AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Flugzeug »

borco píše:Ahojte - az teraz som si vsimol ze alien 2 ma moznost pripojenia HDD len cez USB :(

-ako je to potom s rychlostou zapisu? Dokaze to napr 2-3-4 kanaly nahravat? ak su s toho isteho transpordera , alebo kde su asi hranice tohoto usb pripojenia/prip. procesora / celeho aliena2?

- niekto pisal ze nie kazdy usb hdd je kompatibilny - je nejaky zoznam kompatibilnych usb hdd? poripadne ake pouzivate vy ktore v pohode rozozna?

- skusali ste niekto pripajat usb dvdrom - podporuje to nejaky firmware/plugin aby to fungovalo ako dvd/cd prehravac?

Diky za odpovede
- Spark umoznuje namapovat aj sietovy HDD v ramci LAN, cize nie je limitovany len na USB
- mam 1TB HDD od WD a funguje uplne bez problemov, skusal som v nom 4USB kluce a dalsie 2HDD a nemal som problem. pokial viem niektore HDD a flaskz neberie len pri priamom nahravani E2
- alien si sam otestuje rychlost zapisu na HDD maximalne nahrava sucasne 2x HD kanal plus treti zvlada timeshiftovat (aspon tak je to u mna) zalezi ale od viacerych veci, ked ma napr. dekodovat CT HD so zapnutym HbbTV a timeshiftom, robi mu to trosku problemy a seka aj bezne prepinanie programov a obcas vytuhne uplne...
skusal som externu DVD mechaniku od LG ale Spark ju ignoruje, dalej som po tom nepatral
Amiko Alien 2 Twin
sq9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AX51 UHD ,Formuler F1 ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sq9 »

Linux a NTFS ?? to je nedorozumenie !
HDD format na ext2/3 a je vsetko v poriadku !
E2 od PKT a HYBRID nahrava OK
Mito2

Příspěvek od Mito2 »

Pekný den.

Laborujem (hram sa) zo Spark a HDMU.
Narazil som momentalne na problem pozarania a nahravania dvoch kodovaných programov.
Pouzivam Newcamd 1.35 (Alien2) + Oscam (DM8000).
Dva oddelene privody od dvoch satelitov.
Ked dam nahravat nekodovany program, mozem pozerat nekodovany aj kodovany program.
Ked dam nahravat kodovany program, mozem pozerat len nekodovany program.
Pri kombinaci nahravania a pozerania kodovanych programov je po par sekundach tma.
Skusal som vseliake nastavenia v newcamd.list aj mg_cfg.

Prosim o radu.
Dakujem.
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

Mito2 píše:Pekný den.

Narazil som momentalne na problem pozarania a nahravania dvoch kodovaných programov.
Ked dam nahravat nekodovany program, mozem pozerat nekodovany aj kodovany program.
Pri kombinaci nahravania a pozerania kodovanych programov je po par sekundach tma.

Prosim o radu.
Dakujem.
problem bude skor v nastaveni oscamu na "kartovom serveri" (DM). tam treba nastavit vyslovene, aby jeden klient mohol tahat kluce pre viac ako jeden kanal. Myslim, ze sa to vola "Reshare". bacha - da sa to nastavit, pre citacku (reader), pre uzivatela (user) aj pre zdielaci protokol (cccam, newcamd, ...). skontroluj teda vsetky nastavenia.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

sq9 píše:Linux a NTFS ?? to je nedorozumenie !
HDD format na ext2/3 a je vsetko v poriadku !
E2 od PKT a HYBRID nahrava OK
Ve sparku nahravani funguje s externim usb diskem formatovanym ntfs systemem. Takze ty rikas, ze enigma vyzaduje mit i pres usb pripojeni ten externi disk formatovany ext2 nebo ext3? Vzdyt spark je taky linux. Ovsem asi jinak delany.

Me se libi, ze muzu od sparku odpojit disk a pichnout ho do pocitace s win7 a mam na ten disk pristup, s ext3 je to problem ledaze mas na pocitaci linux.
sq9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AX51 UHD ,Formuler F1 ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sq9 »

@vinov
disk na ext2/3 nie je vidieť v windows7 ?! :lol:
http://www.webupd8.org/2011/08/access-e ... ns-in.html
inštalovať Ext2 , je to pre teba ťažké ?

E2 číta NTFS, záznam je často problém :idea:
SPARK tiež funguje lepšie s diskom ext2/3 :!: :idea: :D
perseus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od perseus »

zdravim skusal niekto rozbehat nieco nahrane v sparku na pocitaci ? mne to nejde ani cez vlc, ani cez wmedia player ani player classic taktiez som to skusil hodit do programu na strihanie sony vegas a program zamrzol.... (tak potom ako to je stym ze nahrava v nezakodovanom tvare ? )
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Nahrávky v SDčku normálně přehraju čimkoli, ale v HDčku to sice hraje, ale neni to v prořádku, protože jsou v obraze anomálie.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Marek_marek píše:Nahrávky v SDčku normálně přehraju čimkoli, ale v HDčku to sice hraje, ale neni to v prořádku, protože jsou v obraze anomálie.
Specifikuj "anomalie"!
prekladane riadky? - da sa osetrit v programe na prehravanie v PC.
kockovanie? - vypadky signalu, ...
sekane prehravanie - nestiha procesor v PC
chyby zobrazenia - nespravny dekompresor
atd, atd, atd...
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

aha teď jsi mě dostal :)

Prostě nahrával jsem v HD F1 a když je záběr statickej, tak je vše ok, ale jak se něco pohybuje tak je to takový jakoby proužkovaný.
Jinak nic se neseká, nekostičkuje.
Nejspíš je to špatnym přehrávačem? Kodekem? Přehrávám to v win media player a v home cinema to vypadá ok, ale zase to kostičkuje.
Nejdřív jsem si myslel, že to dělá tahání přez síť, ale stejný to je i když si to nejdřív natáhnu do PC.

EDIT: stáhl jsem novější verzi Media player classic - Home cinema a tam se to zdá být ok.

MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

to bude prave to prekladanie. satelitne hd vysielanie je prave v takomto prekladanom rezime oznacovanom ako 1080i (interlaced).
to ze ti to v nejakom softe ide korektne, bude sposobene tym, ze dany soft automaticky zisti ze ide o prekladanu nahravku a prekladanie koriguje/odstrani.
konkretne vo vlc prehravaci sa to da nastavit - menu "video", polozka "odstranenie prekladania", volby "vypnute/zapnute/automatika".
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Aha
díky za vysvětlení. :good:

vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

sq9 píše:ext2fsd
SPARK tiež funguje lepšie s diskom ext2/3
Vyzkousim to, diky. Jestli to bude fungovat bez problemu, mozna prejdu na ext3 format u vsech disku ktere pripojuji k sat prijimacum (mam jeste IPBox250S s Enigmou1).

@perseus stahni si http://www.slunecnice.cz/sw/mpc-home-cinema/, ten prehraje .ts soubory (vcetne .trp z timeshiftu) bez problemu.

Pohral jsem si s rekodovanim a strihem reklam a presahu nahravek a po vyzkouseni asi desitky programu ktere me zklamaly (anebo vubec nenadchly), vcetne jednoho za tisic dolaru - RoviTotalCodeStudio, jsem (zatim) skoncil u VidCoderu (ts -> mkv nebo mp4 pro usetreni mista na disku kdyz nahravky nemazu) a FreemakeVideoConverteru kdyz chci pred rekodovanim strihat. (avi se pri prehravani cuka, zvuk i obraz, mozna jsem zvolil moc vysoky bitrate, nevim.)
Bohuzel VirtualDub neumi otevrit .ts format a vubec vetsina programu ktere to umi ho otevira pomerne dlouho a kdyz ho nakonec otevrou, jsou nachylne k zamrzani pri dalsich operacich.

V tom Freemake programu se me to (nakonec) kousne kdyz spustim 'Play' behem strihu, nejlepsi je ten seeker jen rucne posunovat. Taky kdyz bezi kodovani, nesmi se mysi pretahnout okenko ukazujici progres nekam jinam protoze program zamrzne.

Ve VidCoderu je treba pouzit vlastni nastaveni aby nedoslo k ostrihani cernych okraju filmu (to plati vseobecne), jinak dojde k deformaci obrazu pri pozdejsim prehravani v televizi (pri prehravani v pocitaci to samozrejme nevadi, tam se okno prehravace zmensi na velikost filmu, kdezto v televizi se film zvetsi na velikost fyzicke obrazovky).
---------------------------------------------
Co se tyka zvukovych souboru, zda se me, ze mp3 se pri prehravani spatne posunuji, asi to nebude vhodny zvukovy format pro tenhle prijimac (asi jako avi jsou na draka).
Naposledy upravil(a) vinov dne 19.listopad 2012 - 11:29, celkem upraveno 1 x.
oso

Příspěvek od oso »

Ludia ako sa v pkt daju poukladať programi?neviem si s tým poradiť.neni tam žiadny edit programov?
Panasonic TX-42V10E Amiko alien2triple toroid90 19,2e 23,5e 13e 9e 4,8e 0,8/0,1w 28,2e
Mito2

Příspěvek od Mito2 »

MartinNR píše:
Mito2 píše:Pekný den.

Prosim o radu.
Dakujem.
problem bude skor v nastaveni oscamu na "kartovom serveri" (DM). tam treba nastavit vyslovene, aby jeden klient mohol tahat kluce pre viac ako jeden kanal. Myslim, ze sa to vola "Reshare". bacha - da sa to nastavit, pre citacku (reader), pre uzivatela (user) aj pre zdielaci protokol (cccam, newcamd, ...). skontroluj teda vsetky nastavenia.

Tak som to "vyriešil" použitím Oscamu aj u klienta (Alien2).
oso

Příspěvek od oso »

bigj66 píše:@ oso ktomu slouží DreamBoxEdit
díky ale ako ho tam dostanem?
Panasonic TX-42V10E Amiko alien2triple toroid90 19,2e 23,5e 13e 9e 4,8e 0,8/0,1w 28,2e
oso

Příspěvek od oso »

bigj66 píše:@ oso ktomu slouží DreamBoxEdit _ to je program v PS znáš tohlehttp://lmgtfy.com/?q=DreamBoxEdit
Presne to som spravil a stiahol na usb.Lenže ta nebula mi to nechce otvoriť.
oso

Příspěvek od oso »

oso píše:
bigj66 píše:@ oso ktomu slouží DreamBoxEdit _ to je program v PS znáš tohlehttp://lmgtfy.com/?q=DreamBoxEdit
Toto chápete?pred včerom som prepol program v sparku na eursat a odvtedy my nejde spustiť.Stále vypisuje Trying to active network hard disk,please waiting for a few seconds...
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

oso píše:
oso píše:
Toto chápete?pred včerom som prepol program v sparku na eursat a odvtedy my nejde spustiť.Stále vypisuje Trying to active network hard disk,please waiting for a few seconds...
odpoj ethernetovy kabel a skus statr tak.
oso

Příspěvek od oso »

oso píše:
oso píše:
Pomôže niekto?Reštartoval som to v zadu niekolkokrát.Vlastne inak sa to ani nedá.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“