Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
dzavil

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od dzavil »

Stručná odpověď:
Anaconda ukládá VŽDY nahrávku rozkodovaně. :Yahoo!:
Není proto nutné řešit dodatečné rozkodování po případné změně klíčů, ani za týden, ani za rok.

K poznámce Herkulesa:
Má pravdu, jsou již na trhu "experimentální" přijímače např. Topfield SBI 2060, které různé pokusy providerovi umožňují
cituji:
• Automaticky zobrazuje na obrazovce nouzové zprávy zaslané satelitním operátorem
• Umožňuje vzdálenou pomoc satelitního operátora při ladění služeb
• Umožňuje vzdálené přepnutí služby satelitním operátorem v případě nutnosti nebo vyjímečného stavu (zablokování)
• Automaticky upozorňuje na novější dostupnou verzi firmwaru a přímo nabídne aktualizaci
• Umožňuje ochránit předplacenou kartu před odcizením a použitím v jiném přijímači (spárování s kartou)

](*,)
přičemž všechny Skylink ready přistroje koduji nahrávku pomocí ID přístroje, takže nikde jinde než v přístroji kde byla pořízená nejde přehrát!
Platí to i pro TV s nahráváním. ( Autorské práva)
Naposledy upravil(a) dzavil dne 01.prosinec 2011 - 18:10, celkem upraveno 1 x.
flyman2

Příspěvek od flyman2 »

dydaj1 píše:
flyman2 píše:Zdravim
vsetkych priatelov "velkych skrticov"....mam podobny problem ako pred casom Sefirot. Prosim o pomoc pri rozdychani mojej anacondy. Pred nejakym casom som instaloval novy mcas (tusim z 22.11.), po nainstalovani vsak moj primac zamrzol. Odvtedy sa pokusam prepalit FW. Skusal som uz vselico mozne aj nemozne stale svieti na displayi SAIT alebo zamrznute hodiny a primac sa neda zapnut. Loader mam L6.20 . Skusal som FW 1.09.35, 1.99.99 aj 2.09.61 nic nepomaha. Safirot, ak si este na tomto fore prosim ta ozvi sa mi ako ti to dopadlo.

Dakujem za odpovede
Tak už len ručne vložiť FW popisal som to už........... :book: :book: :book:

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... &start=180

Dik za odpoved, ocenujem tvoju snahu ale takto som to robil (vzadu USB kluc, hl. vypinac a sipka v pravo) ale nepomaha to. Teraz je STB v takom stave ze ked ho zapnem nabehne kanal s ciernou obrazovkou a zamrzne. Takze z toho usudzujem ze setting tam ostal. Zaujimave je ze ked dam kluc s FW do portu a zapnem LEDka na kluci blika v nepavidelnych intervaloch. Skoda, ze neviem zistit ci sa pokusa nieco zapisat na to USBecko alebo mu nieco chyba lebo z toho by sa dalo nieco vydedukovat. Nepredpokladam ze by to mal byt plugin lebo primac by mal nabehnut aj bez neho.
Nemate niekto nejaky napad co by som mohol este skusit...som dost zufaly . Dufam ze mi neodisiel HW.
Vdaka za kazdu pomoc...

Teraz som zistil ze on nahrava nieco na ten USB kluc su tam subory "timeshift " (ten s priponou ts ma 7,9GB) len teraz ako to vypnut....
Naposledy upravil(a) flyman2 dne 01.prosinec 2011 - 18:32, celkem upraveno 1 x.
robert.d

Příspěvek od robert.d »

skus sa pripojit cez terminal (SERIAL port) a pozri co to vypisuje,
mne pisalo nieco ze nevie citat USB,
problem bol v tom, ze USB som mal naformatovane na NTFS a z neho anaconda nevedela citat, naformatoval som FAT32 a slo to,
pozri ako mas formatovane USB
flyman2

Příspěvek od flyman2 »

robert.d píše:skus sa pripojit cez terminal (SERIAL port) a pozri co to vypisuje,
problem bol v tom, ze USB som mal naformatovane na NTFS a z neho anaconda nevedela citat, naformatoval som FAT32 a slo to,
Kluc mam naformatovany FAT32. Asi hlupa otazka ale co je to ten terminal?
Uz viem co to zapisuje na ten kluc (dopisal som to minuleho prispevku)
ale ten terminal budem asi poterbovat v buducnosti a este aj redukciu USB - rs232 na pripojenie k notebooku...Dik
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

V poriadku to je chyba pluginu.... :wink:
Stiahni si a ulož (na čiste usb) plugin, po reštarte pokial ti nabehne tabuľka okamžite sformatuj (červene tl.) a na novo nainštaluj
peter213

Příspěvek od peter213 »

Herkules píše:
dydaj1 píše:
peter213 píše:Zdravim
Vopred sa ospravedlnujem za otazku, ktoru tu mozno uz niekto polozil, ale vlaktno je uz tak dlhe, ze to nemam kedy cele precitat.

Zaujima ma ci nahravka ktoru zriadi Anaconda je uz dekodovana alebo nie.

Je to pravda, ze ked prijimac ulozi nahravku zakodovanu, tak po zmene kodov sa uz neda prehrat?

Dakujem za odpoved
Nachapem :o
odkial maš taketo info???
prečo si to nevyskušaš, čo pišeš je blbosť!!!
No až taká úplná blbosť to nieje. Niečo také má robiť kódovací systém irdeto keď bude v plnej prevádzke. Teraz tomu to tak nieje, ale prijímače s originál irdeto čítačkou takúto funkciu budú podporovať ak ju bude chcieť využívať poskytovateľ služieb.
Som tu uplny zaciatocnik a idem kupovat moj prvy prijimac ale panovi didaj1 odporucam aby si trochu za-googlil, potom najde toto http://www.satcentrum.sk/clanky/4498/on ... k-skylink/ a aj dalsie clanky na tuto temu samozrejme ich este nieje vela.
peter213

Příspěvek od peter213 »

dzavil píše:Stručná odpověď:
Anaconda ukládá VŽDY nahrávku rozkodovaně. :Yahoo!:
Není proto nutné řešit dodatečné rozkodování po případné změně klíčů, ani za týden, ani za rok.

K poznámce Herkulesa:
Má pravdu, jsou již na trhu "experimentální" přijímače např. Topfield SBI 2060, které různé pokusy providerovi umožňují
cituji:
• Automaticky zobrazuje na obrazovce nouzové zprávy zaslané satelitním operátorem
• Umožňuje vzdálenou pomoc satelitního operátora při ladění služeb
• Umožňuje vzdálené přepnutí služby satelitním operátorem v případě nutnosti nebo vyjímečného stavu (zablokování)
• Automaticky upozorňuje na novější dostupnou verzi firmwaru a přímo nabídne aktualizaci
• Umožňuje ochránit předplacenou kartu před odcizením a použitím v jiném přijímači (spárování s kartou)

](*,)
přičemž všechny Skylink ready přistroje koduji nahrávku pomocí ID přístroje, takže nikde jinde než v přístroji kde byla pořízená nejde přehrát!
Platí to i pro TV s nahráváním. ( Autorské práva)
Velmi pekne dakujem za pozitivnu odpoved, takze je rozhodnute a idem do toho. Dufam ze z mojho prveho prijimaca nebudem sklamany, obzvlast ked patrim k ludom co kupenu vec pouzivaju az kym ju skutocne nemusia vyhodit. Povodne som uvazoval o AMIKO SHD-8900 ALIEN, lebo som sa nikde nemohol docitat o tom ci Anaconda uklada nahravky dekodovane. Skoda ze to nemaju vyrobcovia na strankach.
robert.d

Příspěvek od robert.d »

flyman2 píše:
robert.d píše:skus sa pripojit cez terminal (SERIAL port) a pozri co to vypisuje,
Kluc mam naformatovany FAT32. Asi hlupa otazka ale co je to ten terminal?
Uz viem co to zapisuje na ten kluc (dopisal som to minuleho prispevku)
ale ten terminal budem asi poterbovat v buducnosti a este aj redukciu USB - rs232 na pripojenie k notebooku...Dik
terminal si predstav ako obrazovku a klavesnicu k boxu na nizkej hw urovni, samozrejme potrebujes na pc mat rs232, kabel a potom nejaky program napr. PUTTY,
pokial budes vidiet vypisy a budes moct zadavat prikazy je velka pravdepodobnost, ze sa ti to podari dat do poriadku
stuger

Příspěvek od stuger »

baallu píše:Proste si zozen hdd z externym napajanim ( to je taky co sa dava zvlast do elektriny) fw nahraj na ten hdd a pripoj k prijimacu a skus normalne flashnut...
skusal som dva externe disky s externym napajanim a nenajde ani tie, skusal som aj hlavny vypinac a sipku vpravo, nic nepomaha, nevie mi nasjt ziadne zariadenie . . . :(
QMXX
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od QMXX »

Ahojte,

nevie niekto, či funguje zdielanie medzi Optibox Anaconda a Opticum 4060cx po rs232? 4060cx by som chcel ako klient. :) (kartu cw)
flyman2

Příspěvek od flyman2 »

dydaj1 píše:V poriadku to je chyba pluginu.... :wink:
Stiahni si a ulož (na čiste usb) plugin, po reštarte pokial ti nabehne tabuľka okamžite sformatuj (červene tl.) a na novo nainštaluj
Dakujem vsetkym za pomoc. Uz to funguje...
frenky48

Příspěvek od frenky48 »

Vie niekto ako sa dá zapísať viac ako 10 znakov do mena a hesla v Mclient ?
Mám kúpenú clines a meno má 14 znakov. Keď to nakopírujem cez FTP celý riadok sa prepíše na pôvodný.(dummy dummy)
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

frenky48 píše:Vie niekto ako sa dá zapísať viac ako 10 znakov do mena a hesla v Mclient ?
Mám kúpenú clines a meno má 14 znakov. Keď to nakopírujem cez FTP celý riadok sa prepíše na pôvodný.(dummy dummy)
Tak potom ročo v xcame :wink:
frenky48

Příspěvek od frenky48 »

dydaj1 píše:
frenky48 píše:Vie niekto ako sa dá zapísať viac ako 10 znakov do mena a hesla v Mclient ?
Ano v xcame nemám problém, ale chcel som všetko riešiť jedným pluginom.
Ďakujem
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

frenky48 píše:
dydaj1 píše:
Ano v xcame nemám problém, ale chcel som všetko riešiť jedným pluginom.
Ďakujem
Takžte ty si chseš vypracovať config. a teraz neviem cc-cam alebo new-cand.
frenky48

Příspěvek od frenky48 »

Ano. Pri zápise do cccam mi nezapíše viac ako 10 znakov do mena a hesla. Ked to zapíšem z počítača cez FTP do config, celé sa to vymaže a naskočí pôvodný riadok.
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

frenky48 píše:Ano. Pri zápise do cccam mi nezapíše viac ako 10 znakov do mena a hesla. Ked to zapíšem z počítača cez FTP do config, celé sa to vymaže a naskočí pôvodný riadok.
neskušal som tak dlhe heslo.....
Naposledy upravil(a) dydaj1 dne 05.prosinec 2011 - 11:53, celkem upraveno 1 x.
DURAN
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Uclan 4k +110 GILBERTINI motor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DURAN »

Prosím v sharede mi nejde na Anakonde KABEL DE HOME ,ked dam iny primač (ferguson, Opensat ) tak m ide bez problemov FW. mám 1.09.35 .
Dakujem za odpoved odborníka veci (ANAKONDY ) znalej.
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

O ktore programy sa Ti jedná - RTL,VOX, Eurosporty ...? bud konkretnejší
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
DURAN
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Uclan 4k +110 GILBERTINI motor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DURAN »

JUKEBOX
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“