Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od efendy55 »

posledné 2-mesiace má aj sestra na opticume -403 problém zo zápismi na karte od upc má tam soft 1,2,87 vyše roka išiel úplne bez problémov ,len teraz sa to začalo srať . vždy pomohol refreš karty ,samozrejme vraj je problém v satelite podla upc , emm je zapnuté bloker nepoužíva . keby bol problém v satelite tak by jej to asi vypadlo všetko a nie len daktoré programy . aj ja mám na vu+uno posledné dva mesiace problém zo zápismi v oscame aj v cccame som to skúšal bloker tiež nepoužívam a zápisy povolené tiež to išlo takmer rok bez problémov takmer jeden den sa nám to obom začalo jebať ,ale vždy pomohol refreš karty na prvý šup . samozrejme nikdy nie je problém v operátorovi vždy je problém u zákazníka . zajtra idem k sestre tak sa na to pozriem v opticume-403 je zaujímavé že jej vypadnú len cs-programy a mne axenka, discovery proste vždy len jeden balík a jeden den naraz obom , všetko ostatné ide v pohode .skús refreš karty prepni na stv-1 a nechaj aspon 1/2 hodinu nám to vždy potom nabehlo .
Všetko 4K
pdaranyi

Příspěvek od pdaranyi »

No skúšal som refresh asi 3-krát. Som zavolal na linku UPC, prepol som na STV1, oni že vraj poslali refresh, nechal som naladenú STV1 asi hodinu, bez výsledku.

Nechcem už im volať, lebo majú BA číslo a nechcem vyhadzovať prachy za hovor čo som už trikrát absolvoval. Alebo si to myslel tak, že stačí prepnúť na STV1 a tým sa karta refreshne, bez toho aby som volal UPC?

Máš starú alebo novú kartu od UPC?

Inak aj mne tieto kanály predtým išli, ale neviem odkedy neidú, keďže ich nepozerám. Prednedávnom som chcel prepnúť na VH1 po hodne dlhej dobe a tak som zistil, že to neide.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

ešte ma napadlo skús si porovnať tvoje frekvencie tu:http://www.parabola.cz/cz-sk/upc-direct/ ,tuším to preladovaly pred pár mesiacmi daktoré stanice . ja mám kartu cryptowork .
Všetko 4K
pdaranyi

Příspěvek od pdaranyi »

Áno, viem, že niektoré z týchto staníc boli na inom TP. Link čo is poslal neobsahuje spomínané stanice, frekvencie som nastavoval podľa lyngsat-u. Mal by som mať správne nastavenia, lebo nevypisuje "no signal", ale "scrambled" a natiahne aj EPG.
milken
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od milken »

emtec píše:
milken píše:Ved prave ze CA nastavenie spolu s " Key Edit " v menu mam, ale ked vojdem do key edit - Cryptoworks - tak tam to cervene tlacitko sluzi ako pridat, zelene myslim upravit a zlte vymazat. Take ze Load tam nie je nic. No ale keby to bol soft bez EMU tak tam to Key Edit asi nie je vobec som myslel. Ci ?

Dik za rady :poklona:
už som ti pisal že rozbalene keys si daj na usb kluč vlož do primača vojdi do key edit a červenym tlačitkom upraviš všetky keys
ja dokoncim moju temu - nahral som novy soft

Kód: Vybrat vše

http://www.ijachouf.com/sat/globo/Ali3602_220mm/ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_mcs_lemontree_1.4.15.rar
tam bolo cervene tlacitko s load mcaskey.bin. soft predtym obsahoval vsetko, teda aj key edit, ale uvedenu moznost nemal. teda dal som novy soft a nahral aktualny mcaskey.bin a vcetko je :good:
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hauk1 »

Prosím Vás na zdielanie satelitov cez RS-232 potrebujem krížený alebo obyčajný kábel? alebo to je jedno?
Opticum HD x403p (FW Opticum x403p@Amiko SHD7900-8000 1.3.15.emu), starý oblý diaľkový ovládač, duo LNB monoblock (23,5°E; 19,2°E), parabola 80 cm Fe, Skylink ICE karta, LED FullHD TV SAMSUNG
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

hauk1 píše:Prosím Vás na zdielanie satelitov cez RS-232 potrebujem krížený alebo obyčajný kábel? alebo to je jedno?
Jednoznačne crros(krížený).Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
kochones

Příspěvek od kochones »

mam fw 1.4.34 a loader 1.1.6, karta Skylink ICE a pri niektorych HD programoch zvuk predbieha obraz, neviete ako to posunut aby to islo normalne? dik. doteraz mi to islo normalne.
coobo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od coobo »

pdaranyi píše:...
Neide mi väčšina staníc (VH1, VH1 Classic, MTV Rocks, MTV Europe, MTV Hits, MTV Dance, Nickelodeon) na TP 12226/V/27500, vypisuje scrambled/kódované. Ostatné 3 (Comedy Central, MTV Hungary, VIVA Hungary) idú v pohode.
...
skus zvysit symbol rate z 27500 na 28000, resp. preskenuj rovnaky tp 12226v 28000
illusion m2s, opticum 4000 tscx, Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2: multifeed 5e, 1w, 5w
pdaranyi

Příspěvek od pdaranyi »

Nepomohlo. Dokonca pri niektorých kanáloch nenačítalo ani EPG, pričom na 27500 áno. SR 27500 som zobral inak zo stránky lyngsat, tak by to malo byť správne.
coobo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od coobo »

tak to je mi luto, mne z toho tp ide nieco 27500 a nieco 28000, kartu mam cw, soft 1.4.65...
illusion m2s, opticum 4000 tscx, Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2: multifeed 5e, 1w, 5w
xenius77

Příspěvek od xenius77 »

Nepomohlo by nahrať nový soft a nanovo vyhľadať kanály?
Mne to tiež ide z 12 226 / V / 28000
pdaranyi

Příspěvek od pdaranyi »

Pre upresnenie, z 12226V28000 mi išli tie isté kanály ako z 12226V27500, ale pri 28000 mi nenačítalo EPG pre niektoré "scrambled" kanály.

Ale teraz to hlavné. Nahodil som FW 1.4.65 (konkrétne Lemontree-Proton-1.4.65-X4-newoldRemote.abs) a všetko ide!!! :Yahoo!: Ďakujem za rady!

Aby to bolo ešte zaujímavejšie, všetky kanály idú z 27500 aj 28000, ale pri niektorých načíta EPG len z 28000, teda opačne ako pri FW 1.4.80. :unknown:

Už ma trápi len to, že menu tohto FW je otrasné, ale čo je horšíe, chýbajú tam dve, pre mňa dôležité veci:
- pri prepínaní kanálov cez zoznam sa po naladení stanice neukáže aktuálne info
- aktuálne info neobsahuje klasický progress bar, ale iba čas kedy sa program začal, kedy začne ďalší, a aktuálny čas, som teda nútený porovnávať časové údaje, neide to systémom pozriem-vidím

Chcel by som sa teda opýtať, či mi neviete poradiť nejaký soft v ktorom by som mohol nahodiť menu zo synaps-dinavision do 1.4.65-proton. Keby sa ešte dalo nastaviť aby pod synaps-dinavision menu bežal TV program ako pri väčšine FW, tak by som mohol mať skoro dokonalý FW (jednoduché a prehľadné menu bez zbytočných ikoniek so všetkými potrebnými funkciami)! :D
Naposledy upravil(a) pdaranyi dne 09.červenec 2012 - 18:27, celkem upraveno 1 x.
pdaranyi

Příspěvek od pdaranyi »

Vyskúšal som zopár ďalších FW a našiel som 1.4.69-synaps-galaxy. Menu galaxy je v podstate totožné s dinavision (dokonca v nastaveniech je na pár miestach viac volieb ako v dinavision), takže mi netreba žiaden soft na úpravu FW, mám čo som hľadal. ;)

Kanály fungujú fajn. Porovnával som 27500 a 28000 a buď to bolo rovnaké, alebo na 27500 nebolo EPG pričom na 28000 áno, tak som nakoniec TP 12226V27500 vyhodil. :D

Ešte raz ďakujem za pomoc! :clapping:
coobo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od coobo »

pdaranyi píše:Vyskúšal som zopár ďalších FW a našiel som 1.4.69-synaps-galaxy. Menu galaxy je v podstate totožné s dinavision (dokonca v nastaveniech je na pár miestach viac volieb ako v dinavision), takže mi netreba žiaden soft na úpravu FW, mám čo som hľadal. ;)

Kanály fungujú fajn. Porovnával som 27500 a 28000 a buď to bolo rovnaké, alebo na 27500 nebolo EPG pričom na 28000 áno, tak som nakoniec TP 12226V27500 vyhodil. :D

Ešte raz ďakujem za pomoc! :clapping:
tak teraz dakujem za pomoc aj ja tebe, pretoze tiez som chcel pouzit ten soft 80 a bol by som nestastny, preco mi nehraju niektore programy... to ze je ten 65 taky fadny je fakt, takze tu ti dakujem druhykrat, vyskusam 69 (boze jak sexualne cislo)
pdaranyi

Příspěvek od pdaranyi »

Pre doplnenie, ani na 1.4.75 neidú tie stanice.

Menu galaxy/dinavision je simplistické, málo farieb, žiadne ikonky, dobrá čitateľnosť. Dinavision je v niektorých detailoch krajšie, ale galaxy má viac možností. Pri prezeraní menu však nehrá v pozadí naladená stanica (okrem zoznamu kanálov a EPG), čo môže byť pre niekoho nevýhodou.

Pri 1.4.69-synaps-galaxy je jedna zvláštnosť: po nahratí settingu z 65/75/80/atď treba znovu nastaviť menu a poskladať FAV skupiny, pričom stanice, ktoré boli vo FAV sú označené a dokonca aj správne zoradené, takže treba len prebehnúť celý zoznam a vybrať označené.
Toto sa stáva pri nahratí settingu s nižšiou verziou loadera ako má aktuálne používaný FW, ale 65/69/75/80 majú rovnaký loader, 1.1.6, takže nechápem. :unknown:
milken
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od milken »

Zdravim,

chcem vas poprosit o radu. Mal som HDx403p v reklamacii, vcera mi prisiel vymeneny novy prijimac. dal som donho 1.4.15 mcsamstar ale aj vsetky mozne ine fw ale karta Skylink ICE ani Cw ani Irdeto sa nechyta. v menu - card info je v kolonke Slot 1 : NONE

Cokolvek robim tak toto sa nezmeni. Myslim si ze je nefunkcna, resp vadna UNI citacka, len sa chcem uistit ze tam nie je nejaky iny problem kym to zabalim a poslem nazad. S pozicanym CI modulom to slape.

Dik za radu ak vas nieco napadne
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

čipom si ju dal správne .
Všetko 4K
milken
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od milken »

Pracujem s tym uz asi 4 roky takze toto je neriesme. Aj akekolvek ine banality ako Diseq a podobne. Instaloval som asi 20 tychto prijimacov, len sa chcem uistit ze tam neni este nieco, co mozno viete vy a mi to uslo. Aby som nezatazoval servis.

Ale aj tak dik
hans.314

Příspěvek od hans.314 »

Se softwarem 1.4.15 čtečka normálně funguje. Nic jiného se tam nastavit nedá. Přijímač by měl být tedy K.O.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“