logo, tak jak tomu bylo dříve.
U starších FW to šlo programem LOGO CHANGER, ale od verze 42, je to už nefukční.
Díky za každou radu.
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

stoca píše:Zravím všechny ve spolek.
Mám dotaz, dá se u těchto softů nějak změnit boot logo, tak jak tomu bylo dříve.
U starších FW to šlo programem LOGO CHANGER, ale od verze 42, je to už nefukční.
Díky za každou radu.
Skús toto http://chomikuj.pl/brimstone/*e2*97*8f+ ... ack+Viewer
a k tomu budeš ešte potrebovať toto http://chomikuj.pl/brimstone/*e2*97*8f+ ... 9.157+Plus
marco.polo
satelitni prijimac: Opticum HD X402p

Příspěvek od marco.polo »

Zdravím vás,mám X402,firmware 1.3.49 a raz/dvakrát/ za týždeň mi pri neakom kanály sa mi na obrazovke vypíše že Channel was changed a tačítko OK aby som skenoval TP.Nedá sa to neako vypnút v menu aby mi to stále nevypadávali programy?
Dík za radu
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

V OSD menu by mala byť voľba "Auto Channel Detection", tú treba dať na off.
Ak to nemáš v menu, tak tam musíš nahrať novú verziu lemontree 1.3.87, ktorá už nemá Autochannel Detection alebo iný klon (synaps, xwindow), kde nie je táto fičúra.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“