Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
jerguslapin

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od jerguslapin »

Zdravím Vás borci,

známemu,ktorý kládol dôraz na nahrávanie som kúpil tento "prístroj" a po inštalácii a dôkladnom preštudovaní som iba zdesene ostal pozerať,že nemá funkciu časovačov....Tak a teraz ma v tom utvrďte (a to ho asi hodím z okna),ale mi to vyvráťte (a to budem,že až HAPPY).Ináč po porovnávkach s mojou Arivou 200.......no neviem asi som si zvykol na tú arivu,ale keď ju budem musieť tomu známemu za "toto čudo" zameniť,nebudem tomu rád......nebite ma,môj názor
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

port3r píše:Takze s najnovsim od lemontree 1.4.15 seka. Hodim tam ten stary 1.2.87 a uvidime.
Takze zatial to s 1.2.87 neskeka. Vie mi niekto povedat, preco je to tak? co nema resp. ma ine najnovsi FW, ze to seka? diky.
mirob111
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirob111 »

Novšie FW majú univerzálnu čítačku t.j. Cryptoworks aj Irdeto. Keď do príjmača vložíš kartu ICE ktorá dekóduje Irdeto aj Cryptoworks, tak príjmač si nevie rýchlo vybrať či má dekodovať jeden systém alebo druhý a týmsa na chvílu zasekne. U starších FW vie čítačka dekódovať iba Cryptoworks a preto sa nezasekne, lebo nemusí si vyberať z dvoch systémov.
civic

Příspěvek od civic »

Drobcek28 píše:Dobry vecer, potreboval by som poradit. Mam x402p a chcel by som nahrat novy firmware. Zatial tam je firmware od vyroby, no chcel by som niejaky, kt. prehraje .avi .vob Cital som tu ze treba dat tov. nast. potom update dalsie tov. a scan. Len je tu prilis vela rozdielnych firmwaroch... (http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 9&start=20) Zalohu si spravim, len by som poprosil o radu ktory tam mam nahrat. Vopred dakujem.
To isté by som chcel aj ja, ale neviem nájsť čo pôjde a čo nie, nechcem to pokaziť. Teraz mám 06020200_1.1.70 EMU, všetko v poho s kartou ICE, ale žiadne filmy nejdú, ani mp3 a keď nahrávam tam nemôžem prepnúť :( help please mám v tom strašný guláš. Kódy ani nič nepotrebujem, len to nejako aktualizovať a ak by sa dalo aby programy zostali ako sú :thankyou:
Drobcek28

Příspěvek od Drobcek28 »

to Civic: Ja som sa pustil do skusania. Mam tam nahodeny lemontree 1.4.15 ale bez uspechu. Filmy tam vidim ale vypisuje hlasku o kodekoch tak dnes budem skusat dalej...
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe. A. Einstein
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

mirob111 píše:Novšie FW majú univerzálnu čítačku t.j. Cryptoworks aj Irdeto. Keď do príjmača vložíš kartu ICE ktorá dekóduje Irdeto aj Cryptoworks, tak príjmač si nevie rýchlo vybrať či má dekodovať jeden systém alebo druhý a týmsa na chvílu zasekne. U starších FW vie čítačka dekódovať iba Cryptoworks a preto sa nezasekne, lebo nemusí si vyberať z dvoch systémov.
Dakujem :) toto som nevedel, diky
snakan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snakan »

mirob111 píše:Novšie FW majú univerzálnu čítačku t.j. Cryptoworks aj Irdeto. Keď do príjmača vložíš kartu ICE ktorá dekóduje Irdeto aj Cryptoworks, tak príjmač si nevie rýchlo vybrať či má dekodovať jeden systém alebo druhý a týmsa na chvílu zasekne. U starších FW vie čítačka dekódovať iba Cryptoworks a preto sa nezasekne, lebo nemusí si vyberať z dvoch systémov.
Co to trepes za bludy, uni citacka je v pristrojoch od zaciatku. Zastavovanie obrazu je sposobene chybou softu a nie systemom. Niektore novsie softy maju kodeky na prehravanie filmov a prehliadanie obrazkov na ukor univerzalnosti dekodovania. Pokial nepotrebujem robit z prijimaca medialne centrum tak si zvolim starsi zarucene spravne fungujuci soft a netlacim do prijimaca za kazdu cenu najnovsie a casto neodskusane veci.
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

... neviem ci toto bol moj pripad, lebo moj FW 1.3.4x bol funkcny takmer 3/4 roka a to zamrzanie obrazu zacalo cca pred mesiacom alebo ani nie, takze FW to urcite nebolo, skor Skylink nieco ponastavoval, aspon ja si to tak vysvetlujem.
civic

Příspěvek od civic »

Drobcek28 píše:to Civic: Ja som sa pustil do skusania. Mam tam nahodeny lemontree 1.4.15 ale bez uspechu. Filmy tam vidim ale vypisuje hlasku o kodekoch tak dnes budem skusat dalej...
Tak som sa dal do testovania. Skúsil som Lemontree_Proton_1.4.24 idú akurát mp3, avi akosi nie. Nahrávanie ide v pohode, ale môžem prepnúť len na program s tými istými "frekvenciami" alebo ako sa to povie. Čiže keď nahrávam markízu, nemôžem prepnúť na primu :( len na eurosport sa mi zdá. Inak menu parádne, aj ide rýchlejšie. Ale stále filmy nič no :/

Poprípade do akého formátu by som musel filmy konvertovať aby mi ich prehralo?

Diki

Edit:
Verzia 1.4.33 takisto bez úspechu, ide iba zvuk na všetkých avi. A nahráva tiež tak na nič :(
Naposledy upravil(a) civic dne 27.listopad 2011 - 0:44, celkem upraveno 1 x.
snakan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snakan »

port3r píše:... neviem ci toto bol moj pripad, lebo moj FW 1.3.4x bol funkcny takmer 3/4 roka a to zamrzanie obrazu zacalo cca pred mesiacom alebo ani nie, takze FW to urcite nebolo, skor Skylink nieco ponastavoval, aspon ja si to tak vysvetlujem.
Nahraj si tam 1.1.39 ked pouzivas na sledovanie a nie prehravanie multimedii a budecs mat pokoj, aj zdielanie je bez problemov.
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

vie niekto s akym poslednym FW nesekaju SK/CZ programy na ICE kartach? Mam pocit, ze by to mohlo byt nieco ako 1.3.11 ale nikde neviem zohnat ten FW potrebujem to od lemontree a PS, ma niekto taky FW? dakujem. V sekcii download su vsetky stare fuc.
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

snakan píše:Nahraj si tam 1.1.39 ked pouzivas na sledovanie a nie prehravanie multimedii a budecs mat pokoj, aj zdielanie je bez problemov.
Chcel by som to ale cez HDMI kabel, to tento FW asi nevie, ci? Mam pocit, ze to robi len ten FW od Lemontree.
Vilo952
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Amiko, Cryptobox, ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilo952 »

ale co by nevedel, je to HD prijimac a primarny vystup je HDMI
:: Villy ::
Cryptobox 650HD, Amiko 8150HD SE
Fte 105 - Multifeed 13.0 - 19.2 - 23.5
djtombstone

Příspěvek od djtombstone »

civic píše:
Drobcek28 píše:to Civic: Ja som sa pustil do skusania. Mam tam nahodeny lemontree 1.4.15 ale bez uspechu. Filmy tam vidim ale vypisuje hlasku o kodekoch tak dnes budem skusat dalej...
Tak som sa dal do testovania. Skúsil som Lemontree_Proton_1.4.24 idú akurát mp3, avi akosi nie. Nahrávanie ide v pohode, ale môžem prepnúť len na program s tými istými "frekvenciami" alebo ako sa to povie. Čiže keď nahrávam markízu, nemôžem prepnúť na primu :( len na eurosport sa mi zdá. Inak menu parádne, aj ide rýchlejšie. Ale stále filmy nič no :/

Poprípade do akého formátu by som musel filmy konvertovať aby mi ich prehralo?

Diki

Edit:
Verzia 1.4.33 takisto bez úspechu, ide iba zvuk na všetkých avi. A nahráva tiež tak na nič :(
skús mpg aspoň vie nahrávať tento soft do tohto formátu...
Opticum HD X403p
drak202
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM800HD Amiko A3, DM one

Příspěvek od drak202 »

Vie mi niekto pomôcť ako a kde napájkovať kondík na sieťovku a hlavne akú kapacitu má mať ten kondenzator. Bolo by fajn ak by niekto mal fotku upravenej sieťovky.
vador
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vador »

niekde by to tu už malo byť ale:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ SOLO2 /Openpli 8.3-release/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E
drak202
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM800HD Amiko A3, DM one

Příspěvek od drak202 »

Veľmi pekne ďakujem ale je tu toho veľa hľadal som to asi dve hodky
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

ktory soft na opticum 402hd??? hlavne spolahlivost a zdielanie aby fungovalo v standby rezime,ak taky vobec na 402ku je,druhy prijimac by bol opticum 4060..skusal som 1.2.87,zdielanie nefungovalo,1.3.11,ani tam neslo..vase poznatky??
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
civic

Příspěvek od civic »

Tak s týmto softom prehrá toho asi najviac, ale stále nie xvid :(
ILTV-1.4.33-X4-EdisionFB-byFFTeam

A neviem prečo, no zvykne počas prehrávania obraz zamrznúť, ide iba zvuk, musím pretočiť aby som mohol pozerať ďalej :o
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

NIKTO NEZDIELA 402HD A 4060????
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
Odpovědět