Optibox koala hd

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Re: Optibox koala hd

Příspěvek od calvero »

Nastavemí monobloku
koukni na obrázek jak nastavit nebo
http://www.hofisat.cz/montaz-satelitu-foto-navod/t-188/
Samozřejmě že to tam mám vypnuté v mém seřazení, když jedu na motor
V polareditoru to nedělám, po zkušenostech s jinými příjmači dělám seřazení raděj přimo na mašině
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Azbox 720 - Globo HD S1 - Optibox Koala - HD Box 105+ - Formuler S Turbo
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

stáhni si toto seřazení a nastav diseq podle obrázku
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 63#p378163
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Metodou pokus omyl jsem asi před půl hodinkou přišel na to, že já musím nastavit 23,5° na 1/vyp a 19,2° na 2/vyp, a pak mi to naladí vše... Nakoplo mě to dotazování na nastavení Diseqc, a nějak jsem se k tomu dopracoval. Takže teď mám asi půl hodiny všechno naladěný, vypadá to že ani nedochází moc k předbíhání zvuku u HD (jedině tuším u Eurosportu v DD ENG stopě), takže uvidím, jestli to nějaký den vydrží bez záseku, a pak zkusím píchnout ještě HDD a budu se modlit, že už to snad bude OK...
Každopádně díky za nakopnutí s nastavením Diseqc, takže jeden z problémů vyřešen...

Mimochodem, setkává se někdo s tím, že se mu míň či víc předbíhá zvuk? Jak tak zkouším všechno možný, tak to vidím více či méně často, jedná se hlavně o HD kanály (většinou History, Discovery či Eurosport). Někdy mi to udělalo jen History, jindy všechno, ale většinou jen jedna ze stop (ať cz nebo eng). Ale třeba Nova, nebo Brava či Unitel Classic jsou prakticky vždy OK...
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

TwinCZ píše:2Emil: jsem dost laik bez zkušeností, takže uvedení monobloku LNB jsem měl na mysli něco takovýho http://www.omko.cz/inverto-black-pro-mo ... -43-02-db/. To jen pro upřesnění (kdyby i nedaj boha tohle mohlo hrát roli)... Nicméně jak jsem asi vypochopil z reakcí, Diseqc není asi jen na motor, navíc jsem včera zjistil, že když si tam nahraju svoje původní fdu (sestavený na původním softu s kterým jsem Koalu dostal), tak se mi Astra3D podaří najít, až jsem zjistil, že v nastavení "Diseqc přepínač" mám "2/Vyp", kdežto když jsem to zkoušel buď se sestavou od Calvera nebo novým vyhledáním, tak jsem tam měl "Vyp / vyp"... A v tom možná asi bude ten háček, proč mi nešli naladit. Takže se možná omlouván zúčastněným, ale jako laik jsem si doteď myslel, že Diseqc je jen pro případ, že mám motor. :-D A tedy bych byl rád, kdyby mi k tomu někdo řekl něco víc, stylem selským pro satelitního skoropanice. Stejně tak jako naprosto netuším a nějak jsem se nedočetl nikde, k čemu je jakej plugin.. :thankyou:
Učime se všichny on ten disegc je někdy previt zaleží taky jak je nastavení LNB na parabole podle obrazku od Calvera je Disegc_1 astra_23*astra_19*disegc2
DisegC je mozne pouzit i na motor mam to odskoušení i kdyz nevím jak by se chovala Koala .
Plugin jsou doplnky myslim ze zde na foru je toho napsane dost . Stači hledat . :book:
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Tak už to vypadalo nadějně, ovšem uplynulo cca. 24 hodin a napřed jen velmi pomalé přepínání kanálů a nakonec totální freeze.
Sestava: FAC.Optibox.Koala HD.v1.09.61 + octaCAM__MCAS_EMU_MCLIENT__24102011 + naladění přímo Koalou bez jakýchkoliv úprav + nepoužité USB (ničím)... Už jsem se chystal, že si začnu seřazovat kanály nebo zkusím připojit HDD, že už to vypadá nadějně, a bác... :x

Asi už mě fakt nebaví pokus omyl a jdu nahodit lednovou sestavu, na kterou tu stížnosti nebyly a naopak jen samá pozitiva a sociální jistoty...

P.S.: Mimochodem jsem byl včera u kamaráda, který má Koalu s úplně prvním firmem 1.07.89 a komplet všemi pluginy (jakým balíkem nezjistíme asi), a jede na tom asi už rok a půl a ani neví, kde je hlavní vypínač. USB ale teda nepoužívá, nicméně já teď už několik týdnů taky ne a stejně stále bojuju...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

A tak to taky nebude to pravé. Nahodil jsem 1.08.75 + KoalaHD_all_emu_plugin_20110206 a všechny kanály zakodované, tak jsem zkusil nahodit ještě starší plugin KoalaHD_plugin_mcas_v101207 a stejný problém... Takže ani "nejdoporučovanější" 1.08.75 mi nepomůže vůbec...

Tak jsem nahodil kombinaci 1.09.61 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011 s výsledkem: po 10 hodinách opět při EPG totální zámrz a navíc se předbíhal zvuk u DiscoveryHD, EurosportuHD (českých zvukových stop, orig. jeli OK) a MTV Live HD...

A MOŽNÁ POSLEDNÍ NÁPAD - všechno zkoušení probíhá s připojenou Koalou do sítě, a s mým původním softem tuším 1.09.20 se to začalo hodně sekat jak si teď uvědomuju (sice po nějaké době) až jsem ho připojil do sítě. Připojil jsem ho jen proto, že ten soft měl problém s výmazem nahrávek z HDD, a když jsem ho zasíťoval, tak z komplu jsem se ze začátku na HDD dostal a tak mohl bez resetu mazat záznamy z komplu, ale jelo mi to tak asi 14 dní a pak začali problémy a už jsem se tam z komplu nedostal. Takže jestli novější softy pojedou bez sítě a bude fungovat mazání, síť nepotřebuju, tak asi poslední naděje...
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

podle toho co píšeš a popdle kámoše, co má zapnutej hardisk se myslím, že problém je právě v tom, že to je nachystané na záznam či připojeno na usb nebo na síť. disk - já to nepoužívám pouze když chci nahrát tak aktivuji.
Já jedu na soft v1.09.61, soft v1.09.90 jsem dal pryč viz. výše.
Plugin mám zapnutej pouze jeden.
Jakou kart používáš, já čistou TT - cryptoworks a nyní i karta výměna vše ok
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

TwinCZ píše:A tak to taky nebude to pravé. Nahodil jsem 1.08.75 + KoalaHD_all_emu_plugin_20110206 a všechny kanály zakodované, tak jsem zkusil nahodit ještě starší plugin KoalaHD_plugin_mcas_v101207 a stejný problém... Takže ani "nejdoporučovanější" 1.08.75 mi nepomůže vůbec...

Tak jsem nahodil kombinaci 1.09.61 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011 s výsledkem: po 10 hodinách opět při EPG totální zámrz a navíc se předbíhal zvuk u DiscoveryHD, EurosportuHD (českých zvukových stop, orig. jeli OK) a MTV Live HD...

A MOŽNÁ POSLEDNÍ NÁPAD - všechno zkoušení probíhá s připojenou Koalou do sítě, a s mým původním softem tuším 1.09.20 se to začalo hodně sekat jak si teď uvědomuju (sice po nějaké době) až jsem ho připojil do sítě. Připojil jsem ho jen proto, že ten soft měl problém s výmazem nahrávek z HDD, a když jsem ho zasíťoval, tak z komplu jsem se ze začátku na HDD dostal a tak mohl bez resetu mazat záznamy z komplu, ale jelo mi to tak asi 14 dní a pak začali problémy a už jsem se tam z komplu nedostal. Takže jestli novější softy pojedou bez sítě a bude fungovat mazání, síť nepotřebuju, tak asi poslední naděje...
Co popisuješ je poměrne chaoticke pro zatačnika to musí byt nepřijemě .
Ja mam 14 dni Koalu na test a zadne problemy jsem zatim neměl jak pišeš ty . Ted tam je nahrane : Verze zavadeču L 2.23
Verze HW HS 9510A1.00
Verze aplikace : HS v1.09.90
Verze API API Dec 7 2011
Verze dat : FDUv 1.3
Ten zvuk a EPG bude asi problem u poskitovatele protoze se my to stava taky a mam to na DREAMBOX_8000 kATHREIN_910hd . ( ted jsem to kontroloval a na STV1 to piše nesmysli ....
Ps: odmaz cely vat/bin/etc dej tovatni nastaveni a nahraj novy plug ktery ty sem dam . Nepřipojuj zadne usb/usbhdd jak se to bude chovat ..
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

pro emilsat,jestli koalu testuješ a máš vyladěnou 19,2E vyzkoušej programy na teto fe 10862H 22000
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

1) Ščastné a veselé kořeni. :smoke:

2) Chaotické se to zdá asi proto, že je těch informací hodně, protože se snažím popsat co nejvíc problém a situaci, protože jak tu sleduju, tak každá drobnost může hrát roli, a zkouším všechny možné kombinace. Nicméně teď když to shrnu, tak asi takhle. Jakákoliv kombinace firmu a pluginů co jsem uváděl nevedla k úspěchu a vždy došlo během 24 hodin k totálnímu záseku. Problém s nenaladěním některých stanic se vyřešil nastavením Diseqc, ale na zámrz to nemělo vliv...
Upozorňuju, že jakýkoliv nový pokus předcházelo toto: obnova továrního nastavení - výmaz pluginů - flash firmware - obnova továrky - nahrátí pluginu - a buď naladění nebo nahrání fdu od sebe či od Calvero... Kartu mám Skylink Irdeto (nejnovější typ tuším to je - ze srpna)...
U všech pokusů jsem měl odpojen HDD USB a po továrce je samozřejmě i vymazaný timer, takže zkoušet nahrávat nemá co... Ale včera jsem právě zjistil, že jsem ho měl ještě stále zapojen do sítě k netu (ne kvůli disku, žádný síťový nemám nastaven) s dynamickou DHCP... Takže teď to ještě zkouším bez sítě (i když ať se na mě nikdo nezlobí, jestli má Koala jako vlastnost síťové propojení, tak by to sakra mělo jet i s tím, že)...

3) co se týče posunu zvuku, tak jistě že mě prvně napadlo, že jde o problém poskytovatele, datové toku atd., ale pak nechápu, jak je možné, že např. u velmi jasně viditelného Snookeru to na jednom firmware či pluginu jede zpožděně, a když vzápětí nahodím jiný, tak stejný program jen o cca. 5 minut později už jede v pořádku...
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

calvero píše:pro emilsat,jestli koalu testuješ a máš vyladěnou 19,2E vyzkoušej programy na teto fe 10862H 22000
Jedna se o polsky paked ktery jsem ted naladil ( mam naladene programy na ktere se koukam .
TVP info / TVP polonia/ TVP Kultura / TVP Historia zbytek je klič ....
Ps: tobě nejdou ?
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Takže 1.09.61 + octaCAM__MCAS_EMU_MCLIENT__24102011 - bez HDD a bez sítě- po cca. 26 hodinách se při přepnutí kanálů zasekl a automaticky restartoval... :-/ Tak ještě pokus s 1.09.61 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011 (bez sítě a bez HDD, se sítí byl i u této konfigurace problém)....
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

TwinCZ píše:Takže 1.09.61 + octaCAM__MCAS_EMU_MCLIENT__24102011 - bez HDD a bez sítě- po cca. 26 hodinách se při přepnutí kanálů zasekl a automaticky restartoval... :-/ Tak ještě pokus s 1.09.61 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011 (bez sítě a bez HDD, se sítí byl i u této konfigurace problém)....
Proč použivas octaCamd ? nechapu !
Dej tam pouze Mcas nic vic tam nedavej jako plugin !
Maš moznost použit CA modul Cryptoworks SCM/SmardTV rev. 2.3
popřipade neco podobneho ? Odinstaluj plugin Mcas dej modul s kartou do prijimace ! Co to dela ! Mcas jsem instaloval do HD-BOX FS-7110 kartu to cte bez problemu a neseka se to . Tak ......?
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Dával jsem OctaCAM, protože to tu někdo radil... Jak jsem psal, teď zkouším sestavu s Mcas040702011 a uvidím...
Jinej modul nemám možnost použít. Tohle je můj úplně první satelit vůbec, takže nemám ani žádné zbytkové zásoby či v okolí někoho s něčím jiným...
Odinstal pluginu a vyzkoušení modulu s kartou co bude dělat zkusím případně po nějakým problému s aktuálně testovanou sestavou...
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

TVP info / TVP polonia/ TVP Kultura / TVP Historia jedou OK, ale na posleddním softu to zamrzlo a nešlo s tím nic udělat.
a pro TwinCZ - dej tam pouze mcas a musí to jet!!!!
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

calvero píše:TVP info / TVP polonia/ TVP Kultura / TVP Historia jedou OK, ale na posleddním softu to zamrzlo a nešlo s tím nic udělat.
a pro TwinCZ - dej tam pouze mcas a musí to jet!!!!
To jsem neskoušel tak nemuzu posoudit ale naskenovat šlí ( on tam je asi pevní seting tak je lepší naskenovat ručne on ten problem je nekdy taky u Dreamboxu ) Sleduji TV CYFRA+HD / N PL HD :Yahoo!: pouze na Dm8000 .
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

TwinCZ píše:Dával jsem OctaCAM, protože to tu někdo radil... Jak jsem psal, teď zkouším sestavu s Mcas040702011 a uvidím...
Jinej modul nemám možnost použít. Tohle je můj úplně první satelit vůbec, takže nemám ani žádné zbytkové zásoby či v okolí někoho s něčím jiným...
Odinstal pluginu a vyzkoušení modulu s kartou co bude dělat zkusím případně po nějakým problému s aktuálně testovanou sestavou...
Každy smě nejak začinali ty mas vyhodu ze dnes je AB-FORUM kde jsou velmy dobre informace a navody diky všem ochotnim nadčencum satelitni techniky . ( horší to bylo v r1987/88 ) ](*,)
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

To věřím, tehdy nebylo nic lehký. Taky nejsem úplně nejmladší, ale technika u nás doma byla pomalejší, vlastně krom základní TV zaznamenala nástup až se mnou. A když koukám na fotky, tak tipuju, že děláš pro SETI, ne? :-D
Jinak ať nejsem úplně off-topic, tak jestli zklame i aktuálně testovaná sestava (očekávám rozhodující okamžiky cca. navečer), tak zkusím nahodit konfiguraci, se kterou jsem to kupoval, a ta krom nemazání HDD jela nějakou dobu v poho, a jestli ani ta nebude cajk, jdu reklamovat, protože bude problém v HW...
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

TwinCZ píše:To věřím, tehdy nebylo nic lehký. Taky nejsem úplně nejmladší, ale technika u nás doma byla pomalejší, vlastně krom základní TV zaznamenala nástup až se mnou. A když koukám na fotky, tak tipuju, že děláš pro SETI, ne? :-D
Jinak ať nejsem úplně off-topic, tak jestli zklame i aktuálně testovaná sestava (očekávám rozhodující okamžiky cca. navečer), tak zkusím nahodit konfiguraci, se kterou jsem to kupoval, a ta krom nemazání HDD jela nějakou dobu v poho, a jestli ani ta nebude cajk, jdu reklamovat, protože bude problém v HW...
Nenene ! Je to muj koniček :smoke:
budu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Formuler S Turbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od budu »

Ahojte.

Potreboval by som poradit ako funguje subor xcam.prio
Ci je potrebne ho editovat, ako zapisat polozky, ako reaguje na zapisy a pod.

Snazim sa vyriesit problem, ktory mam:

Koala fw.1.09.90
XCAM stiahnuty cez modre tlacidlo v plugioch /cize najnovsi/
pripajam sa na lokalny server OSCAM, bezi tam full skylink 0d96, 0D03....full cslink 0d07....full upc...0D02

problem nastava ked prepnem z nejakeho programu UPC na niektory program skylink alebo cslink...napise "zakodovane", ked prepnem zase na dalsi program skylinku alebo cslinku tak uz dekoduje spolahlivo.
Cise preochod medzi programom :
cslink-skylink...ok
skylink-cslink...ok
skylink-upc....ok
cslink-upc....ok
upc-skylink....zakodovane...po prepnkuti dalsieho programu uz odkodovane
upc-cslink....zakodovane...po prepnkuti dalsieho programu uz odkodovane

pripada mi to ako keby po prepnuti z nejakeho upc programu na inu platformu xcam neposla dotaz na server, az ked prepnem na dalsi program, posle dotaz...

nastavenie pomocou "0" priorit nepomohlo, resp nejako neviem ako postupovat....

Formuler S Turbo 4K - Android
Formuler F4 Turbo - OpenATV 6.1
Iqon Force1 - Open ATV6.1
Homebox Magic Pro-E2, Optibox Koala-E2

Ananconda HD,Ariva 200E,100E,ABCryptoboxy,
staručká 120AL parabola,motor Optibox DM3800,
karty skylink 0D96,0624,0D97
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“