SPARK / AMIKO SHD8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
zimik1410
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: SPARK / AMIKO SHD8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Příspěvek od zimik1410 »

mam dosť ťažkú otázku . aký hdmi kabel použiť ? obyčko za 3 eurá alebo niečo kvalitnejšie. dik za tipy. :)
mman

Příspěvek od mman »

zimik1410 píše:mam dosť ťažkú otázku . aký hdmi kabel použiť ? obyčko za 3 eurá alebo niečo kvalitnejšie. dik za tipy. :)
ja za seba odpoviem len toľko že používam zatiaľ bez spozorovania rozdielu aj 3-eurové aj manhattan za cca 10eur/veľkosklad a nebadám na Panasonic G10 žiadny rozdiel. Zatiaľ som ani nenatrafil na zlý kus a mám ich dokopy asi 10. Žiadny rozdiel som nebadal ani pri použití drahších káblov 20-50 eurových...
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

zimik1410 píše:mam dosť ťažkú otázku . aký hdmi kabel použiť ? obyčko za 3 eurá alebo niečo kvalitnejšie. dik za tipy. :)
Jednoznačně a bezvýhradně kvalitní HDMI kabel bez možnosti přístupu kyslíku k vodičům, pozlacené kontakty. Na něm se nesmí šetřit, pracujeme tu s HD, kde je vysoký datový tok, nesmějí být výpadky. Možná oko něco nepostřehne, ale časem se to projeví. A hlavně odpadá ti jeden možný zdroj případných potíží.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

mirecko2 píše:akým spôsobom ti pristupujú na ten sieťový disk dreambox a vu+? v čom je amiko iné?
v dreamboxe a vo vu+ som si dal ,,prehladať sieť " našlo mi to všetky počítače a satelity v sieti a ked si dam v menu ,,prehrávač médií " tak mi ukáže všetko čo mám nazdielané bud v pc ak sú zapnuté , alebo satelit napr. vu+ uno kliknem nan a som na hardiscu a môžem kde kolvek a s čoho kolvek či satelit alebo pc pozerať priamo bez toho aby bol zapnutý samozrejme musí byť v standby . samozrejme sa napojím aj na router belkin kde mám v usb sieťový disc , alebo aj multiprehrávač v sieti , ale ide to všetko v sambe .
Všetko 4K
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 8900 SHD

Příspěvek od mirecko2 »

Dnes som zistil že bez hesla nechce Amiko reagovať na Windows 7 profesional - po zadaní hesla pre užívateľa zdieľajúceho daný priečinok reakcia okamžite.

Nie som si istý či nebude problém s tvojím sieťovým diskom v routry práve tam....

Asi tam nemôžeš zadať užívateľa a heslo?

pozor na malé a veľké písmená!!! amiko reaguje aj na ne!
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

mirecko2 píše:Dnes som zistil že bez hesla nechce Amiko reagovať na Windows 7 profesional - po zadaní hesla pre užívateľa zdieľajúceho daný priečinok reakcia okamžite.

Nie som si istý či nebude problém s tvojím sieťovým diskom v routry práve tam....

Asi tam nemôžeš zadať užívateľa a heslo?

pozor na malé a veľké písmená!!! amiko reaguje aj na ne!
Mám jiné zkušenosti. Na PC se přihlašuji jménem a heslo nemám. Totéž jméno a bez hesla jsem zadal u nastavení síťového disku v Amicu a síťový disk ev sdílený adresář vidím. Popisoval jsem to tu výše. Souhlasím s tebou, že v linxu je třeba dbát na velká a malá písmena.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirecko2 »

Všetko závisí od typu Windows...
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pomoc help UPC freesat karta

Příspěvek od mirecko2 »

po refreshi karty od UPC caid 0d97 nabehne STV 1 ale cca po 1 min ho sekne a vypisuje kanál je kodovaný - a nejde nabehnúť. Novo aktivovaná karta....

Posledný spark 1.2.31

Mcas plugin - zo 07.11. all emu

Nič viac v boxe nie je.

Vie niekto kde by mohla byť chyba?

Výrobné nastavenie, verzia softwaru spark 1.2.31 preflashovaná opäť...

Ďakujem.
desperad
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od desperad »

zdravim,
tiez sa mi ozval jeden nestastnik ze ma nejake problemy na aliene s UPC caid 0d97, ale tam ficim na oscame. predtym som na tomto stroji testoval skylink ice (0d97 je tiez ice), vratane sharingu-slapalo to asi 2 tyzdne bez zavad. samozrejme caid som po zmene karty prehodil a to tiez nejaky cas slo.
na mojom aliene (oscam) kde ficim ako upc(CW) klient z mojho dream serveru mam tiez kvoli CS programom skylink ice kartu ale nepozorujem problem. mcas som skusal a nemal som s nim problem. niekdey to vsak chcelo nejakych par restartov.
buduci tyzden to idem to "UPC caid 0d97" preklepnut a dam info...
ak mate niekto nejake specificke skusenosti s UPC caid 0d97 dajde vediet.

inak mam pocit ze spusta problemov ktore sa tu na fore s viacerymi typmi prijimacov riesia su sposobene neviem ci pokusmi, testami a alebo doladovanim zo strany operatora ci skor irdeta....(inak sa da tazko vysvetlit ze u viecerych prijimacov roznych typov sa po dlhej dobe funkcnosti zacnu prejavovat problemy s dekodovanim a po nejakej dobe cakania bez zasahu, alebo po pokusoch s roznymi verziami fw a po navrate k verzii pocas ktorej problemy nastali "sa zrazu akoby hladina ustali a vsetko fici zase v normale" .myslim ze v tejto situaci sme pri hre macky z mysou tymi mysami... :cry:
ivankicin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM800SE,DM800SE V2....

Příspěvek od ivankicin »

desperad píše:zdravim,
tiez sa mi ozval jeden nestastnik ze ma nejake problemy na aliene s UPC caid 0d97, ale tam ficim na oscame. predtym som na tomto stroji testoval skylink ice (0d97 je tiez ice), vratane sharingu-slapalo to asi 2 tyzdne bez zavad. samozrejme caid som po zmene karty prehodil a to tiez nejaky cas slo.
na mojom aliene (oscam) kde ficim ako upc(CW) klient z mojho dream serveru mam tiez kvoli CS programom skylink ice kartu ale nepozorujem problem. mcas som skusal a nemal som s nim problem. niekdey to vsak chcelo nejakych par restartov.
buduci tyzden to idem to "UPC caid 0d97" preklepnut a dam info...
ak mate niekto nejake specificke skusenosti s UPC caid 0d97 dajde vediet.

inak mam pocit ze spusta problemov ktore sa tu na fore s viacerymi typmi prijimacov riesia su sposobene neviem ci pokusmi, testami a alebo doladovanim zo strany operatora ci skor irdeta....(inak sa da tazko vysvetlit ze u viecerych prijimacov roznych typov sa po dlhej dobe funkcnosti zacnu prejavovat problemy s dekodovanim a po nejakej dobe cakania bez zasahu, alebo po pokusoch s roznymi verziami fw a po navrate k verzii pocas ktorej problemy nastali "sa zrazu akoby hladina ustali a vsetko fici zase v normale" .myslim ze v tejto situaci sme pri hre macky z mysou tymi mysami... :cry:
Zdieľam s tebou ten isty postreh aj z mojej strany. Ja by som povedal ze je to na 100% zo strany operatorov.
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

UPC ICE a mcas

Příspěvek od mirecko2 »

Ahojte,

tak vyzerá že problém odstránený - stačil downgrade na verziu 1.2.0.9 a po refreshi karty z UPC šlape ako má.

Oscam do sparku a E2 plánujem nahodiť zajtra. tak dám info ako to dopadlo.....

Žeby bol mcas nekompatibilný z novým firmwarom?
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirecko2 »

Páni mám dilemu - mám kartu UPC so základnou ponukou a cez cccam pristupujem na celú ponuku - bude fungovať v oscame - services a srvid???

má niekto podobnú konfiguráciu?

Ďakujem.
Jacksvk

Příspěvek od Jacksvk »

efendy55 píše:čiže ten sieťový disc mi pôjde len cez zapnuté pc ak som to dobre pochopil . ja som myslel že by som sa dostal s alienom na router belkin kde mám v usb sieťový disc , tak to mam na dreamboxe a vu+ to ide samozrejme v enigme tam je to jednoduché a bez problémov . skúšal som aj v aliene enigmu ale tam som to tiež nenašiel a to už nehovorím o kvalite obrazu sd , spark je v tom lepší tak to mam momentálne v sparku . nemáte to dakdo odskúšané cez router na hdd sieťový ?
Caf ja to mam sprevadzkovane presne akopises mam disk na routasi a fici to pekne no ale nespravil som to ja ale kamos a musel by som to zisti odneho ako siel nato ked chces skusim daj vedet ovsem ked si to uz nedoriesil a poviem ti je to paradicka mam tam secko filmy rozpravky pre decka serialy a peken si to kukaju na telkach cez alienika je to presne ako som vzdy chcel :D
a dodam este ze na ipade si to tiez kukaju cez wifi uplne neskutocne :D
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

Jacksvk píše:
efendy55 píše:čiže ten sieťový disc mi pôjde len cez zapnuté pc ak som to dobre pochopil . ja som myslel že by som sa dostal s alienom na router belkin kde mám v usb sieťový disc , tak to mam na dreamboxe a vu+ to ide samozrejme v enigme tam je to jednoduché a bez problémov . skúšal som aj v aliene enigmu ale tam som to tiež nenašiel a to už nehovorím o kvalite obrazu sd , spark je v tom lepší tak to mam momentálne v sparku . nemáte to dakdo odskúšané cez router na hdd sieťový ?
Caf ja to mam sprevadzkovane presne akopises mam disk na routasi a fici to pekne no ale nespravil som to ja ale kamos a musel by som to zisti odneho ako siel nato ked chces skusim daj vedet ovsem ked si to uz nedoriesil a poviem ti je to paradicka mam tam secko filmy rozpravky pre decka serialy a peken si to kukaju na telkach cez alienika je to presne ako som vzdy chcel :D
a dodam este ze na ipade si to tiez kukaju cez wifi uplne neskutocne :D
no super ,ani si nevieš predstaviť ako si ma potešil . skús to prosím ťa zistiť u toho kamoša ako sa to dá rozchodiť cez router v tom sparku . ja som to skúšal priamo v aliene zadať ipčku routra a ani si neprdol . dreamox aj vu+ mám rozchodené perfektne aj všetky pc po sieti mi všetky hdd zdielajú bez problémov , ale to ide všetko cez sambu , len s alienom som si ani neprdol v sieti . jediné čo mi ho v pohode nájde je notbok kde mám linux tam úplne bez problémov ale ostatné satelity ani pc mi nenájdu v sieti aliena .budem ti nesmierne vdačný .
Všetko 4K
Jacksvk

Příspěvek od Jacksvk »

Takze ti mam odkazat ze musis v sambe nastavit meno a heslo bez toho alien nevie pracovat tiez sme to riesili
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

Jacksvk píše:Takze ti mam odkazat ze musis v sambe nastavit meno a heslo bez toho alien nevie pracovat tiez sme to riesili
spark má sambu ? to si tam ako dostal ? ja mam sambu v satelitoch v enigme .nezdielaš to náhodou v enigme ?
Všetko 4K
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirecko2 »

Ďakujem za pomoc - pomohol oscam - mcas nebežal správne na druhý deň ráno niektoré programy nefungovali.....
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

tak to je v prdeli , na 74-ty pokus mi pc s windows 7 32-byt našlo aliena v sieti .dokonca sa mi podarilo nazdielať externý hdd v pc dokonca aj dreambox aj vu+uno mi ho našli a bez problémov sa dostanem k filmom na aliene v usb . dva týždne sa s tým trápim a nič ,len dneska mám asi šťastný den . možno mu pomohlo že sam dal na synovom pc kde je windows 64-byt prehladať sieť a na prvý šup ho našlo a pripojil som sa nan úplne v pohode , potom som to skúsil na pc s windows 7 32-byt a čuduj sa svete tiež na prvý šup a tak isto aj dreamox a aj vu +uno úplne v pohode takže konečne sa pripojím na hdd v usb na aliene kdekolvek a s čohokolvek v sieti . možno moje skúmanie dakomu pomôže kdo má problém s windowsom 7 32- byt sa pripojiť na aliena . treba skúsiť ho najprv nájsť v sieti na pc s windows 7 64-byt a až potom ho dať prehladať s windows 7 32-byt a ostatnými satelitmi v sieti , iné vysvetlenie nemám . tolko moje skúmanie , ak máte dakdo iné vysvetlenie kludne to sem napíšte ušetrí to určite pár ludom kopu starostí .
Všetko 4K
jahazar

Příspěvek od jahazar »

Jde u Pingula nahrát do STB setting přes USB? Díky za odpověď.
kispicer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko SHD-8900 Alien, Vu+ Duo

Příspěvek od kispicer »

jahazar píše:Jde u Pingula nahrát do STB setting přes USB? Díky za odpověď.
Dá se to v pohodě,ale setting musí být v .xml formátu :)
Vu+ DUO PVR Twin
OpenATV-3.0-vuduo
MOTOR Optibox DM 2400
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“