Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od mufak76 »

@bjelko: A to mas v Pnthere zaply blocker?
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
bjelko

Příspěvek od bjelko »

mufak76 píše:@bjelko: A to mas v Pnthere zaply blocker?
neviem co je blocker, ale v CAS menu je auto update karty=OFF. Je to ono?
Samsung LE40B651, Samsung UE40ES6100, Octagon SF 918HD, Optibox Panthera, Ferguson Arive 202E
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

bjelko píše:Skylink karta Vymena prvy krat vlozena do Panthery 5.7, neregistroval som ju, viem ze cez prazdniny bola nejaka akcia na baliky programov, cize uz mali skoncit. Zatial idu stale. Skylink mi ide komplet, bez registracie aj zaplatenia. Chyba alebo vlastnost?
FW20.04.
Panthera precita z karty poskytovatela, ale baliky programov su uvedene ako FFFF.
Vypadky viacmenej pravidelne a presne - Markiza 19:15
Panthera frci ako server , Octagon 918 ako klient, zdielanie v pohode
Žádná chyba(spíše vlasnost),prože máš v menu CAS:karta autoapdate vypnuto a při načtení zápisů na kartu jsi vypnul box,tak máš blokaci zápisů na kartě.Mohu potvrdit,že je to funkční jak na SW20.04_x tak i na SW 21.28_x a celý komlpet zatím jede včetně přidané Markiza HD.Balíky FFFF máš ovšem s prošlým datem. Důležitější je však datum DawnLoad. SW 21.33_x jsem zatím nezkoušel.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Dnes jsem objednal modul Smit cam ird 4000,neb už nemám nervy na neustálé výpadky irdeto cslink-jsem zvědavý co se bude dít-budu informovat !!!!
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Prý je lepší modul od Mascomu,než Smit,ale to se jedná o jiné sat.boxy..Já jsem zatím výpadek zvuku s kartou Skylink( ICE) výměna neměl.(HBO HD, Filbox HD,Nova HD,MTV HD,Iconcert HD,Travel Channel HD,Cinemax,,Prima TV,Nova Cinema a td. - nejedná se o sledování programu celých 24 hodin. Pokud použiji mou výchozí bezproblémovou zálohu ze softu 20.04_x a neudělám tovární nastavení tak i na SW 21.28_x jsem žádný výpadek zvuku zatím nezaznamenal.Nabízel jsem kompletní zálohu na otestování,(natavení pro motor),ale nikdo toho nevyužil.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

Zapa-děkuji,smit jsem objednal na doporučení cslink,z e-schopu-mohu vyměnit,21.28 jsem zkoušel s i bez továrního-výpadky,než příjde modul-mohu vyzkoušet tvou zálohu -kde ji najdu? -děkuji/zaloha je pro CW nebo irdeto ?/
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

Modul smit ci+ přišel a byl okamžitě nasazen,zatím jede v pohodě i s kartou bez výpadků,zrychlilo se přepínání-další testy až v noci-21.28 sw !
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

Smit ci+ zatím jede,ale všiml jsem si občasných výpadků při zapnutí/kostky,zvuk/ na některých kanálech/NG.Spektrum/ i během provozu,skusím zjistit nejnovější sw,po Zapově upozornění jsem se bál,že to bude horší,tento modul je přímo uveden na cslinku pro IRDETO,tak co by ještě chtěli !!! :x
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Novy soft od Skygate-u dokaze vraj prehrat MKV,MP4,AVI videa.Este je to asi nedotiahnute, lebo nie vsetky subory to prehralo aj ked ich videl,mozno je tam nejake obmedzenie,neskusal som do detailov lebo ja to prehravam cez telku.DVB-T ma same 0000 tak ako ostatne nove softy na klony.
Takze sa nieco asi skusa kto chcete vyskusajte...........
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
orob

Příspěvek od orob »

Prosím o radu.Pantera dokáže jeden vzdialeny server v Newcamde ale iný nie v CCcam.Skúšal som rôzne fw. ale stále píše Connect fail.Kde môžem mať problém.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

Modul Smith ci+ se zklidnil,přepínání se nezrychlilo,nenašel jsem nikde nový sw,mrzí mě i angliččina,ale je to celkem nový výrobek,zatím v klidu je i karta 1r.cslink !!!
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ahojte potreboval by som rychly help ak mate motor alebo pouzivate poziciu 9E ide tam nieco v emu na tychto strojoch alebo nie.Nemam moznost pozriet u seba dik.
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Na 9E v emu toho jede opravu málo. Jede pouze nějaké Viaccess a Cryptoworks.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Dnes jsem dal do Allidatora SW ALLIGATOR_VVPL021.39 a protože nemám žádné výpadky zvuku a zatím se mi nechtělo vše znovu nastavovat(Fav skupiny a skenovat 30 družic) tak jsem přešel na SW 21.39 bez továrního nastavení.Vznikly pouze dva problémy. Jeden byl DVB- T,( zřejmě se jedná o úplně stejný problém jako je na SW 21.33,o kterém tu už psal liquere) který jsem vyřešil přidání frekvencí multiplexů, které jsou u mě dostupné a všechny pozemní stanice jsou OK. Druhý byl problém se sítí,když jsem se nemohl z PC do boxu dostat přes Telnet ani přes RCC a z boxu na CIF a FTP. Sdílení NEWCAMD a CCCAMD bylo také nefunkční.Ten se mi podařilo vyřešit změnou IP adresy boxu a vše je zatím OK i sdílení NEWCAMD a CCCAMD! Test přehrávání MKV, MP4 i AVI je také OK.
Po zprovoznění sítě a vytvoření zálohy jsem vyzkoušel přechod přes tovární nastavení a udělat nové neskenování Astra 23E, Astra 19E a DVB-T . DVB-T je naprosto OK! Kanály i frekvence jsou tak jak mají být a i všechny SAT. stanice jsou také OK!(proto je lepší použít tovární nastavení a znovu vše nastavit a neskenovat) Hlavní problém na tomto SW je, že nejde uložit MAC adresa. Po každém restartu nebo vypnutí boxu je potřeba změnit IP adresu boxu,protože se nejde připojit k síti a proto je nefunkční sdílení. Po změně IP adresy je to vždy OK až do restartu nebo vypnutí boxu zadním vypínačem. Jako plus tohoto SW je výrazně rychlejší přepínání kanálů,(testováno s kartou ICE), ale i při sdílení. Obraz je také o OK a s výpadkem zvuku jsem se zatím při krátkém testování nesetkal. Opět jsem po neskenování nastavil všechny zvukové stopy Skylink .(ne na auto)Pokud narazím na další problém tak dám vědět.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Diky zapa vseobecne viem zistit co by malo ist napr. z najmsatu ale nakolko tuto poziciu nepouzivam neviem co konkretne na nasich masinach ide alebo nie.O to mi islo.Teda neviem ci ide to co teoreticky by malo ist na inych strojoch.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Bohuzial to DVB-T ide po resete na vyrobne nastavanie ale potom treba znova skenovat vsetko.Je to nenormalne ako sa to taha vsetkymi softami a nikto nic.Je to chore!Zapa mozes to aj rucne doplnit ake potom to doplni same to iste co tam natukes este x krat,aspon mne to urobilo ,vratil som sa na 21.28 teraz nemam na to nervy....
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Možná je to záměr tvůrce SW nás donutit k celému novému nastavení boxu.(v SW je velká aktualizace TP a MCAS a údajně některé lepší funkce)
Při novém skenování sat. doporučuji NIT hledání –zapnuto.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Zapa píše:... Hlavní problém na tomto SW je, že nejde uložit MAC adresa. Po každém restartu nebo vypnutí boxu je potřeba změnit IP adresu boxu,protože se nejde připojit k síti a proto je nefunkční sdílení. Po změně IP adresy je to vždy OK až do restartu nebo vypnutí boxu zadním vypínačem. ....
Problémy se změnou MAC adresy jsou již známé. Sám mám box v záruční opravě, ale dříve jsem tyto problémy řešil na routeru. Totiž po nahrání nového FW se mění MAC adresa. Poté jsem, vše nastavil na routeru. Tam mám nastavenou novou statickou DHCP adresu, která se mi již neměn. Tyto parametry jsem samozřejmě zadal i do druhého boxu proto, aby mi fungovalo sdílení ICE karty. Poté vše fungovalo. Tedy problém měnící se IP adresy není v boxu, ale v routeru.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Zapa píše:Možná je to záměr tvůrce SW nás donutit k celému novému nastavení boxu.(v SW je velká aktualizace TP a MCAS a údajně některé lepší funkce)
Při novém skenování sat. doporučuji NIT hledání –zapnuto.

Ono by tvorca urobil lepsie,keby ka novemu softu prilozil aj pokec v obycajnom txt subore kde by uviedol zmeny a pripadne upozornil na taketo veci.Byva to zvykom u inych znaciek a je to aj logicke.Preco to ma zakaznik zhanat po forach?
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

CHtěl bych se tímto omluvit Zapovi a Pistokovi,že jsem nereagoval na jejich zprávy,starý sklerotik si jich všimnul až dnes ! :(
Zapa:momentálně neodskouším neb nemám připojení k PC,doufám,že se to brzy změní-děkuji .
Pistok: Kvůli zmatkům v uni čtečce/vypadávání-nemožnost přečtení zápisu/,jsem pořídil modul/popisuji výše/-jenže se opakuje nemožnost přečíst zápisy+v poslední době vypadky NG+Wild,ale zde mám právě podezření na příchod nových zapisů,těsně po výpadku se ty haus numera změní,za boha nemohu nikde na netu najít jejich význam !!!
Karta v modulu nemá vypadky zvuku./zatím/
Kde jste objevili sw 21.39-děkuji !
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“