Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
baallu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od baallu »

Minuly rok v novembri som si predplatil na jeden mesiac balik multi na jeden mesiac. Tesne pred skoncenim som zapol bloker, v tej chvili bol zapis na karte do 10.1.2012 a tym som si to predlzil o jeden mesiac. Ale do dnes to stale ide napriek tomu ze je uz 23.1. Nieze by som sa stazoval, ale ked teraz zmenim mcas tak to uz asi nepojde...mam pravdu? Chcel by som totiz skusit posledny fw + posledny mcas.
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

Pokud das novy mcas a zase zapnes blocker, nez tam das kartu, tak ti to pojede dale.
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
baallu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od baallu »

Ok, a ako to ze to este ide ked je uz davno neplatny zapis?
redline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od redline »

baallu píše:Ok, a ako to ze to este ide ked je uz davno neplatny zapis?
to by som chcel aj ja vediet, mne to takto na anaconde funguje od septembra minuleho roku, zaujimave je ze na ShowboxS300 mi to funguje us skoro rok :D .
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

redline píše:
baallu píše:Ok, a ako to ze to este ide ked je uz davno neplatny zapis?
to by som chcel aj ja vediet, mne to takto na anaconde funguje od septembra minuleho roku, zaujimave je ze na ShowboxS300 mi to funguje us skoro rok :D .
To vam proste prišiel počiatočny zapis a viac zapisou nepušta jedna sa len o crypto-word ICE
ale u ir-deta s vyžaduje (po reboote) zapis a ak prejdu už len do ir-deta tak tam už nie je šance...
baallu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od baallu »

Vsimol som si ze pri prehravani filmu z usb alebo zo siete je oneskoreny zvuk oproti obrazu cca pol sekundy a niekedy aj 2 sekundy. Niekedy pomoze dat pauzu a znova spustit , potom sa to vyrovna ale po case sa to znova rozide. Dal som najnovsi fw a nic sa nezmenilo, pred tym som mal 2.09.61... Nejake napady...?
peter1971
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter1971 »

baallu píše:Vsimol som si ze pri prehravani filmu z usb alebo zo siete je oneskoreny zvuk oproti obrazu cca pol sekundy a niekedy aj 2 sekundy. Niekedy pomoze dat pauzu a znova spustit , potom sa to vyrovna ale po case sa to znova rozide. Dal som najnovsi fw a nic sa nezmenilo, pred tym som mal 2.09.61... Nejake napady...?
žiaľ fw má ešte veľa múch a objavujú sa rôzne chyby a to niekedy aj z nepochopiteľných dôvodov. Aj mne sa už všeličo ukázalo. Jediné čo mi pomohlo bolo anacondu vyčistiť a nahrať všetko znova. Už sa tu o tom písalo.
Čo sa týka pozerania filmov - pichni to do TV alebo ešte lepšie do BR a máš pokoj. STB určite nie je ideálny multimediálny prístroj.
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

baallu píše:Vsimol som si ze pri prehravani filmu z usb alebo zo siete je oneskoreny zvuk oproti obrazu cca pol sekundy a niekedy aj 2 sekundy. Niekedy pomoze dat pauzu a znova spustit , potom sa to vyrovna ale po case sa to znova rozide. Dal som najnovsi fw a nic sa nezmenilo, pred tym som mal 2.09.61... Nejake napady...?
jednym z moznych dovodov je zvukova stopa s VBR - variabilnym datovym tokom.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
peter1971
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter1971 »

MartinNR píše:
jednym z moznych dovodov je zvukova stopa s VBR - variabilnym datovym tokom.
je to možné ale nemusí byť. Mal som ten istý problém so stiahnutým filmom. Žiaľ nepamätám sa, že čo som s tým urobil ale dalo sa.
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

gortheb píše:vie mi niekto poradit ze na akom firmware ide najlepsie wifi usb tl-wn727n? lebo mam najnovsi firmware a ked vypnem stb natvrdo dam tam tento wifi adapter a potom zapnem anacondu a pozrem siet pripojenie tak mi nenacita tento wifi kluc. vdaka.
No tak popis ako na Wifi pre Teba :
1vypni sieť. vypínačom Anacondu
2 zasun USB WiFi , zapni sieťový vypínač na Anaconde
3 Po nabehnutí prejdi na nastavenie siete
4 Typ pripojenia navoľ na WiFi
5 V nápovedi dolu máš farebné tlačítka- daj sken/modré/ alebo nastavenie WiFi /zelené/
6 Zvol pripojiť
7 FIČÍŠ
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Je to tu už popísané , no nechcelo sa mi pátrť - ide to na všetkých Optiboxoch , Octagonoch /hovoríme dúfam o tom istom TL-WN727N !
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
Herkules
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Herkules »

Mám s týmto prijímačom malý problém. K telke je pripojený samozrejme HDMI káblom. Ale nefunguje automatické zapnutie zobrazenia zariadenia tak ako napr. pri scart kábli. To znamená že keď anacondu vypnem a pozerám trebárs DVB-T tak po zapnutí anacondy by mi telka mala automaticky prepnúť zobrazenie na hdmi kde je pripojená. Nestane sa však tak a musím to prepnúť ručne. Myslel som že je to len môj problém ale dnes som montoval tento prijímač aj kolegovi a na jeho telke sa tiež na HDMI vstupoch anaconda nezobrazí. Nevie niekto náhodou čím to môže byť alebo je to štandard optiboxov?
AB Pulse 4K
Octagon SF8008(oscam11704)
Iqon Force1 (Doscam v0,25)

Optibox Anaconda HD (l6.27, 2.12.15, oscam 5554)

Cryptobox 500HD
Skylink ICE, Skylink Irdeto, RTVS, motor SG2100 usals
caldix
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Anaconda, x403p

Příspěvek od caldix »

Herkules píše:Mám s týmto prijímačom malý problém. K telke je pripojený samozrejme HDMI káblom. Ale nefunguje automatické zapnutie zobrazenia zariadenia tak ako napr. pri scart kábli. To znamená že keď anacondu vypnem a pozerám trebárs DVB-T tak po zapnutí anacondy by mi telka mala automaticky prepnúť zobrazenie na hdmi kde je pripojená. Nestane sa však tak a musím to prepnúť ručne. Myslel som že je to len môj problém ale dnes som montoval tento prijímač aj kolegovi a na jeho telke sa tiež na HDMI vstupoch anaconda nezobrazí. Nevie niekto náhodou čím to môže byť alebo je to štandard optiboxov?
Automaticke prepnutie telky nefunguje ani mne. Ono to súvisí s funkciou HDMI-CEC ktorú Anaconda asi nepodporuje. (pri LG - SimpLink, Panasonic - Viera Link, Samsung - Anynet+, Sony - Bravia Sync)

Info HDMI CEC
peter1971
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter1971 »

caldix píše:
Herkules píše:Mám s týmto prijímačom malý problém. K telke je pripojený samozrejme HDMI káblom. Ale nefunguje automatické zapnutie zobrazenia zariadenia tak ako napr. pri scart kábli. To znamená že keď anacondu vypnem a pozerám trebárs DVB-T tak po zapnutí anacondy by mi telka mala automaticky prepnúť zobrazenie na hdmi kde je pripojená. Nestane sa však tak a musím to prepnúť ručne. Myslel som že je to len môj problém ale dnes som montoval tento prijímač aj kolegovi a na jeho telke sa tiež na HDMI vstupoch anaconda nezobrazí. Nevie niekto náhodou čím to môže byť alebo je to štandard optiboxov?
Automaticke prepnutie telky nefunguje ani mne. Ono to súvisí s funkciou HDMI-CEC ktorú Anaconda asi nepodporuje. (pri LG - SimpLink, Panasonic - Viera Link, Samsung - Anynet+, Sony - Bravia Sync)

To je pravda, ale myslím si, že na vine nie je STB ale TV. Výrobcovia totižto podporujú svoje systémy a napr. anynet okamžite prepne. Tu sa dva výrobky s anynet "spárujú". Je to obchodný ťah aby si kupoval všetko jednej značky. Ak sa pozrieš do ponuky TV - svoj STB tam uvidíš takže TV ho vidí ale neprepne. Prečo asi ?
caldix
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Anaconda, x403p

Příspěvek od caldix »

Jasnačka, no v každom prípade mohol aj Optibox aplikovať podporu aspoň pre jeden nazvime to "štandard veľkých výrobcov". Ešte doplním, že sa to týka aj prípadného AV receiveru ktorý môže byť medzi Boxom a TV. Taktiež nefunguje automatické prepnutie HDMI vstupu po zapnutí Anacondy. Samozrejme BR prehrávač rovnakej značky nabieha okamžite (u mňa Bravia Sync).
skcookie

Příspěvek od skcookie »

nemate niekto OSCam verziu schopnu sa pripojit na cccam 2.1.4?
Xtrend ET7500 - openATV 5.3
AV Receiver Onkyo HT-S5405 B
EX:Optibox Anaconda HD
gortheb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Ab cryptobox 600HD

Příspěvek od gortheb »

To kaon:
to je vse v pohodicke co si popisal vse som tak aj predtym spravil len mne v tom menu sa neda prepnut z ethernetu na wifi. a mam presne ten model tp-link tl-wn727n. cize vidim to asi na reklamaciu anacondy
mirco.s

Příspěvek od mirco.s »

Mam malu poznamku k USB-WiFi klucom. To, ze niekto udava funkcnost niektoreho WiFi kluca na danom FW este neznamena, ze to pojde kazdemu, lebo vyrobcovia casto v priebehu vyroby nejakeho zariadenia pristupia k HW zmene, co osetria dodanim prislusneho drivera (pre Win alebo Linux). Tak napriklad TP Link 727N ma podla oficial. stranky dve revizie V1 a V3

http://www.tp-link.com/en/support/downl ... =TL-WN727N

Smola je v tom, ze autor FW pre optibox spravil podporu pre chipset Ralink ale len pre par typov tohto chipsetu. Novsie revizie klucov mozu mat teda inu seriu tiez Ralink chipsetu, ale ta nie je obsiahnuta v driveri Anacondy!!! Teda by bolo "vhodne", aby uzivatelia ktory maju overenu funkcnost daneho WiFi kluca uvadzali aj HW reviziu, nakolko to pomoze mnohym a nebudu sa navzajom osocovat, aky su neschopni a nevedia spravit par jednoduchych ukonov pri spojazdneni teoreticky identickej zostavy, ktora v skutocnosti nemusi byt "vobec" identicka. Tiez by ma to zaujimalo, lebo coskoro budem riesit podobne pripojenie prostrednictvom WiFi a nerad by som kupil nieco, co nebude fungovat. Teoreticky v cenovej kategorii do 10 Eur prichadzaju u mna do uvahy tieto WiFi kluce: TP-Link 727N alebo 321G.
skcookie

Příspěvek od skcookie »

chalani poprosim vas hodte sem funkcny oscam schopny pripojit sa na cccam ako klient.

alebo xcam

server je cccm 2.1.4 [-o<
Xtrend ET7500 - openATV 5.3
AV Receiver Onkyo HT-S5405 B
EX:Optibox Anaconda HD
JohnyDX
satelitni prijimac: Homecast eM - 200CR

Příspěvek od JohnyDX »

Tenda W311U WiFi-N 150 USB Adapter funguje/nabehne aj po uplnom vypnuti (dlhe drzanie cerv. tlacidla) :good:
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“