Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od mzahalka »

To dydaj1 testuju asi 4 dny, karta je sdílená, alligator je klient.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

mzahalka píše:Tak to si ty kodeky můžeme sami přidat do FW 21.33. Kde jsou uložené? Jinak musím konstatovat , že s tím FW 31.33x, co mi nahráli v servisu zatím nemám výpadky zvuku.
Ty kodeky bohužel přidat samostatně nejdou.Je tam provázanost na tlačítko FAV.Vytáhnul jsem kodeky a potom jsem je přes FTP dal do SW 21.33_x,ale na tomto softu MKV a MP 4 nejsou vidět. Pouze na SW 21.39 po stisknutí tlačítka FAV jsou vidět a teprve po výběru jdou přehrát.(přehrává to i MKV Dolby 5.1,ale nejde pokračovat, kde bylo ukončeno) Možná by šlo do SW 21.33_x implementovat celý přehrávač medií ze softu 21.39. Ještě počkám na nový soft,zda bude vyřešen problém po restartu sítě.(bez restartu boxu je to na SW 21.39 OK! a po dvou restartech je home share také OK!)Oproti SW 21.28_x je sdílení NEWCAMD OK, jak tak SW 21.33_x,tak na SW 21.39. CCCAMD je také OK. Hlavní je, že ti to jede bez výpadků zvuku.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Mám dojem, že od FW 21.33 již zvuk nevypadává, má někdo jiné zkušenosti?
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Vcera 1x markiza ale neviem ci to bolo boxom alebo cim,inak je to v podstate uz dobre,dnes bez vypadku.....predvcerom tiez tusim.V kazdom pripade je to teraz opacne,problem si zapamata kedy bol vypadok nez pred pol rokom kedy nebol..... :lol:
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
virus008

Příspěvek od virus008 »

- Můžete mi někdo doporučit externí HDD s eSATA pro nahrávání na Panthera (četl jsem zatím pouze o špatných zkušenostech s Verbatim).
- Poradíte mi někdo, Jak zprovoznit na Pantheře teletext? Pzn.: Na tovární vezrzi SW mi txt nejede.
peterba

Příspěvek od peterba »

Ty kodeky bohužel přidat samostatně nejdou.Je tam provázanost na tlačítko FAV.Vytáhnul jsem kodeky a potom jsem je přes FTP dal do SW 21.33_x,ale na tomto softu MKV a MP 4 nejsou vidět. Pouze na SW 21.39 po stisknutí tlačítka FAV jsou vidět a teprve po výběru jdou přehrát.(přehrává to i MKV Dolby 5.1,ale nejde pokračovat, kde bylo ukončeno)...[/quote]

Zdravím pánov, sledujem vaše diskusie už vyše roka, čo mám Alligatora, nechcem od neho nič extra, len bežné pozeranie, takže ma štvú dosť tie výpadky zvuku, ktoré sú u mňa aj pri SW 21.39 a pomalé prepínanie medzi kanálmi. Potešila ma však správa o prehrávaní súborov .mkv a .mp4, ale u mňa to nejde ani za frasa. Na FAV sa nič naviac nezobrazuje, nech mám .mkv film na USB kľúči, alebo na ext. HDD. Loader mám 4.42. Neviem, kde je chyba...
Amiko 8820, Opensat 3500HDMI, DG 240, Al 80, Samsung LE40A656, Skylink ICE HD, CS link CW, Hello HD
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ake parametre ma to mkv?
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
peterba

Příspěvek od peterba »

liquere píše:Ake parametre ma to mkv?
Fast.Five.2011.1080p.mkv; 8 GB, na TV ide bežne prehrať z USB kľúča.
Amiko 8820, Opensat 3500HDMI, DG 240, Al 80, Samsung LE40A656, Skylink ICE HD, CS link CW, Hello HD
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Nemyslel som nazov.Tento soft je len viac menej testovaci.Mozno treba upravit viedo napr. na AVC viedo a zvuk na ac3,aac,mp3.Okrem toho samotny box je ak sa pozres na parametre 1080i nie 1080p!Ja tuto funciu nepouzivam ale mozno je problem v tom,vyskusaj prekodovat video subor.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

peterba píše: Zdravím pánov, sledujem vaše diskusie už vyše roka, čo mám Alligatora, nechcem od neho nič extra, len bežné pozeranie, takže ma štvú dosť tie výpadky zvuku, ktoré sú u mňa aj pri SW 21.39 a pomalé prepínanie medzi kanálmi. Potešila ma však správa o prehrávaní súborov .mkv a .mp4, ale u mňa to nejde ani za frasa. Na FAV sa nič naviac nezobrazuje, nech mám .mkv film na USB kľúči, alebo na ext. HDD. Loader mám 4.42. Neviem, kde je chyba...
Každé MKV,MP4 nebo AVI je na SW21.39 viditelné po stisknutí tlačítka FAV.To znamená,že je vidět i komprese XVID a DIVX, ale nejde přehrát.Např.u některých Xvid mi jde jenom zvuk a některých zase jenom obraz. MKV a MP4 jde u mě přehrát zatím vždy. Na velikosti jestli to má 56 MB nebo 8,45GB vůbec nezáleží.Jak už jsem psal je úplně jedno jestli jsou MKV,MP4 na ext. HD,USB klíči, nebo po síti přes CIFS.Z ext. HD i CIFS jsem testoval od 56MB až po 8,45 GB. NA USB klíči protože mám FAT 32 od 56MB do 2,36GB a vždy to bylo OK.Obraz je také OK.Žádný výpadek zvuku jsem na SW 21.39 nezaznamenal.Přepínání kanálů je hlavně při sdílení na tomto SW okamžité a s kartou do tří vteřin.(nesmí být ovšem zapnuto Deinterlacer)Pokud ti to takto nefunguje,tak musíš mít někde chybu.Nejlepší řešení je asi udělat tovární nastavení a znovu nahrát SW21.39 vše znovu nastavit a udělat nový sken družic.Pokud máš motor tak výrazně rychlejší přetáčení sat. pozic je, pokud v nastavení motoru je nastaveno DiSEqC 1.2.Když se stanice při přecházení sat.pozic seřadí vždy polarizace horizontální je přetáčení velmi rychlé.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

liquere píše:Nemyslel som nazov.Tento soft je len viac menej testovaci.Mozno treba upravit viedo napr. na AVC viedo a zvuk na ac3,aac,mp3.Okrem toho samotny box je ak sa pozres na parametre 1080i nie 1080p!Ja tuto funciu nepouzivam ale mozno je problem v tom,vyskusaj prekodovat video subor.
Parametry 1080i nebo 1080p stím nemůžou mít nic společného.MKV nebo MP4 musí jít přehrát i přes skart nebo i když bude mít nastaveno na výsup HDMI 480&576p.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

O.k. ja som to len rachlo vyskusal zistil som ze ide len prehravat a stopnut bez posuvu,tak som to dalej netrapil.Nie je to priorita,prehravam cez telku po sieti z media servera.Vsetko mkv to ale neprehralo tak preto som sa pytal na tie parametre.Lebo do samotneho kontajneru mkv vleze vselijake svinstvo ale nie vsetko sa da prehrat vsade.
peterba

Příspěvek od peterba »

Možno nemám správne naformátovaný ext.HDD 2.5" (750GB Samsung M2). Kúpil som ho pred týždňom (ešte za starú cenu) a keď som ho zapojil do STB, tak disk stroj síce videl, ale nereagoval naň. Tak som ho naformátoval v STB, ten pekne rozdelil 750 GB na tri skupiny (300, 300, a 88) a už pekne nahrával a prehrával. Keď som ho ale vybral a dal do PC, aby som na HDD dal nejaké to .mkw a iné, tak PC nevidel HDD. STB si ho naformátoval najakým svojským spôsobom. Tak som cez PC preformátoval oddiel 2 a 3 na bežný NTFS systém, a do novovzniknutej druhej časti som presunul filmové súbory. Tie vidí PC, aj TV, aj prehráva, ale ich nevidí STB, lebo registruje len prvú časť - sda1 - 300 GB. Pri prehliadaní HDD v STB neviem zobraziť druhú časť, ktorú som naformátoval v PC, kde sú filmové súbory. Nech stláčam FAV v ktoromkoľvek režime.
Story: používal som 20.04, loader 4.30, výpadky zvuku stále; pred mesiacom ma to už dožralo, dal som to na reklamáciu (Aerial KE), ako dôvod - výpadky zvuku, neroztáča niektoré HDD 2,5" (diskusia spred pol roka), rozpad obrazu+ výpadky zvuku pri zapnutí iných spotrebičov - mikrovlnka, rýchlovarka, čerpadlo (elektrika v dome je OK, nová, a iné STB nevypadávajú!) - požadoval som výmenu zdroja za silnejší - novší (sú tu niekde aj foto). Mali to tri týždne, akože oprava, natiahli vtedajší najnovší soft - 21,33 + 4.42 a zdroj ostal samozrejme pôvodný. Výpadky zvuku ostali, aj všetko ostatné... tak som prešiel späť na 20.04. 4.42 som nechal. Potom prišiel soft 21.39, tak som ho natiahol, dal tov. nast, naskenoval opäť družice... a nič. O chlp snáď rýchlejšie prepínanie, zvuk vypadáva menej, ale stále. Už ma to "bardzo denervuje, safra..."
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ten disk nechaj naformatovany cez box,v PC ho uvidis cez Total commander + nejaky plugin,je to tu popisane pohladaj.Alebo funguje aj Ext2fsd.Box to naformatuje pod linuxom preto to nevidis vo win.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ten disk nechaj naformatovany cez box,v PC ho uvidis cez Total commander + nejaky plugin,je to tu popisane pohladaj.Alebo funguje aj Ext2fsd.Box to naformatuje pod linuxom preto to nevidis vo win.
peterba

Příspěvek od peterba »

liquere píše:Ten disk nechaj naformatovany cez box,v PC ho uvidis cez Total commander + nejaky plugin,je to tu popisane pohladaj.Alebo funguje aj Ext2fsd.Box to naformatuje pod linuxom preto to nevidis vo win.
Áno, to som našiel, vyskúšam. Ak v PC uvidím aj časť formátovanú boxom, budem môcť do tej časti aj ukladať filmové súbory? To by bolo fajn.
ivoivoivo

Příspěvek od ivoivoivo »

Mam pantheru stale mrznu slovenske programy,skusal som firm od 20.99 az po 21.33 stale mrznu hlavne slov. programy mark, joj atd. citacka aj cryptoworksovy modul v inom primaci modul fnguje normalne. Zakazdou zmenou firm. som dal tovarenske nastavenie. kvalitu signalu napr na joj je 93%. soft som nahraval cez USB. primac som uz dva krat reklamoval.nefungoval hdmi vystup.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

ivoivoivo píše:Mam pantheru stale mrznu slovenske programy,skusal som firm od 20.99 az po 21.33 stale mrznu hlavne slov. programy mark, joj atd. citacka aj cryptoworksovy modul v inom primaci modul fnguje normalne. Zakazdou zmenou firm. som dal tovarenske nastavenie. kvalitu signalu napr na joj je 93%. soft som nahraval cez USB. primac som uz dva krat reklamoval.nefungoval hdmi vystup.
Pokud máš problémy,jak píšeš,tak bych to reklamoval a žádal výměnu,nebo vrácení peněz,protože to je třetí stejná reklamace. Uni čtečku by byl problém reklamovat,protože orig.soft je Conax. S modulem nesmí být žádný problém a reklamaci ti musí uznat. Mám sice Alligator,ale žádné mrnutí obrazu a výpadky zvuku nemám ani s uni čtečkou.Možná bys ještě než to budeš reklamovat mohl vyzkoušet nainstalovat SW 20.04_x a z něho teprve přejít na SW 21.33_x.Podle toho co píšeš to bude,ale zřejmě chyba někde HV boxu.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Podarilo sa vam to niekomu oblbnut pri DVB-T?Aby nebolo treba skenovat znovu vsetko?O rucnom dotukani kanalov viem myslim po resete aby zoznam frekvencii bol zo softu...Alebo kaslete uz nato....Dik...
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Po delší době testováoní jsem na SW 21.33, který mi nahráli v servisu opět zaznamenal nějaké výpadky zvuku. Nahrál jsem loader 4.42. SW 21.39, dal tovární nastavení. MAC adresa zůstala stejná jako na SW 21.33, tedy problém se sítí nebyl, u DVBt byly frekvence a kanály definované, takže žádný problém. Naskenoval jsem skylinkové transpondéry (Alligator je stále jako klient, masterr je Optibox 8750). Teď budu testovat.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“