Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
mirco.s

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od mirco.s »

JohnyDX píše:Tenda W311U WiFi-N 150 USB Adapter funguje/nabehne aj po uplnom vypnuti (dlhe drzanie cerv. tlacidla) :good:
Mam otazku. Mohol by si pozriet na zadnu stranu USB WiFi (pripadne krabicu) ci je tam zmienka o revizii (Ver.)? Teoreticky by to mal byt chipset Ralink. Ale pozor! Verzia Tenda W311U+ uz je nieco ine (asi). Podla popisu v E-Shopoch je tam chipset Realtek, ktory nie je pravdepodobne podporovany.
JohnyDX
satelitni prijimac: Homecast eM - 200CR

Příspěvek od JohnyDX »

na krabici a ani na USBcku nic nieje...inak to "+" bude len asi ze to ma silnejsiu externu antenu...?
- v pocitaci nic take nevykazuje...vyrobca Ralink Technology, Corp.
nitran19

Příspěvek od nitran19 »

a funguje ta tenda ako wifi?
JohnyDX
satelitni prijimac: Homecast eM - 200CR

Příspěvek od JohnyDX »

Bezdrátový wifi USB adaptér 802.11b/g/n.
Operační mód: Klient, Softwarové AP, Ad-hoc
- funguje ako wifi modul v notebooku/wifi karta v desktope...
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Neviem preco vypadava mi signal na Anaconde uz to robi asi 4-5 dni... Normalne je jedno ci to je kodovany alebo volny kanal zamrzne a vypise "NENI SIGNAL" na ukazovateli O takisto v Menu kde je Rozsirene Vyhladavanie s pipanim same 0 a po niekolkych sekundach naskoci a ide o.k. Moze to byt FW alebo zdielanim ??? FW mam 2.09.49 uz asi mesiac a asi pred tyzdnom bolo vsetko o.k. Mam v nom wifi na sdielanie cez xcam. Konvertor mam Twin Golden Interstar GI-202 Twin. Poradi prosim niekto nieco ??? Stretol sa niekto s takym u Anacondy ???
Herkules
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Herkules »

Milos999 píše:Neviem preco vypadava mi signal na Anaconde uz to robi asi 4-5 dni... Normalne je jedno ci to je kodovany alebo volny kanal zamrzne a vypise "NENI SIGNAL" na ukazovateli O takisto v Menu kde je Rozsirene Vyhladavanie s pipanim same 0 a po niekolkych sekundach naskoci a ide o.k. Moze to byt FW alebo zdielanim ??? FW mam 2.09.49 uz asi mesiac a asi pred tyzdnom bolo vsetko o.k. Mam v nom wifi na sdielanie cez xcam. Konvertor mam Twin Golden Interstar GI-202 Twin. Poradi prosim niekto nieco ??? Stretol sa niekto s takym u Anacondy ???
Skontroluj si v prvom rade parabolu či ti ju neposunul vietor. Nehlási ti náhodou pokles signálu? Takéto veci sa bežne môžu stať.
AB Pulse 4K
Octagon SF8008(oscam11704)
Iqon Force1 (Doscam v0,25)

Optibox Anaconda HD (l6.27, 2.12.15, oscam 5554)

Cryptobox 500HD
Skylink ICE, Skylink Irdeto, RTVS, motor SG2100 usals
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Herkules píše:
Milos999 píše:Neviem preco vypadava mi signal na Anaconde uz to robi asi 4-5 dni... Normalne je jedno ci to je kodovany alebo volny kanal zamrzne a vypise "NENI SIGNAL" na ukazovateli O takisto v Menu kde je Rozsirene Vyhladavanie s pipanim same 0 a po niekolkych sekundach naskoci a ide o.k. Moze to byt FW alebo zdielanim ??? FW mam 2.09.49 uz asi mesiac a asi pred tyzdnom bolo vsetko o.k. Mam v nom wifi na sdielanie cez xcam. Konvertor mam Twin Golden Interstar GI-202 Twin. Poradi prosim niekto nieco ??? Stretol sa niekto s takym u Anacondy ???
Skontroluj si v prvom rade parabolu či ti ju neposunul vietor. Nehlási ti náhodou pokles signálu? Takéto veci sa bežne môžu stať.
Parabolu ma o.k. pretoze mam twin konvertor a cez neho mam aj skystar v PC ... No neviem skusal som vymenit FW ale teraz mi n stale svieti na TV Nastaveni casu - Prosim Cekejte ... a nic pomozu uz len vypnut z ozadu...
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

Milos999 píše:Parabolu ma o.k. pretoze mam twin konvertor a cez neho mam aj skystar v PC ... No neviem skusal som vymenit FW ale teraz mi n stale svieti na TV Nastaveni casu - Prosim Cekejte ... a nic pomozu uz len vypnut z ozadu...
tiez by som to videl na zly signal z paraboly. na kalibraciu casu nepotrebujes ani kartu ani plugin ziadny. to ze ti ide z rovnakej paraboly signal do ineho zariadenia, nemusi byt zaruka. takisto moze byt zle nastavena parabola aj ked z toho isteho satelitu ti jeden TP bez problemov a dalsi TP vypadava alebo nejde vobec. takisto moze byt problem v kabli, alebo v koncovkach.
V kazdom pripade moze byt ale problem aj v anaconde, ci uz v tunery alebo inde. tak ako pri pocitacoch aj tu plati, ze logicke zavery nemusia byt spravne a treba poskusat-prekontrolovat vsetko co ta napadne.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Dal som do neho FW 2.10.02.42 a robi to stale kabel som vymenil... V Anaconde ked som dal skontrolavat LNB a vypol zapol signal naskocil hned ked som zapol v nastaveniach LNB signal nabehol. Ked ide tak je signal sila 98% a kvalita 90 % na Thore... Inak uz neviem este skusim iny HD prijimac... Inak vsade sa pise, ze Optibox Anaconda ma vyborny tuner citlivy a spolahlivy... No neviem, zeby som mal smolu, ze ma vadny tuner ???
Herkules
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Herkules »

Milos999 píše:Dal som do neho FW 2.10.02.42 a robi to stale kabel som vymenil... V Anaconde ked som dal skontrolavat LNB a vypol zapol signal naskocil hned ked som zapol v nastaveniach LNB signal nabehol. Ked ide tak je signal sila 98% a kvalita 90 % na Thore... Inak uz neviem este skusim iny HD prijimac... Inak vsade sa pise, ze Optibox Anaconda ma vyborny tuner citlivy a spolahlivy... No neviem, zeby som mal smolu, ze ma vadny tuner ???
Možné je všetko. Ešte skús medzi sebou prehodiť výstupy twin konvertora. Možno ti odišiel konvertor na ktorý je napojená anaconda.
AB Pulse 4K
Octagon SF8008(oscam11704)
Iqon Force1 (Doscam v0,25)

Optibox Anaconda HD (l6.27, 2.12.15, oscam 5554)

Cryptobox 500HD
Skylink ICE, Skylink Irdeto, RTVS, motor SG2100 usals
skcookie

Příspěvek od skcookie »

Milos999 píše:Dal som do neho FW 2.10.02.42 a robi to stale kabel som vymenil... V Anaconde ked som dal skontrolavat LNB a vypol zapol signal naskocil hned ked som zapol v nastaveniach LNB signal nabehol. Ked ide tak je signal sila 98% a kvalita 90 % na Thore... Inak uz neviem este skusim iny HD prijimac... Inak vsade sa pise, ze Optibox Anaconda ma vyborny tuner citlivy a spolahlivy... No neviem, zeby som mal smolu, ze ma vadny tuner ???
ja som tu nedavno riesil vypadnutie a nasledne zamrznutie boxu pri prepnuti na HD program nastavoval som jak cecek parabolol v totalnej kose a nakoniec to bolo boxom. hlavne sa neriad ukazovatelom signalu na Anaconde ako kazda zena zavadza :D
Xtrend ET7500 - openATV 5.3
AV Receiver Onkyo HT-S5405 B
EX:Optibox Anaconda HD
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Milos999 píše:No neviem, zeby som mal smolu, ze ma vadny tuner ???
No to nie je o tom ci mas smolu. Ale ako kazda technika, tak z casu na cas sa musi objavit nejaky vadny tuner. Staci ze tam je jedna suciastka zla a prejavi sa to tak ako vravis. Z hladiska statisktiky plati, ze ak sa nieco moze pokazit, tak sa to skor alebo neskor pokazi. Skusil by som este tie iste programy a TP na inej parabole a v pripade toho isteho problemu jasna reklamka.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
NeoV

Příspěvek od NeoV »

Ahojte...

Chceme s kamosom skusit zdielanie karty...
On ma VU+ Duo s hypercam, cez ktory bude zdielat kartu.

Akeho klienta viem na anaconde pouzit, aby som mohol jeho kartu vyuzivat ? (MClient, Oscam, Xcam... vobec sa v tom nevyznam)
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

NeoV píše:Ahojte...

Chceme s kamosom skusit zdielanie karty...
On ma VU+ Duo s hypercam, cez ktory bude zdielat kartu.

Akeho klienta viem na anaconde pouzit, aby som mohol jeho kartu vyuzivat ? (MClient, Oscam, Xcam... vobec sa v tom nevyznam)
Hypercam nepoznam, asi to bdue nejaky zabudovany prostriedok na zdielanie, ale zalezi na tom ci ten hypercam podporuje niektory zo standardnych zdielacich protokolov a to najcastejcie CCCam, alebo NewCamd. Mozno je to ale prostriedok (ten hypercam) ktory ma svoj vlastny protokol (na zdielanie medzi stb znacky VU) a to potom neviem, ci zozenies taky plugin na anacondu, ktora to bude podporovat.
Takze asi bude lahsie, ako som pisal vyssie, aby ste na ten VU+ dali plugin, ktory pojde na protokole CCCam alebo NewCamd. A na Anaconde potom ako klientsky plugin pouzijes bud ten MCas, alebo XCam alebo Oscam, alebo...
NeoV

Příspěvek od NeoV »

Jaj dost je v tychto moduloch chaos... najst nejake info / howto je tazke...

Hyperacam je modul (app.) pre enigma2 OS - cize dreambox a podobne masiny...
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

takze co citam o hypecam, tak je urceny hlavne na EMU a citanie lokalnej karty, teda nieco ako mcas na anaconde. a na zdielanie pouziva vlastny protokol, teda vie sa spojit s inymi hypercam servermi/klientami.
Vidim to tak, ze na zdielanie bude treba pouzit iny plugin, ktory ale ked bude tiez citat kartu, tak sa bude mozno byt s tym hypercam.
osobne by som to videl na nasadenie oscamu (sluzi aj na citanie karty, aj ako server na mnoho protokolov) v tom VU a u teba na anaconde bude stacit MCAS. Ovsem oscam je trochu zlozitejsi na nastavenie. Napis odkial si a mozno sa najde niekto, kto by vam to vedel za nejaku odplatu urobit, nastavit. Myslim ze osobne vam to pride urobit.
gortheb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Ab cryptobox 600HD

Příspěvek od gortheb »

mirco.s píše:Mam malu poznamku k USB-WiFi klucom. To, ze niekto udava funkcnost niektoreho WiFi kluca na danom FW este neznamena, ze to pojde kazdemu, lebo vyrobcovia casto v priebehu vyroby nejakeho zariadenia pristupia k HW zmene, co osetria dodanim prislusneho drivera (pre Win alebo Linux). Tak napriklad TP Link 727N ma podla oficial. stranky dve revizie V1 a V3

http://www.tp-link.com/en/support/downl ... =TL-WN727N

Smola je v tom, ze autor FW pre optibox spravil podporu pre chipset Ralink ale len pre par typov tohto chipsetu. Novsie revizie klucov mozu mat teda inu seriu tiez Ralink chipsetu, ale ta nie je obsiahnuta v driveri Anacondy!!! Teda by bolo "vhodne", aby uzivatelia ktory maju overenu funkcnost daneho WiFi kluca uvadzali aj HW reviziu, nakolko to pomoze mnohym a nebudu sa navzajom osocovat, aky su neschopni a nevedia spravit par jednoduchych ukonov pri spojazdneni teoreticky identickej zostavy, ktora v skutocnosti nemusi byt "vobec" identicka. Tiez by ma to zaujimalo, lebo coskoro budem riesit podobne pripojenie prostrednictvom WiFi a nerad by som kupil nieco, co nebude fungovat. Teoreticky v cenovej kategorii do 10 Eur prichadzaju u mna do uvahy tieto WiFi kluce: TP-Link 727N alebo 321G.
mas pravdu , je to mozne ze to nejde to wifi lebo tie oznacenia su ine .ja tam mam to hardwarove oznacenie V3. napr ja mam model tl-wn727n ma sice chip ralink ale anaconda ho nezobere ked aj vsetko urobim podla postupov co ludia davali v predchadzajucich prispevkoch . takze to len vidim nech vydaju lepsi firmware na anacondu a bude lepsie :)
NeoV

Příspěvek od NeoV »

mnoo tak sme pokrocili...

On mi vie kartu zdielat cez OSCAM (newcamd) - ja viem pekne citat cez XCAMclient - Problem je, ze potom mi zblbne MCAS a nejde mi CSLINK karta... ide mi uz len jeho UPCcko... musim restartnut prijmac aby sli moje.

Skusla som sa hrat s OSCAMom... ale to je zabijak :-)
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

plugin mcas ma aj klientsku cast - "MCAS client". v nom si mozes nastavit pripojenie cez NewCamd protokol na ten server. nemusis pouzivat XCam potom.
nie som si ale isty, ci mcas bude sam vediet kedy sa ma pripjat na server.
na toto je najvhodnesi ten oscam, kde sa da uplne detailne nastavit, ze ktore kanaly ma hladat lokalne na karte a ktore na nejakom servery. ale je to zlozitejsie nastavovanie.
snad ti tu niekto poradi ze ako by sa to dalo jednoduchsie. mozno aj len cez ten mcas.
NeoV

Příspěvek od NeoV »

ano... tiez si myslim ze oscam je spravna volba... na anacondu som nasiel tu verziu 1.00-unstable

newcamd som rozbehal bez problemov... internu kartu zatial nie... :-( no nic... zajtra budem studovat v com je problem...

resp. mate niekto rozbehanu CSlink kartu interne cez oscam ? mozete sem supnut oscam + konfigy ?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“