ENIGMA 2 / AMIKO SHD 8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
fikocx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: ENIGMA 2 / AMIKO SHD 8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Příspěvek od fikocx »

kaon píše:
drto píše:
fikocx píše: AHA tak tam bude problém stím heslem ja tam heslo nemám jede to,jestli mužeš tak to odhesluj a vyzkoušej jestli to pojede.
ja tam nemam heslo a nejde mi to ani tak :(
Ja tam mám tiež heslo - dostanem sa až k zobrazeniu zdieľanej zložky Filmy , no dis je označeny červeným krížikom. Neviem kde robím chybu.
nevim jak pomoct funguje mi to tak i jinych image.
nic víc jsem nedělal.
http://www.youtube.com/watch?v=MNWl9zXD ... e=youtu.be
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

fikocx píše: nevim jak pomoct funguje mi to tak i jinych image.
nic víc jsem nedělal.
robim to presne tak ako je na videu ale ja sa dostanem len po to ze mi zobrazi PC v sieti ale dalej sa bohuzial nedostanem :(
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

drto píše:
fikocx píše: nevim jak pomoct funguje mi to tak i jinych image.
nic víc jsem nedělal.
robim to presne tak ako je na videu ale ja sa dostanem len po to ze mi zobrazi PC v sieti ale dalej sa bohuzial nedostanem :(
Ještě jsem neměl čas Nebulu vyzkoušet, ale myslím, že problém je ve správně nasdíleném adresáři v PC. Zkus ještě přesně postupovat podle tohoto známého návodu (part I)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

To mzahalka : V PC mám nakonfigurované zdieľanie ako má byť - chodilo mi to na Anakonde , Koale . Chybu úteda ja, robím dakde inde.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
JUUH

Příspěvek od JUUH »

drto píše:tak mam nahrate v aliene image "enigma pkt nebula". zatial slape bez jedinej chybicky. ovladanie ide super a tlacitka funguju ako maju. oscam ide bez problemov. jediene co sa mi nepodarilo tak som nespojazdnil sietovy disk cez cifs. mount manager je troska zmeneny a nejak sa mi to nedari spustit. ak by mal niekto chut pozriet sa na to budem velmi rad za kazdu radu ako to spojazdnit :wink:
takze este raz - kto mate zaujem skusajte, slape to super :good:
Jedna chyba: Pri použití OpenVpn sa zle nastaví aktuálny čas. Chyba je v súbore /etc/init.d/ovpn.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

mzahalka píše: Ještě jsem neměl čas Nebulu vyzkoušet, ale myslím, že problém je ve správně nasdíleném adresáři v PC. Zkus ještě přesně postupovat podle tohoto známého návodu (part I)
zdielanie v PC mam nakomfigurovane dobre. v sparku a aj v image PKT GM990 E2 HAARP v3c Image mi sietovy disk slapal tak ako mal. len v tomto image E2 mi to ani za toho boha nechce ist ](*,)
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Když to jde fikocx, tak to nějak musí jít. Možná, že to je nějaká blbost, napadá mě, že v linuxu je důležité přesně rozlišovat malá a velká písmena. Já to budu zkoušet zítra. Dnes už tady nebudu do toho mluvit. Ještě dotaz, jak přesně jste Nebulu instalovali? Myslím, že nejprve je nutné jít do sparku, poté v pluginu wltool vymazat enigmu a teprve poté Nebulu znovu čistě nahrát aby tam nezůstal nějaký balast po HAARP. Jak to instaloval fikocx a jak drto, jak kaon?
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
naivka
satelitni prijimac: Amiko Alien 8900

Příspěvek od naivka »

Dnes jsem nainstaloval "nebulu" (předtím "haarp") bez vymazání ve Sparku. Vše mi chodí, EMU i sdílení na Win XP.
-bluePanel-Mount Center-Network Browser-zelené tl. Mounts
Našlo mi to IP adresu PC pak "OK" a zobrazily se mi nasdílené adresáře a ty jsem pak potvrdil pro připojení
Amiko Alien 8900 - PKT Nebula - 13°,19°,23,5°
fikocx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fikocx »

mzahalka píše:Když to jde fikocx, tak to nějak musí jít. Možná, že to je nějaká blbost, napadá mě, že v linuxu je důležité přesně rozlišovat malá a velká písmena. Já to budu zkoušet zítra. Dnes už tady nebudu do toho mluvit. Ještě dotaz, jak přesně jste Nebulu instalovali? Myslím, že nejprve je nutné jít do sparku, poté v pluginu wltool vymazat enigmu a teprve poté Nebulu znovu čistě nahrát aby tam nezůstal nějaký balast po HAARP. Jak to instaloval fikocx a jak drto, jak kaon?
Zdarec tak já instaloval přímo přes front panel z usb, bez jakéhokoliv mazání.
Jinak network browser má spousta image,na některých mi to šlo na některých ne(vždy stejný postup)zrovna ted HR enigma II mi to nejde a to třeba zrovna půjde vám tak to bych fakt rád věděl kde je zakopaný pes :?:
Bude třeba GOOGLE A GOOGLE A GOOGLE.
A ještě network browser je vlastně systemový plugins jde o prohlížeče sítě a CIFS (Windows), myslím že by ho šlo vložit do jiného image třeba haarp a muže fungovat.
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

zdar. ja som E2 nebula instaloval presne tak isto ako "fikocx". bez mazania a s usb :wink: a mne sietovy disk nejde :x
este ma napadlo ze to moze byt skinom.
to fikocx:
aky skin pouzivas v E2 nebula??? popripade skus aj ine skiny ci ti to pojde v poriadku aj v inych skinoch :wink:
Oscam 6241
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 8900 SHD

Příspěvek od mirecko2 »

Ahojte,

mount sieťového disku, nfs/cif manager - nastaviť ip, heslo, názov, a dať aktivovať - nebula - funkčné. Skin dm-connectify hd.

Timeshift, crossepg, nahrávanie funkčné, cool tv guide, a kopec dalších pluginov bez problémov. Freeplayer - výber filmu, a tituliek a play bez problémov - akurát podporuje zrejme len txt subtitles....
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Nainstaloval jsem Nebulu, vše funkční jako u Haarp, včetně češtiny, místního disku i vzdáleného sdíleného disku na PC, EPG, Timeshift. Nefunguje teletext, Sambu a DLNA jsem nezpojízdnil, ale moc jsem se o to nesnažil. Oscam funguje stejně jako u Haarp. Skin používám Golden PKT.
To drto: ten cifs funguje - Nebulu jsem instaloval, jak tu hoši psali, přímo na haarp a v mount manager jsem nasdílel disk na PC. Přihlašuji se jménem a heslo nemám. Když tak v SZ ti pomohu jak přesně jsem to dělal. Já bych spíše chtěl vědět, k čemu mi bude aktivace samba serveru a dlna. Všichni to tu vychvalují a přestože si nemyslím, že jsem úplně blbej, tak nevím, k čemu mi to je, když jakýkoliv disk nebo sdílený adresář na PC vidím a soubor si z něj přehraju.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ahoj nie je to myslene skor opacne,server na boxe a mozes z jeho disku prehravat cez TV alebo ine zariadenie co je DLNA ready.Teda spravis server z boxu a diskov ktore vidi........ako si spokojny oproti alligatoru alebo si mal pantheru uz si nepamatam.MAj sa.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To liquere: Alien je lepší stroj jako Alligátor. Sice nemá CI slot a druhou čtečku, což nepotřebuju, ale obraz a zvuk jsou kvalitní, Enigma je moc zábavná (pokud mi rodina dovolí), nejsou výpadky zvuku, mám nasdílený disk na PC, z něhož si mohu přehrávat, hudbu, obrázky i film. Nahrává perfektně. Při tom je o polovinu levnější - "vot těchnika".
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Tak jsem si vygooglil DLNA:
http://avmania.e15.cz/dlna-pro-zacatecn ... afie-hudbu
Abych používal DLNA doma pokládám za hovadinu, přeci se nebudu dívat na film na PDA, když jej mohu sledovat na televizi.
Abych si mohl přehrávat film např při cestování, tak bych musel mít na routeru připojený velký disk, na kterém bych ukládal veškerá svá data. To zatím nemám, takže DLNA a Samba mi jsou zatím k ničemu.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ahoj,

mas pravdu enigma je sranda a ma vela moznosti.Ja ju dusim sice na VU+ ale viem co myslis.To DLNA pokial mas novsiu telku by si mohol vyuzit tak,ze ak budes mat v sieti nejaky media server(dlna server) mozes priamo z telky prehravat filmy v roznych formatoch,hudbu, fotky atd.Neviem aku mas telku skus sa pozriet do menu alebo navodu ci podporuje tuto funkciu.Vela ludi ma mnozstvo filmov napr. v mp4,mkv,avi a co ja viem v akom formate niekde na NAS a prehavaju si to v TV.Jasne ze na cestovanie je to ulet.Maj sa.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

velka vdaka to "mzahalka" za nakopnutie na sprevadzkovanie sietoveho disku :D :D screeny mi pomohli a mal som to sprevadzkovane za cca 20sek. este raz velka vdaka mzahalka :notworthy: :notworthy:
Oscam 6241
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Prave som skúšal USB Hdd - to ide v pohode - no sieťový disk za bo.a mi nejde. V predchádzajucej enigme mi to chodilo. Už som to kontroloval niekoľko krát a neviem prísť na chybu. Stále ju asi prehliadam- musím si dať asi pauzu a potom to ešte prejsť - je to nejaká somarina.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
adisk

Příspěvek od adisk »

Neviete mi niekto povedat kde by som stiahol ENIGMU2 pre Pingulux PLUS?
Nikde to neviem najst.
Vu+Solo 4K VTI, Vu+Solo2, VTI
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

adisk píše:Neviete mi niekto povedat kde by som stiahol ENIGMU2 pre Pingulux PLUS?
Nikde to neviem najst.
....Není to jedno?Něco tam dej a uvidíš.Já tam mám HR nigmu,má to být stejné jak DM 800 SE.SW bude určitě stejný,jako bez plus.Divil bych se,kdyby vymýšleli něco jiného,pokud je to kompaktabilní s dreamem.Já tam mám SW pro +,(U těchto přijmačů je velká výhoda,že se nechá vše zase SW opravit,jak ve pparku,tak i v enigmě.Je to otevřený Linux,paráda.)Pro mladší :good: :good: Stále se :book: ,ale už to tak nejde-bohužel!! :poklona:
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“