Edision Argus HD Mini PVR a Edision Argus VIP -PVR

Odpovědět
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Edision Argus HD Mini PVR a Edision Argus VIP -PVR

Příspěvek od mafi525 »

Zdravim. Zaujimalo by ma ci mate niekdo skusenosti s tymi novimi Edisionmy Mini IP ...idu tam v pohode zname FW, ktore sa pouzivaju na starych? ...pripadne mate niekdo na tom odskusane vypnutie zapisov a zdielanie u ICE a u cisto Irdeto kariet?
jarod72pm
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarod72pm »

Wurm píše:Mám na Mini soft Amstar - Sab 1.4.41 a som s ním v celku spokojný.Chcel by som sa opýtať Kostíka, či sa nejako podstatne líšie tie 2 novšie softy( Amstar - Sab 1.4. 54, ten posledný je len Amstar - 1.4.63) a čim mám mať dôvod si ich inštalovať?Díky za info.
Zdá se mě že obrazově to ještě doladili i když to asi nebude vidět ale mám takový pocit ,další je že někdy vyjímečně zamrzal obraz na HD a taky jsem zažil restart mno v nové verzi zatím nic a menu je ořezané protože už to není SAb ale klasika amstar tedy vhodné pro ty kteří pouze sledují TV
já zase pokud to jde dávám nové verze ale nikdy jsem nepozoroval posun k horšímu spíš naopak takže když upgraduješ tak nic nepokazíš tedy klidně jdi do 1.4.54 (1.4.63 je klasika ořezaná ale možná to něčemu prospělo i když na to je ještě brzo hodnotit)
AB Pulse 4K Rev.2 Open ATV 7.4 Skin Xdreamy 4.7
commar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Edision Argus VIP + motor

Příspěvek od commar »

Tak mi to dnes nedalo, a vyzkoušel jsem nový origo soft pro Argus VIP, nic nového jsem neobjevil, podle předpokladu CONAX, MENU se zdá nezměněné, obrazově jsem posun k lepšímu neviděl, pravděpodobně jen opravené chyby a překlepy. Přikládám jen pár obrázků.
Vrátil jsem se k u mě osvědčené 1.2.85...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Edision Argus VIP + motor Digipower
SG2100, LNB no name, offset 90cm, He@d SD2500, Philips 6010...
modronoska
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od modronoska »

Zdravím.Objevil se tady nový soft na higspeed 1423 Hd.Rád bych ho zkusil.Je možné prosím přenést setting z softu z 16.1 Kunibert.Děkuji.
Stupava

Příspěvek od Stupava »

modronoska píše:Zdravím.Objevil se tady nový soft na higspeed 1423 Hd.Rád bych ho zkusil.Je možné prosím přenést setting z softu z 16.1 Kunibert.Děkuji.
Ja to na mojom EA mini robím tak že na USB si zlohujem ten SW ktorý mám a do nového si z neho nahrám setting.Malo by to íst aj na higspeed...
petrpetr10
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrpetr10 »

Tak jak píšeš Stupava,
jde to přenést i na Highspeed.
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

Zdravim. Potreboval by som pomoct s nastaveniami blockeru u Mini IP. Mam v nom FW verzie 1.4.63 a mam doma Irdeto i ICE kartu. Skusal som vypnut zapisy na oboch, ale niesom si isty ci to robim spravne.

nastavil som ako mi tu uzivatel wurm radil:
Menu - podm.pristup - ca.nastav - card info - ird. alebo crypt. - eem message: disambled

vtedy mi dalej obraz isiel v pohode, avsak neviem ci to staci na vipnutie zapisov alebo je potrebne nastavit i nieco ine...
...myslim tym ze ake hodnoty by som mal mat v CA nastavenia - mcas comfig:
emu emm
emu ecm
card1 emm
card 1 ecm
card2 emm
card2 ecm
nds delay enabled
priority set
...u vsetkych mam nastevene povoleno, ak nastavim u emu emm. card1 emm a card2 emm na hodnotu vypnutu, tak mi vobec nenabehne obraz....
preto by ma zaujimalo ci je potrebne na vipnutie zapisov menit i tieto hodnoty.
Wurm

Příspěvek od Wurm »

Pre Mafi 525:
ešte upresňujem,že mám kartu ICE a nastavenie aktívneho blockera platí pre 2 slot.Emuláciu v prvom riadku mám zapnutú. Zatiaľ to tak funguje spoľahlivo.Som teraz v práci,ak by Ti to nešlo,napíš,zajtra to pozriem.
hajnall
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hajnall »

mafi525 píše:Zdravim. Potreboval by som pomoct s nastaveniami blockeru u Mini IP. Mam v nom FW verzie 1.4.63 a mam doma Irdeto i ICE kartu. Skusal som vypnut zapisy na oboch, ale niesom si isty ci to robim spravne.

nastavil som ako mi tu uzivatel wurm radil:
Menu - podm.pristup - ca.nastav - card info - ird. alebo crypt. - eem message: disambled

vtedy mi dalej obraz isiel v pohode, avsak neviem ci to staci na vipnutie zapisov alebo je potrebne nastavit i nieco ine...
...myslim tym ze ake hodnoty by som mal mat v CA nastavenia - mcas comfig:
emu emm
emu ecm
card1 emm
card 1 ecm
card2 emm
card2 ecm
nds delay enabled
priority set
...u vsetkych mam nastevene povoleno, ak nastavim u emu emm. card1 emm a card2 emm na hodnotu vypnutu, tak mi vobec nenabehne obraz....
preto by ma zaujimalo ci je potrebne na vipnutie zapisov menit i tieto hodnoty.
Nechapem pointu nastavenie blockeru.
](*,)
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

takze stale sa z toho nejak neviem vymotat... ide mi o to normalne nastavit aby mi na kartu nechodili zapisi. mam doma showbox 301 a v nom ICE kartu a bezproblemov som mal vypnute zapisy uz 8 mesiacov a isli mi v pohode vsetky platene programi... no teraz sa mi v tom Mini IP nejak na nu podarilo pustit zapisy :(

mam este dalsiu Irdeto kartu, na ktorej mi zapisy vypnut nejdu ani v showboxe... pri vypnutych zapisoch vydrzi maximalne 2dni, ale u tej mi o vypnutie zapisov ani nejde, kedze tu pouzivaju rodicia a im stacia zakladne programi

Takto to mam teraz nastavene na Mini IP, pri tej Irdeto karte (ale v tom mini IP budem pouzivat potom tu ICE, u ktorej by mali ist zapisy bezproblemov vipnut):

v CA nastaveniach - v card info mam:
Obrázek

v card info pre slot 2 mam:
Obrázek

a v Mcas config mam:
Obrázek

...viete poradit co presne by som mal prestavit aby to islo v pohode?
Wurm

Příspěvek od Wurm »

Podľa mňa by to malo byť takto:

emu ecm zapnuté(enable)
emu emm zapnuté(enable)
card 1 ecm zapnuté(enable)
card 1 emm vypnuté(disable)
card 2 ecm zapnuté(enable)
card 2 emm vypnuté(disable)
NDS delay enable vypnuté(disable)
NDS delay time 500 ms
Priority set vypnuté(disable)
Beta tunnel Irdeto

Ešte jedna podstatná vec, po nastavení treba na chvíľu vypnúť vzadu prijímač vypínačom, až potom je blocker funkčný.

U Argusov je to naopak ako v angličtine, čiže disable je vypnutý a enable zapnutý.
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

ked dam card 1 emm a card 2 emm na vypnute, tak mi po vipnuti a znovu zapnuti Mini IP vobec nenabehne obraz.... pise mi iba ze kodovane...

EDIT// takze pri irdeto karte mi to nejde, ale vyskusal som to i pri tej ICE karte kde sa to tvari ze to ide :)
avsak tie nastavenia sa mi tam zmenili... misto toho emm mesage: disable tam teraz mam Blocker: disable

...vyzera to tak ako sa tu spominalo ze to je u starsich FW:
CA nastavení == Card info == slot2(1) Cryptoworks == Smart card management == Enable Bloker (zapnout tuto volbu - tj. aby pak zůstalo pojmenování této volby "Disable Bloker" )

....avsak ked som dal zapnut blocker, tak uz nejde spatky vipnut.... co mi zatial nevadi, ale ked budem potrebovat zapisy tak to bude problem...
petrpetr10
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrpetr10 »

Wurm to popsal správně včetně restartu nakonec. Jen je to návod na vypnutí obou čteček = blocker.

Pokud chceš, aby na 1. čtečku chodily zápisy, tak card 1 emm musí být na enable. Ostatní tak jak je popsáno níže.

Toto je nastavení na blocker na obě čtečky nebo nastavení u Piccolla či Highspeed nebo Digiquest 6670HD s jednou čtečkou:

emu ecm zapnuté(enable)
emu emm zapnuté(enable)
card 1 ecm zapnuté(enable)
card 1 emm vypnuté(disable)
card 2 ecm zapnuté(enable)
card 2 emm vypnuté(disable)
NDS delay enable vypnuté(disable)
NDS delay time 500 ms
Priority set vypnuté(disable)
Beta tunnel Irdeto
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

Dakujem Vam vsetkym za rady :) ....blocker mi uz ide :)

...a na buduci tyzden si pojdem zobrat este jeden Mini IP a budem medzi nimi chcet zdielat jednu ICE kartu ....zdielat to budem cez lan kabel, iba priamo medzi prijimacmi bez pouzitia routeru.... takze potom budem zrejme potrebovat pomoct aj s tym.... zatial si vsak skusim tuna nieco o zdielani pohladat :book:

zaujimalo by ma vsak ako je to s nastaveniami... ked si teraz na tomto prijimaci vsetko nastavim, ako si to prenesem do druheho.... hlavne ma zaujimaju programi... vsimol som si ze mi to spravi subor .abs ....avsak neviem ci su v tomto uz i programi,pripadne ak hej, tak ako nahram do dalsieho pristroja iba tie...
...pripadne je najaky soft na upravu programov v PC? lebo priamo v mini IP s tym zabijem 2 dni :D

a este jedna vec ma zaujimala: kde na dialkovom je vlastne klasicke teletext? :D ...nach stlacam hocico, tak ho nemozem najst
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

tiež mám pár dní argusa ako klienta šlape perfektne za 2- dni ani raz nepyskoval ,, kodované " ešte keby dokázal aj prehrať avi a pod . ináč zatial super . nemáte dakdo otestovaný soft čo to dokáže ?
Všetko 4K
vili1
Odborník
Odborník

Příspěvek od vili1 »

ak mas highspeed tak posledny soft od ILTV my prehrava vsetky filmy ak mas mini tam neviem
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

Zdravim. Takze konecne mam i druhy Mini IP, ale neviem nastavit zdielanie. Nastavenia by vraj mali byt takto:

NASTAVENIA LOKALNEJ SIETE:

Server:
DHCP: vyp
ip address: 192.168.001.002
subnet mask: 255.255.255.000
gateway: 192.168.001.001
dns preferred: 192.168.001.001
dns alternative: 000.000.000.000

Client
DHCP: vyp
ip address: 192.168.001.003
subnet mask: 255.255.255.000
gateway: 192.168.001.001
dns preferred: 192.168.001.001
dns alternative: 000.000.000.000

Nastavenie servera:
homecamd
192.168.001.002
port: 10 000

Nastavenie cliente:
homecamd
192.168.001.002
port: 10 000

...viete mi poradit ci je to spravne a kde presne sa nastavuje to homecamd? ...to nastavenie lokalnej siete som nasiel, ale to nastavenie servera a clienta neviem najst, a teda neviem kde nastavit to homecamd a port...
prijimace mam medzi prepojene iba priamo medzi sebou krizenym lan kablom
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

...pls viete mi niekdo poradit kde sa na Mini IP nastavuje ten protokol homecamd a port? ...uz to hladam asi 3 dni a nemozem to najst...
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

.....no v tom mini ip mam soft 1.4.63

mam zalozke internet mam Net Config, ale v tom je iba Net Hide (vyp/zap) a Nel Lock (vyp/zap).... :(
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

tiež som aktualizoval soft cez net na VIP s 1,2.85 na 1,2, 87 a tiež v menu není položka net client ani net server . takže s týmto softom sa asi tiež nepripojím na sieť . ked že som si zmazal usb zálohu 1,2,85 -ky tak som v prdeli . neviete kde by som stiahol soft čo som tam mal 1,2,85 neviem ho nikde na nete nájsť . alebo či sa dá so softom 1,2,87 pripojiť na sieť ,
Všetko 4K
Odpovědět

Zpět na „Edision“