ENIGMA 2 / AMIKO SHD 8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
kispicer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko SHD-8900 Alien, Vu+ Duo

Re: ENIGMA 2 / AMIKO SHD 8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Příspěvek od kispicer »

drto píše:
kispicer píše: login:root
pass.:root anebo arp
tak som to skusal a nesedi to :( login som nechal vzdy root a pass som skusal vsetky mozne kombinacie co ma napadli ale nespojim sa cez ftp co je dost podstatne ked chce clovek nieco nakopirovat do boxu.
nevie nikto prihlasovacie udaje pre ftp pripojenie pre image AR-Projekt??
ja jsem to zkoušel asi před týdnem,ale bohužel už se nepamatuju co jsem tam zadával.... :( že by ar-p ?
Vu+ DUO PVR Twin
OpenATV-3.0-vuduo
MOTOR Optibox DM 2400
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

aj to som skusal ale nejde to :(
teraz idem na image "PKT GM990 E2 HAARP v3c Image" ale tam som zistil ze ked dam rozlisenie tv na 1080p tak je tam maximalna obnovovacia frekvenci snimky 30MHz a pri image AR-Projekt je az 50 MHz. ani by mi to pri beznom pozerani nevadilo ale ked som vcera pozeral fubal tak bolo tych 30 MHz sakra poznat a bolo to nepozeratelne. preto som chcel vyskusat image AR-Projekt ale kedze sa nepripojim na ftp je to pre mna nepouzitelne :(
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

chlapi , neviete mi prosim dakdo poradit ako nastaviť aliena na sieť ? zdielanie mi ide , mám ho ako klienta v sieti v enigme zatial bez problémov, aj cez ftp neni problém len ked dam na pc prehladať sieť tak mi aliena nanájde všetky satelity v pohode len zaboha nie aliena . mám v usb strčený hdd a pokúšam sa ho nazdielať po sieti cez enigmu ,ked cez sparka sa mi to nepodarilo v pc mám win-7, 32 byt . dreambox aj vu+uno mi idú bez problémov medzi sebou hdd mi zdielajú s čoho kolvek či s pc alebo aj satelity medzi sebou úplne v pohode aj na routry belkin mi ide po sieti všetko ,len tento geniálny alien za boha nie ani v sparku ani v enigme . ked dám na dreamboxe aj vu+uno prahladať sieť tak mi aliena nič nenájde a samozrejme ani žiadne pc . kedže v tejto enigme -2 neni v nastaveniach ,, prehladať sieť " tak sa samozrejme na nič v sieti nenapojím . už si s nim neviem rady . dremboxa 800 hd se aj vu +uno som si v pohode nazdielal po sieti , ale alien to je pre mna čo sa týka usb ,, utrpenie "
Všetko 4K
fikocx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fikocx »

drto píše:
mirecko2 píše:ja som zmenil súbor cifs.cfg ale zatiaľ nevidím external network drive...
to som zmenil aj ja tak ako treba s prihlasovacimi udajmi ale sietovy disk nevidim. aj mi pise ze je alien pripojeny na sietovy disk ale nevidim ho. som z toho jelen :x
Sítový hdd jako takový neuvidíš pokud máš dobře nastavený cifs.cfg dáš připojit.
Potom se obsah zdíleného disku ukáže v enigme výchozí "/ mnt / cifs /" tvůj obsah zdíleného disku
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

efendy55 píše:chlapi , neviete mi prosim dakdo poradit ako nastaviť aliena na sieť ? zdielanie mi ide , mám ho ako klienta v sieti v enigme zatial bez problémov, aj cez ftp neni problém len ked dam na pc prehladať sieť tak mi aliena nanájde všetky satelity v pohode len zaboha nie aliena . mám v usb strčený hdd a pokúšam sa ho nazdielať po sieti cez enigmu ,ked cez sparka sa mi to nepodarilo v pc mám win-7, 32 byt . dreambox aj vu+uno mi idú bez problémov medzi sebou hdd mi zdielajú s čoho kolvek či s pc alebo aj satelity medzi sebou úplne v pohode aj na routry belkin mi ide po sieti všetko ,len tento geniálny alien za boha nie ani v sparku ani v enigme . ked dám na dreamboxe aj vu+uno prahladať sieť tak mi aliena nič nenájde a samozrejme ani žiadne pc . kedže v tejto enigme -2 neni v nastaveniach ,, prehladať sieť " tak sa samozrejme na nič v sieti nenapojím . už si s nim neviem rady . dremboxa 800 hd se aj vu +uno som si v pohode nazdielal po sieti , ale alien to je pre mna čo sa týka usb ,, utrpenie "
Jsi napojený na router?, máš u všech přístrojů nastavenou statickou DHCP adresu aby se ti neměnila?. Pokud ano tak nezáleží, jesli máš 32 nebo 64 bit systém.
Tady
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... &start=100
jsem ukazoval, jak to mám na routeru a jak se napoluju ve sparku na síť. Funguje to, děláš někde chybu.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 8900 SHD

Příspěvek od mirecko2 »

v dreamexploreri mnt cifs nevidim.....
fikocx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fikocx »

mirecko2 píše:v dreamexploreri mnt cifs nevidim.....
Nevím jaky image používáš já měl IPK.Je důležité dobře nastavit var/config/cifs,zadana ip adresa,nazev disku a pokud máš tak heslo.potom v blue paneli dat cifs mount.když je vše v pořádku,když najedeš do blue panelu klikneš na DEVICE měl bys tam vidět hdd sdílený v síti ale do něho se nedostaneš!!!jenom tak jak jsem psal hlavní složka enigmy potom mnt / cifs tam je obsah nazdíleného disku!! :clapping:
ip adresu jsem zjistil přes samba server v jiném image když jsem dával ip sdíleneho pc byla uplně jiná. asi nejsem tak chytrý ale tak jsem stím vypek!! :lol:
ted testuji AAF ported @GM990_final ale jak se vrátim k IPK tak můžu nahodit můj cifs conf.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

drto píše:oscam si tam daj ten co mas tu v prilohe v prispevku. nahraj binarku oscam do zlozky var/emu.
konfigy oscamu si nahraj do var/etc/tuxbox/config a este do var/keys. daj potom restart gui a potom chod cez modre tlacitko a musi ti ist zapnut oscam. ja to tak mam a slape mi to ako hodinky. skusam E2 cca 2 dni a zatial bez jedineho zadrhelu a nebol ani green screen :wink:
na editaciu settingu som pouzil DreamboxEdit
To drto, to kispicer
Díky za rady, vše jsem dal, jak jste radili, ale pořád jsem měl zelenou smrt. Nakonec to tak bylo, ale před tím jsem musel provést ve sparku a v nastavení WLToolv02 erase E2 a znovu nainstalovat přes flešku verzi PKT_GM990_E2_HAARP_v3c. Před tím jsem si totiž hrál s různými verzemi enigmy a asi tam zůstal nějaký balast. Takže nakonec vše funguje.
Teď k vlastní verzi PKT_GM990_E2_HAARP_v3c.
ten obraz je HROZNÝ, možná že stabilita je suprová, ale obraz se s sparkem nenechá srovnávat. Tak jak psal drto, v HD dochází při 30 Hz k cukání obrazu. Takže jsem zpět na sparku.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Prikláňam sa k názoru mzahalka ,že obraz je fakt hrozný . Potešil som sa tejto verzii Enigmy - konečne to chodí -no pozerám na obraz a zo Sparkom sa to nedá porovnať- ide spoľahlivo a obraz je v pohode.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Po vymazání E2 verze PKT_GM990_E2_HAARP_v3c jsem nahrál verzi e2_AR-P1.2.31.05_fix, nastavena frekvence obnovení obrazu 50 Hz. Přes ftp se s Alienem spojím - uživatel root, heslo root nebo pkteam. Je s podivem, že obě hesla fungují. Oscam jsem zatím nerozchodil -další testování zítra.
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

mzahalka píše: Přes ftp se s Alienem spojím - uživatel root, heslo root nebo pkteam. Je s podivem, že obě hesla fungují.
to je zaujimave ze si sa pripojil cez ftp. ja som to skusal aj s tymito loginmi co tu popisujes ale pripojit sa mi nepodarilo :(
asi to testnem este raz :D
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
kispicer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kispicer »

drto píše:
mzahalka píše: Přes ftp se s Alienem spojím - uživatel root, heslo root nebo pkteam. Je s podivem, že obě hesla fungují.
to je zaujimave ze si sa pripojil cez ftp. ja som to skusal aj s tymito loginmi co tu popisujes ale pripojit sa mi nepodarilo :(
Tak k tomu novému AR-p jen tolik,že při mém testování oscam nechtěl naběhnout,tak kdyby jste měli stejný problém se startem oscamu,zadejte přes telnet příkazy
Amiko:~# killall oscam
[1]+ Terminated /usr/bin/cam/oscam
Amiko:~# /usr/bin/cam/oscam &
Amiko:~#
, přepněte si ješte pár kanálů a obraz by se měl objevit....
Vu+ DUO PVR Twin
OpenATV-3.0-vuduo
MOTOR Optibox DM 2400
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

drto píše:to je zaujimave ze si sa pripojil cez ftp. ja som to skusal aj s tymito loginmi co tu popisujes ale pripojit sa mi nepodarilo :(
Podle mého se chyby stávají tím, že nahráváme jednu verzi E2 na druhou. Myslím, že je třeba vždy předchozí verzi vymazat pomocí pluginu WLTool a potom čistě nahrát novou. Bohužel stále tupě a opakovaně instaluju programy skylink, protože nevím jestli se dá uložit v E2 databáze a také nevím, jestli databáze různých verzí E2 jsou vzájemně kompatibilní.
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 8900 SHD

Příspěvek od mirecko2 »

Pod e2 arp vam ide citacka interna? Aka je kvalita obrazu v porovnani so sparkom? Dakujem.
kispicer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kispicer »

mzahalka píše:
drto píše:to je zaujimave ze si sa pripojil cez ftp. ja som to skusal aj s tymito loginmi co tu popisujes ale pripojit sa mi nepodarilo :(
Podle mého se chyby stávají tím, že nahráváme jednu verzi E2 na druhou. Myslím, že je třeba vždy předchozí verzi vymazat pomocí pluginu WLTool a potom čistě nahrát novou. Bohužel stále tupě a opakovaně instaluju programy skylink, protože nevím jestli se dá uložit v E2 databáze a také nevím, jestli databáze různých verzí E2 jsou vzájemně kompatibilní.

pro mhzalka
používám pořád stejné settingy pro E2 a funguje u všech image ...
Vu+ DUO PVR Twin
OpenATV-3.0-vuduo
MOTOR Optibox DM 2400
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

drto píše:
Vytvořil jsem nové ftp připojení na e2_AR-P1.2.31.05_fix:
Název: E2 arp
IP: každý podle sebe
Název: root
Heslo: kokot
Vše funguje, tedy heslo může být jakékoliv :lol:
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

kispicer píše: Tak k tomu novému AR-p jen tolik,že při mém testování oscam nechtěl naběhnout,tak kdyby jste měli stejný problém se startem oscamu,zadejte přes telnet příkazy
Amiko:~# killall oscam
[1]+ Terminated /usr/bin/cam/oscam
Amiko:~# /usr/bin/cam/oscam &
Amiko:~#
, přepněte si ješte pár kanálů a obraz by se měl objevit....
Tak jsem se zkoušel připojit přes telnet do amika, ale ty příkazy jsem nerozchodil, i když připojení bylo úspěšné.
binárku (plugin) jsem nakonec dal přes FTP na 3 místa:
do usr/local/bin,
var/emu (adresář jsem si musel vytvořit)
a do usr/bin/cam (svojí verzi oscamu 6195 jsem vždy přejmenoval na "oscam")
konfigy jsem dal:
do var/keys
a do etc/turbox/config (opět jsem si musel adresář vytvořit)
Možná, že to je někde zbytečně, ale oscam již jede.
Musím konstatovat, že obraz v e2_AR-P1.2.31.05_fix je srovnatelný se sparkem. Alespoň Na Eurosport HD live je perfektní :D
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Další poznatek v arp verzi E2 vidím přes ftp disk, který je připojený k stb v adresáři media/hdd
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

bigj66 píše:pro e2 použij dremboxedit meno heslo jako v E2
dremboxedit neumí nalézt soubory s databází programů. Kde jsou v enigmě uložené?
kispicer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kispicer »

mzahalka píše:
bigj66 píše:pro e2 použij dremboxedit meno heslo jako v E2
dremboxedit neumí nalézt soubory s databází programů. Kde jsou v enigmě uložené?
tady jsem o tom psal
Vu+ DUO PVR Twin
OpenATV-3.0-vuduo
MOTOR Optibox DM 2400
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“