DVB-T/T2 Maďarsko

Diskuse kolem DVB-T/T2, DVB-C/C2 (pozemní a kabelové digitální vysílání)

Moderátor: EnoSat

Odpovědět
Ylva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: MADARSKE DVB-T-VYSIELACE KANALI

Příspěvek od Ylva »

Lajog píše:mas pravdu,uz to tam nie je napisane,myslim ze to bolo na stranke POWER.szm.sk-vysielac Tokaj,alebo priamo na madarskej stranke fmdx.hu(vysielac Tokaj)
bola tam hviezdicka pri 68.kanali,ze docasne,neskor-po vyp.analogu na tom 60.kanali,,,,aleee uz to tam nie je,takze tiez tomu nerozumiem,pre teba lepsie,ale urcite casom doplnia-zapnu tie mensie vysielace a bude sa dat snad chytat nieco nahradne-blizsie
nasiel som ten rotator FZR-1 stoji 90€ :shock: no to sa dalo cakat :D
Rotator som si v minulosti robil neni to take pohldlne ako na tovarenskom ale dodnes fakci a doposial som mal na nom VKV antenu ( rumunske radia ) sli ale teraz je na nom sito pockam az pokial to vsetko nespustia a potom sa rozhodnem co dalej pouzijem -moznoze nebudem potrebovat nic ked mi tu nic nepojde tak to vsetko zhadzem a strecha bude cista :-D
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

dnes bol spusteny TVP satorajhely analog som zneho prijim al aš doma na 38k ma tie iste kanali čo tokaj
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
jzaprel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: každý mesiac iný

Příspěvek od jzaprel »

Tak nakoniec spustia Madari v decembri nový vysielač z kóty Nagy Hideg Hegy ( Velký studený kopec) v peštianskej župe . Čiže nie Csóvanos, ako bolo avizované dávnejšie.Je to ale kúsok odtial.Okrem tohto vysielača pribudne v decembri 16 nových vysielačov malého výkonu.Podrobné info v prílohe.

http://www.nagyhideghegy.hu/webkamera1
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ylva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ylva »

Zdravim
Je 1.12. a avizovane vysielace Aggteleg-Miskolc/Avas uz idu ?
Skusal som dnes a kde nic tu nic.
Ma niekto nejake nove info ?
TIA.
dodo8
satelitni prijimac: VU+ Solo2

Příspěvek od dodo8 »

@ Ylva
máš ss
VU+ SOLO2 (VTI 11.0.1), arriva 200, /color], T90
Lajog

Příspěvek od Lajog »

Ahojte,dnes mi dosla nova telka,super citlivy tuner :good: oproti rok staremu modelu,co som mal(sice aj o dve triedy vyssi )...a ake bolo moje prekvapenie ked mi na 45.kanale naladilo Madarsky MUX A,ide lepsie ako na 68.kanali Tokaj,este neviem odkial to ide??
antenu mam stale natocenu tak isto ako predtym,cize na Tokaj.
Kosice mesto-Terasa
p.s. Ylva ty to chytas??
Ylva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ylva »

Lajog píše:Ahojte,dnes mi dosla nova telka,super citlivy tuner :good: oproti rok staremu modelu,co som mal(sice aj o dve triedy vyssi )...a ake bolo moje prekvapenie ked mi na 45.kanale naladilo Madarsky MUX A,ide lepsie ako na 68.kanali Tokaj,este neviem odkial to ide??
antenu mam stale natocenu tak isto ako predtym,cize na Tokaj.
Kosice mesto-Terasa
p.s. Ylva ty to chytas??
Ahoj
Zial mne uz nejde vobec nic 44 v lete sla ine nic ale uz nejde ani to nieco porobili a co bolo to bolo :-(
durkovic

Příspěvek od durkovic »

zdravím,

pozerám že tu beží zaujímavá diskusia o príjme HU TV staníc,

otázočka na Vás skusenejších

bývam v Košiciach v starom meste, mám doma televízor LG 42LE5300 s MPEG-4 (HD) tunerom. bývam na 7 poschodí (8poschodový panelák) a z loggie mám priamy výhľad na Slanec. domové rozvody STA dáávno nefungujú a su ešte osadené starými anténami, v rozvodni chýbaju zosilnovače, anteny pre VKV ešte pre pásmo OIRT takže tadial cesta nevedie,

ako by ste mi doporučovali zabezpečiť príjem aj HU TV staníc? umiestnenie anteny na anténny stožiar paneláku asi nepripadá do úvahy potreboval by som asi povolenie celeho byt. spoločenstva, loggiu mám zasklenú.

na chalupe blízko HU hraníc ( v Čerhove) príjímam maďarské TV stanice bez problémov na TV Panasonic s MPEG-4 (HD) tunerom, anténu mam tam SITO nasmerovanú na Trebišov cca. teda opačná strana antény priamo smeruje na Sátoraljaújhely.

ďakujem za rady.
Lajog

Příspěvek od Lajog »

V starom meste V Košiciach je momentalne asi este nemozny prijem madarskych muxov, vykony su slabe z Tokaja.Ja osobne ani nemam skusenosti,ani nikto zatial tu nepisal(ak sa nemylim),ze by chytil HU digital v starom meste!Je to uplne ine ako pri analogu,ovela mensie vykony a velmi vysoke kanali,hoci ako som uz pisal na 45.mi stale ide madarsky mux A,co je podstane nizsi kanal a neide z Tokaja...mozno ked spustia digital z mensieho vysielaca Telkibánya/Pányok, Nagy-hegy-pri tych Slanskych vrchoch, ktory vysiela teraz analogovo M1 kanal 23. a TV2 kanal 39.,pokial viem zatial odtial neide digital....
V kazdom pripade si treba precitat poriadne toto forum,lebo je to vela informacii a casto sa opakuju,cize ako skusat chytat signal,aku antenu asi pouzit a ci sa da vobec chytit signal.
Takze vela stastia a trpezlivosti :book:
durkovic

Příspěvek od durkovic »

ďakujem aspon za predbežné info , jj určite forum prelistujem.
Lajog

Příspěvek od Lajog »

Ok a daj vediet potom, ak sa nahodou niekedy do toho pustis,mozno prvy das vediet,ze to ide uz aj v starom meste!Mna tiez odradzal jeden chlapik z Aerialu,ze je to velka loteria a malokde to v KE a blizkom okoli ide...aj ked on ma dost,,podrezany jazyk,,vie byt neprijemny, ale vie o com rozprava a nakoniec som to aj tak so stastim a hlavne trpezlivostou dokazal hoc s pociatocnymi problemami :wink:
durkovic

Příspěvek od durkovic »

Tak možno nejaká info, na izbovu pasivnu anténu som na televízore LG42LE5300 naladil 12 rádiostaníc.
klinec2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+uno4kSE,Zgemma H8.2H

Příspěvek od klinec2 »

daju sa primat volne madarske programy DVB-T a ake?
:thankyou:
VU+ UNO 4K SE, VTi 15.0.02 / Skylink SK,AntikSat,Cyfra+ , NC+ /Maximum E-85 multifocus 23.5°,19.2°,16°,13°,4.8°,1°
Zgemma H8.2H
peter 7
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter 7 »

m1, m2, Duna, Duna World, TV2, RTL klub, vsetko v mpeg-4. a zálezí na tom, kde bývas.
durkovic

Příspěvek od durkovic »

a všetky ostatné sa sprístupnia po zakupení CI karty či čo to je proste ostatne maju spoplatnenné.
klinec2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+uno4kSE,Zgemma H8.2H

Příspěvek od klinec2 »

Dakujem za odpovede :thankyou: ,už som namontoval sietovu antenu a v pohode idu m1, m2, TV2, RTL KLUB, DUNA TV, DUNA TV II, euronews, INFO
· NEO FM, MR1 Kossuth, MR2 Petőfi, MR3 Bartók a ešte plno ale tie su kodovane/treba kartu/ :smoke:
VU+ UNO 4K SE, VTi 15.0.02 / Skylink SK,AntikSat,Cyfra+ , NC+ /Maximum E-85 multifocus 23.5°,19.2°,16°,13°,4.8°,1°
Zgemma H8.2H
jzaprel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jzaprel »

Od zajtra sú menšie zmeny :
- navýšenie výkonu Budapešt Széchényi 62k - C- z 50 kW na 100 kW
- nové vysielače Agtelek, Fony k31 B
- mierne navýšenie výkonu Karancs A a B 38 a 55
krais

Příspěvek od krais »

Poradili by ste prijímač + anténu pre príjem maďarských staníc v okrese Šaľa? Potreboval by som nejakú lacnejšiu variantu, ale zase aby to nebol nejaký šmejd. Bola mi poradená značka synaps, ale vôbec ju nepoznám, neviem ako sú na tom s kvalitou. Ďakujem
jzaprel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jzaprel »

Z mojich skúseností: Synaps 2800, 2860 majú menej citlivé tunery, odišlo mi zopár dialkových ovládačov, menu majú ok.
Velmi citlivý je Opticum 24, ale má nepraktické malé DO
Zatial pracujú bez problémov aj Signal 507 HD- je to prijímač na scart( priamo) aj HDMI, citlivosť je dobrá a cena tiež.
Nenapísal si či chceš len fta alebo aj kódované kanály. Pre kódované je vhodný Wayteq HD90- zatial bez problémov.
Anténa najradšej odporučiť na mieste, ale ak máš priamy výhlad v primeranej výške, tak taká Spektra z Unikomu by mala vyhohovať.
krais

Příspěvek od krais »

Chcem to iba na free kanály
Odpovědět

Zpět na „DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-C2“