Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Lisiak7
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od Lisiak7 »

Poprosím skúsených užívateľov prijímača, aby mi doporučili soft na prijímač na klasický televízor a aby mi tam aj fungovala nová karta IRDETO. Ďakujem
Opticum HD X403P, model: ALi-3602, SW verze: 06020200_1.1.70 EMU, HW verze: ALI-HD3-LV-VER3.0, LOADER VERSION: M3602B 1.1.3

VU+ SOLO2, Openpli 4.0 PLi-OE, Firmware version: 4.0, Driver Date: 3.13.5+20151201-r0.1, Kernel version: 3.13.5, Gui version: 2016-02-12, motor SG-2100
gatmagatma
satelitni prijimac: 1xOptibox 3xOpticumHDX403p

Příspěvek od gatmagatma »

Zdrawim was. potreboval by som spolahlivy prijmac (pouzijem ako server) pre tri klientske HDX403p. diky za navrhy.
emil01

Příspěvek od emil01 »

zdravím vás potreboval bi som poradiť potrebujem stabilní fw na skylink irdeto a cccam vie mi niekto poslať ten fw
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

gatmagatma píše:Zdrawim was. potreboval by som spolahlivy prijmac (pouzijem ako server) pre tri klientske HDX403p. diky za navrhy.
DM-500s v SD prevedení,alebo DM-800-HD,všetko klony,nastaviť a môžu behať v Standby režime, ako server.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
frenky6

Příspěvek od frenky6 »

ahojte , mam mensi problem s OPTICUM HD X403P . Jedna sa o to ze ma posunuty zvuk oproti vizualnemu pohladu na dany program . robia to len programi v HD . zo skylinku mi odpisali ze to robi univerzalna citacka ktora je v opticume zabudovana . poradite mi ako sa da tento moj problem co naj lahsie a hlavne najlacnejsie odstranit ?? pripadne ci sa da dokupit nejaka citacka do tohto modelu , aby pracoval tak ako ma ... dakuje za odpoved....
frenky.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

frenky6
No to je pekné od Skylinku vyhovárať sa na UNI čítačku ( TO NEVEDIA ,AKé PROBLéMY MAJU TIE ICH CREPY) :ROFL: ,toť treba zmeniť FW v STB ,máš problémovú verziu FW ,toť boli také ,napíš aké FW máš vtom STB.
Pišťok
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

fargo píše:ahojte,
mam opticum HD X402p a v nom starý fw 06020200 1.1.26 EMU.
rad by som tam nahral novší fw..
chcem sa spýtať, či môžem rovno skočiť na najnovší ?
prípadne nejak postupne ? aby z toho ten stroj nezblbol...
dik
Pokial ti to ide OK ,nič iné tam nedávaj ,toť ti môže aj sekať potom ,závisí ovšem od karty ,ak máš čistú IRDT ,tak tam môžeš ládovať čo chceš ,ináč nie.

PS: a ti ešte IRDT ,pravdepodobne nemáš ,toť by v tomto FW asi nešlo ,a na CRW ,alebo ICE ten FW OK ,v novom FW nič iné nenájdeš ,toť tu máš PRiklad :arrow: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=40681 :D
Pišťok
drak202
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM800HD Amiko A3, DM one

Příspěvek od drak202 »

Mám tento príjmač. Mám zdieľanie cccam.Niekde som čítal že do novších príjmačov pajkujú kondík a prestane sekanie.No neviem ako zistit či je novši alebo starši či sa mi oplatí tam niečo pajkovať.Večšinou poobede mi seká musím dať reset v client nastavení potom to nabehne ale večer to ide oveľa lepsie takže neviem či je chyba v mojom príjmači alebo na serveri.
Vilo952
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Amiko, Cryptobox, ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilo952 »

kondiky sa pajkuju v starych na sietovku, lebo sa zvykla prehrievat a potom nezdielalo
:: Villy ::
Cryptobox 650HD, Amiko 8150HD SE
Fte 105 - Multifeed 13.0 - 19.2 - 23.5
drak202
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM800HD Amiko A3, DM one

Příspěvek od drak202 »

Podľa čoho zistim či je stary abo noví. Asi podľa ovládača?? mám so zaoblením v strede ale som nechal celý deň zapnutý a nieje veľmi yohriaty zohrieva sa len pri hd programoch ale to je asi procesor
smith666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+Solo4K, VU+Ultimo4K

Příspěvek od smith666 »

V sekcii download FW pre Opticum 403 sa píše, že keď sa sk/cz programy sekajú, tak treba v MCAS nastavení vypnúť emu emm,ecm. Skúšal som posledné FW 1.4.24 a 1.4.30 a aj keď vypnem emu aj tak mi sk/cz mrznú.
Posledný FW, ktorý ide bez mrznutia je 1.4.16. Kartu mám CW.

Máte niekto tiež takúto skúsenosť?
Prípadne viete čo sa s tým dá robiť?
killergage

Příspěvek od killergage »

aký ps-amstar alebo lemontree
Žigy

Příspěvek od Žigy »

smith666 píše:V sekcii download FW pre Opticum 403 sa píše, že keď sa sk/cz programy sekajú, tak treba v MCAS nastavení vypnúť emu emm,ecm. Skúšal som posledné FW 1.4.24 a 1.4.30 a aj keď vypnem emu aj tak mi sk/cz mrznú.

Tiež mám 1.4.16 -tku a na klientovi občas zamrznú sk/cz., tiež mám vypnuté emu.
ZdenekBrezniak

Příspěvek od ZdenekBrezniak »

Spíše otázka kluci,u dvou zákazníků po reg.karty sky link čisté irdeto nedorazí zápisy na kartu a musím to rozjet v modulu irdeto skylink,nevite někdo na jakém softu to chodí bez problémů,díky za reakce :o
jope
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jope »

smith666 píše:V sekcii download FW pre Opticum 403 sa píše, že keď sa sk/cz programy sekajú, tak treba v MCAS nastavení vypnúť emu emm,ecm. Skúšal som posledné FW 1.4.24 a 1.4.30 a aj keď vypnem emu aj tak mi sk/cz mrznú.

Neuvádzaš akú máš kartu ! Ja mám CSLink CW a po vypnutí emu beží o.k.
Soft momentálne používam mcs amstar 1.4.15 (pri sledovaní programu stlač
9339 a dostaneš sa do nastavenia mcas-platí pre verzie MCAS).Po prehratí
nového softu dávam továrenske nastavenia a setting zo zálohy-väčšinou
predchadzajúcej verzie.
Na stránke opticum.cba.pl nájdeš aj staršie verzie mcas.
Zero 4K
ado5

Příspěvek od ado5 »

Čaute. Chcem sa spýtať na FW 1.4.16., či stále ide bez sekania. A či je tento FW vhodný aj na Full HD Tv premnutý cez HDMI . Díky!
snakan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snakan »

ado5 píše:Čaute. Chcem sa spýtať na FW 1.4.16., či stále ide bez sekania. A či je tento FW vhodný aj na Full HD Tv premnutý cez HDMI . Díky!
Nemen nikdy soft pokial ti vyhovuje. Vystup obrazu a zvuku je hardverova zalezitost a preto ti to bude fungovat aj pri Full HD len to musi niekto zacat vysielat v tomto formate ale toho sa nedockas.
smith666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+Solo4K, VU+Ultimo4K

Příspěvek od smith666 »

Trochu som postúpil v analýze problému.
Mám tam spomínaný FW 1.4.16 lemontree. V šachte mám CW kartu Skylink 03436xxxxx. V sieťových klientoch mám nakonfigorvaných 2 klientov Newcamd. jedného na CW kartu Skylink a druhého na CW kartu Cslink.
Zistil som, že mi to mrzne aj keď vypnem emu emm, ecm ale zároveň mám aktívnych obidvoch sieťových klientov. Keď vypnem klienta na Cslink a nechám iba jedného na Skylink tak to nemrzne.
Predtým som tam mal FW 1.2.84 EMU a ten to nerobil.
Je to škoda, lebo ten zas nevedel nahrávať na HDD nezakódovaný stream.

P.S. Teraz skúšam FW 1.4.24 lemontree a správa sa to rovnako ako 1.4.16 a nemusím ani vypnúť emu emm,ecm. Akonáhle zapnem druhého klienta tak to za chvíľu zamrzne. Pritom pozerám STV1 a jej odkódovanie je aktívne na všetkých troch zdrojoch - na lokálnej CW karte, na Skylink serveri aj CS link serveri. Takže to nebude tým, že by hľadal kody tam, kde nie sú k dispozícii.
desperad
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od desperad »

zdravim vas,
tiez sa v poslednej dobe dobe trapim so sdielackami na 403-jkach.
vsetko čo riesim je len lokalne LAN zdielanie skylink ICE, upgradoval som u viacerych starsie fw rady 1.3.xx ktore malo este SD menu a sekalo sa v zdielani len "obcas",a zistil som ze pri fw. 1.4.24 mi ide homecamd len na dva boxy, ked su v zdielacke 3 boxy blbne to, 1.4.23 blbla aj vo dvojiici. nadej som daval do fw.1.4.15 (posledny z ijachouf) aj ten sa nejako nechcel rozbehnut do zdielania a ked sa nakoniec rozbehol a uz som sa zacal tesit neskor mi pacient volal ze je to zase dead...nevie niekto ktora z HD-menu verzii je v lokalnom homecamd zdielani najstabilnejsia?
este ku emm.ecm ak som to spravne pochopil ma byt zapnute len emm1 a ecm1, len neviem ci len na serveri alebo aj na klientoch?! uz mi leze na nervy ](*,) ,
novsie stroje Amiko 8000 sa v tomto javia ako zdatnejsie myslim ze maju aj vykonnejsi cipset.inak co sa tyka 403-jky ako klient cccam je bezproblemovy asi pri vsetkych fw....dakujem vopred za inspirativne napady. :thankyou:
vladox789

Příspěvek od vladox789 »

Zdravim!

Pojde na opticume 403 Skylink irdeto,
prípadne zdielanie doma pre dva tieto prijímače 1xserver a 1xklient
alebo aspon cez rs232

Dik?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“