Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
desperad
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od desperad »

suhlasim,sam pouzivam len to co vypluje ijachouf.......
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

pistok153 píše:
vensan píše:Z lan na serial?
Mozes dat nejake blizsie info pripadne nejaky odkaz?
šak RESHARE=prímeš cez LAN a pošleš cez RS.

Toť kedysi som tu mal Tzv. rozne protokoli pre rozne tieto opticumy ,ale už to tu pravdepodobne nieje.
Zas za jedno je to aj dobre a za druhé sa takéto veci nachádzajú na fóre ,len treba hľadať.
Myslím že tu :arrow: Všeobecný F.A.Q. http://ab-forum.info/viewforum.php?f=75 8)
zdielanie cez seriovy port uz som neriesil dlhsiu dobu preto mam v tom medzery no dobre je vediet, predpokladam ze to reshare by mohlo fungovat aj u amico seria 8300 alebo je to specialita opticum 403.
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
RAMSES
Odborník
Odborník

Příspěvek od RAMSES »

vensan píše: zdielanie cez seriovy port uz som neriesil dlhsiu dobu preto mam v tom medzery no dobre je vediet, predpokladam ze to reshare by mohlo fungovat aj u amico seria 8300 alebo je to specialita opticum 403.
Áno funguje to aj u Amico série 8300.

Předmět: Amiko HD-8300 Series
satmont.online
Home site * s u p p o r t s a t *
VU+
miz012

Příspěvek od miz012 »

Ahoj vsichni,

mam koupenou novejsi verzi tohoto satelitu a momentalne tam mam tento FW:

ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_amstar_1.1.77.abs

Nezaznamenal jsem zadne problemy (epg, HD kanaly, rozsynchronizaci zvuku...)

Potreboval bych poradit:

1) Pro share pres LAN je nutne aby server - client meli stejny FW nebo je to jedno? Vyplati se mi tam dat jiny FW? Jaky pripadne?

2) Kdyz na druzici nenajdu pozadovany transporder, muzu jej jednoduse pripad a prohledat? (asi zatim nejlepe to pro me mel udelano openbox x-810..., SHOWBOX 300 byla hruza :( )

3) Vysvetlite mi prosim, co presne delaji jednotlive polozky, ktere je moze vybrat pri upgrade? (Channel list, Allcode + bootloader, DB User a dalsi)

Moc diky za info

miz012
lukaspre

Příspěvek od lukaspre »

Ahoj,
mám X403p s fw Ali 3602 1.3.42 EMU a mám stále problém se zamrzáváním obrazu se zvukem.
Nekde jsem se tady docetl ze mam v CA nastaveni - Mcas config - nechat pouze povoleno card 1 ecm. To mám. Ale i tak dochází k zamrzávání.
Používím skylink irdeto ale delalo to i na cslink.

Nejaky rada?

diky
Ariva 203
Valibuk

Příspěvek od Valibuk »

desperad píše:ale dnes uz by som ho ako novy nekupoval, predsa uz je to veteran a volba by bola amiko 8340, pripadne starsie amiko 8000, co povazujem za priamich potomkov s lepsim cipom v srdci :good:
Veterán, který toho umí­ a vždy bude umět ví­ce nežli zběsile rychlý nováček. Řeč je o funkci PVR. Lze si jen těžko představit, že by nějaký výrobce videorekordérů uvedl na trh přístroj, který bude kódovat nahrávku, aby ji nebylo možné přehrát. Ani před čtvrt století­m by to nebylo možné.

Asi mi něco uniká, ale Opticum X403p a Amiko 8000 mají shodný procesor a čipovou sadu (M3602 HD MPEG-2/H.264 Decoder). Поцессор ALI 3602
396 MHz, Flash memory: 32 Mbit, RAM memory: 1024Mbit

Amiko 8340 je vhodná volba pro toho, kdo si v životě nebude pořizovat HDD. Jednoúčelový stroj bez plnohodnotné funkce PVR a zálohování nahrávek­, doporučuji označovat pouze jako přehrávač. Z tohoto důvodu naprosto nevhodný jako hlavní­ přijímač do domácnosti. Majitelé přenosného pevného disku nebo vysokokapacitní USB klíčenky, kteří koukají­ na PC budou dávat ruce pryč. Pří­stroj by si mohl vylepšit pověst snad pouze funkční­m sdí­lením pří­stupové karty skrze wi-fi.
Naposledy upravil(a) Valibuk dne 21.březen 2012 - 20:45, celkem upraveno 2 x.
Opticum HD X403p
Bez použití CAM modulů a o to jde ...
Valibuk

Příspěvek od Valibuk »

@lukaspre
Nahraj si kvalitní firmware z odkazu, který zde doporučují pistok153 a desperad. Osobně mi také nejvíce sedí originální grafika. Pouze dodám, že u toho 1.4.05 po vypnutí mizí favourite list a u těch ostatních se ti může max. stát, že během HD vysílání bude pár sekund slyšet pouze originální zvuková stopa místo dabingu, neboť *FIX* Fixed Audio/Video dual descrambling bug byl odstraněn až verzí v1.4.42 - 11. 01. 2012.

@lukaspre
Pokud máš čisté Skylink Irdeto nebo CSlink Irdeto, tak bys toho musel mít zapnuto více, abys nečučel na černou obrazovku (emu může zůstat vypnuté). Pro kartu Skylink ICE výměna opravdu stačí pouze Card 1 ecm povoleno.
Opticum HD X403p
kokso
satelitni prijimac: Ariva 200
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokso »

Nazdar chlapi. Chcel by som sa opýtať na túto hášku v príjímači: "Zoznam kanálov bol zmenený, potvrdením OK vyhľadá nové kanály". Sused ma stále otravuje, že sa mu to zobrazuje a keď potvrdí OK, tak mu to rozhádže stanice.
Chcem sa opýtať či to môže robiť samé od seba alebo niečo blbo postláča na DO. Neviem povedať ani aký tam má soft, dá sa to nejako vypnúť?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lemony

Příspěvek od lemony »

kokso píše:Nazdar chlapi. Chcel by som sa opýtať na túto hášku v príjímači: "Zoznam kanálov bol zmenený, potvrdením OK vyhľadá nové kanály". Sused ma stále otravuje, že sa mu to zobrazuje a keď potvrdí OK, tak mu to rozhádže stanice.
Chcem sa opýtať či to môže robiť samé od seba alebo niečo blbo postláča na DO. Neviem povedať ani aký tam má soft, dá sa to nejako vypnúť?
Ahoj. Ja som mal tiez pred tym podobny problem ale je na to jednoduche riesenie: Treba vypnut do standby prijimac a predtym ako naskoci obraz musis stihnut stlacit MENU. Potom postupuj takto:
1. Hlavne menu
2. Preference
3. Ruzna nastaveni
4. Chanell autom. detection nastavit na VYP!!!.
5.EXIT , tym sa ti ulozia nastavenia.
Dufam ze sa ti to podari, maj sa. :good:
kokso
satelitni prijimac: Ariva 200
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokso »

Ďakujem za radu, pôjdem mu to vyskúšať.
lukaspre

Příspěvek od lukaspre »

to Valibuk: zkousel jsem nahravat fw z linku Pistok153. Tedka mam momentalně fw ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_lemontree_1.4.05
ale stále dost často kanály zamrzávají. Co jsem vypozoroval nejvíce to delá Prima family HD.

Nemate nejakou radu? :o

diky
Ariva 203
Valibuk

Příspěvek od Valibuk »

Ten soft 1.4.05 nebyl moc povedený, kdy po vypnutí zmizel seznam favourite list. Velmi jsem uvítal přechod na 1.4.15, ale mám pocit, že u HD programů výjimečně a obvykle na velmi krátkou dobu několika vteřin vypadne dabing a poslouchám v tu chvíli originální zvukovou stopu, ale může to být i problém poskytovatele či konkrétní stanice.

Proč si vlastně nenahraješ ten nejnovější 1.4.34 z 09-Dec-2011 ?
A zkusit v CA nastavení - Mcas Config - EMU Ecm 1 a 2 vypnout. V minulém roce jsem na X403p měl bezproblémově i zmiňované CS link Irdeto.
Naposledy upravil(a) Valibuk dne 22.březen 2012 - 12:23, celkem upraveno 2 x.
Opticum HD X403p
lemony

Příspěvek od lemony »

Ja mám teraz na mojom HD X403p tento: ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_lemontree_1.4.34.Set by Traian a nemám vôbec žiadny problém a to v CA nastaveniach-Mcas Config- nemám vôbec nič vypnuté.
Neseká mi ani jeden kanál a aj HD kanály idú spoľahlivo. :)
lukaspre

Příspěvek od lukaspre »

včera jsem udělal na doporučení Valibuka.. prehral jsem Fw a nastavil dle infa v příspěvku a uvidíme...
Max ho pošlu do světa a pořídím něco inčího. Manželka už mě vyhrožuje válečkem... :twisted:
Ariva 203
Valibuk

Příspěvek od Valibuk »

Pokud nemáš poruchový přístroj nebo špatně seřízenou parabolu, tak ti to bude fungovat jako ostatním.
Opticum HD X403p
pachoo

Příspěvek od pachoo »

lemony píše:
kokso píše:Nazdar chlapi. Chcel by som sa opýtať na túto hášku v príjímači: "Zoznam kanálov bol zmenený, potvrdením OK vyhľadá nové kanály". Sused ma stále otravuje, že sa mu to zobrazuje a keď potvrdí OK, tak mu to rozhádže stanice.
Ahoj. Ja som mal tiez pred tym podobny problem ale je na to jednoduche riesenie: Treba vypnut do standby prijimac a predtym ako naskoci obraz musis stihnut stlacit MENU. Potom postupuj takto:
1. Hlavne menu
2. Preference
3. Ruzna nastaveni
4. Chanell autom. detection nastavit na VYP!!!.
5.EXIT , tym sa ti ulozia nastavenia.
Dufam ze sa ti to podari, maj sa. :good:
Ahoj. Prepac, ale nepochopil som preco by mal vypinat prijimac a rychlo stlacat MENU? Ved to funguje hocikedy, aj ked prijimac bezi. Inac postup je spravny. :D
djtombstone

Příspěvek od djtombstone »

podľa mňa chcel predísť hláške či chce načítať stanice a následnému rozhádzaniu staníc
Opticum HD X403p
lemony

Příspěvek od lemony »

presne tak, keď to nestihneš tak ti vyhodí tu nechcenú hlášku a potom už musíš len potvrdiť OK a tým pádom si rozhádžeš kanály.
kejmlv

Příspěvek od kejmlv »

je to ta karta skylink výměna

Tak už to funguje - musel jsem na skylinku znovu autorizovat kartu a šlape.
:Yahoo!:
hans.314

Příspěvek od hans.314 »

Zdravím,
už delší čas se trápím s uchozením sdílení karty přes LAN u dvou přijímačů X403p (server i klient). Přes křížený sériový kabel to šlape v pohodě. S nastavením a propojením přes LAN si nevím rady. Dal by někdo radu jak přesně na to ? Zkoušel jsem to zatím přes switch a LAN kabely 1:1 a různé kombinace v MENU mezi přijímači. Nedaří se. Software mám 1.4.34 v obou přijímačích.
Děkuji za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“