Optibox koala hd

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox KOALA
Kontaktovat uživatele:

Re: Optibox koala hd

Příspěvek od DJDave »

emilsat píše:
MartinNR píše:
teves píše:Zdar chlapáci,
koupil jsem dvě zařízení Koala HD a potřebuji poradit.Nenapsal by mi někdo návod na sdílení karty přes LAN ?? Jakej FW popřípadě jakej plugin nahodit aby to fungovalo + popis nastavení .Díky moc ,zkoušel jsem hledat po foru ale asi špatně...nic o konkrétnim nastavení jsem nenašel.

Napis (trebars cez RP), ze aku mas kartu, ci potrebujes aktivny bloker, pripadne ci mas vybrany konkretny typ komunikacneho protokolu (napr. CCCam, lebo bla bla), a pod.
Pokud chceš sdilet tak si radejí neco :book: hlavne zde na foru se o tom hodne píše .........
Koala není moc vhodná na sdílení jako server..... Mcas a oscam spolu nekamarádí.
IPbox (třeba 55HD) na MGcam jede naprosto v pohodě a koalu použiješ jako klienta.
Cryptobox 450(400)HD by měla fungovat také...místo IPBoxu... / nemám vyzkoušeno. Ale prubnu, jakmile dorazí...;)
Optibox ANACONDA HD, KOALA, Philips 6010/3010, IPbox 91 i 99HD, AB Cryptobox a mnoho dalších..., motor SG2100, parabola 80AL, Invacom single... / 23,5°E, 19,3°E, 16°E, 13°E, 1°W a další.../
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

Tak jedu bez problému v1.09.61 viz.výše jak jsem psal a je jedno jestli FAT, NTFS či jurnaled (JFS), udělal jsem na novém softu new seřazení a vše bez problému včetně toho jak tu někdo psal že se mu na první pozici STV či ČT neodkoduje.
Azbox 720 - Globo HD S1 - Optibox Koala - HD Box 105+ - Formuler S Turbo
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

2Calvero:
Takže loader i firm proběhl, nesmazalo se nic (ani pluginy, ani seznam kanálů, ani časovač nahrávání). Zatím mi to valí asi 6 hodin a stále jde bez problémů mazat z HDD (což dřív už tak po 15-45 minutách nešlo). Co dál uvidím. Plugin Mcas jsem zatím neřešil. Jediný co se mi zdá, že EPG se načítá o něco pomaleji, ale jinak zatím pohoda. Pokud to tak vydrží, nemám dál co řešit...
Tovární nastavení jsem zatím nedělal, jestli současná konfigurace začne blbnout, zkusím to celý "vyčistit" a nahodit to tam načisto...

Ale dotaz: kdyby to začalo i přes to časem blbnout a přeci jen jsem chtěl downgradovat na ten lednovej 1.08.75 - záleží na loaderu? Nebo můžu na ten nejnovější 2.54 co tam teď mám zkusit natáhnout ten lednovej firm?
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

TwinCZ píše:2Calvero:
Takže loader i firm proběhl, nesmazalo se nic (ani pluginy, ani seznam kanálů, ani časovač nahrávání). Zatím mi to valí asi 6 hodin a stále jde bez problémů mazat z HDD (což dřív už tak po 15-45 minutách nešlo). Co dál uvidím. Plugin Mcas jsem zatím neřešil. Jediný co se mi zdá, že EPG se načítá o něco pomaleji, ale jinak zatím pohoda. Pokud to tak vydrží, nemám dál co řešit...
Tovární nastavení jsem zatím nedělal, jestli současná konfigurace začne blbnout, zkusím to celý "vyčistit" a nahodit to tam načisto...

Ale dotaz: kdyby to začalo i přes to časem blbnout a přeci jen jsem chtěl downgradovat na ten lednovej 1.08.75 - záleží na loaderu? Nebo můžu na ten nejnovější 2.54 co tam teď mám zkusit natáhnout ten lednovej firm?
Na Loaderu nezáleží, je jedno, zda je starý či nový...
Já mám spíše problém s tím, že mám setting kvůlu motoru z verze 1.08.75...
Jak píše \Calvera\ bude asi nejlepší natáhnout kanály z družice nově. ALE děsí mě vyhledávání a nastavování pozic na motoru..., není to zase taková sranda. :twisted:
Ale ... zkusím to... :good:
Optibox ANACONDA HD, KOALA, Philips 6010/3010, IPbox 91 i 99HD, AB Cryptobox a mnoho dalších..., motor SG2100, parabola 80AL, Invacom single... / 23,5°E, 19,3°E, 16°E, 13°E, 1°W a další.../
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Já naštěstí motor nemám. \:D/
Pajosk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajosk »

http://www.optibox.cc/?q=product&id=49 TAM MAŠ NOVI SOTFER V DOVLANDU.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Tak včera večer po 24 hodinách se 1.09.61 hryznul při nahrávání z ČT HD. Nahrál asi 20 minut, které stejně byly poškozené, nabídnutou opravou akorát dokázal vždy pustit záznam s dobrým obrazem tak 20 vteřin, který se pak rozsypal taky a zvuk žádný. A přitom se celá Koala sekla a finiš.
Takže jak bude chvilka, zkusím udělat celkový tovární nastavení a všechno nahrát znovu, a dám další zprávu jak 1.09.61 pojede....

EDIT: No a včera večer a dnes (neděle 11.12.) dopoledne všechny programy zakódované a nutno tvrdý restart... Dneska bych to měl stihnout vyčistit (tovární nastavení) a všechno na čisto nahodit....
Naposledy upravil(a) TwinCZ dne 11.prosinec 2011 - 9:58, celkem upraveno 1 x.
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

Měl jsem naladěno od 39E až po 30W, parabola 115 cca 7000 programů, na posledním softu jsem neskenoval všechny pozice je jich kolem 4000 a bez radia.
Mám Koalu od softu v1.08.16, je pravdou, že v1.08.75 byla ta stabilnější, vždy jsem novější testnul, zůstal jsem teď u v1.09.61, jak jsem již psal při skenování a seřazovaní se mi nestalo, že by se to seklo.
Kolega jel na v1.08.75, 500GB hardisk, nahravolo mu to v pohodě (formát Jurnaled), ale všimnul jsem si u něho, že když byl hardisk připojen, odezva přepinání na ovladači slabá-pomalá a semtam se to seklo, při odpojeném disku vše OK!
Nyní zkouším nahrát na Flashku 8GB KINGSTON - ČT HD 50min
Dám vědět jestli se to sekne.
Na loader 2.54 můžeš klidně nahrát zpět v1.08.75
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

Tak 50 minut na CT HD Mýty a fakta 4,3 GB bez sekání, nyní zkouším převod do avi
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

Já nahodil továrko, nasadil 1.09.61 a MCAS_EMU_MCLIENT__04072011.
Naskenoval jsem zatím jen pozici 23,5° srovnal si kanály, kde na 1.pozici je ČT1. A "musím to zaklepat" zatím bez problému.
Dnes nahodím 19° a 13°. Pak zkusím 1°W nahrávání jede zatím jen na 8GB a v pohodě. 320GB NTFS jsem nyní nezkoušel. Faktem je, že před tím při připojenem HDD, kde na FAT32 jsem měl 64GB byla odezva v přepínání velmi dlouhá... po odpojení HDD bylo vše v pohodě. Ale pozice 1. nefungovala. Měl jsem tam óčko. Pak to bylo OK.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Takže stále problém Houstone...
Včera jsem dělal kompletně vyčištění do továrního nastavení, natáhnutí znovu 1.09.61, poté opět továrku, a nahození pluginů octaCAM__MCAS_EMU_MCLIENT__24102011. První problém jsem měl už při načtení uloženého seznamu kanálů, protože místo nějakých 527 mi to načetlo jen cca. 450, a samozřejmě bez všech prvních asi 80 pozic s nabídkou Skylink. Přitom v té záloze to bylo OK. Tak jsem dal teda zase továrku, a nechal načíst všechny kanály automaticky, přes tisíc kanálů ale Skylink nikde. Zkouším ručně některý frekvence, ani prd. No zkrátím to - po několika různých pokusech (vždy s vyčištěním na továrku) mi to nakonec nevím proč tu zálohu *.fdu vzalo... Vypadalo to nadějně.
V noci jsem pak zkusil ještě erotický kanály, zjistil jsem že Penthouse HD, Hustler a ještě cosi nejede. V Mcas jsem v nastavení "emm loading: off" a "emulate: off" přehodil obojí na "on" a dva se chytli, ale Penthouse HD jsem prostě nerozchodil (a jel mi a jet má od Skylinku)...
No a poslední zásek právě teď - přehrávání z HDD, vypnu přehrávání (naškočí samo živý kanál), nahodím EPG, obraz se mi zmenší do pravýho rožku jak je u EPG normální, ale tím jsme skončili. Vysílání tam sice pokračovalo, ale jinak nic, ani po 10 minutách EPG nebo cokoliv nenaskočilo, ani když jsem odpojil HDD. Občas při zaseknutí se to třeba po minutě probralo, teď ne...
Mno pánové, co za radu teď? :unknown:

P.S.: na první pozici mám ČT HD. Sice jsem úplně nepochopil, jaký problém ta první pozice někomu co dělá, já s tím problémy neměl (krom pátečního nahrávání na HDD), ale radši to uvádím taky.

Edit: a teď ještě k tomu u HD kanálů vypadává zvuk a kostičkuje obraz a občas na vteřinku i naskočí třeba "program zakódován". Po restartu (tvrdým vypnutím) je vše OK, takže signálem či jinými vnějšími vlivy to není...
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

stáhni si toto seřazení pouze 23.5E, jen to děláno na posledním softu
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 43#p375743
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Seřazením to asi nebude... Navíc já si upravuju seřazení přes PolarEditOctagon...
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

Jak máš nastaveni vypnutí mašiny, po vypnutí máš zobrazeny hodiny?? Já ne,někdy vypnu jak mašinu, respektivě všechno HiFi od zdroje.
Zapnutej mám pouze plugin Mcas, ostatní pluginy vypnuté, zkoušel jsem coconut, XcamClient, AutoUpdateMcas atd, vždy se to hádalo, bvždy mám zapnutrj pouze jeden, kartu mám -kartu výměna a vše OK!!!!!!!!
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Nevypínám ho vůbec, dřív jsem měl jen stand-by, ale ani to nepomáhalo. Nevypínám ho kvůli tomu, že nechci furt při každým zapínání natahovat celý EPG...
Plugin mám zapnutej jen Mcas, kartu mám půl roku starou (novou). Nejnovější model Skylinku...Ze startu jsem s tím problém neměl (kromě vymazávání na HDD), ale poslední měsíc až dva už musím co dva či tři dny udělat tvrdej reset spínačem ať dělám co dělám....
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

tak si zálohuj své seřazení a natáhni si moje, já nemá hardisk zaplej, mám Memorex 120GB, používám 8GB fleshku, jinač nevím, zeptám se ještě u kámoše co ten 500GB jak mu jede, měl již i jinej problém, že mašina byla už úplně mrtvá ani přes RSC kabel to nešlo natáhnout, jel pak v1.08.75, dle něho nejlepší, ale zamrzalo s hardiskem když ho vypnul vše ok! Teď jede poslední soft, tzak jak budu u něj tak to ověřím.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Zkusím ještě použít 16GB flašku, protože ten disk i když je novej, tak se mi úplně nezdá i když všechny testy jsou OK, je to 320GB 2,5" externak TakeMS... Ale u původního softu byl problém i bez něj...

EDIT: Teď pro změnu mi to nechce vymazat cokoliv nahraný z HDD, a to prosím prej kvůli tomu, že se soubor přehrává. :unknown: Nepřehrává se samozřejmě nic a hlásí to u všech souborů. :ROFL: Už se tomu musím asi fakt jen smát, i když to moc k smíchu není mít ne úplně levnou věc, co furt něčím vysírá... Zlatá doba analogu a VHS. :lol: Pročpak mi takový ko**tiny třeba nedělá ani jeden z HDD rekordérů, který mi šlapou cca. 5 let bez jedinýho problému? A nejsou přitom moc rozdílný (mají tuner, mají software, mají HDD, nahrávají, stříhají, vypalují,...)...
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

No za málo peněz bys chtěl moc muziky.
Nevím jestli to maj plně funkční na Dreaboxech - prej všeuměl
http://www.eltasat.cz/satelitni-prijem/ ... tAodshcGSQ
koukni na tu cenu.
Otázka??? Máš čas se vůbec na to dívat??? Pořád to opakujopu dookola. 3x za rok stačí aktivovat balíček - Vánoce - popř. nějaká dlouhodobá nemoc - MS či olympijské hry.
Já mám taktéž hafo VHS - filmy,hudba,audio. A jakou jsem neměl VHS HiFi F55 Panasonic 17 let starej a ještě pořád šlape.
Nahravám maximálně na fleshku a pak uložím na hardisk nebo na DVD.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

No zase jako za málo peněz, jak se to vezme. Optibox zase úplně nejlacinější není, není to nějaký GoSat, Gogen apod... A čas dívat se? Co chci se až tak často neopakuje a čas mám, ale jen když ho mám, což je právě vždy jindy, než se programy dávají. A navíc já mám různě nastavený nahrávání a ne vše vždy chci vidět, naopak zase dost často narazím na něco, o čem jsem ani nevěděl a úplně bych to zazdil. Proto mám disk a ne flashku, někdy se mi za týden ponahrává dost věcí a pak za jeden den to prolítnu a jen třetinu třeba omrknu... Takže ANO, pro mě to smysl má a jsem za tu možnost rád, ale archivuju si jen velmi málo věcí, zas mi stačí se na zajímavosti jen mrknout a netřeba archivovat, ale vidět to chci...

Nicméně tohle už jsme dost off-topic. Stále trvám na tom, že Optibox stál nějaké peníze, ty peníze jsem dal za určité funkce, kterými se presentuje, a Ty tím pádem požaduji a bez poruchy... To že čas od času musím restartnout beru, ale každý den či každý druhý den už je opravdu moc... Jednou měsíčně bych neřekl ani popel...
radoaliasdob

Příspěvek od radoaliasdob »

Ahojte, píšem sem prvý krát. Dnes som inštaloval nový firmware v1.09.90 z usb klúča http://www.optibox.cc/?q=product&id=49 , a medzi tým to seklo. Od vtedy sa mi satelit nedá zapnúť a vypisuje mi "ERR 0x71" na displeji prijímača. Neviete mi poradiť ako sa to dá vyriešiť? Teraz sa k menu vôbec nedostanem, ani klúč nenačíta, prijímač ostáva mrtvy. Ako tam môžem dostať starší firmware /je to možné pomocou RS232 - usb kábla/? POMOOC
vopred vďaka
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“