7119HD a Wifi dongle - problem so statickou IP

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

7119HD a Wifi dongle - problem so statickou IP

Příspěvek od eraser17 »

Dobry den. Chcem sa s vami poradit o jednu zvlastnost , ktora mi robi velky problem. Ako vam chodia tie wifi moduly na tych FS-7119. Vsetko mi ide v poriadku pokial mam zapnute DHCP, akonahle pridelim IPcky staticky vypadne mi akoby zo siete, Wifi pripojene je, ale box je akoby mimo siete. Dajme tomu , ze na klientoch mi to DHCP nepavi, ale na serveri ano. Viete niekto ako to vyriesit. Dodam este , ze najprv som mal wifi modul AMIKO a teraz som skusal aj TP-LINK. skusal som menit aj fw, aj boxy medzi sebou, stale to iste.
AB IPBox PRISMCUBE RUBY,HD-BOX 7119, HD-BOX 7110,
Steiner
Moderátor
Moderátor

Re: 7119HD a Wifi dongle - problem so statickou IP

Příspěvek od Steiner »

U mňa to isté, už som to niekde riešil, nepomohol som si.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eraser17 »

no nie je to moc prijemne ked serveru dhcp prideli inu ipcku a na vsetkych clientoch to menit.
neda sa stym nejako vybabrat? niektore routre podporuju pridelovanie ipciek podla MAC adresi , ale bohuzial ten moj tuto funkciu nema
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Tak by sa malo dať, ale môj router to tiež nemá.
Ale mne sa jednalo iba o klientov.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eraser17 »

este mam jednu otazku. robi to len wifi alebo aj kabel? nemam teraz ako vyskusat
luna
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od luna »

mě u 9105 fungoval wifi klíč i se statickou adresou ... ale už mám kabel
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

kabel by mal fungovat normalne .
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

luna píše:mě u 9105 fungoval wifi klíč i se statickou adresou ... ale už mám kabel
čo znamená fungoval?, aj mne fungoval z 10-tich jeden krát, a trvalo to jak (sprosté slovo) :D
„Cross of Iron“
luna
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od luna »

nastěhoval jsem se do nového domu a 2 měsíce jsem nepozoroval problém se statickou IP přes wifi klíč .. pak jsem roztahal ethernet kabely a klíč věnoval kamarádovi ...
že s tím někdy byli problémy jsem se dočetl až v tomto vlákně .. já nic nepozoroval .. žádný problém po celou dobu
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eraser17 »

luna píše:nastěhoval jsem se do nového domu a 2 měsíce jsem nepozoroval problém se statickou IP přes wifi klíč .. pak jsem roztahal ethernet kabely a klíč věnoval kamarádovi ...
že s tím někdy byli problémy jsem se dočetl až v tomto vlákně .. já nic nepozoroval .. žádný problém po celou dobu
a aky wifi kluc si pouzival? moze to byt aj vada niektorych wifi modulov?
luna
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od luna »

nejsem si 100% jistý ... obal jsem zahodil a na klíči nic myslím nebylo napsané ale na 99% to byl ..
http://www.nej-ceny.cz/422206/wi-fi-don ... guson.html

Obrázek

tvar sedí ...
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eraser17 »

Teraz pozeram, ze si pisal model 9105. To islo aj mne.
luna
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od luna »

jejda . omlouvám se asi jsem se do těch vláken zamotal ...
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

je tiež upresním, u mňa 9105+ čo by malo sedieť s 7119
„Cross of Iron“
rios66
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rios66 »

Mam 9105+ enigma2 a mam rovnaky problem cez kabel akonahle dam staticku IP adresu po restarte akoby sa vypla siet smerom von localna siet ide len to nevie pouzivat branu prestane chodit mgcamd a nabehne az ked dam DHCP. Podla MAC adresy sa IP neda pridelit lebo enigma vygeneruje pri kazdom restarte inu MAC adresu takze zatial som riesenie nenasiel .
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

To je zas problem enigmy. Vsetky enigmy na sh4 maju problem s pouzivanim MAC integrovanej LAN. Tak si generuju vlastnu. Vzdy inu. Na niektorych boxoch sa to podarilo odstranit, ale patch je no public a tak v teamoch,kde nemaju k patchu pristup si enigma musi vymyslat.
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

rios66 píše:Mam 9105+ enigma2 a mam rovnaky problem cez kabel akonahle dam staticku IP adresu po restarte akoby sa vypla siet smerom von localna siet ide len to nevie pouzivat branu prestane chodit mgcamd a nabehne az ked dam DHCP. Podla MAC adresy sa IP neda pridelit lebo enigma vygeneruje pri kazdom restarte inu MAC adresu takze zatial som riesenie nenasiel .
Pokud lokální síť jde a venkovní ne, zkusil bych z telnetu, když se přihlásím do přijímače udělat ping na nějakou adresu v internetu převedenou na IP. Například seznam.cz má 77.75.72.3 . Pokud ping bude fungovat, hledal bych v přijímači přes FTP spojení soubor resolv.conf a v něm se nastavuje DNS server, pokud tam nebude, zkusil bych to ručně dopsat.
rios66
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rios66 »

ak nastavim staticku IP , branu aj dns tak internet nejde ani webova adresa ani IP adresa , jednoducho ak je staticka tak nejak nefunguje brana neviem preco ale toto sa stane az po restarte prijimaca v momente ked to prestavim z dhcp na staticku tak to ide az do restartu. Inak niekedy nabehne asi tak po piatom restarte ale vacsinou nie. S DHCP to ide bez problemov .
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eraser17 »

s DHCP ziadny problem, staticka fakt po niekolkych restartoch sa nachvilu chyti, ale ties do je len nachvilku. Ale neviem , ci je to problems branou, pretoze ked dam staticku IP tak sa na ten box nejde pripojit ani na FTP a doknca mi neisiel ani z druheho boxu pingnut.

Mali by to v tom fw, nejako doriesit, lebo ma nebavi menit IPcky na clientoch, ked sa nahodou zmeni
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

rios66 píše:ak nastavim staticku IP , branu aj dns tak internet nejde ani webova adresa ani IP adresa , jednoducho ak je staticka tak nejak nefunguje brana neviem preco ale toto sa stane az po restarte prijimaca v momente ked to prestavim z dhcp na staticku tak to ide az do restartu. Inak niekedy nabehne asi tak po piatom restarte ale vacsinou nie. S DHCP to ide bez problemov .
ještě bych zkusil toto v momentě kdy to nepůjde...
po přihlášení do telnetu

zadat cd /
zadat cd /etc/init.d/
zadat ./networking stop
zadat ./networking start

pak zkusit znova, jestli jde ping do netu

pokud ne, tak jsou ještě další volby
restart
wifi-restart
rt73-restart

zkoušel bych postupně která zabere

PS: podle posledního příspěvku se nedá na ip adresu co má wifi ani dopingnout, jestli jsem správně pochopil, takže do telnetu je tedy potřeba být přihlášen přes kabel s počítačem, aby se dalo toto vyzkoušet
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“