vu+ uno

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
alfsvk

Re: vu+ uno

Příspěvek od alfsvk »

S poslednym riadkom /BETA Drivers opatrne, ked som ich skusal na UNE a BH 1.6.6
tak po cca 4 hodinach zamrzol obraz na TA3, neslo prepinat takze tak.. :(
__Pavel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od __Pavel »

Jak píše Alfsvk, nové ovladače na image BH 1.6.6 nedávat! Včera jsem zkoušel verzi 20111110 a dnes 20111114. Už po chvilce jsem se však vždy vrátil k ovladačům původním. Jelikož tyto nové drivers mají kromě jiného opravovat přehrávání mediálních souborů, vyzkoušel jsem můj oblíbený a pro VU+Duo "smrtící" Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkv a pak ještě několik aviček. Jisté zlepšení tady skutečně je a vytuhnutí jsem se nedočkal, nejspíš však proto, že jsem testoval jen krátce, protože u první verze mi po ukončení přehrávání videosouborů přestal jít obraz na některých stanicích Skylinku (zvuk však šel). U té poslední verze jsem sice tento problém nezaznamenal, po chvíli jsem si však všiml, že obraz jakoby zpomaluje a je až trhaný. Je to dobře pozorovatelné na rychlejších scénách a dnes ty záseky byly dobře vidět třeba na ČT4 a podvečerním extraligovém hokeji.

OT: Stránky ab-fóra se už několikátý den nelíbí síťovému štítu antivirovému programu Avast.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+Solo4k (parabola 105Al, motor DM3800, OpenATV7.3, FHDglass17)
mirecek1965
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: X-trend ET 4x00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirecek1965 »

jj máš pravdu, avast som vypol :-(
X-trend ET 4x00, OpenATV a iné, Anysee DVBS2+ USB tuner.
buzzfuzz

vu+ uno - problem

Příspěvek od buzzfuzz »

Caute, mam problem s unom, po beznom nocnom update openPli image sa kusol, po restarte nechce nebehnut zidane kanal, signal na vsetkych lnb je. Zaujimave je ze je tam teraz stale datum 1.1.2010 a cas vzdy 1:00. skusal som aj nanovo image s usb aj tovarensky reset. siet funguje bez problemov. Pri kazdom restarte je tam znova 1.1.2010. Je mozne ze odisiel Tuner? Do nadstavenia sa da dostat bez problemov, normalne ho vidi, signal ukazuje. Aj ked skusam dat ladit kanaly stoji to na 0% a nic. Dik za kazdu radu.
vu uno 4Kse /open ATV 6.2/
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Robil si update loadera?
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=363771#p363771
S PLi je obecne problem, kazdy den nova verzia bez popisu zmien.
Skus tam narvat na skusku nieco ine /VTi, BH/. Lahko overis kde je problem.
buzzfuzz

Příspěvek od buzzfuzz »

nerobil som update loadera, iba klasicky nocny update, ma ho spravit? na co ma ten loadeer vplyp? pretoze nove pli tam bez problemov dam znova ale nic to nerobi.
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Ako pisem, s PLi je problem, oni idu vlastnou cestou inou ako ostatni.
Novy loader je potrebny pre beh img na baze orig 6.0 a vyssich.
Nic tym neskazis, s novym loaderom bezia aj stare img. Ten len upravuje/rozsiruje oblast pamate.
Ja by som dal upgrade loadera a vrazil tam last VTi<-> BH. Ak to nepojde, je to na reklamaciu a potom tam nebude naskodu narvat orig. img.
buzzfuzz

Příspěvek od buzzfuzz »

diki a ako mas updatetnut ten loader? musim to dat do tovarenskeho alebo aj priamo z pli co je tam teraz?
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Ak mas v pluginoch ugrade FPGa ci ako to tam je, tak mozes rovno z toho, staci funkcna siet von na net. Postup je tu vo vlakne hore alebo tu
http://www2.vuplus.com/14-vuplus-articl ... no-upgrade
buzzfuzz

Příspěvek od buzzfuzz »

diki, pobede skusim, dam vediet.
buzzfuzz

Příspěvek od buzzfuzz »

takze problem vyrieseny. Pri pokusoch dat tam posledny openli sa to kusalo, najprs som tam dal BH 1.6.6 a potom znova supol openpli asi tri dni stare a vsetko nabehlo bez problemov.

este jeden problem zostalo mi tam vysiet ako prve BH skarede logo aj ked tam ma openpli. Hladal som cez ftp .mvi ale nasiel som iba to co by tam malo byt teda spravne oepnli bootlogo.mvi. Netusite kde by mohlo byt to BG logo ktore je nadradene oenpli?

diki
Bruty

Příspěvek od Bruty »

__Pavel píše:Jak píše Alfsvk, nové ovladače na image BH 1.6.6 nedávat! Včera jsem zkoušel verzi 20111110 a dnes 20111114. Už po chvilce jsem se však vždy vrátil k ovladačům původním. Jelikož tyto nové drivers mají kromě jiného opravovat přehrávání mediálních souborů, vyzkoušel jsem můj oblíbený a pro VU+Duo "smrtící" Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkv a pak ještě několik aviček. Jisté zlepšení tady skutečně je a vytuhnutí jsem se nedočkal, nejspíš však proto, že jsem testoval jen krátce, protože u první verze mi po ukončení přehrávání videosouborů přestal jít obraz na některých stanicích Skylinku (zvuk však šel). U té poslední verze jsem sice tento problém nezaznamenal, po chvíli jsem si však všiml, že obraz jakoby zpomaluje a je až trhaný. Je to dobře pozorovatelné na rychlejších scénách a dnes ty záseky byly dobře vidět třeba na ČT4 a podvečerním extraligovém hokeji.

OT: Stránky ab-fóra se už několikátý den nelíbí síťovému štítu antivirovému programu Avast.

opravene v beta z 22.11.2011!!!
kofolak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kofolak »

Mam problem inicializovat USB HDD 80GB PATA Hitachi na VU+ UNO. Povodne particie som vymazal, je bez particii. Pise Partition creation failed a pri kontrole fsck failed. Skusal som predne aj zadne USB. Skusal som aj NTFS a FAT32 a rovnaky problem.
Info vypisuje 80GB (-1 volnych).
Ktorym smerom sa uberat? fstab,mnt,dev ?
Uno4kSE + OpenBH, T55, ex Uno
mirecek1965
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Pravdepodobne mu nestačí napájanie z boxu, ako píšeš, je to ešte starý PATA disk. Trebalo by vyskúšať rozdvojený USB kábel a jeden koniec napájať z aktívneho HUB-u.
kofolak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kofolak »

Napajanie USB HDD nie je problem.
Po pripojeni sa objavi v /dev/:
brw-r----- 1 root floppy 8, 0 Nov 22 22:50 sda
crw-r----- 1 root disk 21, 0 Nov 22 22:50 sg0
Linuxaci heelp!
siem

Příspěvek od siem »

kofolak píše:Napajanie USB HDD nie je problem.
Po pripojeni sa objavi v /dev/:
brw-r----- 1 root floppy 8, 0 Nov 22 22:50 sda
crw-r----- 1 root disk 21, 0 Nov 22 22:50 sg0
Linuxaci heelp!
K VU+ UNO sa dá pripojiť aj PATA disk ? všade sa píše o SATA diskoch, a aj pribalený kábel je na SATA disky ?
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Mam problem inicializovat USB HDD 80GB PATA
z toho je jasne, ze je to PATA HDD v USB krabici.
Bodka.Staci len pozorne :book:
kofolak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kofolak »

Testoval som iny USB HDD PATA NTFS 160GB a videl ho, ale nechcel zobrazit subory (napajanie nie je problem) a fsck hlasi failed.
Teraz by som vsak spravil iny krok, chcem zacat odznova - teda system od nuly. Nechcem nic zalohovat, chcem mat system ako po cerstvej instalacii.
Co spravit? RESET nastaveni/nahratie FW/nieco zmazat/ine (kludne aj cez RS232)
K USB HDD sa vratim az po tomto kroku. Co presmerovat na HDD alebo USBkey, cital som o swap, icons/picons, EPG, ... co este? Staci strucne, podrobne navody si uz najdem.
mirecek1965
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Čisté img (cez VuUtil), stanice zálohovane cez dreamset, jeden zvyšný usb kľúč do zadu, naňho swap a picon, hdd iba na torrenty a nahrávky, hdglass16. Tot vsjo. Momentálne testujem da-cube image, zatiaľ OK.
kofolak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kofolak »

Image origo alebo BH?
Co si myslel tym VuUtil?
USB kluc mam 30MB/128MB/8GB, ktory bude stacit? Najmenej mi bude chybat 128MB a ma aj dobre rozmery. Este by som mohol pouzit microSD+USBadapter.
Stanice naladim znova, to ma trapi najmenej. CAMy trochu neskor, to je tazka tema na citanie.
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“