Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
janisko1983
satelitni prijimac: Amiko sthd8820

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od janisko1983 »

teraz v decembri bude presne rok co ho mam a mam vypadky na stv markiza joj a hbo. Ked dam modul tak na kazdom kanale asi tak kazdych desat sekund sa zasekne na 2sekundy a potom ide dalej. Ked nahravam z hbo tak v jednom filme 4krat az 5krat vypadok obrazu aj zvuku. Soft som dal 21.33 s tovarnym nastavenim a aktualizoval som aj fw v module a ani to nepomaha. Preto som chcel origo fw ze ci ten neofiko nema nejaku chybu. Serie ma ze vyrobca na ten prijmac na svojej stranke kasle ani fw ani nic. Mate aj vy take problemy napr ked zapnem zapisy na kartu tak prijmac reaguje uplne spomalene na prepinanie kanalov a pridanie hlasitosti. Asi to bude nejaky nepodareny kus a dam ho na reklamaciu ale az po novom roku mam teraz zaplatene balicky tak o nich nechcem prist. Vdaka za pomoc
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Optibox Panthera/Alligator se prostě nepovedly. Firma optibox (nikdo neví kde má sídlo - můžeme typovat - Maďarsko, Rumunsko, Thaiwan, Korea) není tak seriosní, aby všechny tyto STB z trhu stáhla a nahradila jiným. Není to jako Toyota, když se zjistí porucha brzd, tak všechny vozy stáhne a zdarma opraví. Osobně jsem dal Alligatora už na druhou reklamaci se stejnou závadou. Doporučuju to udělat všem, ať se z toho třeba pos*rou.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Čekal jsem novější SW umožní nahrávat,jak z DBV-T ,tak i souběžně i z SAT,.ale zatím jsem se nedočkal.Sice nahrávání tří HD programů na E-Sata je opravdu OK,ale souběžné nahrávání DBV-T a sat,stále nejde.Přitom to umí i výrazně levnější sat. komba např i (Ariva 220) ale nezvládne záznam tří HD. Záznam i tří HD programů je na SW 21.39 OK.Žádný výpadek zvuku při souběžném nahrávání jsem tří HD programů ze stejného TP jsem nezaznamenal a všechny zaznamenané programy byli jak co se týče obrazu i zvuku naprosto OK!Výpadek zvuku jsem zatím na SW21.39 nezaznamenal .Zkoušel jsem to i s kartou Skylink-ICE,ale většinou používám sdílení Newcamd 5.25 a zatím jsem za více jak měsíc na SW 21.39 žádný výpadek zvuku neměl.Koriguji svůj příspěvek ohledně přehrávání MKV.Úprava v programu Mkvtoolmix jde, pokud se zadá v extra options kompresion jak u videa tak i u audia – no.Zvukových stop přitom může být i více,ale pro Aligátora musí být zadána první zvuková stopa CZ vždy jako první.Takto upravené MKV box přehrává vždy OK!(sw 21.39)
radek.plzen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od radek.plzen »

Zkuste někdo na sw 21.39 vrazit do CI slotu dekoder.
Já jak tam dam dekoder od mascomu, tak vytuhne celej box.
Starší soft to nedělá.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Irdeto smit ci+ - totéž !!!
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ja som rezignoval,nechavam si ho v zalohe nakolko som mal rozbehane vsetko co sa dalo.Posledny soft co som dal do downloadu od Skygate uz nema prehravac ten superazer_7000 som uz ani neskusal.Nechal som tam 21.33 u mna stabilnejsi ako 21.39.A pravdepodobne prechadzam na VU+ UNO.Pekne sviatky!
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

Přeji všem hezké a hlavně klidné prožití vánočních svátků !!!
peterv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: dreambox 500 HD

Příspěvek od peterv »

Kde je liquere?
Normalne mi chybaju jeho prispevky.Tie jeho rozpravocky a zbieranie prispevkov,aby dosiel k titulu mi uz lezie na nervy. Na parabole ma ban, takze asi sviatkuje. Stastne a vesele Vianoce Vam prajem. Inac klobuk dole pred mzahalka a zapa, ti naozaj vedia ,co pisu. Pekny den.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Liquere ma novy stroj a prenechava ti pole posobnosti aby si mohol ty niekomu poradit,ale asi sa toho nikto nedozije od teba,lebo len cusis v pozadi a zbieras rozumy od inych namiesto toho aby si pohol aj ty mozgom.Takze tu ma uz uvidis len vynimocne a budem reagovat na tych ludi co si to zasluzia.
Za co mam ban na parabole neviem,ale zachvilu konci a je mi to dost jedno.Takze mas moznost radit ludom som zvedavy na tie rady.Pekne sviatky! :ROFL:
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
peterv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peterv »

No uvidime,ako budes radit inym s novym strojom.Uz sa na to tesim maestro liquere.Ja ked nieco neviem na sto percent,tak to nepustam dalej. A inac uz z tvojho pravopisu sa da vycitat,aky si bol v skole. Napisat zvedavy s " i" je viac,ako blbe.Uz sa tesim na sekciu VU a tvoje mudre rady. Prajem Ti stastne a vesele Vianoce.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

S Alligatorem jsem měl vždy problémy s výpadky zvuku a nezáleželo na FW. Při 2. záruční opravě jsem se dohodl s prodejcem o výměně za AMIKO SHD 8900 ALIEN, který mi dnes přišel, takže budu studovat otevřený linux a Enigmu 2. Jinak si myslím, že na tomto treadu je docela dobrá parta, tak se mi tu nehádejte. :poklona:
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Mzahalka - Aj ty ides na iny stroj,napis ako si spokojny?
Peterv - neviem co ti napisat asi ta zivot dost tresta aj tak,ja som sa opravil hned ako som zistil chybu.Keby si ty bol obklopeny klavesnicami a pocitacmi a este by si sa venoval konicku satelitom asi by si take mudre reci nemal.Ked v rychlosti napisem nezmysel tak sa toho hned chytis asi trt robis.Takze kde su tie prispevky ked is radil ludom???Ja sa teraz ucim VU+ a zachvilu to mam zmaknute.......... :lol:
Lamper

Příspěvek od Lamper »

mzahalka, Zapa, liquere, kontakt.spy & ďalší čo ste trávili čas skúšaním mám na vás jeden dotaz. Som tu nový so žiadnymi skúsenosťami v tejto oblasti a preto mi nenadávajte a nebite ma. Čítal som vaše trápenia so skúšaním a chcem sa opýtať:
1) tie výpadky zvuku a sekanie obrazu sú pri zdielaní (sharovaní) alebo aj bez?
2) čisté irdeto funguje aj v uničítačke alebo len s modulom?
3) s ktorým SW ste boli "najspokojnejší?
4) nemáte skúsenosti s kartou TNK resp. modulom s kartou "n na karte TNK"?
Prečítal som pozorne Vašu debatu a aj iné fóra a asi som natvrdlí ale aj tak neviem ako ďalej.
Prajem Vám príjemného Silvestra a hodne síl pri ďalšom laborovaní.
:thankyou:
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Lamper píše: 1) tie výpadky zvuku a sekanie obrazu sú pri zdielaní (sharovaní) alebo aj bez?
2) čisté irdeto funguje aj v uničítačke alebo len s modulom?
3) s ktorým SW ste boli "najspokojnejší?
4) nemáte skúsenosti s kartou TNK resp. modulom s kartou "n na karte TNK"?
Prečítal som pozorne Vašu debatu a aj iné fóra a asi som natvrdlí ale aj tak neviem ako ďalej.
:thankyou:
1/I když byla karta v Optibox 8750 a Aligator byl klient v home share, tak výpadky zvuku pokračovaly
2/ nemám vyzkoušené, ale s posledními FW by mělo fungovat i v uni čtečce
3/ dříve 20.04, nyní doporučuji 21.33
4/ nevím
Zapa má ale jiné zkušenosti a tomu vše funguje.
sivko44
satelitni prijimac: Ab 650 hd

Příspěvek od sivko44 »

Teraz som reg. kartu TNK .,programy nabehli za 10min,mam Alligátora a soft 21.33....registráciu som robil cez net,na ich stránke... :good: ,karta bola vložená do čítačky.
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Ahojte - ozývam sa po dlhšej dobe - Pantherou som sa zaoberal dosť dlhý čas. Zo začiatku spokojnosť ,no od určítej doby na SkyLink začali výpadky zvuku, začali dennodenné testy , skúšanie ... a jedného času sa zdalo ,že som prišiel na koreň veci- zvuk nepadal /hlavne na Markíze cca 3 dni/ tak som zverejnil návod odskúšaný na 2 strojoch / no zvuk zasa po cca týždni vypadával znova/ zasa najviac na Markíze/.
Rozhodol som sa teda sat reklamovať - poslali mi Amiko8900. Zo začiatku rozčarovanie /krátke/ , no potom spokojnosť./dokedy?/ V SPARKU ide všetko ako má- nik doma nefrfle -aj po výpadku ele. nabehne všetko samo.
Skúšal som nahodiť aj 4 verzie E2 -no nie je to ešte podľa môjho gusta - preto použ. SPARK.
Reklamoval som i kamarátovu Pantheru tak čakám , čo ponúknu.
Na Zdieľačke bola Panthera SUPER - chcel som aby ale šli zákl. funkcie .
Mzahalka, Zapa - v tomto vlakne si prečítam Váš každý príspevok.
Zapa -závidím ,že výpadky nemáš./nemal som pri zdieľaní/
Začal som problém riešiť inak:
1- Vlastním HTCP ASROCK 330HT
2- objednal som si USB PC kartu ANYSEE E7S2CICR /už je doma/
3- Nahradím tak drahý DREAM a funkčnosťou a výbavou som niekde inde.

Je pravdou , že HTCP zo SAT KARTOU nie je riešenie pre každého/práca z PC .../ .

PS- stačí sa pozrieť aká je situácia na trhu zo sat .
Každú chvíľu nový model , ladenie, skúšanie ,čakanie na nový FW ...
Väčšinou "NEDOROBKY" . No a SkyLink Ready? - nepoznám nikoho , kto sa zo sat technikou baví a je s takýmto prijímačom spokojný!

Omlúvam sa predom za rozsiahly príspevok,no ak nie sú poriešené základné funkcie tak dlhu dobu ?!

Ešte malá poznámka k niekt. príspevkom: Ako môže dakoho zaujímať , či sa dá ono a tamto , keď sat NESPLŇA základné funkcie!
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
peterv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peterv »

liquere píše:Mzahalka - Aj ty ides na iny stroj,napis ako si spokojny?
Peterv - neviem co ti napisat asi ta zivot dost tresta aj tak,ja som sa opravil hned ako som zistil chybu.Keby si ty bol obklopeny klavesnicami a pocitacmi a este by si sa venoval konicku satelitom asi by si take mudre reci nemal.Ked v rychlosti napisem nezmysel tak sa toho hned chytis asi trt robis.Takze kde su tie prispevky ked is radil ludom???Ja sa teraz ucim VU+ a zachvilu to mam zmaknute.......... :lol:
Liquere, nechcem sa uz tu s Tebou hadat,ale neda mi nereagovat.Neviem, ci ma zivot tresta, lebo ja som naozaj stastny clovek. Co sa tyka pocitacov,tak tych je okolo mna urcite aspon tolko,ako okolo Teba a nepouzivam ich iba na hranie.Dalsia vec je,ze som majitelom dvoch dreamboxov 7020 HD a 500 HD, dokonca som si teraz zaobstaral aj abipox 99 HD.Su to otvorene linuxy a s nimi sa daju naozaj robit krasne veci,takze keby som bol laik v tychto strojoch,tak by mi urcite vystacil jeden z nich.Kedze satelitnu techniku milujem,tak pravidelne citam a sledujem kazde forum a v nich aj Tvoje prispevky. Naozaj sa niekedy uz zamysli nad tym,co napises,lebo takto daleko nedojdes, ani u dalsich citatelov. Vdaka za porozumenie.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

1.nevím-nezdílím
2.vypadky na obou kartach,cw i irdeto
3.v uni irdeto jede ,ale zasek. přehodit kanal a dokola
4.v uni/conax/jsem měl první druh tnk/sd 2016/-bez problémů
modul s tnk by měl jet taky!
5.cslink irdeto/modul smit ci+ bez licence skylink/ -karta jede,ale NG,NGW,Retro-kostky!
21.33
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Peterv nikde som nepisal ze si laik,ale ty si nacal rypat do mna z nicoho nic.Ze vraj nahanam prispevky.Vobec ma nezaujima kolko ich mam.To co pisem je jedna vec to co vidis,ale nemas sajnu kolko ludi ma kontaktovalo cez ss a pomohol som im ked som vedel.To uz nevies ale rypes.Tym ze nie si laik a napriek tomu nepomozes ludom by som sa nechvalil,ale je to tvoja vec.Len neusmernuj ineho ked ma iny nazor.Ja som o tebe ani nevedel,tak preco nebuzerujes niekoho ineho,ja co viem este nikto okrem teba problem nemal.Tak sa vykasli na moje prispevky bude to vzajomne.......
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

Tak jsem dva týdny testoval na Pantheře soft 21.33 a i manželka mě řekla , že se obraz zasekává. Sice mžikově,ale je to velmi rušivé, když to udělá několikrát za sebou. Naposledy mně došla trpělivost při sledování ČT HD. Návrat na 20.04 kde je obraz v pohodě a výpadky zvuku na programech které sleduji nejsou, nebo jsem je moc nepostřehl. Opravdu každý novější soft než 20.04 mě přinesl jen problémy. Jaká je Vaše zkušenost?
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“