Optibox koala hd

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Re: Optibox koala hd

Příspěvek od calvero »

U mne OK! jedu přes WiFi - notebook, nahraje avšak při přehravání se seká, mp3 a některá avi přehraje, přes usb vše ok!
Azbox 720 - Globo HD S1 - Optibox Koala - HD Box 105+ - Formuler S Turbo
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

calvero píše:U mne OK! jedu přes WiFi - notebook, nahraje avšak při přehravání se seká, mp3 a některá avi přehraje, přes usb vše ok!
A mas teda v koale pripojeny adresar z PC ako sietovy disk? Aky system mas na PC? Ako mas zapisanu cestu v Koale? lomitka, opacne lomitka, aj na zaciatku, apod...? A fw v koale mas 09? Lebo so starsim to islo aj mne, ale teraz uz nejde.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

XP home, v koale i v notebooku to mám nastavené jak napsáno zde fóru,
v koale je zobrazeno //xxx.xxx.x.xx/xxxx (xxxx např. FILMY složka na disku) do koaly při zadávání nemusíš před IP adresou dávat lomítka.
Fw mám 1.09.09
Při odpojení reutru ze sítě po nasledovném zapnutí pak přiděluje jiné pořadí IP adres, tak koukni jestli to nemáš změněné /poslední číslo/
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

calvero píše:XP home, v koale i v notebooku to mám nastavené jak napsáno zde fóru,
v koale je zobrazeno //xxx.xxx.x.xx/xxxx (xxxx např. FILMY složka na disku) do koaly při zadávání nemusíš před IP adresou dávat lomítka.
Fw mám 1.09.09
Při odpojení reutru ze sítě po nasledovném zapnutí pak přiděluje jiné pořadí IP adres, tak koukni jestli to nemáš změněné /poslední číslo/
Skusal som aj s lomitkami, aj bez, aj normalne, aj opacne... nic nepomohlo. Pridelovanie IP adresy mam v routeri natvrdo k MAC adresam zariadeni. Takze dane zariadenie dostane od DHCP vzdy tu istu lokalnu IP.
Este moze byt problem moze byt v tom, ze v routeri mam nastaveny pristup k pripojenemu disku bez nutnosti zadavat meno a heslo. A v koale sa neda nastavit bez mena a hesla. Tam si vzdy pamata posledne zadane, ak ho vymazes. Proste prazdne meno a heslo neulozi. Ale aj ked v routeri zadam nutnost mena a hesla, a zadane dam aj do koaly, tak to tiez nejde. Uz nevim, co s tym...
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
bublajs

Příspěvek od bublajs »

Ahoj,
muzete mi prosim dat nekdo link na oscam kterej provozujete s ICE a fungujou vam opravneni ?? pouzil sem posledni pro hdbox ze satdigitalne 5446 s konfigama a ani tuk :(
nebo muzu pouzit normalne jakoukoliv verzi pro sh4 ?
valso33
satelitni prijimac: Optibox Koala HD, HD BOX 9100

Příspěvek od valso33 »

V downloade nový FW 1.09.20FAC.

" Fixed various bugz. "
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

novy soft 1.09.20. funguje s mcasom ktory je posledny v downloadoch??? kto ma odskusane,lebo som skusal novy soft so starsim mcasom a nefungoval,stale pisalo zakodovane a plugim mcas sa nedal zapnut,na sekundu ho zaplo a vyplo,tak som nechal stary soft 1.09.09..vase skusenosti????
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
stano75
satelitni prijimac: OPTICUM HD S20

Příspěvek od stano75 »

Na 1.09.09 ide MCAS bez problemov nevidim dovod menit SW
VU SOLO2, OpenATV 6.4, HDG 17, HDD 1TB
VU ZERO, OpenATV 6.4, HDG 17
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

v najnovsom FW (x.20) su zplatane nejake bugy vraj, takze to je dovod na jeho nainstalovanie. aj ked sam som to este neskusal, takze neviem.
napr. mne v 09 prestalo fungovat pripojenie sietoveho disku, co mi predtym islo, takze v 20 je to mozno opravene.
mlanik

Příspěvek od mlanik »

na novom softe mi to tiez neslo,takze som dal povodny 1.09.09 a slape vsetko.testoval som aj openboxacky aj hdbox a nic,akurat premrhany cas.................
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

Tak jsem instsaloval na soft 1.09.09 soft 1.09.20 instalace probíhala OK a po restartu mrtvo.
Píše ERR 0X71
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

takže po hodině jsem na to přičel jak to zprovoznit, zde na fóru http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... &start=200 je napsáno jak to udělat přes usb , nahrát na usb Fw vypnout mašinu zastrčit usb přidržet na mašině na panelu + CH a zapnou zadním vypináčem mašinu dojde ke scenování USB - , takže jsem vyzkoušel různé softy od verze v1.07.89 až po poslední a nic, problém byl že každý soft načítal jinač max 85 nejvíce 99. Tak jsem risknul poslední věc že jsem na USB nahral UpdateLoader.Optibox.KoalaHD.L2.54.ird je zde i na fóru. opět přidržet +CH zapnou zadní vypináčem, nascenovalo L2.54 - vypsalo COMPLET. vypnul jsem zadním vypináčem, odmazal loader s USB, nahral soft 1.09.09 viz. výše uvedeným způsobem, zapisovalo delší dobou než obvykle - napsalo complet, vypnul zadním vyp. a po opětovném startu botovalo již L2.54. Seznam stanic mi zůsatal zachován včetně nainstalovaných pluginu - zatím to šlape ok!!
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Podla toho ci popisujes si tam pred aktualizaciou fw nechal vsetky pluginy a nastavenia. co sa pri aktuzlizacii fw nedoporucuje. treba spravidla vycistit vsetko a potom dat novy fw. mozno to bol dovod, preco ti to neslo. proti vsak hovori to, ze po nahrati noveho loadera, ti to uz preslo. takze to asi problem nebol. ale mozno predsa len ano. ktovie...
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

to určitě není problém, od verze Optibox.Koala HD.v1.07.97 jsem instaloval všech další softy až do verze 1.09.09 a vždy ok, instalace až do 100%, při instalaci 1.09.20 to dojelo asi do 85% rerstartlo a již nenajelo vypsalo pouze eror 0x71 a nešlo již vlezt přes USB.
Mam tam pouze mcas,xcamclienta a config. Ostatní pluginy které jsem testoval jsou odmazané, pravidelně ještě čistím ve var/etc/protect soubr xcam.prio necham editovat a vše za 1.2priover odmažu a uložím.
Co vše mažeš ve var před novou instalaci - pouze plugin v bin?
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

vsetko co som tam pridal ako uzivatel. t.j. cely var aj nastavenia, resp. davam tovarenske nastavenia, aby sa vsetko pridane vymazalo.
samozrejme predtym zalohujem a po uspesnom nainstalovani noveho fw obnovim, ale ani to by sa nemalo robit. potom je mensie riziko, ze ti to nenabehne. aj ked ako pises, da sa aj to potom riesit.
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

dal som si najnovsi mcas pozeram ze je tam nejaka polozka..reset sekvence...T 0--T 14 co to znamena a k comu to je a po instalacii mcasu prestala ist STV1,nie zeby my chybala ale vsetko funguje normalne aj emu a STV pise ze je kodovana????? A este jedna otazka na akej frekvencii vyhladavate skylink??? Dam rucne vyhladavanie,zapnem sietove vyhladavanie,vyberiem frekvenciu 11992 alebo inu a ked dam vyhladat napise dole 2/12frekvencie ale pri vyhladavani sa zastavi na 12565H a cakam aj 5minut a nic,,jednoducho ten cerveny pruzok prebehuje zo strany na stranu a nevyhlada nic,,tak iba zrusim cez exit....skusal som aj ine frekvencie a dost casto robi to iste,,asi jeden z 20pokusov prehlada cely skylink cez sietove vyxhladavanie,ma niekto podobny problem?????
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
Uskoo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Uskoo »

Ja mam takyto problem, ket ma tv vypnuty a zapnem koalu tak mam len sltim napis optibox a nic. ale ako zapnem tv a potom koalu tak za rosvieti a ide normalne. preco ket najskvor zapnem koalu a as potom LCD TV tak koala nejde len sltim napis koala na displeji a tma. vie niekto poradit? dakujem Optibox svieti v 01 wat a ket zapnem prvu koala ze idem pozerat tak nic tma dispĺeji ale ket zapnem skvor LCD TV a potom druhu koalu tak vzetko rosvieti a ide normalne. kto poradi ?neviem si pomoct.
Uskoo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Optibox koala hd Problem

Příspěvek od Uskoo »

Uskoo píše:Ja mam takyto problem, ket ma tv vypnuty a zapnem koalu tak mam len sltim napis optibox a nic. ale ako zapnem tv a potom koalu tak za rosvieti a ide normalne. preco ket najskvor zapnem koalu a as potom LCD TV tak koala nejde len sltim napis koala na displeji a tma. vie niekto poradit? dakujem Optibox svieti v 01 wat a ket zapnem prvu koala ze idem pozerat tak nic tma dispĺeji ale ket zapnem skvor LCD TV a potom druhu koalu tak vzetko rosvieti a ide normalne. kto poradi ?neviem si pomoct.
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Re: Jak nastavit blocker

Příspěvek od calvero »

jak nastavit blocker v mcas ze dne 28.6.2011 a co položky znamenaj??
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Micka

Příspěvek od Micka »

kdyz dam do satelitu flashku s NTFS systemem tak me to vubec nenajde soubory AVI (MKV jo)...ma nekdo taky takovy problem?nebo nevite cim to je? FW mam nejnovejsi kde podpora NTFS je...
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“