Přijímač Amiko SHD-8000

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
tgabo

Re: Přijímač Amiko SHD-8000

Příspěvek od tgabo »

Dobry den , mam Amiko 8340 4ks zapojene ce switch a zapnute zdielanie homecamd 1 vsetko fuguje ako az na to ze ked vypnem server z ele. siete a zapnem tak sa nerozbehne a treba ho znova vypnut a zapnut zdielanie a potom to zasa funguje nechapem preco to nenabehne same pri vypadku eletriny. Bud som tam zabudol nieco nastavit alebo to zdielanie nie je doriesene a tym je to cele uplne k nicomu.
t152
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od t152 »

Spíš ten svůj dotaz napiš sem http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=41052 a pročti si to,jestli tam nenajdeš odpověď. Amiko SHD8000 má odlišné SW
Amiko SHD 8340CICXE
Bahnak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bahnak »

Muže mi prosím někdo říci jaká je nejlepší-nejstabilnější verze FW pro sdílečku z venku.At už přes Ccam či mgcamd.Víc mě zajímá ale ccam.Moc by mi to pomohlo.předem děkuji.
sicko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od sicko »

Zaujimali by ma stanice: Carton, Boomerang, Boing z Astre19,2 idu cez CanalSat France na 11778V27500.V Amiku 8340 tie stanice sli v pohode. Na Amiku 7900, Amiku 550 a Opti4060 a tieto stanice nejdu. Je tam najnovsi soft, 1.4.42Mcas v Mcas conf - Emu povolit ale uz nesli tie stanice. Na Opticume 4060 je Emu soft 2.4.66 a tiez neslo. Skusal som prepisat rucne vsetko riadky tak ako su v tom Amiku 8340 (zabralo mi to 3hod) ale nepomohlo.
Ktore riadky mam prepisat alebo v com moze byt chyba, alebo pod akym oznacenim je ten CanalSat (napr. Digi malo 2111 ak si dobre pamatam). Alebo v com moze byt rozdiel, preco na 8340 ide, a na 7900, 550 tie sanice nejdu?
Vopred velmi pekne dakujem za kazdu radu...

S pozdravom,
Milo

Este jednu otazku, robil som vymenu karty v Sept., tieto dni mi konci balik co siel na 2mesiace. Chcel som sa opytat ak dam Emm oba riadky vypnut, pode este nejaku dobu ten balik naviac? Je to ICE karta. Asi kolko mesiacou by mohla ist? Cisa to oplati?
Este raz vopred vdaka.
Diletant

Příspěvek od Diletant »

Zdá sa mi to alebo na SHD-8000-ke odchádzajú HDMI výstupy s takou pravidelnosťou a intenzitou, ako sa v obchodoch míňajú teplé rožky?
Prvé Amiko SHD-8000 mi fungovalo "až" rok, kým HDMI výstup vypovedal službu. Hovorím si nevadí, je v záruke, reklamáčka to istí... dostal som novú 8000-ku.
Tá mi dnes, ani nie po pól roku vypovedala službu s tou istou diagnózou ako predchodca #-o
Tak teraz neviem, či je chyba vo mne alebo to je bežný jav u týchto prijímačov? :unknown:
janservis

Příspěvek od janservis »

Je to bežný jav, s tou istou závadou vadných asi 6 kusou.
Diletant

Příspěvek od Diletant »

janservis píše:Je to bežný jav, s tou istou závadou vadných asi 6 kusou.
Vďaka ti za odozvu. Myslel som si to a som z toho smutný, pretože mi tento prijímač moc, moc vyhovuje, ale už akosi strácam motiváciu a chuť zobrať si zajtra po reklamácii to isté domov a dúfať, že pôjde aspoň mesiac.

Poraďte mi prosím nejakú súčasnú alternatívu SHD-8000-ky, hlavne aby na tom stále neodchádzali HDMI výstupy a aby sa dalo narábať v PC s nahrávkami, nič viac mi netreba.
pcwifi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pcwifi »

taky sem mel jeden 2x mu elo hdmi, vymena vzdy...jednou za par dnu - nova zakl.deska, podruhe hned v den prijeti do reklamace, dali mi 82xx nahradou.

model 7900-8000 uz nemusim,jeste ze jsou z trhu...

PW
Skylink na 1TV, Full Telly skrz IPTV, VDSL 125/25M... Satelit zatím má své místo, ale je pomalu a jistě vytlačován do ústraní...
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Amiko 8000HD nikdy nemal skutocne vadny HDMI. Vsetko co mi sem ponosili , boli chyby sw portovane z inych verzii prijimacov. Stacilo nahrat original sw. ( 6 ,alebo 7 prijimacov, uz neviem presne.) Ani neviem kde to ludia kupovali, ale je az zarazajuce, ze nikomu pri portovani nevadia odlisne verzie HDMI protokolu....
Prijiamc je nic moc, dnes ho uz hocijaka ina sunka nahradi, ale funguje. Kym si ho uzivatel sam neposkodi :)
pcwifi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pcwifi »

kupovano v iSat blučina 8)

z rady 83/84xx dodnes ani 1 vadny kus...ale i tak uz doporucuji jen DM800 klon...vic prachu ale vetsi kvalita, overeno na dost kusech.

PW
Skylink na 1TV, Full Telly skrz IPTV, VDSL 125/25M... Satelit zatím má své místo, ale je pomalu a jistě vytlačován do ústraní...
RAMSES
Odborník
Odborník

Příspěvek od RAMSES »

pcwifi píše:....

model 7900-8000 uz nemusim,jeste ze jsou z trhu...

PW
Musím s tebou nesuhlasiť, tie prijímače aj s OPTICUM x403 patrili medzi najstabilnejšie a čo sa týka ovládateľnosti a soft. podpory medzi najlepšie vo svojej triede. :good: :good:
satmont.online
Home site * s u p p o r t s a t *
VU+
t152
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od t152 »

8000 mají rodiče přes 2 roky a bez problémů.Je pravda,že se staršími SW se občas sám restartoval,ale s posledním 1.4.42 jede přes rok bez problémů a bez jediného samovolného restartu.
Amiko SHD 8340CICXE
svido5

Příspěvek od svido5 »

Mám amiko SHD 8000. Dostal som ho zadarmo od klienta, ktorý ho už nechcel z dôvodu ,že zamŕzal. Bolo to nepravidelne asi 10minút išiel a ďalších 30 minút nešiel. Ako sa mu chcelo. Firmware už neviem aký v ňom bol, preto, že som si myslel, že ak ho prehrám za nejaký novší , tak by mal ísť. Ale nejde. Skúšal som fw 1.4.89 (zamŕza), 1.4.42 (zamŕza), od včera je tam 1.4.88 gisclub nezamrzol ani raz ale pri dnešnom pustení 5minút ide a potom zamrzne. Cez menu som skontroloval kartu ,,card info -Slot 1: NONE. Zapne sa len keď urobím reset. Znovu zapne a ide. Ráno som to opakoval asi 5x každých 10 minút. A teraz to ide bez poruchy. Karta je ICE. Skúste poradiť.
svido5

Příspěvek od svido5 »

sraldoryny píše:
svido5 píše:Mám amiko SHD 8000. Dostal som ho zadarmo od klienta, ktorý ho už nechcel z dôvodu ,že zamŕzal. Bolo to nepravidelne asi 10minút išiel a ďalších 30 minút nešiel. Ako sa mu chcelo. Firmware už neviem aký v ňom bol, preto, že som si myslel, že ak ho prehrám za nejaký novší , tak by mal ísť. Ale nejde. Skúšal som fw 1.4.89 (zamŕza), 1.4.42 (zamŕza), od včera je tam 1.4.88 gisclub nezamrzol ani raz ale pri dnešnom pustení 5minút ide a potom zamrzne. Cez menu som skontroloval kartu ,,card info -Slot 1: NONE. Zapne sa len keď urobím reset. Znovu zapne a ide. Ráno som to opakoval asi 5x každých 10 minút. A teraz to ide bez poruchy. Karta je ICE. Skúste poradiť.
hold darovanému koňovi na zuby nepozeraj ...
Ja toho darovaného koňa už mám, len mu chcem tie zuby opraviť.
t152
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od t152 »

Rozhodně dej prvně tovární nastavení ,pak nahraj originální FW 1.4.42mcas proved nové naskenování programů nenahrávej setting s jiných FW a v menu podmíněný přístup - CA setting - pak tuším potvrdit na cryptoworks ,dále nastavení mcas- vypni emu emm, emu ecm, pak by to mělo fungovat.
můžeš si i pročíst toto ohledně zápisů na kartu,aby ti to dobře načítalo zápisy http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=38716
Amiko SHD 8340CICXE
RAMSES
Odborník
Odborník

Příspěvek od RAMSES »

svido5 píše:Mám amiko SHD 8000. Dostal som ho zadarmo od klienta, ktorý ho už nechcel z dôvodu ,že zamŕzal. Bolo to nepravidelne asi 10minút išiel a ďalších 30 minút nešiel. Ako sa mu chcelo. Firmware už neviem aký v ňom bol, preto, že som si myslel, že ak ho prehrám za nejaký novší , tak by mal ísť. Ale nejde. Skúšal som fw 1.4.89 (zamŕza), 1.4.42 (zamŕza), od včera je tam 1.4.88 gisclub nezamrzol ani raz ale pri dnešnom pustení 5minút ide a potom zamrzne. Cez menu som skontroloval kartu ,,card info -Slot 1: NONE. Zapne sa len keď urobím reset. Znovu zapne a ide. Ráno som to opakoval asi 5x každých 10 minút. A teraz to ide bez poruchy. Karta je ICE. Skúste poradiť.

Ak by si sa ho chcel zbaviť, ja ho zoberem ! :wink:
satmont.online
Home site * s u p p o r t s a t *
VU+
svido5

Příspěvek od svido5 »

t152 píše:Rozhodně dej prvně tovární nastavení ,pak nahraj originální FW 1.4.42mcas proved nové naskenování programů nenahrávej setting s jiných FW a v menu podmíněný přístup - CA setting - pak tuším potvrdit na cryptoworks ,dále nastavení mcas- vypni emu emm, emu ecm, pak by to mělo fungovat.
můžeš si i pročíst toto ohledně zápisů na kartu,aby ti to dobře načítalo zápisy http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=38716
Urobil som všetko , tak ako si napísal a za hodinu 3x zamrzne. Neviem, čo je to: potvrdiť na cryptoworks.
svido5

Příspěvek od svido5 »

RAMSES píše:

Nemám dôvod sa ho zbaviť, je zánovný. Radšej poraď ako ho rozchodiť.
petermasik

Příspěvek od petermasik »

skus nahrat tento 1.4.99 budes prekvapeny aky sw je to,ja ho mam a ide bez problemov poslal som sz
pert1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pert1 »

svido5 píše:
RAMSES píše:

Nemám dôvod sa ho zbaviť, je zánovný. Radšej poraď ako ho rozchodiť.
Zkus kartu pod čipem podlepit měl jsem stejný problém a tohle pomohlo.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“