Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od PC1 »

mzahalka píše:S FW 21.28 jsem zjistil že se změnila MAC adresa Alligatora, což mi dělalo problém při sdílení karty, která je uložená v 8750ce přes home share. Ale po několikerém přeflešování se to upravilo. V menu síť je ale napsaná jiná MAC adresa než jaká je napsaná v routru (DHCP). Přesto pingy fungují a home share již také. Pokud nedojde k zlepšení vypadávání zvuku, tak se vrátím na 20.04
Funguje několik programů MTV.
jsou ty výpadky zvuku tak strašné? Mě to dělá totiž i na 20.04 u některých programů. Jak je to s cukáním obrazu na novém softu? Co podpora Irdeto? Já jsem po neblahých zkušenostech na 20.04 a mám kartu výměna. Díky všem za informace.
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

FW 21.28 je úplně první soft na kterém nejede NewCamd!!!.
Ten byl zatím vždy Ok.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ja nezdielam takze mne to nevadi,ale aj ked je verzia rovnaka skuste nahrat aj prilozeny loader,nahoda je blbec......
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Myslím, že to, že nejede newcamd souvisí se změnou MAC adresy. Předpokládám, že brzy vyjde opravný soft.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

To zdielanie neakceptuje akukolvek mac adresu alebo v com je problem?Ako som pisal ja to nepouzivam.
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Mac adresa se po upload FW 21.28 změnila z 00:08:DC:00:70:00 na 00:08:DC:66:83:02. Nová MAC adresa se v STB již drží, i když se vrátím zpět na FW 20.04. Nakonec se mi to cestou pokus-omyl podařilo zprovoznit. Na routru se změnila MAC adresa. V tom loaderu to není. Sdílím kartu skylink ICE v home share, karta je v Optiboxu 8750. Sleduji výpadky zvuku na 21.28. Dám vědět.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

mzahalka píše:Mac adresa se po upload FW 21.28 změnila z 00:08:DC:00:70:00 na 00:08:DC:66:83:02. Nová MAC adresa se v STB již drží, i když se vrátím zpět na FW 20.04. Nakonec se mi to cestou pokus-omyl podařilo zprovoznit. Na routru se změnila MAC adresa. V tom loaderu to není. Sdílím kartu skylink ICE v home share, karta je v Optiboxu 8750. Sleduji výpadky zvuku na 21.28. Dám vědět.
A sleduj zda se krom výpadků zvuku necuká i obraz jak to na některých softech dělávalo. Předem ti moc děkuji za informace a postřehy.
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

No tak u mna je uplne ina mac adresa a navyse ak sa na nu nastavim dole mam moznost ju menit zltym a modrym tlacitkom.??? U vas to nie je???
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

dzavil píše:
Zapa píše: Myslím si,že to zatím na 20.72_X bez modulu nejde. podívej se na http://streamboard.gmc.to:8001/wiki/CardsList
I....o Skylink 0624 No. Ostatní Skylink i Skylink ICE Ok.Je to však jen otázka času.
Zapa má pravdu. Ve FW 20.72 karta Irdeto nejede. Vidí ji ale ve vlastnostech karty píše: " Card is not subscribed"
Viem v čom je problém ,ak ste to ešte nevyriešili ,ukážem vám ktoru položku na karte treba zmeniť ,ovšem FW STB ju musí vidieť ,viem vám to ukázať na obrázku z Optica ,ak máte záujem.

PS: Ono to v Originál CAM ide asi zato ,že táto položka sa Automaticky Aktivuje ,ovšem každé FW v UNI STB tu položku nevidí a ak ju vidí musí sa zapnuť Manuálne ,ale pozor položka sa znovu deaktivuje ,ak sa karta strčí do iného STB.
Mám to Odskušané Dnes z CSlink IRDT.
Pišťok
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

liquere píše:No tak u mna je uplne ina mac adresa a navyse ak sa na nu nastavim dole mam moznost ju menit zltym a modrym tlacitkom.??? U vas to nie je???
To je pravda, MAC adresu můžeš měnit nejen modrým nebo žlutým, ale i přímo číselně. Kdykoliv jsem však přepsal MAC adresu na původní ....00:70:00, tak se box restartoval a automaticky tam znovu skočila nová adresa ...66:83:02 a sdílení karty jsem nedokázal zprovoznit. Musel jsem nechat automaticky vytořenou novou MAC adresu, která se uložila i na routeru.
Naposledy upravil(a) mzahalka dne 31.červenec 2011 - 11:28, celkem upraveno 1 x.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Preto sa pytam ci pre zdielanie nie je jedno aka mac adresa je?Pokial nemas na routri nastavenu mac filtraciu a tu potom musis upravit aky je rozdiel z hladiska zdielania?
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

V routeru mám statickou DHCP adresu všech PC a boxů:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ano ked definujes aj mac adresu,potom pri zmene musis zmenit aj v tabulke.Inak neviem ci si si vsimol nedavno vysiel nova soft aj pre ten optibox 8750....
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

FW 21.28, při závodu F1 na Nova HD 4x výpadek zvuku. Karta je sdílená s 8750kou, která je jako master. Tedy opět jdu zpět na 20.04.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Po asi 14 dnech sled. s sw 20.99 jsem za jeden den zaznamenal výpadek zvuku na markíze a v dvb-t/polsat/,neprovedl jsem tovar.nastavení,ale i tak je to velké zlepšení,nepodařilo se mi zatím vyměnit sky za cslink irdeto,odskoušel to už někdo-děkuji !
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

kontakt.spy píše:Po asi 14 dnech sled. s sw 20.99 jsem za jeden den zaznamenal výpadek zvuku na markíze a v dvb-t/polsat/,neprovedl jsem tovar.nastavení,ale i tak je to velké zlepšení,nepodařilo se mi zatím vyměnit sky za cslink irdeto,odskoušel to už někdo-děkuji !
Proč chceš měnit Sky za CS irdeto? Myslíš, že nebudou výpadky zvuku? Ostatně mě by také zajímalo, jestli dochází k výpadkům zvuku na čisté Irdeto kartě.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

mzahalka píše:
kontakt.spy píše:Po asi 14 dnech sled. s sw 20.99 jsem za jeden den zaznamenal výpadek zvuku na markíze a v dvb-t/polsat/,neprovedl jsem tovar.nastavení,ale i tak je to velké zlepšení,nepodařilo se mi zatím vyměnit sky za cslink irdeto,odskoušel to už někdo-děkuji !
Proč chceš měnit Sky za CS irdeto? Myslíš, že nebudou výpadky zvuku? Ostatně mě by také zajímalo, jestli dochází k výpadkům zvuku na čisté Irdeto kartě.
No a keď tu kartu vymeníš ,ak ju vôbec vymeníš ,tak si prečítaj tuto moju obrázkovú tému.
PS: Ten typy STB si nevšímaj ,ide o tie položky v CA Menu.
:arrow: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=38716 8)
Pišťok
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

P.glisnik mi nějak zkazil chuť se skylinkem,no a zvědavost,jestli to pojede,mám ještě jeden cslink a skylink mohu koupit dycky,uvidíme !!! 8)
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

mzahalka píše:Vzhledem k vypadávání zvuku jsem opět přešel na FW 20.04. Zajímavé je to, že když jsem přešel z 20.04 na 20.99, tak setting fungoval a nemusel jsem nic nastavovat. Když jsem přešel zpět na 20.04, tak jsem musel z telnetu nahrát zálohu. Původní setting i nahrání zálohy paměti nefungovaly. Dle mého, nic lepšího, než 20.04 nevymysleli.
Naprostý souhlas s mzahalka ohledně softu. Od SW20.04 se spíše jedná co novější soft to větší bug. Kromě problémů u některých stanic s teletextem a u některých serverů CCcam nic zlepšeného není.Spíše je to naopak. Od Sw 20.04 až po SW 20.99 jsou informace o sdílení v C.W.ECM Imformation úplně nesmyslné jak o čísle serveru ,tak i všechny další informace při sdílení NewCamd. Dodnes nechápu účel např. přidání funkce MediaHighway (pokud není zapnuto ,nejde nahrávat v nastaveném čase), změnu v nastavení audio,kde byla změna z Encoded na Dolby (pro mě zbytečná komplikace) Na SW 20.72 se podařilo pokazil plynulost obrazu při určitém datovém toku.Jak se zdá, tak se tvůrce softu zaměřuje spíše na Ruský trh a snaží se odstranit problémy s NTV kartou a problémy při sdílení s některými problematičtějšími servery CCcamd. Soft si asi vůbec před uvedením neotestuje,protože takovou fatální chybu jako je na SW 21.28 že nejde vůbec sdílení NewCamd by nemohl přehlédnou,jako i to ,že na SW 20.99 jsou i problémy se souběžným nahráváním více HD programů a určitě by si musel všimnout,že již skoro rok je C.W.ECM Imformation úplně zbytečné,když uvádí úplně nesmyslné informace.Po otestování nového softu jsem zatím vždy bohužel skončil na SW 20.04x kde zmiňované problémy nejsou.Naštěstí jsem zatím žádný výpadek zvuku na SW 20.04x s kartou výměna (ICE) nezaznamenal.
armin.owen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armin.owen »

Ja si myslim ze tie boxy ktore sa tu predavaju su nic ine ako ko....iny. Vyrobcovi ide len o zisk z predaja, nic viac. My sa s nimi viac hrame ako ti co sa maju hrat. Zlaty dobry Opticum 9600 ktory sa musel pokazit, ale nemal taketo problemy kym zil, a vtedy som myslel ze bude toto lepsie ked to ponukali ako nahrada za tamten reklamovany. Pritom nepouzivam ziadny sharing ani EMU, chcem len normalny HD obraz bez sekania a vypadkov zvuku, normalne rozhranie nie ako v nejakej fantasy hre, a aby to vedelo Skylink. Ake znacky boxov su vlastne spolahlive? Lebo toto co vidim v obchodoch to je na dve veci. Dakujem ze som sa mohol vyrozpravat. Svata chvila ked ten box vyhodim von oknom. caute
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“