Optibox koala hd

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Re: Optibox koala hd

Příspěvek od MartinNR »

Mne sa stalo presne to iste. rovnaky kod chyby po aktualizacii z menu pristroja.
Pokusil som sa o napravu:
1. pokus - novy fw na 8 GB usb kluci patriot, NTFS. vypnutie vypinacom vzadu, vlozeny kluc s fw, podrzanie CH+, zapnutie -> opat chyba.
2. pokus - novy fw na 2 GB kluc, FAT. rovnaky postup, fw nacitalo, nakoniec vypisalo "COMPLETE". vypnutie vypinacom, zapnutie vypinacom. opat vypisal nejake nacitavanie dat ("FE" s priebehom do 100) a zapis ("WR" tiez s priebehom do 100). nasledne autmaticky restart, potom uz nabehol prijimac ok. neviem co malo znamenat to druhe nacitavanie nejakych dat, uz som nedrzal CH+ takze to asi nebol FW, a tiez to bolo ovela rychlejsie ako samotny FW.

Zmeny vo FW: uz su tu niekde popisane, ale tak v kratkosti - graficky zmenene menu, funguje mazanie nahravok z usb, auto upg z netu, atd.
Znovu som si nasavil "Slovencinu", uvidime o nejaky cas, ci sa napravil problem s EPG, ktory mal pri slovencine predchadzajuci FW.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
radoaliasdob

Příspěvek od radoaliasdob »

fakt dobrá rada, ja som pred tým robil to isté, len som to mal na 16g klúči, a teraz som to dal na 256 mb klúčik FAT, a robilo mi to presne to isté, až na ten automatický restart. Restartoval som ho manuálne a box sa rozbehol, úprimná vdaka.
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

ake mate skusenosti s novym softom 1.09.90,,niesom doma tak nemozem oskusat,,stabilita,,praca s hdd,lebo ako som pozeral v downloadoch je tam toho vypisane hodne..
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

jeden poznatok - problemy s epg pri nastavenej slovencine pretrvavaju.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

je potrebne pri zmene softu na 1.09.90 menit aj loader na 2.54?? alebo v pohode moze ostat 2.23??
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

janoslama píše:ake mate skusenosti s novym softom 1.09.90,,niesom doma tak nemozem oskusat,,stabilita,,praca s hdd,lebo ako som pozeral v downloadoch je tam toho vypisane hodne..
Docela mě překvapilo nove menu ( grafika ) 100% :thankyou:
Skoušel jsem napojit 3.5 HDD_320gb s vlastnim napajeni a myslim ze se to chova docela slušne a zaroven jsem prehral i 3d film ani se to neškublo .
Pokud jde o epg cz tak jsou pořadku . kartu cs+sklink cte Mcas na 100%
K novemu sw zatím nemam nic vytknout .
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox KOALA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

Jaký MCAS jsi tam dával ??? :book:
Optibox ANACONDA HD, KOALA, Philips 6010/3010, IPbox 91 i 99HD, AB Cryptobox a mnoho dalších..., motor SG2100, parabola 80AL, Invacom single... / 23,5°E, 19,3°E, 16°E, 13°E, 1°W a další.../
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Tak já nahodil tenhle soft, nejnovější pluginy, a jak jsem najel na "importované soubory", tak konečná, zamrzl jsem. 2x...

Mimochodem, čím může být způsobený, že nemůžu naladit některý programy? Je to firmwarem nebo pluginama?

Zkoušel jsem všechny možné varianty softu 1.09.61 (sestavu moji, sestavu od Calvera, nebo čisté znovu naladění, a nenašlo mi to ani ručně např. Astra 3D promo nebo Hustler - obojí z 19,2°E), když jsem zkoušel nejnovější soft 1.09.90 a nahodil nejnovější pluginy a nahodil svou sestavu .fdu a ručně naladil novou frekvenci Astry 3D promo, tak v pohodě, ale zas mi ani Penthouse, Hustler nebo Dorcel nejede a HistoryHD či další občas nenaskočí - zakodované). Asi spíš problém v pluginech, že?
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

DJDave píše:Jaký MCAS jsi tam dával ??? :book:
Mcas :
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

TwinCZ píše:Tak já nahodil tenhle soft, nejnovější pluginy, a jak jsem najel na "importované soubory", tak konečná, zamrzl jsem. 2x...

Mimochodem, čím může být způsobený, že nemůžu naladit některý programy? Je to firmwarem nebo pluginama?

Zkoušel jsem všechny možné varianty softu 1.09.61 (sestavu moji, sestavu od Calvera, nebo čisté znovu naladění, a nenašlo mi to ani ručně např. Astra 3D promo nebo Hustler - obojí z 19,2°E), když jsem zkoušel nejnovější soft 1.09.90 a nahodil nejnovější pluginy a nahodil svou sestavu .fdu a ručně naladil novou frekvenci Astry 3D promo, tak v pohodě, ale zas mi ani Penthouse, Hustler nebo Dorcel nejede a HistoryHD či další občas nenaskočí - zakodované). Asi spíš problém v pluginech, že?
Podivej se do nastaveni Disegc tam budes mit problem ..
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Nemám motor, tak nevím co s Disegc, natož co bych tam mohl mít špatně. Ale přitom jiné kanály z 19,2° mi to najde v pohodě...

2Emil: u softu 1.09.61 jsem tam měl ten co tu psal Calvero octaCAM__MCAS_EMU_MCLIENT__24102011. Teď s nejnovějším 1.09.90 jsem tam házel i nejnovější pluginy... Zkusím ten 04072011...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

emilsat píše:
Mcas :
Takže kompletní vyčištění (továrka, pluginy vymazaný), nahození 1.09.90 - ještě jednou továrka - nahrání pluginů co jsi psal MCAS_EMU_MCLIENT__04072011 - naladění komplet kanálů - a Astra 3D promo aktuální ani Hustler nic. Ručně zkouším Astru - taky nic. Mám stále jen 2x Astru 3D promo, který ale oznamují info o nové frekvenci, na které ale mrtvo... Diseqc nepoužívám, nemám motor, mám klasickej konvertor MonoblockLNB single pro 19,2°E a 23,5°E...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Hlásím, že sestava 1.09.90 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011.zip po cca. 10 hodinách opět nečekaně jako u prakticky skoro všeho totální ZÁSEK a tedy tvrdý vypnutí spínačem... Takže jdem zkoušet dál a dál a dál, vidím to opravdu na pokus lednové konfigurace... Snad aspoň ta pojede...
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

mna sa od instalacie posledneho fw niekolkkokrat stalo, ze koala pri vypinani vymrzla s hlaskou o vypinani na obrazovke. to sa mi predtym vobec nestavalo. casto nahravam, ale neviem ci to moze byt tym.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Já zatím vše zkouším bez HDD (abych mohl případně eliminovat vadu USB či HDD), takže jsem už víc jak týden bez nahrávání, ale co nadělám... Aktuální zásek se mi stal po tom, co jsem kolem poledne nahodil daný firm a plugin na naprosto vyčištěnou Koalu, a nechal vyhledat automaticky kanály (takže žádné dohrávané fdu s příp. vadou)... Přes den jelo (nevypínám nijak), a teď večer po návratu domů jsem chtěl mrknout na EPG, a naběhlo jen zmenšené okénko náhledu programu, a tím jsem skončil a ani po 30 minutách se to nerozjelo... Podobný problém jako u prakticky skoro všech předchozích kombinací....
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

TwinCZ píše:
emilsat píše:
Mcas :
Takže kompletní vyčištění (továrka, pluginy vymazaný), nahození 1.09.90 - ještě jednou továrka - nahrání pluginů co jsi psal MCAS_EMU_MCLIENT__04072011 - naladění komplet kanálů - a Astra 3D promo aktuální ani Hustler nic. Ručně zkouším Astru - taky nic. Mám stále jen 2x Astru 3D promo, který ale oznamují info o nové frekvenci, na které ale mrtvo... Diseqc nepoužívám, nemám motor, mám klasickej konvertor MonoblockLNB single pro 19,2°E a 23,5°E...
klasickej konvertor MonoblockLNB single pro 19,2°E a 23,5°E... co to je ? ty disegc nepouživaš ? :unknown:
Co mas a jaky lnb pouzivaš ?
Hustler : 19*2-astra ted jsem ho naladíl a jde :smoke:
frek:123430
pol:hor
sym.ret:27500
fec:3/4
Este k tomu vypadku ze se my to taky stalo ze my vytuhne prijimač stači vypnout zapnout a nastartovat plug Mcas opět je vse pořadku .Skusil jsem Odstranit plug Mcas vložil modul pro danu kartu a zatim vše poradku . Taky pouzivam Xcam- klient a ten jde v paradku .
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

Takže jsem nahodil v1.09.90 -
Postup:
tovarní nastavení - vypnul příjmač + zadní vypnutí - zasunul USB (8GB formát fat) na něm pouze saoft v1.09.90 - přidržel jsem + na čelním panelu na, naněhlo scan USB - poté napíše COMPLET, vypnutí na zadním vypináči-opětovné zapnutí na zadním a pak na ovládači - vše OK!
Nastavení rozhraní, vzhledu a motoru vše OK, několikrát zapnuto vypnuto na 23,5E vše ok, až do doby, kdy jsem natočil na 19,2E, kde jsem měl na první pozici TVP info, TVP Kultura, TVP Historia, TVP Polonia (vše 10862H 22000).
Na této frekvenci nastalo totální zamrznutí příjmače, obraz se sekal i zvuk a nešlo přiřadit jinou pozici či družici, vypnutí popuze zadním vypináčem.
Po opětovném zapnutí stejná situace, nepomohl ani výše uvedený postup
nahození softu ani staršího - ERORR 90 -
Tak jsem si s tím chvíli hral a dostal jsem se opět do menu takto:
přidržel jsem na předním panelu chanel - a zapnul mašinu, došlo k listovaní na jinou stanici, tu jsem potvrdil a byl jsem již v menu.
Azbox 720 - Globo HD S1 - Optibox Koala - HD Box 105+ - Formuler S Turbo
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

Listovat nešlo když bylo usb zapojeno.
Pravděpodobný bug sat 19.2E fe 10862 H 22000
Proto jsem nahodil zpět soft v1.09.61 aby mne pak nepřekvapila nějaká jiná frekvence.
Azbox 720 - Globo HD S1 - Optibox Koala - HD Box 105+ - Formuler S Turbo
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

calvero píše:Takže jsem nahodil v1.09.90 -
Postup:
tovarní nastavení - vypnul příjmač + zadní vypnutí - zasunul USB (8GB formát fat) na něm pouze saoft v1.09.90 - přidržel jsem + na čelním panelu na, naněhlo scan USB - poté napíše COMPLET, vypnutí na zadním vypináči-opětovné zapnutí na zadním a pak na ovládači - vše OK!
Nastavení rozhraní, vzhledu a motoru vše OK, několikrát zapnuto vypnuto na 23,5E vše ok, až do doby, kdy jsem natočil na 19,2E, kde jsem měl na první pozici TVP info, TVP Kultura, TVP Historia, TVP Polonia (vše 10862H 22000).
Na této frekvenci nastalo totální zamrznutí příjmače, obraz se sekal i zvuk a nešlo přiřadit jinou pozici či družici, vypnutí popuze zadním vypináčem.
Po opětovném zapnutí stejná situace, nepomohl ani výše uvedený postup
nahození softu ani staršího - ERORR 90 -
Tak jsem si s tím chvíli hral a dostal jsem se opět do menu takto:
přidržel jsem na předním panelu chanel - a zapnul mašinu, došlo k listovaní na jinou stanici, tu jsem potvrdil a byl jsem již v menu.
Nepouzil jsi .PalarEditor ? Mě se to taky stalo a radeji jsem si naskenoval programy sam na ktede se koukam na Koale ( ono to zas tolik není 250 )
Este dalši věc se my stala o to ze my odloledne zamrzka koala musel jsem vypnout vypinač ale uz my nechtel sepnout XcamClient . Dal jsem start s nic , jedine co pomohlo prehrat plugin a vse naskocilo . Dívnej prijimač .
koala neni moje tak ji skousim --
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

2Emil: jsem dost laik bez zkušeností, takže uvedení monobloku LNB jsem měl na mysli něco takovýho http://www.omko.cz/inverto-black-pro-mo ... -43-02-db/. To jen pro upřesnění (kdyby i nedaj boha tohle mohlo hrát roli)... Nicméně jak jsem asi vypochopil z reakcí, Diseqc není asi jen na motor, navíc jsem včera zjistil, že když si tam nahraju svoje původní fdu (sestavený na původním softu s kterým jsem Koalu dostal), tak se mi Astra3D podaří najít, až jsem zjistil, že v nastavení "Diseqc přepínač" mám "2/Vyp", kdežto když jsem to zkoušel buď se sestavou od Calvera nebo novým vyhledáním, tak jsem tam měl "Vyp / vyp"... A v tom možná asi bude ten háček, proč mi nešli naladit. Takže se možná omlouván zúčastněným, ale jako laik jsem si doteď myslel, že Diseqc je jen pro případ, že mám motor. :-D A tedy bych byl rád, kdyby mi k tomu někdo řekl něco víc, stylem selským pro satelitního skoropanice. Stejně tak jako naprosto netuším a nějak jsem se nedočetl nikde, k čemu je jakej plugin.. :thankyou:
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“