Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
rct
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Opticum X403p
Kontaktovat uživatele:

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od rct »

Chlapi prosim Vas, da sa na Anaconde prijmat cez RS232 vyzdielana karta z X403p ?? Moc krat dakujem!
kenny69
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ ...

Příspěvek od kenny69 »

rct píše:Chlapi prosim Vas, da sa na Anaconde prijmat cez RS232 vyzdielana karta z X403p ?? Moc krat dakujem!
pokial viem tak tato kombinacia nie

pojde ti optibox s optiboxom .. popripade opticum s opticumom ...
VU+ duo - CCcam 2.3.0
Opticum 9500HD
AMIKO MINI HD
1W, 13E, 19.2E, 23.5E, 28E
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Z anakondy ti pojde karta cez sietove pripojenie na X403
rct
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rct »

Noro C píše:Z anakondy ti pojde karta cez sietove pripojenie na X403
a treba nato pouzit opät nejaky plugin? - v podstate dokazem prehodit konektory na RJ45 (z povodnej RS232), kable sa mi stretavaju aj pri routry, tak problem by nemal byt.... ale zas pri mojom zivotnom stasti.... :o
rct
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rct »

caldix píše:pouziva z vas niekto k Anaconde poskladany ext.HDD? Mam nevyuzity 80 GB, 2,5" SATA disk a chcel by som ho pripojit cez zadne USB (dokupim box na HDD), no obavam sa napajania, v specifikacii Anacondy je DC 5V/500 mA max., na disku mam DC 5V/600 mA, 100 mA nie je vela, ale nerad by som odfajcil USB. Niektore origo ext.disky vsak maju napajanie aj 850 mA.
vdaka za rady

zeby?

http://eshop.janotel.sk/predaj/19577/i- ... 2-5--SATA/
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Kamarat ma pripojeny 500GB a funguje ja pouzivam sietovy, tu zielacku som uz robil 403x je klientom a slape v pohode len treba na nej prepalit fw
qwepo

Příspěvek od qwepo »

Zdravim pani,
troska mimo misu. Zakupil som 3ks anacondy. Viete mi prosim poradit ohladne vyberu paraboly (velkost, material, uchyt, prip. znacka) a vyber lnb modulu. Chcem obe Astry (23,5 a 19,2) pre tri settopboxy. Ake mate skusenosti, co a aku znacku pouzit.
Dakujem
helix26
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

caldix píše:pouziva z vas niekto k Anaconde poskladany ext.HDD? Mam nevyuzity 80 GB, 2,5" SATA disk a chcel by som ho pripojit cez zadne USB (dokupim box na HDD), no obavam sa napajania, v specifikacii Anacondy je DC 5V/500 mA max., na disku mam DC 5V/600 mA, 100 mA nie je vela, ale nerad by som odfajcil USB. Niektore origo ext.disky vsak maju napajanie aj 850 mA.
vdaka za rady

osobne pouzivam 3,5 " ramcek AKASA Integral P2STON v ktorom mam SATA interny disk 3.5 " ma externe napajanie
http://www.akasa.co.uk/update.php?tpl=p ... NP2STON-BK
ma vystup USB 2.0 a tak isto aj eSATA mam ho polozeny vedla prijimaca ta velkost mi vobec nevadi
odfajcit to nemozes ma to prudovu ochranu proste sa ten disk nerozbehne ... potrebujes bud aktivny USB HUB alebo disk s externym napajanim
pouzivam USB 2.0 dosahujem rychlost ako je na obrazku uplne postacuje
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) helix26 dne 08.březen 2012 - 6:23, celkem upraveno 1 x.
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

qwepo píše:Zdravim pani,
troska mimo misu. Zakupil som 3ks anacondy. Viete mi prosim poradit ohladne vyberu paraboly (velkost, material, uchyt, prip. znacka) a vyber lnb modulu. Chcem obe Astry (23,5 a 19,2) pre tri settopboxy. Ake mate skusenosti, co a aku znacku pouzit.
Dakujem
Minimalne Gibertiny profi 85 cm hlinik .... radsej asi 100 cm kedze tam potrebujes dat Monoblock so styrmi vyvodmi aby si mal dostatocny zisk ... a hlavne aby to nevypadavalo za horsieho pocasia ...
Naposledy upravil(a) helix26 dne 08.březen 2012 - 6:12, celkem upraveno 1 x.
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

Noro C píše:Kamarat ma pripojeny 500GB a funguje ja pouzivam sietovy, tu zielacku som uz robil 403x je klientom a slape v pohode len treba na nej prepalit fw
sietovy disk ti ide stabilne pod akym fw ? mozno ak pouzivas filesystem ext2/ext3/ext4 na sietovom disku ale akonahle pripajas NTFS dochadza pri klasickom embedded linuxe k zahlteniu pameti ...
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

bobesko1 píše:Cize myslis ze preto mi vypisuje ze karta je neplatna? Som bol v tom ze tam nemam ziadny plugin a ze ked si stiahnem Mcas plugin z tejto stranky tak mi to uz tu kartu bude citat.
ano presne tak je potrebne nahrat a spustit plugin na citanie karty ... napriklad Mcas alebo oscam ... bez toho optibox nevie citat kartu ma Conax citacku potrebuje software ktory ju ovlada to je ten plugin
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

bobesko1 píše:Vie mi niekto povedat aka verzia FW sa dava defaultne do Anacondy pretoze na tej povodnej co tam bola pri kupe tak to epg islo perfektne ale potom som tam dal najnovsiu verziu a tam mi blbne to epg. Takze by som sa chcel vratit k tej povodnej ale uz sa nepamatam kolkatka to bola.
verzia povodneho fw zavisi od toho aka je to seria anacondy ...napriklad ja som ju kupil minuly rok a mala este verziu fw 1.09.05 ... teraz ju kupis uz v serie kde je nahraty fw 2.xx.xx
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Sietovy disk synogogy 212 a na prijmaci soft z octagonu 1008 se+ fw2.10.17 a slape ok
caldix
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Anaconda, x403p

Příspěvek od caldix »

No mne ide o to vybrat vhodny ramcek, ci s moznostou ext. napajania (konektor na adapter), alebo mi to utiahne rovno USB anacondy bez dalsich kablov. Nie vsetky boxy maju zvlast konektor napajania resp sa pise ze napajanie iba cez USB. Moja predstava je jeden USB kabel HDD <-> Anaconda a hotovo. Uvazujem nad i-Tec boxom.

bobesko1 píše:Vie mi niekto povedat aka verzia FW sa dava defaultne do Anacondy pretoze na tej povodnej co tam bola pri kupe tak to epg islo perfektne ale potom som tam dal najnovsiu verziu a tam mi blbne to epg. Takze by som sa chcel vratit k tej povodnej ale uz sa nepamatam kolkatka to bola.
Presne ako pise "helix26" ale tusim na niektorom z 2.xx FW islo to EPG dobre, mam posledny FW a blbne to aj mne, ja najviac pouzivam zobrazenie EPG pri zozname kanalov a nacita par stanic ok (napr STV1-2, JOJ,TVMA, TA3...) potom prepnem napr.CT1-2 a par ostatnych kanalov a EPG pre STV zrazu zmizne. To EPG mi neslo dobre ani pri FW2.10.11, tak skus 2.10.02.42 alebo starsi, ja sa k tomu stale neviem nejak dostat.
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

caldix píše:No mne ide o to vybrat vhodny ramcek, ci s moznostou ext. napajania (konektor na adapter), alebo mi to utiahne rovno USB anacondy bez dalsich kablov. Nie vsetky boxy maju zvlast konektor napajania resp sa pise ze napajanie iba cez USB. Moja predstava je jeden USB kabel HDD <-> Anaconda a hotovo. Uvazujem nad i-Tec boxom.

Presne ako pise "helix26" ale tusim na niektorom z 2.xx FW islo to EPG dobre, mam posledny FW a blbne to aj mne, ja najviac pouzivam zobrazenie EPG pri zozname kanalov a nacita par stanic ok (napr STV1-2, JOJ,TVMA, TA3...) potom prepnem napr.CT1-2 a par ostatnych kanalov a EPG pre STV zrazu zmizne. To EPG mi neslo dobre ani pri FW2.10.11, tak skus 2.10.02.42 alebo starsi, ja sa k tomu stale neviem nejak dostat.
je uplne jedno aky ramcek pouzijes problem bude v odoberanom prude ... je mozne ze ho anaconda nerozbehne ak sa bude jednat o starsi typ disku s vacsim prudovym odberom ... :(
trezor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trezor »

caldix píše:No mne ide o to vybrat vhodny ramcek, ci s moznostou ext. napajania (konektor na adapter), alebo mi to utiahne rovno USB anacondy bez dalsich kablov. Nie vsetky boxy maju zvlast konektor napajania resp sa pise ze napajanie iba cez USB. Moja predstava je jeden USB kabel HDD <-> Anaconda a hotovo. Uvazujem nad i-Tec boxom.

Robilo mi to presne ten isty problem,

Odobral som USB kluc, vymazal som epg.txt z USB kluca, všetky timeshifh súbory, adresare .access_conf a __freetvplus_files___, pripojil USB restartoval box a ide to ako hodinky bez problemov.

FW mam 2.10.11.

Este treba skontrolovať v EPG nastaveni (FAV klavesa) kam mate nastavene ukladanie EPG. Skúste možno to Vám pomôže tiež, možno že bude stačiť vymazať iba epg.txt súbor. Ja som to pre istotu dal preč všetko.
Optibox Anaconda, FW Octagon SF 1008SE+ 2.11.77, MCAS 4.9.2013, Skylink IRDETO, Astra 19.2° a 23.5°
airjet

Mcas plugin nastavení

Příspěvek od airjet »

Zdar, jak nastavit server v pluginu Mclient?
Chci vyzkoušet 2xanacondu 1xMcas 1xMclient v lokální síti.
Plugin Mclient spustím dostanu se do něj ale zapsat ip adresu serveru ani za boha žádným tlačítkem nejde. Díky
dallas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dallas »

v mclienti...,nazov servera upravis zadanim dialkoveho ovladača kod /1407/ napr. :192.168.001.003
airjet

Příspěvek od airjet »

:thankyou: :Yahoo!: tisíceré díky
mikimaus

Příspěvek od mikimaus »

Zdravim pani,

prosim poredte mi , v prvom rade cital som vlakno ale som uplny amater a nejak mi to nieje jasne. Planujem kupu tohto boxu, potrebujem vsak aby podporval zdielanie karty cez net (zadam si IP, port, meno, heslo, (cccamd, newcamd)) ako client.

Ak som pochopil spravne taketo cosi zvlada, chcem sa vsak opytat co vsetko pre to musim urobit?
Treba tam instalovat pluginy? Ake? Co este okrem toho.

Vopred Dakujem za info. :)
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“